Overhandiging “Nexit”-petitie Tweede Kamer

Patrick Crijns en Peter van Wijmeren 2

(Klik op afbeelding voor groter beeld)

(Door: J.R.)

Geachte Tweede Kamer,

Ons Europa is gekaapt. Gekaapt door de multinationals en de grote banken. Daarom willen wij graag namens alle 55.555 ondertekenaars een grondig debat over de precieze baten en lasten van ons lidmaatschap van de Europese Unie en daaraan gekoppeld een referendum met de vraag of Nederlanders wel of niet nog lid willen blijven van deze Unie onder deze huidige antidemocratische structuur.

Want het vertrouwen is bij veel mensen ­wat betreft Europese Unie verdwenen. En daarbij bedoelen wij niet Europa, maar de EU. De volksvertegenwoordigers doen blijkbaar ergens hun werk niet voldoende. Het alsmaar weggeven van bevoegdheden aan Brussel, waardoor zij macht blijft centraliseren, wekt argwaan op en wordt steeds meer voelbaar in de samenleving. Onze soevereiniteit wordt ons afgenomen en ook beetje bij beetje alles waar onze voorouders voor hebben gewerkt én wat zij hebben opgebouwd vóór en vooral na de Tweede Wereldoorlog.

Ook vinden wij dat de Euro en de rol van de ECB heroverwogen moeten worden. Een superstaat boven lidstaten zonder controles is niet democratisch. Wij zien een samenwerking van soevereine natie-­staten meer zitten dan een superstaat. Dit is ook beter voor concurrentie vanwege de verschillende markten en beter voor de consument.

Tevens zouden wij willen pleiten voor het behoud van een nationaal leger en tégen een EU­-leger. Dit is wat ons betreft beter voor onze veiligheid en die van Europa. Zonder eigen verdediging kan een natiestaat immers niet echt bestaan.

Doel van deze petitie:

Het uiteindelijke doel van deze petitie is om aandacht te vragen voor het antidemocratische gehalte van de Europese Unie en om het debat aan te gaan of de Nederlanders wel of niet een toekomst bij de Europese Unie wenselijk vinden. Ook is de bedoeling van deze petitie of we niet naar een alternatieve Europa kunnen kijken, waarbij alle Europese landen als soevereine lidstaten met elkaar kunnen handelen en samenwerken zonder steeds bevoegdheden af te hoeven geven aan een antidemocratische organisatie.

Het is niet de bedoeling van deze petitie om alles af te breken en Europa in een crisis te storten, maar juist Europa te verhinderen om zichzelf in een antidemocratische crisis te storten waarbij banken en multinationals de dienst uitmaken en de Europese burgers hen steeds weer te hulp moeten schieten.

Wij willen hiermee ook graag het immigratiedebat op gang brengen: Focuspunt hierin moet zijn om oorlogen en conflicten niet langer te financieren en/of te steunen, maar op te lossen en te voorkomen, waardoor minder mensen hoeven te vluchten voor o.a. westers geweld. Werken aan de oorzaken en niet alleen maar steeds aan symptoombestrijding doen.

Ook dient deze petitie vooral als bindmiddel tussen de ‘elites’ en dat deel van de burgerbevolking dat zich gepasseerd voelt door politici die andere belangen behartigen dan dat van hen.

Tenslotte, waar deze petitie niet voor dient is het creëren van verdeeldheid. Ik voel me, hopelijk net als alle andere Nederlanders, hoe dan ook Nederlander, Europeaan en wereldburger. Dit zal altijd zo blijven. Maar wat ik me vooral niet voel, is onderdeel van een superstaat die mijn leven dicteert en dat van mijn mede­-Europeanen. Ook kan het nooit de bedoeling zijn dat mijn eventuele kinderen of de kinderen van mijn kinderen moeten meebetalen aan de fouten van o.a. de banken die keer op keer gered moeten worden.

Om bovenstaande redenen en met bovenstaande doelen willen wij graag een referendum bespreekbaar maken om wel of niet de Europese Unie te verlaten. Dus wel of geen “Nexit”, dat is de vraag die het volk zelf zal moeten beantwoorden. Dat is onze mening.

Vergeet niet dat Europa de bakermat is van de democratie en dat het debat één van onze grootste wapens c.q. krachten is. Laten we deze kans omarmen om Nederland weer onafhankelijk te maken en weer welvarender dan ooit, tezamen met de rest van de Europese natiestaten. Laten we ook deze kans aangrijpen om een eerlijk en objectief nationaal debat op gang te brengen om voor eens en voor altijd af te rekenen met onzekerheden, zodat we alle neuzen dezelfde kant op krijgen.

