VIDEO (27-06-2016): Inbreng Geert Wilders bij debat over “Brexit”

 

Voorzitter,

Wat een geweldige, historische dag was het vorige week donderdag 23 juni 2016. Het Verenigd Koninkrijk koos voor Brexit, voor nationale soevereiniteit, voor onafhankelijkheid en tegen het almachtige Brussel, de EU-superstaat en al die eurofiele politici. Bevrijd van Brussel, mooier kan het niet. En dat na een referendum, na maanden van publiek debat, wat een prachtig democratisch feest. En iedereen in Europa heeft het gezien. Miljoenen mensen voelen zich hierdoor gesterkt.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, EUSSR, Geert Wilders, gezond realisme, Groot-Brittannië, PVV, soevereiniteit, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

26 reacties op VIDEO (27-06-2016): Inbreng Geert Wilders bij debat over “Brexit”

 1. Anneke zegt:

  Klaver te JONG en ON ER VA REN !!! ! !!! Heeft absoluut NIET voldoende levens-ervaring. “Klaver nu al figuurlijk VER LEPT”. Dus….politiek/maatschappelijk VRUCHTEN LOOS. Anneke roept feitelijk al sinds 2004-2005 (met fig.luide stem) WEG UIT de Evil-Union…..Weg uit braaksel Brussel. Wat werd zij weggehoond door haar bloedverwanten, vrienden en losse kennissen…”Tja; de familie (e.a.) is deels zwaar EURO FIEL …dus politiek DEBIEL; helaas”.
  Politici kunnen zich feitelijk alleen nog maar als lastige VER WEN DE kleuters gedragen….Zwijnenstal Binnenhof Den Haag.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Hij ziet er inderdaad verlept uit.

   In de media wordt hij de mooie jongen genoemd. Wat ’n idioterie.
   Waar zit dat moois dan. Als je ziet hoe zijn overhemden er uit zien…
   Punten eeuwig omgekruld, z’n das scheef.
   Zijn haar moet nodig geknipt, slaat constant wartaal uit.
   En dan toch nog mooie jongen zijn…?

   Opleiding VMBO…!
   En nog ’n cursus die hij niet heeft afgemaakt… En dan zo’n stormachtige carrière…?
   Bewijst weer eens te meer hoezeer het niveau van Kamerlid gedaald is!
   Ik denk dat ‘m plotsklaps iets overkomt. Krijg steeds dat gevoel.
   Iets met fraude of ’n ander schandaal… Zal wel met zijn mocro-zijn te maken hebben.
   In ieder geval, hij blijft niet lang… Weer ’n kwal minder.
   Wachten op de volgende liegende psychopaat voor Groen links…

   Like

 2. Angie1968 zegt:

  De politieke eurofiele elite stond weer geweldig met de bek vol tanden. Geen een zinnig argument gehoord om in de EU te blijven en Wilders maar steeds op de persoon aanvallen. Zwak, slap, incompetent, anti-souverein: een nepparlement.

  Like

 3. N.E. Derlander zegt:

  De eurofiele partijen, die hardnekkig tegen een Nexit zijn, blijven maar tegenwerpen dat er dankzij de EU al 70 jaar vrede en veiligheid heerst in Europa. Volgens mij staan wij inmiddels op de rand van de 3e wereldoorlog, vooral door het navolgbeleid van de EU. En die vrede en veiligheid is er alleen als je je ogen sluit voor de werkelijkheid. Vroeger kon je ’s nachts slapen met de deur van het slot af. Werd niet je fiets gestolen, werden vrouwen niet massaal voor hoer uitgescholden, aangerand en verkracht, kon je overal lopen, zonder het risico te lopen dat je voor een luttel bedrag werd overvallen en beroofd, werd er veel minder geweld gebruikt bij kleine of huiselijke berovingen, enzovoorts. Hoezo meer vrede en veiligheid? En hoezo dankzij de EU? Hallo Halbe Zijlstra, hallo Alexander Pechtold, hallo Sybrand Buma, hallo Jesse Klaver (hoewel hij nog beluierd is), hallo Roemer: het geweld is in de afgelopen decennia in hevige mate toegenomen en dus is Nederland in de afgelopen decennia niet dankzij de EU veiliger geworden, maar onveiliger.

  En die bewuste “versprekingen” (Europa zeggen waar zij EU zouden moeten zeggen) van bovengenoemde politici beginnen mateloos te irriteren. Omdat het bewust liegen is……….

