Gevangenisstraf voor gewelddadige grensbestormers in Hongarije

Screenshot_14

Jonge mannelijke economische migranten via Hongarije op weg naar de asielparadijzen Oostenrijk en Duitsland.

(Vertaling: E.J. Bron)

In de zomer van vorig jaar was Hongarije het eerste land dat zich strikt aan de EU-wetten hield en besloot een einde te maken aan de illegale binnenkomst in de Europese Unie en de grens te bewaken. Om dit EU-conform te bewerkstelligen, werd de grens met Servië beter beveiligd door middel van een hek. Want van de personen die tot dat moment vanuit Servië het land binnenstroomden, kwam het grootste deel al via Griekenland de EU binnen en zou daar volgens het Akkoord van Dublin asiel hebben moeten aanvragen en daar net zolang hebben moeten verblijven tot ze toestemming of een afwijzing zouden krijgen.

ongecensureerd.at

Eclatante rechtsbreuk in de zomer van 2015

Maar het was de zomer van de “uitnodigingspolitiek van Merkel” en diverse landen (inclusief Oostenrijk) wenkten de illegalen (plus mogelijke terroristen)  gewoon door zonder hun identiteit vast te stellen, wat een eclatante rechtsbreuk was.

Gewelddadige rellen en poging om het grenshek te bestormen

Nadat de grensbewakingsmaatregelen in werking traden, probeerden in september 2015 duizenden economische migranten de barrières te bestormen, waarbij deze relschoppers de Hongaarse douane en politie met stenen, stokken, flessen en andere gevaarlijke voorwerpen bedreigden om een gewelddadig binnendringen in de EU te realiseren.

Hongaarse strafwet toegepast

Nu werden tien van deze op Hongaars grondgebied doorgedrongen illegale en gearresteerde personen, volgens berichten grotendeels van Syrische komaf, volgens de Hongaarse strafwet wegens illegale grensoverschrijding tot gevangenisstraffen veroordeeld. Negen van de illegale grensoverschrijders werden na aftrek van voorarrest vrijgelaten en kregen een inreisverbod opgelegd, waarna ze werden uitgezet. De tiende illegaal kreeg drie jaar gevangenisstraf, omdat hij met behulp van een luidspreker tot gewelddadige acties tegen de Hongaarse grenspolitie had opgeroepen.

Mogelijkheid tot legaal asiel aanwezig

Een legale binnenkomst in Hongarije is, zoals wordt voorgeschreven door de EU-wetten, uiteraard mogelijk. In zelfs twee transitzones bestaat voor daadwerkelijk vervolgden de mogelijkheid om in Hongarije asiel aan te vragen. Natuurlijk wordt gecontroleerd waarom zogenaamde “vluchtelingen” uit het veilige derde land Servië naar Hongarije zouden willen vluchten.

Asieldoel Oostenrijk

Desondanks lukt het dagelijks nog steeds ongeveer 200 economische migranten om over het grenshek te komen. Als zij op Hongaars grondgebied worden opgepakt, dreigt hen volgens de Hongaarse rechtssituatie een aanklacht wegens illegale binnenkomst. Slechts weinigen wachten hun proces echter af, maar migreren illegaal naar andere uitgekozen landen. Daar, zoals bijvoorbeeld in Oostenrijk, worden ze dan met fluwelen handschoentjes aangepakt en hebben ze niets meer te vrezen, zelfs niet wanneer ze zonder paspoort en documenten in het land werden opgepakt. Integendeel, als alles meezit, krijgen ze zowel asiel en weldra ook aanzienlijke uitkeringen.

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", asielwaanzin, Europa, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Illegalen, Immigratie. Bookmark de permalink .