NEXIT Petitie 56307 Handtekeningen

(Klik op afbeelding voor groter beeld)

Onze hartelijke dank voor uw tijd en uw aandacht,

Peter van Wijmeren
Patrick Crijns

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in burgermoed, democratie, Europa, EUSSR, Nederland. Bookmark de permalink .

28 reacties op Overhandiging “Nexit”-petitie Tweede Kamer

 1. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  En nu maar hopen op een wonder!

  Like

 2. Japio zegt:

  NEXIT en snel een beetje aub want deze shit heeft al lang genoeg geduurd. Kunnen we een handelsakkoord sluiten met de UK en de rest volgt vanzelf.

  Geliked door 1 persoon

 3. Bob Fleumer zegt:

  Volmondig mee eens!

  Like

 4. yael zegt:

  Aardig beginnetje

  Like

 5. Jade zegt:

  Waarom zo snel 55000 stemmen aanbieden?
  Ongelooflijk, wat mankeert het nederlandse volk toch?
  Waar blijven die andere 16 miljoen stemmen?

  Geliked door 2 people

 6. Mirjam zegt:

  We hadden veel meer stemmen moeten ophalen, véél méér. Dit wordt hopelijk wel bekeken, maar ik ben bang dat het niet al te serieus genomen zal worden. Wel goed bedoeld.

  Like

 7. hslot4 zegt:

  Kan aan mij liggen maar ik heb een vreemd gevoel bij die twee snuiters die op deze manier eigenlijk een petitie kapen.
  Waarom niet een petitie vanuit de PVV hoek of dezelfde oganisatoren van het Ukraine referendum?
  En wie zijn die gasten al eens naar gekeken ?

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Ik voel me, wel Nederlander, maar beslist geen EuroEuropeaan van de fascistische heilstaat Europa en wereldburgers zijn we uiteindelijk allemaal..

  Like

 9. Patricia zegt:

  Super trots maar ook op mevrouw Repko die deze petitie eigenhandig weer heeft opgepakt en ervoor heeft bijgedragen met haar hoge inzet dat er binnen no time 30.000 handtekeningen bij zijn gekomen.

  Dat mag ook gezegd worden.

  Laten we hopen 2017 Nexit jaar !!

  Geliked door 1 persoon

 10. guusvelraeds zegt:

  Ik voel me, hopelijk net als alle andere Nederlanders, hoe dan ook Nederlander, Europeaan en wereldburger.

  Wat is dat voor een onzin. Ik voel me Nederlander, Europeaan en ook nog wereldburger. Wat is dat een wereldburger? Is dat iemand die je morgen kunt overplanten naar Zimbabwe en die dan zegt het voelt alsof ik thuis kom. Laat je niets wijsmaken. Wereldburger zijn is een illusie. Je kunt je niet overal op de wereld thuis voelen laat staan functioneren zoals in je geboorteland. Dat geldt voor iemand uit Zaïre net zo als voor iemand uit Nederland. Wereldburgerschap is een flagrante leugen die D66 en aanverwante types je op de mouw willen spelden. De werkelijkheid is anders. Trap er niet in. Je bent als geboren Nederlander op de eerste plaats Nederlander en dat voelt goed. Tenzij je natuurlijk vanaf vroege leeftijd geïndoctrineerd bent met diversiteit wanen en racisme spinsels zoals onlangs Sylvana Simons liet zien. Zij speelt het klaar de racisme knuppel uit de kofferbak te halen als journalisten schrijven dat de straten “”blank”” staan van de regen.

  https://twitter.com/hashtag/sylvanasimons

  Geliked door 1 persoon

  • fantasy-girl zegt:

   ik denk dat die term wordt gebruikt om juist door te dringen tot die idioten in de 2de kamer. als je dezelfde taal spreekt begrijpen ze elkaar beter. 😉

   Like

 11. JoGer zegt:

  Call me crazy, maar als je de video ziet van de overhandiging van de petitie aan Mark Harbers #VVD, dan zie je Mark een ‘Merkeltje’ doen @oog van Horus/oog van Ra, dus ik verwacht helemaal niks van een eventuele Nexit referendum…… https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/2d/Angela_Merkel_Juli_2010_-_3zu4.jpg/266px-Angela_Merkel_Juli_2010_-_3zu4.jpg

  Like

 12. Fred zegt:

  Wij zijn niet zò maar gekaapt door de grote banken en de multinationals.
  De vraag moet eigenlijk zijn WIE hebben onze nationale bevoegdheden weggegeven en hadden ze daar een mandaat voor? Mòchten ze dat volgens onze grondwet wel?
  Het volk vertegenwoordigen is naar mijn mening iets heel anders dan bevoegdheden vàn het volk zomaar weggeven.
  En dat weer terugdraaien zal moeilijk zo niet onmogelijk zijn.
  Ja, tenzij met geweld.

