Ik verheug me al op de “Dexit”

Screenshot_123

(Door: Petra Raab – Vertaling: Theresa Geissler)

Goddank, de nachtmerrie is spoedig voorbij, spoedig kan Europa weer zijn wat het vóór de dwangmatige enscenering van Europa-samenpersers was: Europa. Wat hèbben ze niet allemaal geprobeerd om van Europa een eenheidsworst te maken, maar juist de veelzijdigheid van Europa was Europa. Precies dàt wil ik weer, Europa. Ik wil weer dit gelukkige Europa, waarin welstand, vrede, geweldloosheid heersten. Waarin men van land naar land kon reizen en bij het overschrijden van de grens het gevoel had in een ander land te zijn. Ik hield van de tradities van de individuele landen, de verschillen. Nergens anders op deze wereld kon men op zo’n kleine oppervlakte zóveel verschillende culturen bewonderen. Dat was Europa. Een omgeving,waarin iedere vrouw zich veilig kon bewegen. Alléén kon reizen.

Een omgeving die bevolkt werd door mensen die vrouwen dezelfde rechten toebedeelden als mannen. Een omgeving, waarin de mannen zo gecultiveerd waren dat ze de vrouwen niet als loslopend wild aanstaarden en ze met rust lieten als ze de openbaarheid met hen deelden. Dit Europa wil ik terug. Het Europa dat zijn best deed voor de veiligheid van de mannen, vrouwen en kinderen aldaar en daarom grenzen had, om daarbinnen de belangen van de eigen bevolking te beschermen. Landen, die zich in eerste instantie om zichzelf bekommerden, en zo een vaderland waren voor de mensen er in. Zó ’n Europa wil ik terug.

Ik wil dat elk individueel land geen egoïsme, maar wederom eigenliefde ontwikkelt, zodat de vreedzame mensen aldaar weer in rust en vrede kunnen leven. Een zelf-bestemmend, soeverein Europa, dat alleen dan kan bestaan als de landen er in hun soevereiniteit behouden. Geen Europa dat door het egoïsme van enkelen in een eenheidsstaat moet worden veranderd, waarin de oorspronkelijke bewoners minder rechten bezitten dan de mensen die haar door hun geweld te gronde richten.

Ik wil dat de regeringen van de betreffende landen wederom voor zichzelf en dan uitslúitend voor zichzelf politiek bedrijven, dan weet ik ook dat de mensenrechten bij mijn buurman veiliggesteld zijn en dat ik buren heb en ook Duitsers voor wie de westers georiënteerde mensenrechten heilig zijn. Ik wil niet dat heel Europa Duits wordt en ik wil ook niet dat heel Europa zich moet aanpassen aan wetten die ontstaan zijn door een fout geloof. Ik wil dat de veelzijdigheid van Europa behouden blijft.

Dat Europa niet overrompeld wordt door duistere creaturen, die onmenselijke wetten voor Goddelijk houden en deze aan iedereen opdringen die zich in hun nabijheid bevindt. Ik wil een kleurig Europa, waarin de mensen nog trots zijn op hun verschillende kleuren en deze ook door middel van grenzen veiligstellen. Zodat niet alles overtrokken wordt met eenheidszwart. Ik wil een democratie, waarin het volk beslist wat er in zijn land gebeurt en niet een paar enkelingen die beslissen wat het volk te doen staat. Ik wil mijn gloeilamp weer terug. Ik wil mijn Europa weer terug. Ik wil mijn Duitsland weer terug.

Bron:
http://petraraab.blogspot.nl
Door: Petra Raab

Vertaald uit het Duits door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Europa, EUSSR, gezond realisme, Patriottisme. Bookmark de permalink .

20 reacties op Ik verheug me al op de “Dexit”

 1. hendrikush zegt:

  Ze lijkt wel een mohammedaan. Die willen ook allemaal terug naar vroeger.

