De duistere geheimen van de Europese Unie

Screenshot_43

(Door: Andre Eric Keller – Vertaling: E.J. Bron)

De Europese Unie is een op tijd gericht project. Hier wordt de tijd niet in jaren of in decennia gemeten, maar in eeuwen. Want het is al meer dan 90 jaar geleden dat de eerste stappen werden ondernomen om Europa te verenigen. Coudenhove-Kalergi´s plannen van een pan-Europa waren tot mislukken gedoemd, omdat deze tegenover het machtige imperium van de nazi´s stonden. Het project was altijd alleen maar een doel op zichzelf. Het was zaak het gigantische economische imperium van de nazi´s over te brengen in de naoorlogse tijd – en de VS hielpen daarbij.

De maatgevende toekomstige oriënteringen vonden in de laatste oorlogsjaren en na het einde van de oorlog plaats. De personen en organisaties die geïnteresseerd waren in de opbouw van een Europese gemeenschap deden dit echter niet voor het welzijn van de Europeanen. De allermeeste mensen gaan van de foutieve aanname uit dat hiermee de vrede in Europa gebracht moest worden – maar de belangrijkste reden daarvoor was het bespoedigen van een Europese integratie. Maar het brengen van vrede is alleen maar een afvalproduct van het plan om Europa te controleren.

De personen die volgens de geschiedenisboeken het verhaal van de Europese Unie schreven, waren slechts de marionetten van diegenen die daadwerkelijk het plan op de rails zetten. De ware bouwmeesters bleven geheim, omdat ze het licht schuwden zoals de duivel het wijwater – omdat niemand mag weten wie daadwerkelijk ooit het demonische plan van de toekomstige “Verenigde Staten van Europa” smeedde. Maar één ding mag men niet vergeten”de New World Order en de “Verenigde Staten van Europa” zijn onafscheidelijk met elkaar verbonden.

De Europese Unie is een op tijd gericht project. Hier wordt de tijd niet in jaren of in decennia gemeten, maar in eeuwen. Want het is al meer dan 90 jaar geleden dat de eerste stappen werden ondernomen om Europa te verenigen. Coudenhove-Kalergi´s plannen van een pan-Europa waren tot mislukken gedoemd, omdat deze tegenover het machtige imperium van de nazi´s stonden. Nooit – en dat is zo tot op de dag van vandaag – werd er aan de mensen gedacht. Het project was altijd alleen maar een doel op zichzelf. Het was zaak het gigantische economische imperium van de nazi´s over te brengen in de naoorlogse tijd – en de VS hielpen daarbij.

Ambrose Evans-Pritchard is International Business Editor voor de Britse krant “The Daily Telegraph”. Hij houdt zich al 30 jaar lang bezig met de wereldpolitiek en de wereldeconomie en bericht uit europa, Latijns-Amerika en de VS. Evans-Pritchard werkt sinds 1991 voor de krant, eerst als correspondent in Washington en later als correspondent Europa in Brussel. Al in het jaar 2000 publiceerde de journalist in de krant een interessant artikel over vrijgegeven Amerikaanse documenten, die bewijzen dat de Europese Unie (in het bijzonder haar voorgaande organisatie, de “Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal”, EGKS) een constructie van verschillende Amerikaanse instituties is.

Op 27 april 2016 publiceerde Ambrose Evans-Pritchard zijn actuele artikelen over de EU: de Europese Unie was altijd al een CIA-project, dus een Amerikaans project. Dat is echter nog niet alles. De EU is voor een groot deel ook een nazi-project dat voor het dreigende einde van het Duitse Rijk werd geïnitieerd. Daarover later meer. Washington bespoedigde in de late jaren-40 de integratie van Europa en de regeringen van Truman, Eisenhower, Kennedy, Johnson en Nixon financierden dit stiekem. Hoewel het vaak irriterend was, vertrouwden de VS de EU altijd sinds ze, behalve de NAVO, het anker van de regionale Amerikaanse belangen werd. Er bestond nooit een verdeel en heers strategie. De Schumann-verklaring, die de weg uitstippelde naar de Duits-Franse verzoening en stapsgewijs tot de Europese Gemeenschap zou leiden, werd door de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Dean Acheson tijdens een bijeenkomst in Foggy Bottom geschikt gemaakt voor verder gebruik. “Alles begon in Washington”, zei de stafchef van Robert Schumann.

