Twee van de drie Britten verzetten zich tegen een tweede EU-referendum

Screenshot_14

(Door: Nick Hallett – Vertaling: “Wachteres” en “Henk V.”)

Het Britse publiek is tegen een tweede referendum over het EU-lidmaatschap met een marge van bijna 2 tegen 1. Een YouGov opiniepeiling, die eergisteren is gepubliceerd, laat zien dat minder dan een derde van de bevolking, 31%, vindt dat het referendum opnieuw moet worden uitgevoerd. Daarentegen zegt 58%  dat dit niet zou moeten, terwijl 11%  het niet weet. Dit geldt ook voor 91% van de ‘Leave’-kiezers, die geen tweede stemming willen en ook voor 29% van de ‘Remain’-kiezers.

Zelfs als Schotland zou dreigen zich af te scheiden van het Verenigd Koninkrijk, dan zou 51%  zich nog steeds verzetten tegen een tweede stemming. Slechts drie van de tien Britten zouden die steunen. Er is ook geen behoefte aan een referendum als men het eens is geworden over de voorwaarden voor de terugtrekking van Groot-Brittannië uit de EU; slechts 33% wil in een dergelijke situatie een stemming, in vergelijking tot 51% die zich daartegen zou verzetten. Sinds het referendum hebben verschillende media het verhaal van “Bregret”  verspreid –  supporters van ‘Leave’ zouden zogenaamd van gedachten zijn veranderd en hun spijt hebben betuigd dat ze ervoor hebben gestemd. De opiniepeiling toont echter aan dat er weinig bewijs is dat dit op grote schaal het geval is geweest; slechts 6% van de mensen die ‘Leave’ hebben gestemd, willen een tweede referendum.

De peiling bevestigt echter wel de opvatting dat ‘Remain’-kiezers slechte verliezers zijn; 61% vindt namelijk dat Groot-Brittannië vanwege dit vraagstuk terug moet gaan naar de stembus. Slechts 36% van hen wil de stemming echter onmiddellijk houden, de rest wil die uitstellen tot een bepaald moment in de toekomst.

Als waarschuwing aan het adres van de kandidaten voor het leiderschap van de conservatieven, als die nog eens hun gedachten zouden willen laten gaan over het naar de schroothoop verwijzen van de EU-regels voor het vrije verkeer [van personen], blijkt uit de enquête ook dat 48% van het publiek verwacht/hoopt dat de immigratie scherper zal worden gecontroleerd nadat Groot-Brittannië de EU heeft verlaten, in vergelijking tot 42% die verwacht dat dit niet het geval zal zijn.

Bron:
www.breitbart.com
Door: Nick Hallett

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres” en “Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Vederso”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Groot-Brittannië, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, kwaadaardige opzet, Linkse media, mainstream-media, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

14 reacties op Twee van de drie Britten verzetten zich tegen een tweede EU-referendum

 1. carthago zegt:

  Deze stemming spreekt boekdelen!

  Like

 2. Pingback: Twee van de drie Britten verzetten zich tegen een tweede EU-referendum | Space van Ron ,Antoine KRAFT

 3. De Britten blijven rommelen, wie weet wat er nog gaat komen ?

  Like

 4. Jan zegt:

  Amerikaanse maffia in Washington zegt alles in het werk te stellen brexit te ondermijnen

  Obama Administration’s Goal Is to Undermine Brexit Vote


  ..
  On Tuesday, Secretary of State John Kerry, speaking at the Aspen Ideas Festival (!), was asked if Britain’s decision could be “walked back,” and if so, how. Kerry responded:

  I think there are a number of ways. I don’t, as secretary of state, want to throw them out today. I think that would be a mistake. But there are a number of ways.

  Let’s be clear about this. The only mistake Kerry made was that, he, as an American official, announced in public that he’s eagerly plotting ways to overturn the result of a democratic referendum held by a close ally of the United States.

  http://dailysignal.com/2016/06/30/obama-administrations-goal-is-to-undermine-brexit-vote/

  Geliked door 1 persoon

 5. Zo hoort het ook!!!!!!

  Like

 6. Antivenin zegt:

  Als de Conservatieven niet oppassen en de immigratie drastisch beperken, lopen de kiezers alsnog massaal over naar UKIP!

  Like

 7. Angie1968 zegt:

  Gelukkig! Hopelijk houden die fascistische crybabies van Regressief Links nu eindelijk hun klep dicht, en accepteren ze een democratisch meerderheidsbesluit zoals het hoort. Zonder verdere ondermijning en weerstand. Aan hun gedrein en minachting voor het volk kon je merken hoe arrogant en intolerant de heersende elites zijn.

  Like

 8. Jan zegt:


  Tory Leadership Declarations Overnight

  Like

 9. Jo zegt:

  Beste mensen, mij verwondert het niets !!! Is het jullie dan ook niet opgevallen dat Obama na hertelling (?!) met maar een hele kleine voorsprong van maar een 30.000 (?) stemmen van Mitt Romney won !
  Vonden jullie het ook niet opvallend dat de peilingen in Groot Brittannië uitwezen dat het niet zeker was dat David Cameron zou winnen, maar wat bleek, hij won met grote voorsprong !!!
  Ook had iedereen verwacht volgens alweer peilingen dat Schotland zich af zou scheiden van UK, maar wat gebeurde er, de voorstanders verloren de verkiezing !!!
  Valt het jullie ook niet dat de de referenda = volksraadplegingen in Nederland en Groot Brittannië met maar door een hele kleine meerderheid werden gewonnen ???
  Ik durf te beweren dat er met m.b.v. het computerprogramma de stemminguitslag wordt gemanipuleerd, net zo als gebeurd met de ‘Staats’loterij die beheerd wordt door een Grieks bedrijf met eigenaren die eerder met justitie in aanraking zijn gekomen !!!

  Like

  • Robby E. zegt:

   Juist Jo, zo vraag ik al een paar jaar aandacht voor het wonder van de PvdA die in Maart 2012 van 14 zetels in de peiling naar 38 zetels steeg bij de verkiezingen 2 luttele maanden later!

   Like

 10. SeeMore zegt:

  In principe is een tweede referendum helemaal niet relevant.
  Ondertekenaars van de petitie voor een tweede referendum willen een minimale opkomst van 75%
  Oplossing heel simpel. In geval van een tweede referendum blijven de Brexit stemmers gewoon thuis en de kiesdrempel van 75% wordt niet gehaald. Klaar is Kees.

  Like

 11. Wachteres zegt:

  http://www.telegraph.co.uk/news/2016/07/01/support-grows-for-theresa-may-as-conservative-leadership-race-be1/

  Michael Gove claims he has ‘no charisma’ during campaign launch speech, as support grows for Theresa May

  An act of midnight treachery – Boris says he has been betrayed
  Tory MPs furious as Michael Gove announces he will stand
  Theresa May rules out tax rises if she wins leadership
  Michael Gove launches campaign and sets out vision for Britain
  Osborne drops aim to achieve a surplus by 2020

  Voor de geïnteresseerden; Tapes met interviews van verschillende Britse politici.

  Like

 12. Taljaard zegt:

  Britten houden hun rug wel recht en laten zich niet zo makkelijk van de wijs brengen.
  Ook niet door binnenlands politiek geharrewar.
  Zij hebben NO! gezegd.
  En geloof maar gerust dat zij zich daaraan houden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s