  Geliked door 1 persoon

  • Nou, Hendrikush, hier op de site zitten er zo nóg wel een paar. En die zijn toch allemaal zéér anti-mohammedaans! (Proest!)
   Maar zonder gekheid: Dat Petra terug wil naar de tijd van vóór de EU is toch alleszins te billijken!

   Geliked door 2 people

   • Jackie2015 zegt:

    En terug naar de zonnebloem en het snipje. Hiermee bedoel ik natuurlijk de gulden 🙂

    Like

  • Driek zegt:

   hendrikush zegt:
   29 juni 2016 om 20:26
   Ze lijkt wel een mohammedaan. Die willen ook allemaal terug naar vroeger.

   hendrikush zegt:
   6 maart 2016 om 08:15
   Kom op nostalgici. Idealiseren van het verleden is zó mohammedaans.
   Stap uit je jeugdsentiment-herinneringen en doe iets voor een betere toekomst voor je kinderen..

   Maar, beste hendrikush, wat is daar op tegen? Ik heb ook heimwee naar vroeger. We leven nu in een afschuwelijke tijd.
   U heeft mij daar ook al eens op geattendeerd, als reactie op mijn artikeltje ‘VROEGER’. Moet je daar perse mohammedaan voor zijn? Kom zeg.

   Geliked door 1 persoon

  • Ad de Koning zegt:

   Wat heeft dat nu met een mohammedaan te maken, ik wil ook graag terug naar vroeger toen er hier helemaal geen mohammedanen waren en het hier vredig en rustig was en je zo laat in de avond laat nog over straat kon gaan als je b.v. naar de bioscoop was geweest zonder in elkaar geslagen te worden. En wat is daar op tegen, ik denk dat de meeste mensen dat wel willen.

   Geliked door 2 people

  • Harry zegt:

   Ik weet niet of je na de oorlog nog buiten bent geweest hendrik , maar het wordt met de dag slechter .
   Tot 1970 deden we niet eens de achterdeur op slot s’nachts .
   Toen werd er in ons dorp ergens ingebroken en ontstond er aan de keukentafel de discussie ofdat we voortaan de deur s’nachts maar op slot zouden moeten gaan doen .
   Mijn motorfiets stond jaren ZONDER SLOT en startklaar voor het huis , er heeft nooit iemand aangezeten .
   Ik heb mijn portemonnee eens op het dashboard van mijn auto laten liggen , met de ramen open .
   S’avonds lag hij er nóg !
   En nu ?
   Als je even in de tuin bent moet de deur al op slot .
   Als ik om zes uur thuis kom , draai ik de sleutel al om , bespottelijk toch ?
   Als je een Harley Davidson in Rotterdam parkeert staat ie er nooit langer dan twee en een half uur verzekerde een agent me .
   De kranten en de sites staan iedere dag bol van de criminaliteit .
   Je staat gewoon met je mond open te kijken als er niemand vermoord is afgelopen nacht . Lekkere tijd !

   Ik snap echt niet dat iemand niet naar die veilige en rustige tijd terugverlangt .
   Persoonlijk ben ik haast iedere avond in de weer om mijn ongenoegen over de huidige tijd te ventileren . Bron vreet al mijn vrije tijd op .
   ( Behalve als ie even spoorloos is ) .

   Nee , het wordt met de dag beroerder .
   Brexit was het enige goede nieuws de afgelopen tijd , voor zover ik me herinner .

   Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Beste Hendrikush, daar zit je er helemaal naast. Wij willen alleen maar terug naar de tijd voor de EU. De mohammedanen LEVEN nog steeds IN hun oude tijden. Dat is me toch wel een verschil, lijkt mij.

   Like

   • hendrikush zegt:

    Beste allemaal, ook ik heb last van nostalgie en zou terugwillen naar vrediger tijden.
    Maar gedane zaken nemen geen keer en tijdreizen naar het verleden is onmogelijk.
    De huidige stand van zaken is een gegeven en vandaaruit moeten we een weg naar een betere toekomst zoeken. Hoe moeten we omgaan met de ellende die op ons afkomt?

