Politiek verbijsterd over aankoop Salafisten Rotterdam

Screenshot_19

Het kabinet moet snel uitleg geven over de aankoop van een voormalige Rotterdamse ROC-school door salafistische moslims. Regeringspartij PvdA eist dat het kabinet en de gemeente Rotterdam er alles aan doen om de komst van het les-instituut tegen te houden. Regeringspartij VVD en oppositiepartij PVV willen van minister Asscher van Sociale Zaken weten wat er gaat gebeuren met het 7000 vierkante meter tellende gebouw. 

“Bizar dat dit mogelijk is”, reageert VVD-Kamerlid Azmani op het NRC-bericht dat een Egyptische Nederlander via een buitenlandse constructie het pand in Rotterdam-Zuid voor 1,7 miljoen euro heeft aangeschaft. De koper is Nasr el-Damanhoury, die ook betrokken is de Eindhovense Stichting Waqt. Deze stichting wilde vorig jaar december enkele omstreden imams laten preken in de al-Fourquaanmoskee in Eindhoven. De imams mochten uiteindelijk niet komen.

Lees verder>>>
(h/t “Aegolius cs”)
NOS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Barbarisme, cultuurrelativisme, Eurabië, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, landverraad, meningsdictatuur, Moslims, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, Salafisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

25 reacties op Politiek verbijsterd over aankoop Salafisten Rotterdam

 1. Philippine zegt:

  Minder salafisten mag zeker ook niet?

  Geliked door 1 persoon

 2. Harry zegt:

  Hoe moeilijk is het om de salafisten te verbieden hun ideeën te verspreiden ?
  Het grootste probleem is waarschijnlijk de lafheid van de overheid .
  En laat die mossels even bewijzen dat hun 1.7 MILJOEN niet uit verdachte hoek komt of door criminaliteit verkregen is .
  Dat zal niet lukken en daarna kun je ze het gebouw ontnemen .
  Zo doen ze dat bij autochtone criminelen toch ook ?

  Terecht of niet , we hoeven geen fair play toe te passen , dat doet die geitenbrigade ook niet !
  Een heel sterk ontmoedigingsbeleid lijkt me een prima start .

  Geliked door 1 persoon

 3. Paul55(realist:) zegt:

  En zo gaat het al sluimerend verder. De politiek is verbijsterd over hun eigen beleid, wat mogelijk maakt, dat dit kan plaats vinden.

  Like

 4. Sabeltant zegt:

  De politieke elite heeft haar mond vol over “salafisten” maar houdt haar mond over de islam.
  Het is de islam waaronder elke islamitische instelling moeiteloos onder bescherming van onze vrijheid van godsdienst haar gif kan spreiden.
  Als er een keer stappen ondernomen moeten worden dan moeten we af van de islam.
  Stop met faciliteren van alles wat met de islam te maken heeft.
  Verbeidt islamitische scholen en instellingen. Geloven doe je maar achter je voordeur.
  Benoem de islam niet als religie maar als ongewenste ideologie en alle voordelen vanwege onze vrijheid van godsdienst komen te vervallen.
  Onze vrijheid van religie was nooit bedoeld voor een ideologie die op basis van deze vrijheid als een kankergezwel voortwoekert.
  Ook onze politiek correcte elite moet inzien dat de islam enkel leidt tot tweedracht, haat en terrorisme.

  Like

 5. aegoliuscs zegt:

  Stel je voor denkt dit kabinet: een tweede olieboycot zouden we niet overleven. Dan maar een salafistisch (*) opleidingsinstituut.
  (*) Salafisme (ook wel gespeld als salafiyyah of selefie) of athary is een fundamentalistische stroming binnen de soennitische islam.

  Salafisme in Nederland:
  In september 2007 verklaarde minister van Binnenlandse Zaken Ter Horst dat in Nederland tussen de 20.000 en 30.000 mensen mogelijk te beïnvloeden zijn door deze stroming binnen de islam. Er zijn zo’n 2500 potentiële activisten.[8] Met name autochtone bekeerlingen en Marokkaanse jongeren zijn vatbaar voor radicalisering. Voor Turken, Bosniakken en andere hanafistische moslims geldt dit vrijwel niet, omdat salafisme en wahabisme als tegenpool van hun religieuze interpretatie worden gezien.

  Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Salafisme

  https://ejbron.wordpress.com/2016/04/22/salafisme-rapport-aivd-is-zorgelijk-en-lachwekkend-tegelijk/#comment-475943

  Lees in dezen ook nog: Wat is nieuws zoals we in NL voorgeschoteld krijgen: het zijn altijd terroristen, evenwel zonder islamvermelding. Dat is conform :

  Euroresolutie 1605 originele link, art. 9:

  https://ejbron.wordpress.com/2014/05/14/moreel-vervallen-staatsomroep-blurt-boko-haram/#comment-182223

  De vermelde “Euroresolutie 1605 originele link, art. 9” is inmiddels van het web gehaald (404). Zie evenwel:
  COUNCIL OF EUROPE – RESOLUTIE 1605: ISLAMOPHOBIA BESTRIJDEN EN ISLAM FACILITEREN
  Door Blondemevrouw

  De Raad van Europa te Straatsburg (met 47 landen als leden) verschilt van de EU te Brussel (met 28 landen als leden). De Raad van Europa wil door conventies en daarmee door gelijklopende nationale wetgeving alsook door de rechtspraak van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens de democratie, de rechtsstaat en de mensenrechten in Europa zekerstellen. Hoe het handelen, de doelstelling ondermijnt. Islam staat haaks op democratie, de rechtsstaat en mensenrechten. In plaats van islam te bestrijden, bestrijdt de Council of Europe kritiek op islam en wordt islam gefaciliteerd.