  Like

 4. Pieter zegt:

  Ik kan ze niet meer zien die leugenaars Buma, Klaver, Pechtold, Zijlstra. Bah, wat een oneerlijke mensen zijn dat.

  Like

 5. Ze hadden het beter Geert Wilders en de landverraders kunnen noemen.
  Echt werkelijk de bullshit die ze proberen te verkopen bij een Nexit kun je nog niet aan een vijf jarig kind verkopen.
  Wilders for president 😉
  En eigen volk eerst Janmaat hadt gelijk.

  Like

 6. Tistochwat zegt:

  Ik heb grote bewondering voor Geert Wilders, die – zoals we van hem zijn gewend – alleen maar klare taal spreekt. ELK woord dat uit zijn mond komt, is de waarheid!
  Deze man verdient diep respect voor zijn inzichten, moed en doorzettingsvermogen.
  Hij is écht de enige die naar het volk luistert; de enige die voor ons opkomt!
  Hoe dúrven ze hem nog steeds een ‘nazi’, een ‘haatzaaier’, een ‘angstzaaier’ te noemen…
  HOE DÚRVEN ZE! Allemaal gaan ze tegen hem in, de laffe meute honden!

  Buma wil Geert Wilders maar niet begrijpen; hij probeert recht te praten wat krom is…

  En hoe durft jongetje Klaver tegen Wilders te zeggen: “U liegt dat u barst.”

  En Pechtold denigrerend met zijn “onderzoekje”…
  En daar komt-ie ook weer aan met de pensioenleeftijd, dat “kiezersbedrog” van Geert Wilders!
  De schaamteloze lafaard probeert Wilders wéér de les te lezen!
  Pechtold tegen Wilders: “Houd toch op man!”

  Zijlstra: “De heer Wilders is misschien een beetje uitgeraasd; dus eens kijken of er nog wat redelijkheid in te krijgen, eh, te brengen is.”
  “Verbeteren van de EU”! Dat stel graaiende zakkenvullers vált niet te verbeteren!
  Laten de ‘dames en heren’ van de EU bijv. eerst maar eens stoppen met het zetten van een handtekening om 300 euro per dag te roven voor het niets doen!

  Like

  • Jammer Geert….tegen assholes en islamieten valt NIET te redeneren,bespaar je de moeite en laat ze er zélf achter komen.Verloren energie,steeds maar weer.

   Like

  • En natuurlijk kwam er van de kant van “Mevrouw de Voorzitter” géén reactie op die onbeschofte aantijging van het ventje Klaver! Néé……
   Ons kent ons, hè: Zeker de Marokkaanse gewoonte -Tenslotte is “Peter Pan” nog steeds een half Marokkaantje…..Tja……

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Theresa Geissler 28 juni 2016 om 17:01

    Heb je naar die blik in de ogen van die snotpin gekeken toen hij begon met zijn geraaskal?

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Viel mij ook op.
    Nou ja, dat kan ik billijken. Het is per slot je eigen volk.
    Dat kan je niet afvallen. Waarschijnlijk hoopt zij nog altijd op een zwoele avond, zo samen in de oase als de halve maan hoog aan de hemel staat en zij samen een buikdansje wagen….

    Like

 7. Sabeltant zegt:

  Als je het goed bekijkt zijn onze politici toch volkomen de weg kwijt?
  Ze zijn zo volhardend in hun moreel superieure multiculturele lariekoek dat het gevaarlijke vormen begint aan te nemen.
  Hoeveel vertrouwen straal je als politicus uit als je tegen alle FEITEN in blijft volharden in klinkklare leugens?
  Ik hoop toch zo dat deze schertsvertoning van onze politici geen steek gaat houden bij de volgende verkiezingen.
  Nog meer miljarden naar kansloos Afrikaans volk? Hoe ongelofelijk dom kun je zijn?
  We moeten zorgen dat we van al die parasieten af komen en laten we beginnen met een rem op de instroom van niet westerse allochtonen.
  We hebben er genoeg van, we hebben genoeg van bomaanslagen en andere islamitische uitwassen.

  Like

 8. Republikein zegt:

  Op de site van de PVV lees ik “minder EU”.
  Ik wil helemaal geen EU.
  Verder prima weer.

  Like

 9. wim zegt:

  De leugenkliek weer braaf geholpen door ‘Het Nieuws’. Hoorde op radio 1 het nieuws over het debat. In plaats van een kort zakelijk verslag werd een totaal uit de context gerukt fragment van Klaver uitgezonden. Je reinste propaganda en volksverlakkerij.

