Italiaanse oppositie eist dat euro verdwijnt en EU-bankenunie wordt geblokkeerd

Screenshot_49

(Door: “Xander”)

Duitsland en Nederland zijn straks honderden miljarden per jaar  – tot 80% van onze begroting – kwijt aan transferbetalingen – ‘Eurozone moet worden opgeheven om burgeroorlog in Europa te voorkomen’.

De sterk in opkomst zijnde Italiaanse Vijf Sterren Beweging, die vorige week de burgemeestersverkiezingen in Rome won, heeft een aantal duidelijke doelstellingen die Brussel grote angst aanjagen. Zo wil de partij Italië uit de euro leiden, eist ze de totale opheffing van de eurozone, en een blokkade van de aanstaande Europese bankenunie. Bovendien waarschuwt Vijf Sterren woordvoerder Marco Zanni dat Duitsland (en daarmee ook Nederland) volgens de Brusselse plannen jaarlijks straks € 230 miljard aan transferbetalingen kwijt is, oftewel zo’n 80% van de totale begroting. Daarmee zal onze welvaart vrijwel volledig verdwijnen en zal van onze sociale zekerheid helemaal niets meer overblijven.

De “Deutsche Wirtschafts Nachrichten” vroeg aan Zanni waarom zijn partij pleit voor de ontbinding van de eurozone. ‘Omdat de euro als eenheidsmunt niet functioneert,’ antwoordde de politicus. ‘De economieën van de eurozone zijn hiervoor simpelweg te verschillend. Dat leidt ertoe dat de handelsbalansen tussen de verschillende landen niet in evenwicht zijn. Zo heeft Duitsland een gigantisch handelsoverschot, terwijl andere landen, vooral in Zuid Europa, gigantische tekorten ophopen.’

Lees verder>>>
(h/t “joopklepzeiker”)
ksander nieuws

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, EU-critici, euro, Eurocrisis, Europa, EUSSR, gezond realisme, Italië. Bookmark de permalink .

12 reacties op Italiaanse oppositie eist dat euro verdwijnt en EU-bankenunie wordt geblokkeerd

 1. Harry zegt:

  Wel grappig , de Italianen denken dat de euro tot een oorlog kan leiden , terwijl de EU roept dat het oorlog in Europa juist voorkomt .
  Ik ben geneigd om het eerste eerder te geloven dan het laatste .
  Nou viel het me op dat we sinds 1945 tot het ontstaan van de EU toch al geen oorlog gekend hebben , dat Kosovo gedoe hadden we nog aan de moslims en die stomme Amerikanen te danken .

  Zeker in het licht gezien dat de EU en de Amerikanen , Putin tot op het bot tergen met hun debiele gedrag en sancties , lijkt me dat de EU óók op dit vlak weer vreselijk gefaald heeft .

  De keus wordt dan ; burgeroorlog of een wereldoorlog .
  Een burgeroorlog lijkt me gezelliger .
  Maar dan wil ik wel een blanco volmacht om moslims te ruimen .
  Als Collateral damage , zeg maar .
  Kun je toch niks aan doen , als je niet zo goed kunt mikken ……………
  Je gaat natuurlijk niet op Italianen schieten .
  Ook niet als je wél goed kunt mikken .

  Like

 2. Daar zullen ze blij in Brussel mee zijn. Gaat het toch nog eens gebeuren de gulden weer terug, wie had dat nou kunnen denken.

  Like

  • exter39 zegt:

   Laten we niet te vroeg juichen , want die leugenaars zullen , plan B ,wel uit de kast trekken ,En in dat geval zal het er hard aan toe gaan om hun geld en stoel te blijven behouden , maar aan een burgeroorlog nog ontkomen , dan moet er een wonder gebeuren .

   Like

 3. Ondertussen heeft Rutte, als tijdelijk EU-voorzitter, 150 miljard van ONZE pensioenreserves overgeheveld naar Italië om aldaar banken te redden !

  http://www.pvu.nu

  Like

 4. Bas zegt:

  Quote: Burgeroorlog in Europa te voorkomen’.

  Misschien is dat wel de oplossing om passend van binnenuit van dat EU zooitje af te komen.

  Like

 5. Pingback: Italiaanse oppositie eist dat euro verdwijnt en EU-bankenunie wordt geblokkeerd – revolutieblog

 6. Jan zegt:

  Verhofstad: %#*%@&&!$%$&!%&&^#

  Like

  • Jean zegt:

   Jan, als die huichelaar uit Gent dat briefje ziet denkt hij dat hij iets betekend, die huichelaar is levensgevaarlijk.
   Op dat van 20 euro staat zeker die Duitse bitch en op dat van 5 euro die Luxemburgse zuipschuit???
   Als die rotkoppen op een zegel zouden staan dan kunnen we er een ferme lel op slaan, heerlijk, dat geeft een fijn gevoel.

   Like

   • mark zegt:

    En de ‘originele uitvoering’ waarom de EU hetzelfde wou als de handelscoalitie die BeNeLux heette,kan nooit en te nimmer ‘verkracht’ worden en als BeDuLux bestempeld worden.

    Like

 7. Tom Hendrix. zegt:

  Laat het vieze, duivelse GEDROCHT te weten: de nazistische EU, ter helle varen! Liever vandaag dan morgen. Weg met dat vuile gezwel!

  Like

 8. Ze doen maar,we hebben toch niets te vertellen ,maar tot nog toe ,straks zijn wij aan bot,en dan gaan we het beleven,schorem eruit kabinet weg,niet naar het buitenland,die mogen zich verantwoorden
  dat mahg BRUSSEL ook weg met de EU,engeland gaat ook beter,maar wij mogen niet kiezen ,nou tabe NEPKABINET en vergeet DENK niet, alles is hier kapot gemaakt,nu maken wij NEDERLANDERS het af,neem daar maar gif op in
  .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s