  Met hartelijke dank aan Blondemevrouw die de tekst hieronder klaar en duidelijk heeft geplaatst.

  http://www.dutchfreepress.nl/council-europe-resolutie-1605-islamophobia-bestrijden-en-islam-faciliteren/

  Like

 6. Jean zegt:

  ISLAM is IS, IS is ISLAM.
  Die perverse barbarij moet verboden en verbannen worden in ONZE westerse samenleving.

  Geliked door 1 persoon

 7. Tistochwat zegt:

  [quote] Regeringspartij PvdA eist dat het kabinet en de gemeente Rotterdam er alles aan doen om de komst van het les-instituut tegen te houden. [/quote]

  Aanstellerige huichelaars! Ze halen die zooi toch nog steeds zélf binnen?

  Like

 8. Mirjam zegt:

  Leest het artikel verder en je komt op een gegeven moment op dit punt:

  [quote] Een meerderheid in de Tweede Kamer, zoals de PvdA, VVD, CDA en PVV wil dat het Openbaar Ministerie onderzoekt of een verbod mogelijk is op het salafisme, de zeer orthodoxe stroming binnen de islam.

  Het kabinet wil dat niet, omdat het in strijd is met de individuele vrijheid van mensen om te geloven wat ze willen. Wel belooft minister Asscher de salafistische organisaties in Nederland goed in kaart te brengen. Het kabinet maakt zich ook zorgen over de groeiende invloed van salafistische moslims die aanzetten tot haat en onverdraagzaamheid [Einde quote]

  HET KABINET WIL DAT NIET! Zijn ze helemaal gek geworden? Het kabinet wil dat niet, omdat het in strijd is met de individuele vrijheid van mensen om te geloven wat ze willen. Meteen moet het volk zich weer laten horen. Dat een islamitische salafistische organisatie een 1.7 miljoen kostend gebouw koopt in Nederland om moslims op te leiden tot salafisten en dit in Nederland is helemaal van de gekke. En de regering staat erbij en kijkt ernaar. En dan willen ze ook nog niets ertegen doen, omdat dat tegen de wet ingaat van vrijheid op geloof in Nederland.

  Dus al zouden er terroristen worden opgeleid, zoals ook de bedoeling is, koude moordenaars, smerig ongedierte en dat in ons land, dan zouden wij dus niets mogen doen om dit tegen te houden, wegens de vrijheid op het mogen geloven wat je wil?.
  Wat is die vrijheid waard, als je daarmee moordenaars promoot die burgers de vrijheid om te geloven in een Godsdienst en het recht om te blijven leven ontneemt? Die jonge kinderen vermoord en mensen de nek afsnijdt? Die vrouwen en kinderen verkrachten uit de naam van hun ‘zogenaamd’ geloof, dat wij hier in Nederland moeten respecteren?!!!

  Dir kan niet, dit kan echt niet! Het gebouw moet hen ontnomen worden door de staat en de hele kliek moet het land uitgezet worden. Geen moskee of opleidingscentrum voor moordenaars meer hier in Nederland!

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Mirjam.
   Datgene wat je in je laatste regels (terecht) eist kan nu (nog steeds) niet.

   Momenteel is er nog steeds geen aanleiding…, omdat de grondwet voorschrijft dat iedereen ten tijde van vrede mag geloven wat hij/zij wil.
   De Grondwet geldt dan als wetboek voor de uitvoering van democratische basisrechten en de rechten van de mens.

   Van de huidige beroepspolitici kan je niet verwachten dat zij hun nek zullen uitsteken om in deze situatie in te grijpen.
   Hun “collega’s” zouden dit onmiddellijk als politiek wapen gebruiken.
   Van Wilders mag je verwachten dat hij hetzelfde zal zeggen als wat jij hier schrijft.
   Maar wie is Wilders? Een totaal geïsoleerd politicus, leider van een buiten spel gezette partij…

   Pas ten tijde van een zg. noodtoestand of oorlog kan (zelfs van de ene dag op de andere) van alles worden gewijzigd.

   Dat houdt (voor de zoveelste maal) in dat als het kalf verdronken is, de put zal worden gedempt.

   Like

  • Sabeltant zegt:

   Zodra Asscher zich ermee gaat bemoeien weet je zeker dat er geen klap gebeurd.
   Ik heb zelden een grotere loser gezien die het zo lang volhield.
   De man heeft nog nooit in zijn leven ook maar iets bereikt.
   Hij is niets meer dan de deksel van de doofpot.

