Een denkbaar alternatief?

Screenshot_51

(Door: Theresa Geissler)

Lieve medereageerders, -schrijvers en -lezers van “E. J. Bron”:

Ik heb de afgelopen dagen nagedacht. En, na het idee, dat daarvan het resultaat is, gisteravond al vrijblijvend aan de kerngroep van de “Patriotten” van onze medeschrijver/reageerder M.A.L. Sion te hebben toegespeeld, wil ik daar ook U allen thans deelgenoot van maken:

Wij weten inmiddels allemaal dat Pegida NL het oorspronkelijke concept van Lutz Bachmann – Pegida Dresden – met de avondwandelingen nooit heeft opgepakt: Men heeft in Nederland direct voor het gangbare demonstratiemodel gekozen. Staat ze vrij, natuurlijk. Echter, dan staat het een ander eveneens vrij datgene wat de één heeft laten liggen zèlf op te pakken. Stel U voor: Men neme één vaste locatie, liefst min of meer centraal gelegen, en hóude zich daar verder aan.

– De avondwandelingen, die best in ‘middagwandelingen’ gewijzigd kunnen worden, moeten dan wel wekelijks, of tenminste méér dan één keer in de maand plaatsvinden, en kunnen bijvoorbeeld leiden vanaf het plaatselijke station naar het één of andere gedenkteken. Bij dat gedenkteken kan vervolgens worden gesproken door wie dat maar wil, mits hij het tijdig kenbaar maakt. En in principe komt IEDEREEN daarvoor in aanmerking, organisatielid of niet.

– De sprekers letten op hun woorden, maar zijn wel indringend.

– De locatie blijft bewust bescheiden om complicaties, zoals die te verwachten zijn in de grote steden, te voorkomen: De acties zouden moeten opvallen door indríngendheid, níet door grootscheepse opzet.

– De Nederlandse vlag kan meegedragen worden, maar liefst op een waardige, legitieme manier; liever niet door zich er in te wikkelen en dergelijke. Getoond zou moeten worden dat men er respèct voor heeft. Beter niet te veel andere protestbordjes, tenminste, in het begin niet.

– Zeker in het begin zouden we ons niet te zeer blind moeten staren op het aantal deelnemers; dat zou natuurlijk moeten aangroeien of niet.

En dat zou alles zijn? Ja. In grote lijnen wèl.

Kijk, ik zou dit niet willen doen met het oogmerk te concurreren met Pegida NL: Wie dat wil, kan altijd meerdere demonstraties van diverse bewegingen bezoeken. Maar dit oorspronkelijke concept van Dresden oppakken onder een eigen naam: Já, ik geef hierbij grif toe dat ik het persoonlijk zie zítten. En het streven is zuiver: Mensen, die dat willen, in principe de kans geven te zeggen wat ze over de islam/islamisering/EU te zeggen hebben. Niet meer en niet minder.

Door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

32 reacties op Een denkbaar alternatief?

 1. joopklepzeiker zegt:

  Goh , dat zag ik nu echt niet aankomen .
  Maar ik wens je veel succes toe !

  Geliked door 1 persoon

  • Ik zàl spreken, Joop; is het niet rechtsom, dan linksom!
   En bij Edwin ga ik er niet meer om lopen soebatten, nu hij Pegida NL drie maanden in de zomerstop heeft gedonderd, zodat hij zelf in z’n geliefde Duitsland op solo (of duo)-toer kan gaan: Een béétje trots mag een mens nog wel hebben!

   Like

 2. Sabeltant zegt:

  De Pegida demonstranten worden zo zwart gemaakt dat men zich niet meer durft te tonen.
  Als je pech hebt monteert de media jouw gezicht na het schreeuwen van hooligans of die ene meneer die in een split second zwaait naar een mede demonstrant wat uitgelegd wordt als “hitlergroet” en je krijgt op je werk vragen wat je daar moest.
  Met pijn in het hart zie ik dat de media Pegida af doet als een stel holle vaten die maar lopen te schreeuwen. Ik ben bang dat het niet van de grond komt.
  En dat is er nog het extreem linkse fascisme wie wil een steen of stok tegen zijn hoofd krijgen omdat je opkomt voor je mening?
  Het komt laf over om niet te gaan maar hoe zinvol is het om in de media afgemaakt te worden zonder dat er ook maar een punt gemaakt wordt?