  Like

  • exmarineman zegt:

   Neen, dat mandaat hebben ze niet en hadden ze ook nooit. Ze hebben zich dat gewoon toegeëigend onder het mom van de “volksvertegenwoordiging”. Echter ook die had en heeft geen mandaat gekregen voor vele besluiten die men in het verleden heeft genomen. Ik heb het al eens vaker hier geschreven maar ook op mijn FB-pagina. Verkiezingen zijn er om een “volksvertegenwoordiging” te kiezen en die verkiezingen zijn gebaseerd op de diverse partijprogramma’s. Ook wordt er gekozen na de verkiezingsdiscussies enz waar de programma’s, uitgangspunten enz ter sprake en ter discussie zijn geweest. Velen zeiden o.a. over de EU: er moet minder minder EU komen, maar i.p.v. daarvan werd het meer, meer en nog veel meer. Daarnaast hebben we al mbt de Grondwet en de toetreding tot de EU NEE gezegd, en dus hadden we nooit lid mogen/kunnen zijn van de EU, want het toenmalige kabinet o.l.v. Balkenende had GEEN mandaat van het volk. En o.a. volgens het Handvest van de VN kan en mag een regering noch volksvertegenwoordiging iets besluiten waar het volk niet over is gehoord en kan ook niet de zelfstandigheid en zelfsbeschikking van een land overdragen ZONDER toestemming van het volk of de bevolking. M.a.w. toen het Verdrag van Lissabon dus was aangepast – weliswaar heel minimaal en voor ons op onbelangrijke punten – had het kabinet ons opnieuw moeten bevragen oftewel er had een nieuw referendum moeten komen. Dat is niet gebeurd dus zijn we ten onrechte lid van de EU en zijn ALLE vanaf dat moment genomen besluiten, overeenkomsten etc. zonder mandaat genomen en dus eigenlijk niet rechtsgeldig!!!!!! Net zoals nu ook is gebeurd met o.a. die Pensioenwet heeft daar niemand mandaat voor. Daarnaast zijn verkiezingen en dus ook het stemmen gebaseerd op die partijprogramma’s en wat de partijen voor ideeën, wensen en in gedachten hebben. OOK op de gedane beloftes tijdens de verkiezingsperiode. Dat betekent naar mijn mening dat als er tijdens een regeringsperiode van die 4 jaar iets aan de orde komt dat tijdens de verkiezingen niet ter sprake is gekomen noch in de verkiezingsprogramma’s van de regerende partijen is/zijn opgenomen en waar de kiezer/het volk zich dus niet over heeft kunnen uitlaten, deze punten en zaken aan de bevolking moeten worden voorgelegd via een referendum, eigen een BINDEND referendum. Het kan ook niet aan de 2e kamer worden over gelaten want die hebben daar ook al zijn ze dan gekozenen géén mandaat voor. En v.w.b. die pensioenwet gaat dat straks in de toekomst – want nu zegt men daar uiteraard niets over – zonder meer gepaard met het feit dat Brussel zeggenschap krijgt over de pensioenpotten en gaat beslissen of en hoeveel er wordt geïndexeerd, hoeveel er wordt uitbetaald en waar de gelden aan besteed moeten worden. Terwijl het niet eens gemeenschapsgeld is….en dus ook niet van alle inwoners van een land of de EU, want NIET alle landen hebben pensioenfondsen zoals wij en ook in Nederland doen niet alle inwoners mee met sparen voor het aanvullende pensioen.

   Helaas is er nog géén advocatenbureau of individu die e.e.a. durft of wil aankaarten en dus de rechtsgeldigheid van de genomen besluiten van de afgelopen 20 jaar wil laten toetsen. Ja, dat kost waarschijnlijk heel veel tijd en ook geld.

   Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    exmarineman: 06.25. uur. Beter had ik het niet kunnen verwoorden. Prima reactie van U!

    Like

 13. ad zegt:

  Snel NEXIT

  Geliked door 1 persoon

 14. Leuk begin, nou maar hopen dat we er wat mee bereiken.

  Like

 15. Anneloes Warreber zegt:

  En nu maar hopen op een referendum voor het Nederlandse volk en een Nexit.

