Merkel en de “Brexit”

Screenshot_128

(Door: Thomas Heck – Vertaling: E.J. Bron)

Wie de toespraak van bondskanselier Merkel heeft gezien, heeft meer over haar democratiebegrip moeten ervaren dan ons allen lief was. Geen zelfkritiek, geen bereidheid om in te gaan op Britse argumenten, geen zelfreflectie of de huidige weg van de EU misschien toch de verkeerde is.

Ze bracht argumenten voor de EU naar voren, noemde zogenaamde voordelen. Maar hetgeen ik hoorde waren exact de argumenten die de Brexit-voorstanders naar voren hadden gebracht om de uittreding mee te motiveren. Dit is des te angstaanjagender, als je ziet hoe het denken van de bondskanselier inmiddels afwijkt van het denken van het volk.

Terwijl juist de Duitse regering redenen had om de Brexit te vrezen. Want een uittreding van het Verenigd Koninkrijk is voor Duitsland een catastrofe. En dan gaat het nog niet eens om de dreigende turbulenties op de financiële markten of de economische gevolgen die de Duitse regering voortjagen. Groot-Brittannië is de op twee na belangrijkste handelspartner van Duitsland. Het exportvolume bedroeg in 2015 ongeveer € 89 miljard. Op het eiland zijn meer dan 2.500 Duitse ondernemingen actief, omgekeerd hebben ongeveer 3.000 Britse bedrijven vestigingen in Duitsland. Zonder de EU-binnenmarkt zouden de betrekkingen veel gecompliceerder zijn, maar ook niet onmogelijk, want Duitsland drijft handel met bijna alle landen in de wereld, en de belangrijkste handelspartners zijn EU-leden.

Voor Duitsland gaat het echter om iets principieels. De Europese eenwording hoort bij de Duitse naoorlogse identiteit, de grondwet verheft het verenigde Europa tot staatsdoel. Het goodbye van de Britten heeft de EU een klap gegeven die zij vermoedelijk slechts heel moeilijk te boven kan komen. En dat in een tijd, waarin Europa zich sowieso al in een historische crisis bevindt.

Bron:
http://heckticker.blogspot.nl
Door: Thomas Heck

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Europa, EUSSR, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op Merkel en de “Brexit”

 1. Angie1968 zegt:

  Het is al door meerdere psychologen benoemd dat deze vrouw waarschijnlijk aan een psychische stoornis lijdt, die haar niet meer in staat stelt enige zelfreflectie te hebben en haar verbeten en dwangmatig aan haar obsessieve denkbeelden laat vasthouden. Kritiek komt niet aan en wordt alleen maar geinterpreteerd als domheid en fout denken van de ander. Ik heb zo gauw even niet de naam vd psycholoog paraat…Aber sie ist ja ganz irre!

  Geliked door 3 people

  • De hele zooi is daar koekoe en Angela is hun sokpoppetje, een gehoorzaam meisje dat al vroeg opviel doordat ze de langste boodschappenlijstjes kon onthouden en braaf op kon dreunen. Angela is een zooltje, die daarachter zitten en aan de touwtjes trekken zijn veel enger.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Ja, maar je moet wel behoorlijk psychisch gestoord zijn om op deze manier te willen doen wat die ‘hogere machten’ van je willen.

    Natuurlijk zijn die hogere machten er. Maar waarom doet Frau Merkel wat ze willen…?
    Omdat Merkel haar eigen privé-schuldcomplex wil uitboeten over de rug van haar 85.000.000 landgenoten, is de verklaring van de psychologen.
    Dat is allemaal leuk en aardig maar waarom reageert het Duitse volk op de manier waarop ze reageren…?
    AFD, zijn Nazi’s. Pegida, zijn Nazi’s etc… en als ze daarmee klaar zijn doet de meerderheid van de Duitsers of er verder niks aan de hand is…!

    Omdat de meerderheid van het Duitse volk nog altijd gelooft in befehl ist befehl…
    Dus het zal nog wel ’n tijdje duren voordat de Duitsers weer in de loopgraven liggen.

    Geliked door 1 persoon

 2. Jackie2015 zegt:

  Groot Britannie vindt de weg wel zonder de EU. Kijk maar naar Zwitserland en Noorwegen. Deze landen zijn immers nooit geen EU landen geweest.
  Het zal en flinke klap zijn voor George Soros en zijn trawanten. Zal de elite deze nederlaag accepteren? Tientallen jaren en misschien wel langer werken zij toe naar een een-wereld regering met de anti-christ waar ook de Bijbel in het Boek Openbaring aan Johannes over spreekt. Maar misschien zal dat op een andere manier verlopen.
  Als er een schaap over de dam is volgen er meer. Treedt Frankrijk, een van de eerste zes landen die de EEG vormden, uit de EU dan begint de EU echt aan het afbrokkelen. Dit brengt wellicht ook Donald Trump dichter bij zijn presidentschap. Hij is van plan o.a de NAFTA (overeenkomst tussen USA, Canada en Mexico te herzien en de nog te ratificeren overeenkomst tussen de USA en de EU af te blazen. Deze overeenkomst is slecht voor zowel Amerika als ook voor Europa.
  Het zou voor de Europese burger, met een normaal verstand, wel een opluchting zijn het juk van de EU achter zich te kunnen laten.

  Geliked door 1 persoon

 3. ongesgoolde zegt:

  Even een paar vragen van een oprechte onnozelaar

  De Europese eenwording hoort bij de Duitse naoorlogse identiteit,

  Was dat niet fascistoïde nazi dingetje?

  , de grondwet verheft het verenigde Europa tot staatsdoel.’

  De Duitse grondwet?

  Met vriendelijke groet,
  Dissident.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s