  Geliked door 4 people

  • Marc zegt:

   Door de media in woord en daad te ontmaskeren als de pleitbezorgers van het nieuwe fascisme, wellicht?

   Like

  • fransdewit zegt:

   De meeste tegen demonstranten krijgen daarvoor opdracht om zo’n Pegida demostratie te vernaggelen, ik vermoed vrijwel zeker uit verschillende politieke partijen. Echte Nederlanders worden ook continue zwart gemaakt en in een verkeerd daglicht gezet.

   Like

 3. Alphons Mantel zegt:

  goed idee; hoe meer protest tegen de irrationele en gevaarlijke chronische import van moslims, hoe beter

  Geliked door 2 people

 4. hslot4 zegt:

  @ sabeltant ja dat is een oude les gewoon niet met de media in conclaaf gaan wordt je ook niet als debiel afgeschilderd tenzij ze hun Eigen acteurs meenemen en dat doen ze geloof het of niet.
  Ze zetten acteurs tussen de demonstranten en die gaan ze dan interviewen .

  En wat dacht men van reklame via visite kaartjes koste weinig en een paar web adressen erop en uitdelen maar aan mensen die geintreseerd zijn .
  500 kaartjes 14,99
  Ik vind sites zoals deze fenixx etc nog altijd de beste reklame voor de slapende shapen.

  Like

 5. J. C. Th. Köhler zegt:

  En dus, Theresa? Wat nu?

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

  • Ik hoop,als het even mogelijk is met de kerngroep van de patriotten, dit plan te verwezenlijken, Mijnheer Köhler.
   Alleen kan ik dit uiteraard niet. Met een groep misschien wel.
   Om U de waarheid te zeggen, heb ik persoonlijk wel een locatie in gedachten: Apeldoorn. -En nu maar kijken, hoe dàt voorstel weer valt bij deze en gene. Maar: Ergens moeten we toch beginnen.

   Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Beslist, Theresa, je moet ergens beginnen. Maar in dat opzicht lijkt Apeldoorn me niet geschikt. Zoek een meer centrale locatie. Stel dat ik mee wil doen. Dan zit ik elke keer met de reiskosten vanuit Alphen aan den Rijn naar Apeldoorn. Daar gaat na een of twee keer de lol van af. En als ik je ergens tegenkom, wil ik graag mijn bevindingen over Pegida met je bespreken. Die hang ik liever niet aan de grote klok.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

   • Ja, maar Mijnheer Köhler, een meer centrale plaats is bijvoorbeeld Utrecht en daar hoef ik het, gelet op de ervaringen met Pegida NL, al helemáál niet te proberen!
    Wat dat betreft komt géén van de grote steden in aanmerking. Trouwens, wat noemt U dan een ‘centraal gelegen plaats?’
    Ik dacht ook aan Apeldoorn omdat de burgemeester daar reëel gebleken is. Dat is óók een punt van overweging.

    Like

 6. Bob Fleumer zegt:

  Maar kun je, als Nederlands burger, begrijpen dat je eigen regering onder druk van de EU bezig is ons land voor lange tijd naar de knoppen te helpen? Wat er gebeurt is onomkeerbaar en dat willen ze niet zien! De islam stopt niet, zij denken niet zoals wij. Eerlijk gezegd ziet het er naar uit dat ze helemaal niet denken. Wat onze bestuurders niet begrijpen is; dat wanneer de islam het voor het zeggen heeft er voor hen geen plaats meer is in de wereld, nergens!!

