Duitse machtspolitiek kan zomaar het einde van EU inluiden

Screenshot_12

Angela Merkel en Viktor Orbán

(Door: László Marácz)

Duitsland wil de Midden- en Oost-Europese landen korten op hun Europese uitkeringen als ze nog langer blijven rebelleren tegen de Brusselse verdeling van migranten. Deze machtspolitiek kan wel eens het eind betekenen van de Europese samenwerking.

Het toonaangevende Duitse tijdschrift Der Spiegel riep deze week de Hongaarse premier Viktor Orbán uit als de politieke winnaar van de vluchtelingencrisis: de Hongaarse bevolking ondersteunt zijn harde koers, en andere Oost-Europese staten volgen zijn voorbeeld. Maar Der Spiegel vertelt er niet bij wie de verliezer van deze crisis is.

Lees verder>>>
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Eurofielen, Europa, Europeanisering, EUSSR, Hongarije, Midden-Europa, Oost-Europa. Bookmark de permalink .

18 reacties op Duitse machtspolitiek kan zomaar het einde van EU inluiden

 1. Bas zegt:

  Rusland vaart een anti-imperialistische koers van vrijheid en onafhankelijkheid. Mogelijk zouden Oost-Europese landen er beter aan doen samenwerking te zoeken met Rusland i.p.v. zich politiek te laten intimideren door de EU annex VS kliek o.l.v. Merkel en consorten. Nu kan het nog, De NAVO heeft nog niet alles bezet / in zijn macht.

  Like

 2. Ron zegt:

  Ook het einde van Martin Schulz als het zo doorgaat.
  UKIP laat even weten dat Schulz een facist is en houdt de rug recht.

  UKIP MEP Ejected for Shouting Nazi Slogan in EU Parliament – YouTube

  Like

 3. Marc zegt:

  Natuurlijk zijn wij op deze site bewonderenswaardig over het politieke verzet in Duitsland in de vorm van Pegida en AfD. Desondanks steunt een grote minderheid van ongeveer 45% Merkel nog steeds. Dit is voldoende om binnen Duitsland op absolute wijze de lakens uit te delen, maar zo ook de hele EU.

  Het is uiteindelijk zo dat, uitsluitend omdat Merkel het wil (samen met Juncker, Schultz, Timmermans, Soros en Sutherland), Europa overspoeld wordt door illegalen. Daarmee schakelen deze fascisten willens en wetens de meest primaire taak van een staat af, namelijk het bewaken van de grenzen. Hiermee zijn alle hierboven genoemden schuldig aan staatsverraad en vatbaar voor strafrechtelijke vervolging en een aller hoogste straf: 35 jaar cel!

  Maar natuurlijk is de EU formeel nog steeds geen staat. En omdat er nog voldoende nationalisme heerst zal die staat er ook niet komen. Desondanks is de slagkracht van de EU dermate dat een geheime politiek tot vernietiging van de natie met succes van de grond kon komen. Totdat Brexit kwam.

  Wat mij binnen deze situatie nog het meest voor raadsels stelt is dat het Duitse verzet tegen Merkel, ondanks Pegida en AfD, zo beperkt blijkt. Begrijp me goed, de Duitsers doen meer in hun verzet tegen deze politiek dan wij hier in Nederland doen. Maar Duitsland is hoofdschakelaar binnen alle EU-processen, incluis de politiek tot vernietiging van naties. Als het Duitse verzet dus niet effectief genoeg is komen secundaire processen als Brexit op gang.

  Hoe bewonderenswaardig het Engelse verzet ook is, in eerste aanleg is het slechts symptoom van de kritiek op Brussel en Berlijn. Zoals het zich laat aanzien zal Brexit in eerste aanleg leiden tot een versteviging van de Brusselse greep op soevereine naties binnen de EU. Zo kunnen we denken aan een definitieve uitschakeling van de vrijheid van meningsuiting, de invoering van TIPP, de oprichting van een EU-leger gericht tegen Rusland (er moet ten slotte een gezamenlijke vijand zijn!), enz.

  In dit verband zie ik de toenadering tussen Rusland en Turkije met lede ogen aan: kennelijk zien de Russen echt geen heil meer in verbetering met de contacten met Brussel en Berlijn. Dat stemt mij buitengewoon somber. Niet alleen omdat de kans op oorlog tussen Rusland en EU groter wordt, maar ook omdat landen buiten de EU ons kennelijk hebben opgegeven.
  De volken van Europa rest dan nog slechts verzet van rebelse lidstaten als Tsjechië en Hongarije.

  Waar, o waar, zullen de volken binnen de EU een volk treffen dat zich effectief kan richten tegen de vernietigingsdrift van Brussel en de huidige Duitse regering. Ik kan maar een volk bedenken, en dat zijn de Duitsers zelf. Pas als zij in verzet komen tegen Merkel, middels een soort van impeachmentprocedure of langdurige massale demonstraties als in 1989 tegen de DDR-regering, is enig soelaas te verwachten.

  Mijns inziens zijn de twee meest schadelijke regeringen binnen de EU die van Merkel in Duitsland, en die van Italië: ze worden gesteund door grote minderheden binnen de eigen bevolking die, geheel volgens politiek-correcte lijnen, bij de miljoenen Afrikaanse en Aziatische kolonisten binnenhalen onder het mom van menslievendheid. Het zijn deze grote fracties binnen volken die, met hun van elke realiteit gespeende morele overwegingen, coalesceren met criminele mannen als Juncker, Soros en Sutherland!

  Ik zie het somber in.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Marc.

   Ook ik heb hier op deze site van begin af aan al geschreven dat onze bevrijding uitsluitend en alléén kans heeft als ze uit het Oosten (Duitsland) zou komen.