Het was de regering van Truman die de Fransen in de eerste jaren na de oorlog onder druk zette om te zorgen voor een akkoord met de Duitsers. Tijdens een bijeenkomst met de recalcitrante Franse leiding in september 1950 dreigde men zelfs te stoppen met het Marshall-plan. Truman´s motieven waren duidelijk. Het Akkoord van Jalta met de Sovjet-Unie moest gebroken worden. Truman wilde een eenheidsfront tegen het Kremlin in Moskou creëren om een afschrikkend effect te bereiken, voordat het tot een verdere uitbreiding van de Sovjet-Unie komt, nadat Stalin Tsjecho-Slowakije annexeerde. Het liefst natuurlijk een dubbele afschrikking, nadat het communistische Noord-Korea de 38e breedtegraad overschreed en het zuiden binnenviel.

Voor Britse eurosceptici dreigde Jean Monnet, als de éminence grise van de supranationale slechtheid, te groot te worden. Slechts weinig mensen weten dat hij een groot deel van zijn leven in Amerika had doorgebracht en in de tijd van de oorlog fungeerde als de ogen en de oren van Roosevelt. Generaal Charles de Gaulle beschouwde Monnet als een Amerikaanse agent, wat hij in de overdrachtelijke zin van het woord in feite ook was. Eric Roussel´s biografie van Monnet toont aan hoe hij hand in hand samenwerkte met de elkaar opvolgende Amerikaanse regeringen. Veel bewust vrijgegeven documenten uit het archief van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken tonen aan dat de Amerikaanse geheime diensten de Europese beweging tientallen jaren lang in het geheim financiert en er achter de coulissen hard aan werken om Groot-Brittannië bij het project te betrekken. Andere documenten op hun beurt tonen aan dat enkele van de oprichters van de EU als dagloners behandeld en er actief aan gehinderd werden een alternatieve financiering van de Europese beweging mogelijk te maken, wat tot een verlies van vertrouwen in Washington leidde. De VS handelden slim in de context van de Koude Oorlog. De politieke wederopbouw van Europa was een groot succes.

Al in het jaar 2009 verscheen er een artikel in de Britse krant “Daily Mail”, dat echter nauwelijks werd opgemerkt in het Duitse taalgebied. De titel van het artikel: “Geheim rapport laat zien hoe de nazi´s het Vierde Rijk planden”. Adam Le Bor onthulde een document van de Amerikaanse militaire inlichtingendienst, het zogenaamde “Red House Report”. Uit het rapport blijkt dat de nazi-grootheden zich wel degelijk bewust waren van de dreigende ondergang en daarom in het geheim op 10 augustus 1944 bij elkaar kwamen in hotel Maison Rouge in Straatsburg. Ze waren van plan een Europese economische macht met een gemeenschappelijke markt op te richten. De nazi´s wilden zodoende de terugkeer aan de macht en een nieuw sterk rijk voorbereiden: het Vierde Rijk . . .

Screenshot_45
Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Andre Eric Keller

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, Desinformatie, dictatuur, Elite, Europa, EUSSR, Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, nationaalsocialisme, nazisme, New World Order, nieuw fascisme, onwetendheid, propaganda, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, VS. Bookmark de permalink .

23 reacties op De duistere geheimen van de Europese Unie

 1. Angie1968 zegt:

  Sluitend verhaal, maar wel eng…want je weet niet wie de vijand is en hoe hem te bestrijden. Laatst heeft Juncker trouwens gezegd dat ‘leiders van andere planeten’ de EU wilden doen slagen……!? Wat denken jullie, alcoholisme of een vreemde, lugubere werkelijkheid..?

  Like

 2. joopklepzeiker zegt:

  it het rapport blijkt dat de nazi-grootheden zich wel degelijk bewust waren van de dreigende ondergang en daarom in het geheim op 10 augustus 1944 bij elkaar kwamen
  Doe ik er even dit bij .
  http://tinyurl.com/nnqsa5b
  En dit
  http://www.reformed-theology.org/html/books/wall_street/

  Besef wel dat in 1944 terwijl de ingewanden van duizenden jonge mensen op de stranden van de Normandische kust aanspoelden, het USA industrieel complex al in onderhandeling was met nazi Duitsland hoe verder te gaan na de oorlog .
  Er waren nogal wat USA ondernemingen die voor en tijdens de oorlog de nazi,s hielpen.

  Leer van de geschiedenis ander zullen we in de herhaling gaan , denk maar eens aan de Baltic, Ukraine etc .

  En alles natuurlijk voor god en vaderland en niet te vergeten DAT NOOIT weer !@

  Slaap zacht .