11 reacties op Gevangenisstraf voor gewelddadige grensbestormers in Hongarije

 1. Cathja zegt:

  Verstandige Hongaren. Als elk land op dezelfde manier met de economische vluchtelingen zou omgaan, zouden we niet zulke enorme problemen hebben met het plaatsen van asielzoekers.
  Nog steeds, en weer opnieuw, komen er mensen via de Balkanroute binnen, en het is zaak zo snel mogelijk duidelijk te maken dat economische vluchtelingen geen schijn van kans maken om asiel in Europa te krijgen.
  Nederland is het ‘goede’ voorbeeld van hoe het niet moet. Wij kunnen zogenaamd velen niet uitzetten, omdat wij ons vastgeketend hebben aan allerlei internationale verdragen. Van soevereiniteit is -ook op dit gebied- dus al geen sprake meer. We moeten allerlei instanties en organisaties wereldwijd gehoorzamen.

  En de burgers betalen de rekening.

  Geliked door 1 persoon

 2. Avidia zegt:

  Cathja, ik word hier echt doodziek van. We moeten in opstand komen, ze krijgen maar steeds op alles voorrang en alles gratis ik weet er echt alles van.

  Like

 3. exmarineman zegt:

  Oostenrijk heeft ondanks alles de Brennerpas toch niet afgesloten en er komen dagelijks tientallen vluchtelingen Oostenrijk binnen, illegaal. En die nieuwe president vindt het prima, socialist en groenlinkser dus dan weet je het wel. Hopelijk komt er na de nieuwe verkiezingen een andere die de grens wel dicht gooit.

  Like

  • Cathja zegt:

   @ exmarineman om 6:41

   Ik hoop ook dat de nieuwe president (ik duim dat hij uiteindelijk tóch mag aantreden als president) keiharde maatregelen treft om illegalen tegen te houden. Je wordt toch kotsmisselijk van al die lui die hier maar binnenlopen en de hand komen ophouden?
   Ik ben het ook met @Avidia eens; die lui worden in de watten gelegd! Dat moet direct stoppen. Illegaliteit mag nooit beloond worden met een verblijfsvergunning en allerlei prettige en luxe giften!

   Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Cathja,

    de functie van president is in Oostenrijk hoofdzakelijk ceremoniëel, dus “keiharde maatregelen” kan en mag hij niet nemen. Die taak is voorbehouden aan de bondskanselier.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

   • paulzwueste zegt:

    De President in Oostenrijk heeft in feite natuurlijk “slechts” een ceremoniële functie maar een ieder begrijpt dat een overwinning van Hofer in dit geval veel méér zal inhouden dan alléén maar die van ’n functionaris met een louter ceremoniële functie…
    Trouwens van Der Bellen heeft zich vanaf de dag dat de vervalste uitslag van de voorgaande verkiezingen bekend werd gemaakt, op een bijzonder agressieve manier uitgelaten over de FPÖ en Strache. O.a. voorspelde hij na dat HIJ er na zijn eedsaflegging voor zou zorgen dat er minder vrijheid van meningsuiting zou zijn en dat
    het asielbeleid nog verder versoepeld zou worden…

    Door mijn bijna dagelijkse contacten met Oostenrijkers weet ik dat de spanning hoog is in het land en dat de verwachtingen over de positieve uitwerking van het verkiezen van Hofer bijzonder groot zijn.
    De “ceremoniële” functie van Hofer zal in sterke mate een “symbolische” blijken te zijn, maar dan als symbool van de bevrijding van Oostenrijk uit de klauwen van de EU en haar bevrijding van de vreemde indringers die in massa het land zijn binnengestroomd en er voor zorgen dat de Oostenrijkers zich niet meer thuis voelen in eigen land!…

    Like

 4. leefbarbaar zegt:

  Crimmigranten?

  Like

 5. ildiko zegt:

  hier ze zetten snelst het liefst ons in de gevangenis wegens een varkens mutsje dan een criminele illegaal. Daarom komen ze nog steeds massaal en wegens corruptie en onkunde de uitzetting is onmogelijk. Welkom in het land van ooit.

  Like

 6. Jan zegt:

  Orbán: Wij hebben die parasieten niet nodig

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s