Het geheime spel van Europa

Leon de Winter

(Door: Leon de Winter)

Over welk Europa praten de elites wanneer ze over Europa praten? Over Europa van het continent, van de vele culturen, de bloedige geschiedenissen, de Verlichting, de Industriële Revolutie? Er zijn vele Europa’s. Maar het Europa van de politieke en media-elites is het Europa van de federalisering.

Federalisering, ofwel het bijeenbrengen van de Europese natiestaten onder een supranationale overheid, is alleen mogelijk wanneer de natiestaten delen van hun zelfbeschikkingsrecht afstaan. Cruciale wetten worden niet meer door de nationale parlementen aangenomen of afgekeurd, de eigen rechtspraak is niet meer ondergeschikt aan een nationaal oppergerechtshof, nee, federalisering ontstaat wanneer nieuwe machtscentra unieke beslissingsbevoegdheden krijgen. En die hebben ze gekregen. Zonder dat de betrokken volken daarover in referenda zijn geraadpleegd, hebben de elites dramatische stappen naar federalisering erdoorheen gerommeld.

Lees verder>>>
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in dictatuur, Eurofielen, Europa, Europeanisering, EUSSR, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

14 reacties op Het geheime spel van Europa

 1. Fred zegt:

  Ongedierte krijg je alleen weg met rigoureuze middelen.

  Like

 2. Driek zegt:

  Een fantastisch artikel van Leon de Winter.

  Like

 3. Paul55(realist:) zegt:

  In het kort de dramatische koers van eu brussel met zijn elitaire uitvoerders.

  Like

 4. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 5. “Wenn ich ‘Kultur’ höre…..entsichere ich meinen Browning.” Nee, het is achteraf niet gezegd door Göring, zoals meestal gedacht wordt, maar een zin uit uit een roemrucht toneelstuk van Hans Johnst, acteur, toneelschrijver en voorzitter van de Kulturkammer ten tijde van het Derde Rijk.
  En wíe blijken er nu wéér zo over te denken…..?

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Lijkt mij persoonlijk ook een fabel dat genoemde personen over een “Browning” zouden beschikken in het Duitsland van het Derde Rijk…
   Dat zal zeker een “Luger” geweest zijn

   Het beste en mooiste pistool dat de wereld ooit heeft gemaakt.

   Like

 6. koos zegt:

  “dan gaan we stap na stap door tot er geen terugkeer mogelijk is” (Junkers)
  Helaas voor Junkers is terugkeer altijd mogelijk. Desnoods dmv het Franse Revolutie-model.

  Like

  • Mirjam zegt:

   Merkel heeft met Hollande en Turkije nu al beslissingen genomen inzake de vluchtelingen politiek van Europa. Zij hebben toezeggingen gedaan en willen die niet aan de openbaarheid brengen. Ik heb dit in een artikel gelezen, maar ik kan niet meer vinden waar. Misschien weet iemand van jullie dit. Zo ja, copy en paste het hier zodat allen het kunnen lezen alsjeblieft.

   Ze hebben toezeggingen gedaan, en er het snel doorheen gedrukt en willen de burgers van Europa hier niets van vertellen. Dus waarschijnlijk geldt dit ook voor het visumvrij reizen van de Turken. Dit is een schandaal en wij moeten hiertegen in verzet gaan en laten horen dat we dit niet pikken.

   Like

 7. Taljaard zegt:

  Een dergelijk federaliseringsproces was in de V.S. tussen 1861-1865 de aanleiding voor een bloedige burgeroorlog , waarbij de slavernij in de Zuidelijke staten slechts een bijkomstigheid en een excuus voor de Noordelijke federalisten was om hun federalistische agenda aan deze staten op te dringen. Verreweg de meeste blanke inwoners van de toenmalige Zuidelijke staten waren niet eens slavenhouders en het ging hen ook niet om deze kwestie. Velen vonden de slavernij onderhand en bovendien net zo’n bedenkelijk verschijnsel als de Noordelijken.
  Zij zouden ook zeker niet ten strijde zijn getrokken voor de belangen van de rijke plantagehouders.

  Waar zij allereerst tegen in het geweer kwamen was het opgelegde federalisme vanuit het toenmalige Washington, dat ten koste ging van de relatieve autonomie van de afzonderlijke staten. Pas na de moordende slag bij Antietam, toen het gevaar dreigde dat de Noordelijke federalisten dit conflict wel eens konden verliezen, kondigde Lincoln in 1862 de Emancipation Act af, waardoor de inzet van deze oorlog voor het oog van de publieke opinie de bevrijding van de slaven werd en waarmee de Noordelijke federalisten zich konden verzekeren van de steun van de grote Europese mogendheden en de economische blokkade van het Zuiden kon worden voortgezet.
  Deze blokkade was het voornaamste middel om de weerstand van het Zuiden op termijn te kunnen breken. En na de verloren en beslissende slag bij Gettysburg in juli 1863 was het lot van de Zuidelijke staten eigenlijk bezegeld, hoewel de oorlog zich daarna nog twee jaar lang voortsleepte.

  De werkelijke aanleiding voor de Amerikaanse burgeroorlog was en bleef echter het vanuit Washington opgelegde federalisme. Deze historische ontwikkelingen plaatsen de toestand in het huidige Europa in een buitengewoon zorgwekkend perspectief. Want het valt te vrezen dat sommige federalistische eurocraten in het tegenwoordige Brussel deze geschiedenis ook wel kennen en wellicht ook aansturen op een dergelijke oorlog. Waarbij dan de zgn. emancipatie van de moslims en andere minderheden voor het oog van de publieke opinie de aanleiding moet zijn, maar waarbij de werkelijke agenda het hoe dan ook doorvoeren van hun federalistische agenda is.

  Geliked door 1 persoon

 8. carthago zegt:

  De Eussr feodalen krijgen voor hun coups traditioneel een oorlog voor hun kiezen. De gehele europeesche bevolking is behandeld als stront door imbeciele roofridders uit brussel. Een herhaling van de middeleeuwen vooral onder aanvoering van en financiering door een middeleeuwse pislam rattenkolonie.Wat mij betreft begint die oorlog vandaag nog indien de patriottische lente bruut gegijzeld gaat worden. Maar de tekenen wijzen er redelijk goed op dat het zonder oorlog kan.

  Like

 9. witte raaf zegt:

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/07/Bizar-EC-president-Juncker-zegt-dat-leiders-van-andere-planeten-de-EU-steunen

  wel off topic maar vond het wel even de moeite waard,als dit zo zou zijn dan is de oppermacht nog groter dan gedacht!

  Like

 10. Pingback: Het grote volksverraad | E.J. Bron

 11. Don Tessers zegt:

  “De Elite”, ze doen en denken dat ze alles kunnen doen en er mee weg kunnen komen ook.
  Maar de maat is vol, de Europese burger pikt het niet langer!!!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s