    Vasthouden aan onze waarden en wetten, handhaven, stoppen met gedogen, (emotioneel) harder worden. Desondanks zal het minder worden. Als je armoe en domheid importeert krijg je minder rijkdom en meer achterlijkheid.

    Like

 2. Tistochwat zegt:

  Ik wil ook terug naar ‘vroeger’; naar de tijd van de gulden; naar de tijd dat ik nog niet bang hoefde te zijn dat ik mijn vaste lasten niet zal kunnen betalen; naar de tijd van de echte ‘Zwarte Piet’; naar de tijd zonder al die mohammedanen in dit land; naar de tijd zonder asielzoekers.

  Het meest verlang ik nog naar een tijd zonder ‘koningshuis’ en zonder ‘politiek’.
  Naar een land dat bestuurd wordt door eerlijke, rechtvaardige, niet graaiende deskundigen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Kanaloa zegt:

  Hendrikush,
  Mijn vrouw wil met haar vriendinnen ook wel weer eens gezellig naar Amsterdam om te winkelen zonder voor hoer uitgemaakt te worden en zonder dat ze bezorgd moet zijn om haar tas en telefoon die tegenwoordig door de cultuurverrijkers als legale buit worden gezien.

  Geliked door 1 persoon

 4. BigLJohn zegt:

  Allemaal goed bedoeld. Ik wil, ik wil. Maar hebben wij dan nog iets te willen in deze in en in verrotte wereld. Alleen bij het huwelijk op het stadhuis en naderhand in de kerk kunnen wij onze wil nog laten blijken, door ja ik wil te verklaren. De realiteit gebied te zeggen dat wij totaal niets meer te willen hebben, slachtoffers geworden zijn van een vreselijke dictator in Brussel, die binnenkort het laatste restje vrijheid van ons gaat afnemen. We stevenen heel misschien op een burgeroorlog af ! Bij voldoende lef van de bevolking zou dit de laatste WIL van het volk nog kunnen zijn. Hoe lang zullen de Europese bevolkingen nog gedwee aan de leiband van Brussel blijven lopen eer er fysiek verzet (een burgeroorlog) gaat komen. Als, ja als dat er ooit van gaat komen. Want daar is heel veel lef voor nodig. Lef dat nu ontbreekt, en lef dat men in de tweede wereldoorlog wel had. Weerstand kunnen bieden aan de bezetter(s) en weerstand bieden aan de overheid en justitie CQ politie die net als in de tweede wereldoorlog aan de foute kant staan. Bekijk de film Hannie Schaft maar eens.

  Like

 5. wim zegt:

  De idee dat alles anders moet, en dat elke verandering per definitie vooruitstrevend is en een betere wereld voortbrengt is absurd. Net als de idee dat het behouden van goede dingen die zich bewezen hebben slecht zou zijn en de ‘vooruitgang’ belemmert.
  Maar al te vaak bleken de zogenaamd progressieven heel goed in het afbreken, maar hun nieuwbouw kun je met recht revolutiebouw noemen.

  Like

 6. Harry zegt:

  Het zou mij niet verbazen als Duitsland straks in z’n eentje als netto-betaler de hele horde netto-ontvangers voor haar conto neemt , als de rest zo slim is om uit te stappen .
  Anderen hebben immers nog geld zat , toch Merkel ?
  Hun geld is ook jouw geld hoor , in een goede socialistische setting .
  Merkel is er gek genoeg voor en zolang die Duitsers dat idiote wijf laten zitten , kon dat wel eens werkelijkheid worden .
  Tobben ze daar niet al lang met een nogal slaafs soort gehoorzaamheid ?
  Is ze dat niet een paar keer eerder noodlottig geworden ?
  Waarom ruimt een geheime dienst dat soort serpenten niet uit de weg ?
  Die zijn best in staat om een nooit opgeloste misdaad te creëren .