  Like

 10. Jan zegt:

  Was ik maar politicus geworden dan had ik mijn zakken kunnen vullen. Als je ziet hoe SCHANDALIG weinig in de Kamer aanwezig zijn, maar wel ons belastinggeld toegeschoven krijgen, dan vraag ik mij af of het niet tijd wordt sancties in te stellen, bijv. het invoeren van ontslag. Flikt iemand om afwezig te zijn in een bedrijf of komt hij herhaaldelijk te laat volgt Rausschmiß en terecht, maar die kliek in Den Haag meent zich alles te kunnen permitteren.

  * Er volgt geen vertrek van Schotland uit de UK, stomme Buma omdat dit niet mogelijk is en over welke ‘onzekerheid’ heb je het. Hoor ik niet. Ik vrees dat Buma niet weet wat ‘soevereiniteit’ betekent. En weer op de persoon spelen. Man, wat is Buma dom. Ziet niet wat de oorzaken zijn. Eigen volk eerst, domme lul en niet de ander. Buma verkiest liever voor suïcide dan dat hij opkomst voor zijn gezin.
  Wat helemaal bijzonder is is dat Wilders zijn mening niet mag geven, zijn visie. Totalitair mannetje. Het valt op dat Buma steeds miserabeler wordt wat ‘argumenten’ betreft. Alles kan direct weerlegt worden.
  * Ha, ha, ha, Klaver meent dat hij een celebrity is. Een beetje kijken, niets zeggen, nog eens kijken, obligaat zijn zak in zijn handen en vervolgens komt hij met zijn mening, zegt dat Wilders met BELOFTES komt. Blijkbaar ben ik doof want Wilders heeft niets belooft, maar geeft zijn MENING onderbouwt met feiten. Klaver luistert niet want Nederland is netto betaler (3 miljard, zie artikel hier op site) en dus gaan er miljarden naar Europa.
  LOL Klaver verliest zelfs het overzicht van zijn betoog. Eerst gaat het over GB en Farage en dan beweert hij dat het over NL en de begroting gaat. Daarbij komt nog dat niet Farage het had over £350 miljoen per week naar gezondheidszorg maar de ‘Leave’ groepering: “Asked by ITV’s Good Morning Britain whether he could guarantee that the £350m that was sent to the EU would now go the NHS, Mr Farage said: “No I can’t, I would never have made that claim. That was one of the mistakes made by the Leave campaign.”
  http://www.telegraph.co.uk/news/2016/06/24/nigel-farage-350-million-pledge-to-fund-the-nhs-was-a-mistake/
  Ja, Klaver, beter luisteren. Exit en afgang Klaver.

  * Opkomst windbuil Pechvogel. Direct weer die dedain: onderzoekje, weer dat verkleinwoord (zie stuk van Joost Niemöller: landje)
  Tot nu toe is er niets gebeurt met de beurzen, gingen die op het vaste land achteruit en dat laat eerder de zeepbel zien dan de realiteit die beurzen zijn.
  Goed dat Wilders niet al die zijpaden inslaat waarover Pechtold het heeft en die niets met het onderwerp te maken hebben. Is Pechvogel nou zo dom of doet hij dit bewust. Of het is een combinatie van beide.

  * Zijlstra: De EU heeft tot economische groei geleid. Als iemand dit nu nog uitbraakt heeft hij onder een steen geleefd.
  “Wilders wil terug naar voor de oorlog.” Zo’n uitspraak laat zien dat dus iedere idioot de politiek in kan. En dan komt er ook nog eens een kinderachtige armbeweging als de schreeuwer weer in zijn stoel zit. Wat een afgang, net een socialist.

  Like

 11. Japio zegt:

  Keep up the good work Geert, laat die jankmuilen van een klaver, pechtold, buma en die zijlstra in hun sop gaar koken. Wat een randdebielen zijn dat zeg, vooral die klaver. Wat een gruwelijk ventje is dat zeg. En pechtold? kotsneigingen krijg ik als ik hem zie en hoor, dit is de NSBer der lagelanden.