   Like

 4. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 5. Ik hoop dat die landen bij dit dreigement ook uittreden uit de EU.

  Like

 6. vanhetgoor zegt:

  Des te eerder de Europese Unie ten grave wordt gedragen des te beter. De Europese landen moeten terug naar een Europese Gemeenschap waarbij tal van onafhankelijke landen onderling verdragen sluiten die elk land als daar een democratisch draagvlak voor is ratificeren. En anders niet.

  Brussel en Straatsburg moeten als zittingsplaatsen voor het EP worden opgeheven. Alle parlementen van alle Europese staten kunnen beslissen welke verdragen van de Europese Gemeenschap men wil ondertekenen en welke niet.

  Like

  • Mirjam zegt:

   Juist, ieder land moet zijn eigen waarde en soevereiniteit behouden. Elk land is een land op zich in Europa en dat moet gerespecteerd worden. Vroeger was dit al en we hebben allen samen handel kunnen drijven zonder dictatuur. De elite heeft bewust deze dictatuur doorgedreven tot volledige overheersing en in bezit name van de landen. Dit is gewoon een verdekte vorm van oorlog voeren en verovering geweest en is het nog, waaronder de burgers van de landen zich, volgens hen dienen te schikken en onderwerpen. Denk eens aan de Tweede Wereldoorlog, toen hebben ze het geprobeerd en nu hebben de duivels het weer geprobeerd, maar het zal ze wederom niet lukken.
   Het Europese volk houdt dit tegen en God met hen. Het is ook niet toevallig dat Merkel, Juncker, kortom Duitsland aan de top staat om dit allemaal voor mekaar te krijgen.
   De EU-elite kan vertrekken en alle landen van Europa gaan uit deze corrupte congregatie van niet gekozen op rijkdom, macht en overheersing beluste ambtenaartjes.

   Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @vanhetgoor:10.41. uur. Ik ben het volledig met U eens, dat we terug moeten, naar een EEG vorm. We moeten weg uit de EU, de EU is niet meer of minder dan een communistisch gezwel, wat ons zal vernietigen.
   Terug van een vakantie, heb ik vandaag de inbreng gezien, van Geert Wilders, over de Brexit, en kon mij daar volledig in vinden. Terug naar een EEG gemeenschap, is de enige mogelijkheid om onze eigen soevereiniteit terug te krijgen.
   Ik sta achter een referendum inzake, maar laat dat dan een ” bindend Referendum”, worden, zodat de verraders der politiek, waar ik de PVV niet bij horen vind, er niet onderuit kunnen komen.
   Maar ja, ik vrees dat zo’n referendum ONS niet gegund zal worden.

   Like

 7. Mirjam zegt:

  Orban heeft 100% gelijk en zijn beleid is prima. Ik hoop dat NIgel Farage premier van Engeland wordt, nu dat Boris Johnsson het bijltje erbij neergooit. Het was niet duidelijk wat de doelstelling was van Boris, niet voor de burgers in ieder geval, maar wel voor hemzelf. Hij weet dat hij de burger van England uiteindelijk toch moet teleurstellen, omdat zijn ‘policy’ toch gelijk een beetje een andere richting opgaat. En uiteindelijk zou dat niet werken. Farage daarentegen heeft het hart en de waarheid op zijn tong. Hij wordt het ook, als God het wil. Met Merkel gaat het niet goed, dat voel ik gewoon, ze overgaat het mandaat en bevoegdheid en dit wordt niet langer gepikt, vooral niet door haar eigen bevolking.

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Daar zal je nog even op moeten wachten, Mirjam. Farage is van de UKIP en de volgende premier wordt beslist een conservatief. Dat is de aftredende premier ook namelijk. Als hij aftreedt benoemt de Conservatieve Partij z’n opvolger.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Köhler.

    ????????????????????????????????????????????????????????????????????

    Like

   • Mirjam zegt:

    Is dit zo, J.C? Komen er dan geen nieuwe verkiezingen? Juist ook, omdat de premier, hoofdzakelijk wegens de Brexit? Dan zou zijn opvolger, als die uit dezelfde hoek komt, toch ook hetzelfde beleid als Cameron voor ogen had, ondersteunen: het toch weer toetrekken naar de EU? Als dit zo is, dan had Cameron net zo goed kunnen blijven. Ik heb een gevoel dat het volk hier een woordje mee in gaat spreken en ze een wijziging zullen gaan eisen. Het volk zou toch zelf zijn volksvertegenwoordiger moeten kiezen?!

    Like

 8. Jean zegt:

  Wij moeten nu doordrukken “Geen vreemdelingen in Europa”; In Afrika is er meer ruimte dan in Europa dus die vreemdelingen onderbrengen in Afrika en qua kosten moeten die miljardairs uit het midden oosten maar opdraaien en niet wij.
  Waarom laten wij dat politiek gespuis toch ongestoord dat vernietigingswerk doorzetten? Die merkel moet politiek uitgeschakeld worden en ook die dronkaard uit Luxemburg, zie je die zuipschuit dan zit die steeds met zijn poten aan de mensen kwestie van zich recht te houden, wat een walgelijke creatuur.

  Like

  • hendrikush zegt:

   Geen vreemdelingen in europa? Begin eens met de maritieme reddingsoperaties in de middellandse zee te veranderen in terugzendoperaties: terugslepen naar de dichtsbijzijnde afrikaanse kust en loslaten bij de territoriale wateren.

   Like

 9. Jan zegt:

  Immigranten teruggestuurd door Australische marine schreeuwen ‘Australië van dood, denk aan 9/11’

  Nog vragen over de motieven wat de ‘immigratie’ betreft.

  Like

 10. Harry zegt:

  Mensen die op een eiland wonen , hebben ze gemiddeld wat beter op een rijtje , blijkt wel .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s