  Ik moet nog zien dat daar een meerderheid voor een exit is .
  De droom van een groot reich zal daar mogelijk aan debet zijn .

  Like

 7. Alphons Mantel zegt:

  Petra Raab wijst er m.i. slechts op dat toekomstige schade door immigratie en door een gewelddadige godsdienst nu nog beperkt kan worden voordat het te laat is

  Geliked door 1 persoon

 8. Pilgrim zegt:

  Dit artikel vind ik wel héél erg het oude Europa veridealiserend. Het oude Europa kende immers ook wel zijn oorlogen die vaak nationalistisch geïnspireerd waren. Twee grote wereldoorlogen, waarvan WO2 tot dusver nog steeds de meest vernietigende was in de geschiedenis van de mensheid. En er was de holocaust en de sinistere ideologische stelsels (communisme en nationaal-socialisme) die helaas ook Europese uitvindingen zijn. Onze Europese cultuur kent nu eenmaal een goede en een duistere kant en waarvan de duistere kant zich vooral manifesteert in de ideologische stelsels, met name in het socialisme. Zelfs de Westerse zelfhaat en de politieke correctheid zijn helaas Europese/Westerse uitvindingen.

  Verschillen die culturen in de verschillende Europese landen trouwens wel echt zoveel? Eerlijk zou ik niet precies weten waarin de cultuur van Nederland nu zou duidelijk verschilt van die van Duitsland. (Sinterklaas wordt geloof ik op een iets andere manier gevierd.)

  Like

  • Ja, als “knecht Ruprecht,” een soort samensmelting van Sinterklaas èn Zwarte Piet, geloof ik. Maar overigens zijn de cultuurverschillen toch ook wel duidelijk, hoor!
   Als ik U nu vertel, dat je in grote steden als München en Neurenberg rustig in “Trachten” Kostum -Dirndl en Lederhosen- kunt aantreden zónder voor provinciaal versleten te worden…..Kom daar in Nederland eens om!

   Like

 9. Pilgrim zegt:

  Maar de meesten lopen toch echt wel in een maatkostuum neem ik aan. En stropdassen… zoals overal in de Westerse wereld. Die folkloristische tendensen zijn eigenlijk niet echt relevant. Het zijn immers maar graduele verschillen. Waar het om echt gaat is dat er geen wezenlijke verschillen in normen en waarden zijn en daarin verschilt de Westerse cultuur wezenlijk van de islamitische. Grote culturen bestaan volgens cultuurhistorici doorgaans uit drie grote zones: wetenschap, godsdienst (ook ideologieën) en kunst (ook toegepaste kunsten zoals mode en architectuur). Als deze drie grote cultuurzones gedeeld worden door verscheidene landen spreek je van een gelijke of homogene cultuur. De Europese cultuur is daarom ook vrij homogeen. Dat ze in het zuiden meer katholiek zijn en meer pasta eten en hier meer protestanten zijn die aardappelen eten veranderd daar niet echt iets wezenlijks aan. Eigenlijk bestaat er sinds de kerstening van Europa een Europese of Westerse cultuur. Dat kan je ook zien aan de Christelijke(!) jaartelling. Echte andere culturen hebben ook een andere jaartelling, uitgezonderd de Joodse omdat ook het Jodendom een grote bijdrage heeft geleverd aan de Westerse cultuur. Men spreekt daarom ook vaak van de Joods-Christelijk-humanistische cultuur. Het zelfde geldt voor de wetenschap en de kunsten. Strikt genomen bestaat de nationale cultuur alleen uit de taal (wat trouwens ook heel erg identiteit bepalend is). Hiertoe reken we ook dichtkunst, toneel en bijvoorbeeld versjes die in de landstaal gezongen worden. Er bestaan Franse letteren, maar er bestaat geen Franse wiskunde.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s