  Geliked door 1 persoon

 3. hendrikush zegt:

  Bernhard, Juul, Frits (Philips) en de Morele Herbewapening passen ook wel in dit soort complot theorieën. En Erdogan’s rentelobby en Gulencomplotten en de Zionisten dragen ook schuld.
  We beginnen al aardig op mohammedanen te lijken.
  .

  Like

  • joopklepzeiker zegt:

   complot theorieën ?

   Doe eerst eens wat info op en kom dan terug , begin maar een met het lezen van de links die ik hierboven geplaatst heb .

   Like

 4. Asgard zegt:

  Je discrimineert E.J Bron,..waarom continu het Derde Rijk er bij halen, dit aankomend 4e Rijk is velen malen erger, het Derde Rijk stond voor een oplossing, dit 4e Rijk heeft dat niet.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   De “Endlösung” bedoelt u??!! Was dát de oplossing waar het Derde Rijk voor stond!!?? De genocide op, indien mogelijk, het hele Joodse volk??!! Bent u een neo-nazi (of wellicht een zéér oude NSB´er!?)

   Webmaster

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Nou ja…!
   Laat ik nou denken dat de EU ’n zelfoplossend vermogen had.
   Dus dat ook al niet?
   Ja, dan blijven we er mee zitten…!

   Like

  • fleckie zegt:

   ‘HET BARBIE DOSSIER,…HET VIERDE REICH’, …..WELKE duistere rol speelde hij in Nederland, ..en in hoeverre heeft… DE..CIA…..met ..zijn..ontsnapping ..te..maken gehad?……Vijf journalisten ontzenuwen het mysterie achter ‘de slager van LYON”: wie was deze..ex-GESTAPO HAUPTSTORMFUHRER?. Uitg.A.W.Bruna & Zoon, Utrecht/Aartselaar .isbn 9022953661, auteurs Magnus..Linklater, …..Isabel …..Hilton,…..Neal Ascherson, …..LONDEN 1984. ……….bijv. Pag. 257..: ‘De Nieuwe Orde”, …..pag.322..’Jagers op NAZI’s, pag.389…”Het VERLEDEN ACTUEEL’…..

   Like

 5. aegoliuscs zegt:

  -.-Maar het brengen van vrede is alleen maar een afvalproduct van het plan om Europa te controleren.-.-

  -.-Al in het jaar 2000 publiceerde de journalist (Ambrose Evans-Pritchard) in de krant een interessant artikel over vrijgegeven Amerikaanse documenten, die bewijzen dat de Europese Unie (in het bijzonder haar voorgaande organisatie, de “Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal”, EGKS) een constructie van verschillende Amerikaanse instituties is.-.-

  Jammer is in dit artikel dat Ambrose Evans-Pritchard het tweede blokje niet het kan staven.
  Evenwel is het artikel in mijn tijdsgewricht naar belevenis een zeer passende verklaring.
  Ik voeg eraan toe dat mij recentelijk het onderstaande bekend is geworden:

  ’Geheime betalingen VS aan Willy Brandt’
  BERLIJN – De Amerikaanse bezettingsmacht heeft in de jaren vijftig geheime betalingen aan de latere bondskanselier en SPD-leider Willy Brandt (1913-1992) gedaan, om hem te steunen in een interne machtsstrijd bij de Duitse sociaaldemocraten.

  Dat schrijft het tijdschrift Der Spiegel vrijdag

  Brandt, toen Bondsdaglid namens West-Berlijn, kreeg in 1950 van de Amerikanen 200.000 mark toegeschoven, destijds een enorm bedrag. Der Spiegel baseert zich op……….

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/25977274/___Geheime_betalingen_VS_aan_Willy_Brandt___.html

  Der Spiegel vrijdag 10 JUN 2016:

  USA zahlten heimlich Geld an Willy Brandt

  Die US-Regierung hat in der Nachkriegszeit dem aufstrebenden Abgeordneten Willy Brandt geheime Zahlungen zukommen lassen. Das belegen neue Archivfunde.
  Die US-Besatzungsmacht hat in den Fünfzigerjahren den späteren Kanzler und SPD-Vorsitzenden Willy Brandt im innerparteilichen Machtkampf mit hohen Zahlungen unterstützt.
  So ließen die Amerikaner 1950 dem damaligen Westberliner Bundestagsabgeordneten 200.000 Mark zukommen, was etwa einem Drittel der jährlichen SPD-Mitgliedsbeiträge in Berlin entsprach. Wie der SPIEGEL berichtet, sei später noch mehr Geld geflossen. Das geht aus Archivunterlagen hervor.

