Oostenrijk: Constitutioneel gerechtshof kondigt beslissing over omstreden verkiezing aan

Screenshot_3

(Vertaling: E.J. Bron)

Het constitutioneel gerechtshof van Oostenrijk heeft voor morgen, vrijdag 01-07-2016, om 12.00 uur een mededeling aangekondigd of de verkiezing van de Oostenrijkse president herhaald moet worden. De beslissing is blijkbaar verrassend snel gevallen.

DWN

Het constitutioneel gerechtshof van Oostenrijk maakt vrijdag zijn vonnis betreffende het aanvechten van de presidentsverkiezingen door de FPÖ bekend. Een woordvoerder van de rechtbank kondigde donderdag op Twitter een openbare bekendmaking om vrijdag 12.00 uur plaatselijke tijd aan. Aan de partijen werden van tevoren “diverse beslissingen” van de rechtbank meegedeeld. De kandidaat van de FPÖ, Norbert Hofer – rechts op de foto, verloor de verkiezing in eind mei nipt van de voormalige partijchef van de Groenen, Alexander Van der Bellen – links op de foto. De winnaar kreeg maar 31.000 stemmen meer dan de verliezer. Van doorslaggevende betekenis voor het resultaat was het tellen van de per brief uitgebrachte stemmen. De FPÖ klaagt echter dat het tot onrechtmatigheden bij de verkiezingen zou zijn gekomen en vocht de uitslag bij de rechtbank aan.

Ook de Groenen geven toe dat de toestanden tijdens de verkiezing onacceptabel zouden zijn geweest. Concrete beschuldigingen van manipulatie zijn er niet. Maar de rechtbank heeft in het verleden bij verkiezingen bijzonder strenge maatstaven aangelegd. Alleen al de mogelijkheid tot manipulatie volstaat om verkiezingen over te doen. Onlangs was bekend geworden dat individuele verkiezingsautoriteiten de resultaten voor de officiële sluiting van de stembureaus aan de Austria Presse Agentur hadden doorgegeven. De in de grondwet gespecialiseerde jurist Bernd-Christian Funk zei in de ORF dat de “verbodstermijn”, waarmee de meldingen voorzien waren, absoluut niet toereikend zouden zijn – en hij verwacht een herhaling van de verkiezing.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in FPÖ, Groenen, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, nieuw fascisme, Oostenrijk, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

7 reacties op Oostenrijk: Constitutioneel gerechtshof kondigt beslissing over omstreden verkiezing aan

 1. Marlies zegt:

  31-6 = 1-7

  Like

 2. Angie1968 zegt:

  Die eerste stemronde was gewoon vervalst. Het verschil tussen de groene lul en Hofer was een week te voor veel te groot om te verliezen. En plots won ie met een miniem verschil! Zeer verdacht. Maar afwachten wat morgen brengt..

  Like

 3. Theoden zegt:

  De stemmen per brief zijn een (s)linkse manier van verkiezingsfraude. Ook in de UK maken ze er gebruik van, dat 300 stemmers of 1 adres woonden en bij navraag de bewoners geen enkele naam van de kiezers droeg. Fraude en stemmen.

  Like

 4. Het kon ook haast niet anders, wat een geknoei. Duimen voor morgen.

  Like

 5. Geronimo zegt:

  Raar toch, op de verenigde Europse media nog geen woord daarover gehoord. Nochtans toen hun chouchou, de linkse Alexander Van der Bellen, de verkiezingen nipt won, kon hun geluk niet op. Wat een vreugdevolle gezichten op tv. Maar sindsdien doodse stilte. Mocht het omgekeerde gebeurd zijn, het kot ware te klein geweest om extreem rechts af te maken, want dat is rechts altijd, extreem of gewoon nazi’s, andere woorden kennen de ‘linkse’ bedriegers nu eenmaal niet. Hopelijk moeten deze verkiezingen worden overgedaan, het zou me niet verwonderen. Duimen maar.

  Like

 6. Mirjam zegt:

  Joepie!!!! Goed zo, ik wist het wel, de Brexit heeft de bierput opengegooid en de burgers en laten eindelijk van zich horen.
  Geen enkel land pikt het meer om bedonderd te worden. De burgers durven weer, en hebben er genoeg van! Gewoon geen ‘zak’ (pardon my French) van aantrekken, wat links wel of niet meer goedkeurt. We hebben een taak als Europeanen en dat is Europa weer Europa te maken, zoals onze voorvaderen dit met hard werken hebben gedaan. En wij, de echte Europeanen, vechten voor onze landen. Gezamenlijk zonder de elite, voor de waarheid en tegen de leugens!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s