  Geliked door 1 persoon

 7. M.A.L. Sion zegt:

  Dank je, Theresa.
  De kogel door de kerk – of beter nog door het TORENTJE.
  Ik voorzie een stortvloed van aanmeldingen voor de PATRIOTTEN.
  Bij de uitvoering van jouw plan hebben we heel veel leden nodig.
  Naast jouw plan is er nog iets dat ze kan overtuigen dat het nodig is om in actie te schieten, zoals ze bij onze Zuiderburen zeggen. Dat is een eveneens vandaag geplaatst artikel bij Bron over resolutie 1743. Een schandalige vorm van LANDVERRAAD die iedere Nederlander met verontwaardiging moet vervullen.
  Zie: https://ejbron.wordpress.com/2016/07/02/vernietigingspolitiek-eu-resolutie-1743-islam-door-je-strot-slikken-of-stikken/
  Je kunt je ogen niet geloven. Ik zou graag weten welke prominente NEDERLANDERS (die naam zijn ze eigenlijk niet meer waard) verantwoordelijk zijn voor de vaststelling van deze resolutie. Hiermee is inderdaad onze ondergang bezegeld, tenzij ….. Het volk is aan zet en als wij daarbij een bijdrage kunnen leveren is dat mooi meegenomen. De tijd dringt want de hordes rukken op.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Geliked door 1 persoon

 8. Dit kan alleen als je de eigen beveiligingstroepen meeneemt. Dus eerst knokploegen met eigen pantserwagens oprichten en dan pas dit idee uitvoeren. Daarnaast zullen de tegenbwegingen dit aangrijpen om lol te komen trappen, begint de ME te hakken op onschuldige makelaarsmeisjes en voor je het weet zit je naast Erwin de Waxinelichtjeshouderswerper in een dwangbuis. En als die beveiligingstroepen er zijn zou ik niet naar een bepaald doel gaan lopen maar bijvoorbeeld ergens op de A50 beginnen en net zolang lopen tot heel Nederland meeloopt en de wegen volledig met die miljoenen ontevredenen verstopt raken. En dan met miljoenen deelnemers even bij de torentjes en gemeentegebouwen langs om de ratten op te pikken. De rest laat ik gaarne aan uw fantasie en wraakzucht over.

  Like

 9. Jackie2015 zegt:

  Het is zeer zeker het proberen waard. Als er niets gedaan wordt gebeurt er ook niets.
  Vergeten wij ook niet in gebed te gaan tot de Eeuwige en deze “middagwandelingen” te doen in afhankelijkheid van de HEERE.

  Like

 10. Tistochwat zegt:

  M.A.L. Sion 2 juli 2016 om 21:27

  [quote] Een schandalige vorm van LANDVERRAAD die iedere Nederlander met verontwaardiging moet vervullen.
  Zie: https://ejbron.wordpress.com/2016/07/02/vernietigingspolitiek-eu-resolutie-1743-islam-door-je-strot-slikken-of-stikken/
  Je kunt je ogen niet geloven. Ik zou graag weten welke prominente NEDERLANDERS (die naam zijn ze eigenlijk niet meer waard) verantwoordelijk zijn voor de vaststelling van deze resolutie. Hiermee is inderdaad onze ondergang bezegeld, tenzij [/quote]

  en

  Breinbrouwsels 2 juli 2016 om 21:43

  [quote] Dit kan alleen als je de eigen beveiligingstroepen meeneemt. Dus eerst knokploegen met eigen pantserwagens oprichten en dan pas dit idee uitvoeren. Daarnaast zullen de tegenbwegingen dit aangrijpen om lol te komen trappen [/quote]

  Hebben beiden een punt.
  Hoewel ik eraan twijfel of het gewenste succes behaald zal worden, wens ik Theresa en degenen die haar steunen, heel veel succes.
  In ieder geval zal Theresa kunnen spreken wanneer zij maar wil en zal zij kunnen zeggen wát ze wil en dat gun ik haar van harte!

  Like

  • Je bent een schat, Tistochwat: In bepaalde opzichten ben je waarschijnlijk een beter mens dan ik, dat mag best wel eens gezegd worden!
   Want ik besef heus wel, dat een zekere mate aan onbaatzuchtigheid mij ontbreekt:
   Met name bij gevallen als dit mag het dan misschien nog niet zo zijn, dat ik iemand zekere successen nu bepaald misgún, maar wèl, dat het verlangen naar een vergelijkbare kans dan bij mij de kop opsteekt. Krijg ik die niet, dan kán ik die ander niet langer ondubbelzinnig bewonderen. (Vooral niet als die ander een vróuw is! LOL!)
   Dat is mijn zwakheid en dat beken ik dus maar meteen eerlijk. Het beste dat je dan kunt doen, is proberen, de betreffende ambitie te verwezenlijken op de minst competitieve -dus niet al te close- manier. Dus die poging, want meer is het niet, doe ik nu.