   Like

 9. ( Grinnik) Nu het inderdáád om salafisme gaat, zit ineens de hele goegemeente op de kast -want zó ver zijn ze zo langzamerhand wel, tenminste- en denkt Marcouch: “Oei, nu moet ik toch wel eventjes meehuilen met de wolven in het bos, anders verráád ik me!”
  Het zou hilarisch zijn, als het niet zo in-treurig was…..!

  Geliked door 2 people

 10. tinekevanschagen zegt:

  Jean, ze gaan niets verbieden en verbannen….de KLIEK dienen allemaal de zelfde agenda,
  1 wereldregering
  1wereldbank
  1wereldreligie(we weten inmiddels welke)
  En aan het hoofd staat niemand minder dan de paus( VATICAAN)

  Geliked door 1 persoon

 11. leefbarbaar zegt:

  Alweer een dossier waar Leefbaar Rotterdam geen antwoord op heeft, die zijn bezig met de milieuzone en hun zetels. Veeeel belangrijker. Toch?

  Like

 12. Martin zegt:

  Wat zeuren die politici nu. Het overgrote deel van deze hypocrieten heeft,om Wilders en de PVV een hak te zetten,de beruchte motie Halsema ondersteund.
  Daarbij zullen de “studenten” ongetwijfeld een beroepsopleiding kunnen volgen op deze salafistische school. Wat de inhoud van deze cursussen ongeveer zal kunnen zijn laat ik aan uw eigen verbeelding over.

  Like

  • aafke zegt:

   Beroepsopleiding zal voornamelijk bestaan uit zeer praktische voorbereidingen tot het hiernamaals. Voorlopige aanvoer van hersenloze fisjes genoeg

   Like

 13. hslot4 zegt:

  @ Harry nou veel success met het achterhalen van het geld en de bron lmao.
  Zal een tip geven bosnie herzigovina Mujahedin saudie arabie drie keer raden wie al het opgekochte vastgoed in de nieuwe moslim enclave bosnie heeft gefinancieerd ?
  En nog steeds kopen moslims daar alles op gefinancieerd door de mujahedin tassen met geld en wapen leveranties.
  Dutchbat was een farce en een in scene gezet spel.
  Ratko mladic zn process in het icc loopt nog steeds die man verdient een lintjes regen wat mij betreft.
  En de financien tjah ook deels uit onze portmonai mischien iets om aan te denken als je weer eens bij de pomp staat :).

  Like

 14. Dit land laat alles er eerst op aankomen en dan ontstaat er een probleem. Daar moet dan ook weer eindeloos over geluld worden voor ze tot daden overgaan, als ze er toe overgaan ?

  Like

 15. Johan zegt:

  Al die salafisten moeten het land uitgetrapt worden. Dat is de beste en enige oplossing.

  Like

 16. Jan zegt:

  Verbijsterd, geschokt, ontzet, man ik wordt onderhand kotsmisselijk van dit linkse theater. Als die toneelspelers dat werkelijk zouden zijn waarom komt krijgt Hamas dan een plek in Zomertijd?:

  Abou Jahjah laatste Zomergast van dit jaar

  De Belgische activist van Libanese afkomst was onlangs het onderwerp van een verhit debat bij uitgeverij De Bezige Bij, die een pamflet van hem publiceert in september. Enkele schrijvers stapten op, deels vanwege het antizionistische gedachtegoed van Abou Jahjah. Waarom kiest Zomergasten voor deze omstreden publicist?

  http://www.volkskrant.nl/televisie/abou-jahjah-laatste-zomergast-van-dit-jaar~a4331579/

  Drie uur lang antisemitisme, Israëlhaat, propaganda voor Hamas, Mazen enz. Maar goed het komt dan ook van naziorganisatie VPRO en die heeft een naam hoog te houden:
  VPRO speelt gevaarlijk spel met ontmenselijking van Joden [Tom Struick van Bemmelen]
  https://brabosh.com/2012/02/24/pqpct-gat/

  Like

 17. Claudia M. zegt:

  Er is maar één islam! Die verbijstering en geschoktheid mogen onze ‘bestuurders’ dus wat mij betreft steken aldaar waar de zon niet schijnt.

  Like

 18. Anneke zegt:

  Politiek echt verbijsterd ??? Geloof niet in deze gepeelde treurnis en paniek…..

  Like

 19. aegoliuscs zegt:

  Koop salafisten-instituut niet terug te draaien, kabinet wel bezorgd

  De koop van een oude ROC-school door salafistische moslims in Rotterdam is legaal en kan niet verboden worden. Minister Asscher maakt zich wel zorgen over de uiteindelijke bestemming van het pand. Hij heeft burgemeester Aboutaleb gevraagd zo snel mogelijk de kopers duidelijk te maken dat de geplande “activiteiten niet in strijd mogen zijn met de Nederlandse kernwaarden”.

  http://nos.nl/artikel/2115553-koop-salafisten-instituut-niet-terug-te-draaien-kabinet-wel-bezorgd.html

  Is de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb daarom van geen zins zich in de partij verkiezing te mengen nu zijn Rotterdamse op rolletjes verloopt?!

  Niet alleen de pers maar Insinueren gaat me ook goed af.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s