  Geliked door 1 persoon

 16. paulzwueste zegt:

  In ieder geval zal deze poging een referendum te houden, en een afwijzing van grijnzende Rutte te ontvangen…, er voor zorgen dat de woede van het Nederlandse volk opnieuw zal stijgen.

  Geliked door 1 persoon

 17. Tom Hendrix. zegt:

  En mocht dat Referendum er komen, laat het dan een BINDEND REFERENDUM worden.
  Want buiten de PVV, kan men de politieke-elite NIET vertrouwen!

  Geliked door 1 persoon

 18. Jackie2015 zegt:

  Veel te bescheiden en dus beslist niet voldoende. Geen samenwerking met de elite van de EU.
  Die hebben lang genoeg de boventoon gevoerd. Uit de EU en verder niets.

  Like

 19. AZN zegt:

  NEXIT INDIENEN ZO SNEL MOGELIJK BIJ DE EU !! DUS NIET IN NL ! ALS DIT STEMRECHT GEWEIGERD WORDT KOMEN ALLE LANDEN MET GEZOND VERSTAND IN ACTIE. AFGEZIEN VAN DE EUROPESE RECHTBANKEN.

  Like

  • exmarineman zegt:

   Tja, dat het bij de huidige 2e kamer wordt ingediend is op zich niet erg. Dan moeten alle partijen nog vóór de verkiezingen met de billen bloot en vooral ook de aartsleugenaar Rutte die zelfs de wet niet opvolgt door het laatste referendum uit te voeren. MAAR: het ook indienen bij de EU in Brussel kan geen kwaad en zelfs bij het Hooggerechtshof van Justitie in Luxemburg kan geen kwaad. WAAROM???? Wel omdat Nederland ten onrechte en geheel illegaal in de EU terecht is gekomen. Op de 1e plaats kan geen enkele regering van welke samenstelling dan ook zo’n besluit nemen ZONDER het volk te hebben gehoord en er mandaat voor te krijgen. Het referendum n.a.v. het Verdrag van Maastricht en die “Grondwet” was een duidelijk NEE en Balkenende had het nieuwe gewijzigde Verdrag van Lissabon opnieuw aan ons moeten voorleggen middels een referendum. De wijzigingen stelden overigens helemaal niets voor en het mocht ook geen Grondwet meer heten, maar de basis er van bleef gewoon overeind. Balkenende en zijn kabinet hebben ons dus ONgrondwettelijk en illegaal en zonder ons mandaat de EU in gemoffeld. Iets wat dus volgens het VN Handvast niet kan en mag! Geen enkele macht-, zeggenschap- en/of soevereiniteitsoverdracht kan en mag worden gedaan aan welk land of organisatie dan ook ZONDER toestemming van de bevolking. En alle kabinetten hebben en hadden nog steeds GEEN enkel mandaat van ons voor zo’n besluit. Ook onze eigen Grondwet verbiedt het en tot slot: ook tijdens alle verkiezingscampagnes is er nooit duidelijk over gesproken, in bijna geen enkel verkiezingsprogramma staat er iets van vermeld en is er ook tijdens de verkiezingsdiscussies duidelijk gebleken dat er GEEN verder overdracht aan de EU van geld, macht en zeggenschap kan en mag worden overgedragen. En dus kunnen we eigenlijk zo uit de EU stappen, want alle handtekeningen en gemaakte afspraken, resoluties enz enz daarna zijn ongeldig, onrechtmatig en onwettig. Het is ook niet aan de 2e kamer om hierover te beslissen/besluiten want die mensen zijn gekozen met als mandaat het verkiezingsprogramma van hun partij en dus hebben ook zij over onderwerpen die daarin niet staan vermeld noch over is gesproken/gediscussieerd géén mandaat en moeten dit soort zeer zwaarwegende beslissingen/besluiten worden voorgelegd aan de bevolking middels een referendum. Zoals dus met het laatste over de Oekraïne en de uitslag was duidelijk NEE, maar ook dit kabinet en met name Rutte heeft de wet en de uitslag met voeten getreden. Het was ook opvallend dat hij die uitspraak “ik haat referenda” deed Nadat hij de (geheime) Bilderbergconferentie in Dresden had bijgewoond, hetgeen mij alleen maar versterkt in mijn idee dat op de achtergrond de Bilderbergers (Rothschilds, Kissingers e.v.a. w.o. ons koninklijk huis) aan de touwtjes trekken en dus ook het koninklijk huis NIET doet wat het moet doen voor Nederland en dat is de Grondwet en alle andere wetten beschermen en onze soevereiniteit behouden als land.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s