   Like

   • Tistochwat zegt:

    Theresa Geissler 3 juli 2016 om 10:40

    Lieve Theresa, bedankt voor het compliment. Ja, ik ben veel te week voor deze wereld, maar ik vind mezelf beslist geen ‘goed’ mens hoor. Ik kan intens haten als er sprake is van onrecht en onrechtvaardigheid. En je moest eens weten hoe ik domme, dociele, feministische teven verafschuw en zelfs kan haten, als ze weer eens staan te zwijmelen bij een stel te onthalen ‘vluchtelingen’ die ONS (financieel) kapotmaken. Of als ze staan te kwijlen bij het aanschouwen van piepkuiken Jesse Klaver of als ze tranen van ontroering in hun ogen krijgen als ze het gelul van die oppermohammedaan Obama horen…
    En dát soort feministes staat tegenwoordig overal voor de klas om onze jeugd door hersenspoeling te vergiftigen.

    [quote] dat het verlangen naar een vergelijkbare kans dan bij mij de kop opsteekt. Krijg ik die niet, dan kán ik die ander niet langer ondubbelzinnig bewonderen. (Vooral niet als die ander een vróuw is! LOL!) [/quote]

    Daar is volgens mij niets mis mee hoor! Ik kan eigenlijk ook veel beter opschieten met mannen dan met (veel) vrouwen. Er zijn er maar weinigen met wie ik vriendin zou willen worden. En zéker niet als ze ‘links’ zijn. Want, zoals we hier allen weten, zijn dat de figuren die alles naar de donder jagen.

    Erik 3 juli 2016 om 10:24

    Wat Erik zegt over You Tube, vind ik niet eens zo’n gek idee. Moet je bijv. toch eens zien hoeveel publiek deze figuur trekt met niets:

    https://www.youtube.com/user/EnzoKnol

    Knol heeft uiteraard een ander en erg oppervlakkig publiek, maar hij schijnt ook nog eens een leuk bedrag te ‘verdienen’ aan zijn onzin.

    Like

 11. Erik zegt:

  Beste Theresa, elk initiatief is welkom het pleit voor je strijdbaarheid. Wat me opvalt is dat het een kopie is van wat er al gebeurd en je hebt zelf ondervonden wat de resultaten zijn. Het kan best zijn dat je samen met de Patriotten wel een beweging op gang krijgt en dat hoop ik echt voor de Patriotten als ook voor jou. Toch denk ik dat je niet op een paard moet wedden. Er is nog een medium dat de laatste tijd de verrotte media goed kan vervangen en dat YouTube, zet als tweede paard een You Tube kanaal op waar mensen in de studio hun meningen, ideeën of nieuws commentaren kunnen ventileren. Jongeren kijken al bijna geen TV meer en die zijn toch de toekomst, je bereikt ook meer mensen en wordt niet gehinderd door tegenstanders die met stenen gooien, geen verotte medie die je toespraak verknipt om je in een slecht daglicht te zetten. Misschien heb je hier ook al wel over nagedacht en kan dit je tweede front worden, een eigen media kanaal die waarschijnlijk veel volgers gaat krijgen en waaruit dan weer financiele middelen kunnen worden gegenereerd vanwege het groote aantal volgers. Dit concept wordt al veel gebruikt voor vrij onbelangrijke zaken die veel volgers hebben, kopieer dit succes die de jonge rakkers al ontdekt hebben. Zo heb je nog een paard die de kar van de Patriotten kan trekken.
  Je hebt hier slecht een klein team van mensen voor nodig die natuurlijk wel competent moeten zijn, dit kan ook niet in een dag maar het is maar een idee waarvan ik denk dat er levenskracht in zit. Er is iets nieuws nodig, een nieuwe zender op een vrij medium zou ik graag volgen, met een ander nieuws en je zou ook andere zendtijd kunnen geven er zijn genoeg groepen die binnen het redelijke hun mening willen geven. NPN, Nederlands Patriotten Netwerk.

