Waarom de aanslag in Istanbul niet de laatste zal zijn

Screenshot_146

(Door: Petra Raab – Vertaling: Theresa Geissler)

De mensheid windt zich op over de aanslagen in Istanbul, maar ze merkt niet dat ze zich alleen maar over haar eigen ongeïnformeerdheid en haar eigen naïviteit en ondersteuning van zulke terroristen opwindt. Behalve de islamcritici is ieder mens wereldwijd medeschuldig aan de terroristische aanslagen in Istanbul. Het is het onvermogen van de brede massa om de dingen te achterhalen, zich goed te informeren en zich niets op de mouw te laten spelden. De brede massa verlamt aldus zichzelf. Zij gelooft dat, omdat zij de brede massa is, alles wat zij denkt, voelt, en zoals zij handelt, juist is, maar dat is niet zo.

Het is absoluut mogelijk dat ook 7 miljard mensen op deze planeet, en niet alleen maar een paar enkelingen, fout kunnen zitten. Het is ook absoluut mogelijk dat de complete mensheid fout zit. Om dat te erkennen, moet de mens op de eerste plaats met zichzelf overleggen en zichzelf niet langer als het middelpunt van de wereld beschouwen, anders blijft hij tot zijn dood gevangen in het stempel dat de anderen hem hebben opgedrukt.Het is gemakkelijk de mening van anderen over te nemen en na te praten, omdat men dan voor de onbelangrijke dingen des levens veel meer tijd heeft, maar het leidt slechts tot zulke aanslagen als in Istanbul. Daar mag dan het merendeel van de mensen zich niet over opwinden, want het zijn slechts de consequenties van hun lakse, de gemakkelijke weg volgende denk- en handelswijzen.

Slechts zeer weinig mensen hebben überhaupt de moed de dingen werkelijk te achterhalen, liever zoeken zij een slachtoffer waarop zij hun eigen lafheid en onderontwikkeling kunnen afreageren, zoals de terroristen in Islanbul. Het is eenvoudigweg beduidend gemakkelijker de boosheid op zichzelf over anderen uit te storten in plaats van de oorsprong van deze boosheid te achterhalen. Daarop is het geweld over de hele wereld gebaseerd. Ook het geweld dat de islamcritici tegemoet treedt, omdat zij alle anderen hun eigen onderontwikkeling en lafheid als spiegel voorhouden.

Ooit zal echter de waarheid over de islam zich niet meer laten tegenhouden, omdat de kruik slechts zo lang te water gaat tot hij barst. Tot het zo ver is, probeert men zich achter zijn eigen veiligheid te verschuilen. Zijn lafheid om onder ogen te zien hoe onderontwikkeld, laf en ongeïnformeerd men in werkelijkheid was.

Bron:
http://petraraab.blogspot.nl
Door: Petra Raab

Vertaald uit het Duits door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islamappeasement, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, Linkse christenen, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, socialistisch idealisme, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

9 reacties op Waarom de aanslag in Istanbul niet de laatste zal zijn

 1. koddebeier zegt:

  Alleen jammer dat deze lieden ook in de politiek zitten, ze zijn ziende blind en horende doof !
  Tevens zetten zij de levens op spel van de hele bevolking met hun naïve achterlijkheid en onwil om te luisteren !

  Like

 2. Pieter zegt:

  Onwaarschijnlijk dat de aanslag door IS is gepleegd en dat weten de Turken ook wel. Veel meer voor de hand liggend ; de PKK zit erachter, oog om oog, tand om tand, want de Turken zijn bezig de PKK uit te roeien.
  Opeens krijgen de Turken een hoop goodwill; van Aartsen hijst de Turkse vlag, About Aleb hijst de Turkse vlag, van der Laan hijst de Turkse vlag.
  Slaat werkelijk nergens op want het is gewoon oorlog tussen Turkije en de Koerden. Beide partijen zijn terroristen. Gaan de 3 burgervaders ook de Koerdische vlag hijsen voor de slachtingen door de Turken aangericht ?
  Constatering: de halve wereld vindt de Turken opeens slachtoffer en dat zou wel weer eens een hype kunnen worden !

  Geliked door 2 people

 3. Jan zegt:

  Samsom speelt het weer klaar de aanslag niet in verband te brengen met de islam:

  Een laffe aanslag in Istanbul beroofde tientallen onschuldige slachtoffers van het leven, nog eens velen zijn gewond en vechten voor hun leven. Naar hen en hun families en vrienden gaan onze gedachten uit.

  De stad op de zeven heuvels staat symbool voor de brug tussen twee continenten, voor de brug tussen religies, de brug tussen mensen. Het vliegveld dat het toneel vormde van deze laffe terroristische daad droeg de naam van de grondlegger van het huidige Turkije. Mustafa Kemal Ataturk. Een voorvechter voor vrijheid, democratie en vooruitgang. Het zijn precies die waarden die vandaag bloeden, die wij met elkaar verdedigen en waarop terroristen nimmer zullen triomferen.

  Kijk, zo krijg je de stompzin gepresenteerd: De stad op de zeven heuvels staat symbool voor de brug tussen twee continenten, voor de brug tussen religies
  Die zeven heuvels zijn een geologisch verschijnsel, stellen symbolisch ongenaakbaarheid en perfectie voor, dat is iets anders wat bovendien met de weerbaarheid tegen vijanden te maken heeft.

  Helemaal erg is dat Samsom zegt dat hij verdediger is van de democratie, vrijheid en vooruitgang. Nou moet ik mij sterk vergissen maar dat retrofiguur wil toch echt windmolentjes en heeft zijn (en mijn) lot in handen gelegd van een stel antidemocraten die landen terug willen brengen naar het Stenen Tijdperk door hier de barbaren te importeren.

  Ik denk dat Samsom een beetje mataklap is en was Ataturk niet die slachter van de Armenen, Samsom?
  Wat een L.U.L. is het toch, krijgt ook het woord moslim en jihad niet uit zijn strot.

  Like

 4. Pieter zegt:

  Top verwoord

  Like

 5. Om hier een einde aan te kunnen maken, zullen zij toch vrede moeten sluiten met de koerden. Gééf ze een eigen staat, er is land genoeg.

  Like

 6. Kan ook zijn dat erdogan zelf achter de aanslagen zit zodat de wereld denkt dat het de pkk is die de aanslagen pleegt.
  Mischien hoopt hij op die manier wel hulp te krijgen tegen zijn oorlog tegen de pkk.
  Aan de issis heeft hij ja zelf wapens geleverd

  Like

 7. Rini Willems zegt:

  Politiek is altijd telaat en ze kunnen het niet meer voorkomen!!
  Ban de slechte islam voorgoed uit…..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s