  Like

 12. Jan zegt:

  Het Europa dat wij aan onze kinderen willen doorgeven
  door Diederik Samsom op 28 juni 2016
  ..
  Niet in de weg lopen bij de kleine vragen, maar antwoord geven op de grote. Daar is geen andere structuur voor nodig. Maar moedige politici. Die de lokroep van het populisme kunnen weerstaan, en die zich niet bij voorbaat neerleggen bij de markt. Die het dwars tegen al het chagrijn in ook durven op te nemen voor een Europa dat inspiratie biedt, dat ons VREDE en WELVAART bracht. Het Europa van de mensenrechten en van de sociale economie. Het Europa dat wij aan onze kinderen willen doorgeven.

  # Niets hoeft aan de structuur van de EU te veranderen. Dat is raar want juist die zorgde voor onvrede (geen chagrijn Samsom, dat is wat anders). En dan weer, de EU bracht vrede, ja, zelfs welvaart. Mensenrechten in Europa? Het recht om te creperen zoals in Griekenland, het recht om je mond te houden, om geïslamiseerd te worden. Samsom wil een fascistische staat doorgeven aan zijn kinderen. Fijn, zo’n vader.
  Wij mogen niet ontevreden zijn, maar Samsom mag wel kwaad zijn omdat wij zijn totalitaire staat afwijzen omdat wij realisten steeds meer met de geestelijke de gulag te maken krijgen.

  Samsom start zijn betoog:

  Voorzitter. In alle emoties van de afgelopen dagen overheerst bij mij de boosheid.
  Boos over de roekeloosheid van een Britse premier die met een opportunistisch voorstel voor een referendum zijn leiderschap wilde redden en daarmee een land in chaos stortte.
  (het land bestaat nog en het is geen chaos. Diederik is een mini Metternich die niet kan verdragen dan niet iedereen zijn totalitaire ideeën aanhangt

  (Samsom): Boos op de politieke charlatans die aan mensen met reële problemen, een schijnoplossing presenteerden.
  Boos over een schaamteloze campagne vol leugens.
  En vol haat. Met als tragisch dieptepunt de moord op parlementslid Jo Cox.
  (de ander is een leugenaar, een rattenvanger, een mensenverachter want dat kun je zien aan de moord op Jo Cox (begaan door een hater, dwz een brexiter. Dit is nou precies waarom ik socialisten haat)

  #Samsom raast verder en het merkwaardige is dat hij zich nu tegenspreekt, ineens komt hij op voor de mensen die hij steeds populisten durfde te noemen:
  (Samsom): Maar ik ben vooral boos op de gemakzuchtige analyses. Over oude, blanke, arme laagopgeleide kiezers die zo dom waren om voor Brexit te stemmen. Dat miskent op zoveel manieren het terechte onbehagen dat in brede lagen van de bevolking heerst. Zij hebben zich niet afgekeerd van Europa. Europa heeft hen in de steek gelaten. Europa, dat project van hoop en zekerheid, had hen niets meer te bieden.

  Laten we al het triomfalisme, de rancune of het defaitisme even laten voor wat het is.
  # Pardon Samsom, maar wie is hier rancuneus?

  Samsom: Misschien ziet de situatie er over een paar weken heel anders uit dan we nu denken. Niemand kan dat voorspellen. Laat niemand dat dan ook pretenderen.
  # Maar het is nu toch een chaos, zoals je beweerde? O ja, dat ziet Samsom, iets klopt niet in zijn betoog en dus gauw even de volgende zin:
  Samsom: De media raakt niet uitgepraat over de politieke situatie in Westminster, waar het chaos troef is.
  # Vervolgens maakt Samsom zich ineens ‘verschrikkelijke zorgen’ over het lot van de arbeider, terwijl het hem nooit een zier interesseerde wat Brussel deed. Samsom heeft nu nog niets in de gaten, speelt toneel want hij heeft het over lidstaten in de rancunemodus. Ontevredenheid en een contract opzeggen is geen rancune Samsom, dat heet gezond verstand als je leeg gezogen wordt. Rancuneeus ben jij, omdat je verloren hebt, sukkel.
  Vervolgens scheldt Samsom de gehele PVV en iedereen die een Nexit wil uit voor masochisten:

  Samsom: Uiteraard begon men afgelopen dagen in reactie op het referendum ook meteen weer over de structuur van Europa. En over een Nexit. Wie de chaos ziet waarin Groot Brittannië zich nu bevindt, politiek, maatschappelijk en economisch, moet wel over buitengewoon veel masochisme bezitten om daar nu naar te verlangen. Voorzitter, ik meende altijd dat ik de grootste masochist hier was, maar de heer Wilders steekt me naar de kroon.