  Ga eerst voor je eerste inititief maar denk hier eens over na, veel succes beste Theresa.

  Like

 12. Ingrid zegt:

  Goed plan B. Ik ben voor en wil meelopen.
  Het gaat er volgens mij om dat het publiek aan het denken word gezet over wat er gaande is en hoe ze zich kunnen informeren.
  De rest komt vanzelf.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik vrees, dat ik vandaag tot de conclusie heb moeten komen, dat M.A.L. Sion tóch minder animo voor het plan heeft, dan zich aanvankelijk liet aanzien.
   .Maar uw reactie bevalt me, want zo denk ik er zelf ook over.
   @Webmaster, is het misschien mogelijk, dat Ingrid mijn mailadres krijgt?
   Als U mocht willen, kunnen we er over mailen; wie weet tot welke conclusies we nog komen.

   Like

 13. Freeflip zegt:

  De ‘elite’ wacht op een revolutie van ons, daar moet voor gewaakt worden. Ik vrees alleen dat als veel mensen wakker worden, zo verschrikkelijk boos worden en er als vanzelfsprekend toch een revolutie komt.

  Like

 14. Om een paar miljoen mensen op de been te krijgen moet je ze iets bijzonders laten doen, lopen over water bijvoorbeeld. Iets bijbelachtigs dus. http://www.telegraaf.nl/buitenland/26133923/__Miljoen_mensen_wandelen_over_water__.html

  Tijdens de door mij bedoelde optocht zouden we daarom iedereen kunnen aanbieden om een wonderbaarlijke broodjeharingvermenigvuldiging te komen doen, dan komen ze wel.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Breinbrouwsels 3 juli 2016 om 22:02

   Is het misschien een idee om zo’n drijvende pier tussen Afrika en Europa in zee te leggen? Dat is een stuk makkelijker voor de ‘vluchtelingen’.

   Like

   • Goed idee maar volgens mij zullen er stemmen opgaan die schreeuwen dat wij zo niet met elkaar om gaan. Wat denk je hoe ver dat wel niet lopen is voor die arme mensen die 40.000 kilometer verderop nog net ontsnapten aan een baan als oogchirurg? Dus wat er dan bij dit plan zou moeten worden geleverd zijn Hoge Snelheids Treinen die vol Europa in dieselen en leeg terug gaan. Nou ja, ze kunnen het geld van Ploumen misschien meegeven op de terugweg.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Breinbrouwsels 4 juli 2016 om 07:24

    U heeft erg goede ideeën, moet ik zeggen, heer Breinbrouwsels. U zou in de politiek moeten gaan. 😀

    Geliked door 1 persoon

 15. D. G. Neree zegt:

  Ik ben gecharmeerd van het idee om een periodiek videoprogramma te maken, met interviews en sprekers. Ik heb zelf geen vervoer en kan het me niet veroorloven om iedere keer te reizen naar een wandeling. Misschien zou het vruchten kunnen afwerpen als een aantal mensen eens bij elkaar zou komen om te brainstormen over andere manieren om mensen te bereiken.

  Naar mijn mening is het houden van demonstraties en de manier waarop gekaapt door extreem-links, waardoor het een bot instrument is geworden en niemand er nog heil in ziet om ergens “voor joker” te gaan staan of lopen. Bovendien wat Breinbrouwsels zegt. Demonstraties worden verstoord door “tegendemonstraties” oftewel sabotage door diezelfde hysterische extreem-linksen.

  Een ander idee dat al tijden in mijn hoofd rond speelt is het organiseren van maandelijkse lezingen en discussie-avonden, die dan op video worden opgenomen en op internet gezet. Hiervoor zou dan een ruimte (of verschillende) gevonden moeten worden en dat kan betaald worden door een kleine entree te heffen. Het kunnen ook openluchtlezingen/discussies zijn, bijvoorbeeld in het openluchttheater in het Amsterdamse Bos (ik noem maar iets).

  Als er een aantal mensen bij elkaar komt om te brainstormen hierover, lijkt me dat nuttiger en productiever dan wandelingen, hoewel deze actievorm gecombineerd zou kunnen worden met andere activiteiten, zodat de volgende actie een verrassing is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s