Kroatië bouwt twee meter hoog hek bij grensovergang naar Servië

Screenshot_11

(Vertaling: E.J. Bron)

Kroatië heeft een nieuw grenshek gebouwd aan de grens met Servië. Daarmee wil het land verhinderen dat via Servië “vluchtelingen” de EU binnenkomen. De regering in Zagreb maakt zich blijkbaar zorgen in verband met meldingen dat het aantal “vluchtelingen” op de Balkan-route weer zal toenemen.

DWN

Kroatië heeft op de grens met Servië een twee meter hoog metalen hek gebouwd om het “vluchtelingen” en “migranten” te verhinderen het land binnen te komen. Plaatselijke media evenals de krant “Novi Listi” lieten donderdag foto´s zien van arbeiders die op de grensovergang Batina een hek plaatsten op een brug over de Donau, die op deze plaats een natuurlijke grens tussen Kroatië en Servië vormt (foto boven).

Met de barrière zou de brug indien nodig volledig kunnen worden afgesloten, deelde het Kroatische ministerie van Binnenlandse Zaken mee. Op deze manier zouden illegale pogingen om het land binnen te komen verhinderd moeten worden. Op dit moment zou er geen “actueel gevaar voor de veiligheid” in het gebied bestaan. Volgens de berichten in de media was er sprake van geruchten dat meerdere honderden “vluchtelingen” op weg zouden zijn naar de Servisch-Kroatische grens. Dit konden de Servische autoriteiten niet bevestigen. De VN had de nieuwe toename van het aantal “vluchtelingen” op de Balkan-route gemeld.

Kroatië en Servië liggen op de zogenaamde Balkan-route, over welke in 2015 en begin 2016 honderdduizenden “vluchtelingen” en “migranten” West-Europa binnenkwamen. Sinds maart is de route afgesloten. Desondanks komen er volgens informatie van het commissariaat voor de vluchtelingen van de VN dagelijks meerdere honderden “migranten” naar Servië.

De meeste van hen zijn op weg naar de Servisch-Hongaarse grens – niet ver verwijderd van de grensovergang Batina – om in Hongarije asiel aan te vragen.

Screenshot_9

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Europa, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Illegalen, Immigratie, Kroatië, Servië. Bookmark de permalink .

10 reacties op Kroatië bouwt twee meter hoog hek bij grensovergang naar Servië

 1. Verziende blik,goede voorbereiding en prima gedaan. Mijn compliment.

  Like

 2. Lex zegt:

  Er is voor hen maar 1 weg en dat is de terugweg top kroatie.
  Ik vondt het hier aan de kust al zo rustig gewoon de kroaten en de toeristen geen kopvod te zien heerlijk.

  Like

 3. Paul55(realist:) zegt:

  Mooi is het niet, maar nood breekt wet.

  Like

 4. Ron zegt:

  Nu ook nog de grens met Bosnië dicht. Dat laatste is een veel groter werk.

  Like

 5. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 6. Kraftavilqa zegt:

  Heel verstandig van die Kroaten. Hekken, muren, voor mijn part mijnenvelden en machinegeweernesten alles om de invasie te stoppen. De Europese landen worden alleen maar slechter van al die zwatkoppen met hun achterlijke noncultuur. And what about diversity: well as long as no stop is put to this invasion diverse it gets 🙂

  Like

 7. GOED HOOR HE RUTTE HET KAN WEL,DUS KIEZEN OF JIJ DEELT JIJ HEBT EEN GROOT HUIS,KUNNEN ER VEEL IN<WE ZULLEN JULLIE OPKNAPPEN ALLEMAAL

  Like

 8. Mirjam zegt:

  Fantastisch! Goed zo, Kroatië! Nu kun je zien dat de ‘arme’ landen van Europa de zogenaamde, rijke elite en de ‘rijkere’ landen binnen het Europees grondgebied, nog slimmer zijn dan ze allemaal bijeen. Ze zijn nog niet over-blasé geworden, juist omdat ze eenvoudig zijn gebleven. Fantastisch gewoon! En ik hoop dat de zuidelijke Europese landen dit eindelijk ook gaan doen en de Afrikaanse gelukzoekers ook buiten onze grenzen houden.

  Like

 9. paulzwueste zegt:

  Kroatië bouwt een hek van twee meter hoog.
  Dat is natuurlijk ’n schijntje want elke getrainde vluchteling wipt daar zo over heen.

  Kroatië heeft inmiddels gezegd dat ze zich vergist hebben want ze dachten dat de maximum-lengte van een vluchteling 30 centimeter zou zijn.
  Weer eens niet goed gelezen want er stond duidelijk dat die dertig centimeter alleen bij volledige erectie gehaald werd en dat de tekst ‘Allah heeft de langste’ dan duidelijk leesbaar zou zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s