  Die Amerikaner förderten Brandt……….

  http://www.spiegel.de/einestages/willy-brandt-bekam-geheime-us-zahlungen-ab-1950-a-1096881.html

  En hoe zit het met Merkel?

  Like

 6. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Dit is exact wat alle realistische bloggers (en vele geschiedkundigen) altijd al hebben geschreven!

  Like

 7. aegoliuscs zegt:

  Jammer is in dit artikel dat Ambrose Evans-Pritchard het tweede blokje niet het kan staven.
  Evenwel is het artikel in mijn tijdsgewricht naar belevenis een zeer passende verklaring.
  Ik voeg eraan toe dat mij recentelijk het onderstaande bekend is geworden:
  ’Geheime betalingen VS aan Willy Brandt’
  BERLIJN – De Amerikaanse bezettingsmacht heeft in de jaren vijftig geheime betalingen aan de latere bondskanselier en SPD-leider Willy Brandt (1913-1992) gedaan, om hem te steunen in een interne machtsstrijd bij de Duitse sociaaldemocraten.
  Dat schrijft het tijdschrift Der Spiegel vrijdag
  Brandt, toen Bondsdaglid namens West-Berlijn, kreeg in 1950 van de Amerikanen 200.000 mark toegeschoven, destijds een enorm bedrag. Der Spiegel baseert zich op……….
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/25977274/___Geheime_betalingen_VS_aan_Willy_Brandt___.html
  Der Spiegel vrijdag 10 JUN 2016:
  USA zahlten heimlich Geld an Willy Brandt
  Die US-Regierung hat in der Nachkriegszeit dem aufstrebenden Abgeordneten Willy Brandt geheime Zahlungen zukommen lassen. Das belegen neue Archivfunde.
  Die US-Besatzungsmacht hat in den Fünfzigerjahren den späteren Kanzler und SPD-Vorsitzenden Willy Brandt im innerparteilichen Machtkampf mit hohen Zahlungen unterstützt.
  So ließen die Amerikaner 1950 dem damaligen Westberliner Bundestagsabgeordneten 200.000 Mark zukommen, was etwa einem Drittel der jährlichen SPD-Mitgliedsbeiträge in Berlin entsprach. Wie der SPIEGEL berichtet, sei später noch mehr Geld geflossen. Das geht aus Archivunterlagen hervor.
  Die Amerikaner förderten Brandt……….
  http://www.spiegel.de/einestages/willy-brandt-bekam-geheime-us-zahlungen-ab-1950-a-1096881.html

  Like

 8. Jan zegt:

  The Hidden Nazi Background Of Walter Hallstein, Founding President Of The EU Commission

  Like

 9. Tom Hendrix. zegt:

  Ik onderschrijf volkomen de conclusies van dit artikel. Voor mij is het meer dan duidelijk, dat de EUSSR, het “Vierde Rijk”, is. Met de zuipschuit Juncker, als de nieuwe Führer. Het is een groot satanisch complot.

  Like

 10. paulzwueste zegt:

  Er is in de historie al vaker geprobeerd om van Europa één Europa te maken.
  Alle pogingen zijn mislukt. Deze EU zal ook in elkaar storten! Godzijdank!!!

  Like

 11. Pingback: Theologie en politiek in de mix | Genade.info

 12. Jules Vismale zegt:

  Het was trouwens erg typerend dat na WO II maarschalk Paul von Hindenburg, zijn vriend generaal Erich Ludendorff, een groot aantal Pruisische generaals, wetenschappers, dokters, grootkapitalisten, politici enz. al plannen maakten voor Lebensraum in Europa, het vernietigen van “onwaardig” leven, euthanasie, het uitroeien van Polen, Russen en joden, het uitplunderen van Oost-Europa, een Verenigd Europa scheppen etc. en zelfs nog voor Adolf Hitler en de nazi’s de macht grepen in Duitsland!
  Blijkbaar meenden zij zich te kunnen gedragen zoals de zeven koeien en zeven volle aren waar de farao in Egypte, tijdens de tijd van Jozef, over droomde en waarin zeven magere koeien en zeven lege aren hen verslonden! De nazi’s wilden tenslotte zichzelf vetmesten, gelijk aan de eerste koeien en aren en hoopten dat hun vijanden zoals de laatste koeien en aren zo vermagerden dat ze stierven!
  En gelijk naar het “Duizendjarige Rijk” van de nazi’s en de USSR van de communisten zal ook de EU zichzelf totaal gaan verpulveren met hun duistere geheimen opdat het niets anders is dan stof dat hierna door een hevige rukwind wordt weggeblazen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s