  Samsom zegt dat er iets fout is aan de EU maar liegt:
  Samsom: Het antwoord van anderen, nu doorschakelen naar federaal Europa of juist een grote afslanking van bevoegdheden van Commissie en parlement, is overigens net zo ILLUSOIR. Wat helpt die sprong naar voren, of naar achteren, voor het herstel van vertrouwen? Welke Europeaan ziet zijn baan verzekerd, of de migratie beheerst, door een oeverloze discussie over de bevoegdheden van het Europese parlement en de commissie?

  # Als je het bestaat om dit uit te kramen dient je kop onder het schavot te rollen. JOUW baan zie je verzekerd als deze idiotie van de EU doorgaat, stupide, imbeciele, compleet doorgedraaide gek.

  Samsom: De Brexit moet een wake up call zijn voor Europa.
  # Maar je slaapt sinds de eerste bail out, slome! Dat was al geen wake up voor je, nog afgezien van het feit dat dit niet mocht, maar jij hebt schijt aan eigen gestelde regels want die zijn er voor rooie cretins zoals jij om te overtreden zoals dat al vanaf de jaren 60 het motto was en ook bij jou, krankzinnige eco-fascist. Je loog alles over het milieu bijeen zoals je zelf hebt toegegeven.

  Menen dat de Brusselse nomenclatura voor banen kan zorgen OMG:
  Samsom: Herstel van groei en banen, een beheersbare migratie, een betrouwbare en duurzame energievoorziening voor de toekomst.

  #De onzin uit de mond is niet te stuiten. Misschien bestaat de bevolking wel uit klootzakken, chagrijnen die voor onrust zorgen, niet de EU:
  Samsom: Deze uitslag over een EU lidmaatschap zegt namelijk misschien wel evenveel, of zelfs meer, over de spanningen in onze Nationale SAMENLEVINGEN dan over het falen van de EU.

  # Blijf in de EU en je gaat een stralende en rijke toekomst te gemoed aldus Samsom:
  Samsom: Spanningen, tussen kansrijk en optimistisch versus teleurgesteld en pessimistisch. Wanneer we die kloof niet overbruggen zal Europa een deel van de samenleving nooit perspectief kunnen bieden.

  # Het There is no alternative van Thatcher sloeg op iets anders, Samsom. Maar bij Samsom is de EU leven en er uit sterven en om de ander ‘perspectief’ te bieden dient ‘afgeroomd’ te worden, het toverwoord van Joop den Uyl:
  Samsom: Dat betekent voor Nederland doorgaan met het verkleinen van inkomensverschillen

  De tekst staat op:
  http://www.pvda.nl/berichten/2016/06/Het+Europa+dat+wij+aan+onze+kinderen+willen+doorgeven

  Like

 13. aegoliuscs zegt:

  Kamer verwerpt motie nexit met grote meerderheid

  Een motie van PVV-leider Wilders voor een referendum over het Nederlandse lidmaatschap van de EU is met grote meerderheid verworpen. Bij een hoofdelijke stemming in de Tweede Kamer stemden alleen de twaalf leden van de PVV-fractie en de afgesplitste Kamerleden Bontes en Van Klaveren voor.

  Wilders vraagt het kabinet in zijn motie om alles in het werk te stellen om zo snel mogelijk een referendum over een nexit te houden. 50Plus vindt ook dat de bevolking zich over dit onderwerp moet kunnen uitspreken, maar Kamerlid Krol zei voorafgaand aan de stemmingen dat een referendum door de bevolking moet worden georganiseerd en niet door de regering.

  http://nos.nl/artikel/2114108-kamer-verwerpt-motie-nexit-met-grote-meerderheid.html

  Like

 14. Geert is gewoon geweldig, hij bezit veel dossier kennis en benoemd alleen maar de feiten. De rest NSB ‘ers probeert hem alleen maar onderuit te halen, misselijk zootje.

  Like

 15. Jan zegt:

  Schotland wil graag bij de EU blijven:

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Jan 29 juni 2016 om 17:21

   Deze kankergezwellen zijn absoluut niet bang om de macht te verliezen.Ze zijn ontzettend diep geworteld in het graaisysteem vol financiële en andere voordelen en dat weten ze.
   Hooguit DOEN ze alsof ze bang of ‘geschokt’ zijn.

   ‘Ons kent ons’ en ‘de ene hand wast de andere’.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s