Landen strijden om Britse gunsten: veel interesse voor sluiten handelsverdragen

Screenshot_35

(Door: Patrick van IJzendoorn)

‘Bye Bye Europe. Hello World.’ Het motto van de Britse Brexiteers is afgedaan als neokoloniale grootheidswaan, maar een week na de Brexit hebben de eerste niet-Europese landen reeds interesse getoond in handelsverdragen met het Verenigd Koninkrijk. Onder meer India, Australië en Ghana strijden om de Britse gunsten.

Zodra de Britten daadwerkelijk de EU hebben verlaten kunnen ze handelsakkoorden sluiten met niet-EU-landen, die verantwoordelijk zijn voor 84% van de wereldhandel. Daar bleek meteen interesse voor te zijn in Australië, waar de premier heeft gesuggereerd dat zijn land samen met Nieuw-Zeeland moet aansturen op een handelsakkoord met het oude moederland. In Canada is de nieuwe premier Justin Trudeau wat voorzichtiger, maar volgens The Sun hebben Canadese diplomaten het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken al benaderd.

Lees verder>>>
De Volkskrant

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, gezond realisme, Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

7 reacties op Landen strijden om Britse gunsten: veel interesse voor sluiten handelsverdragen

 1. Erik zegt:

  De angst tactiek van het stay kamp is ongegrond en we zien de voorspoed reeds aan de kim verschijnen. De rest van de wereld ziet hier kansen in die voor de handel goede mogelijkheden bieden, ook Dus binnen de EU zijn er landen die graag met de UK hadel willen drijven. Na na, na na na, angst zaaiers.

  Like

 2. aquarius4422 zegt:

  De definitieve ontmaskering van “Project Fear” als de grote leugen van het nee kamp.

  Like

 3. Kijk eens aan,de Brexit werpt nu al vruchten af.

  Like

 4. Joannes den Hollander zegt:

  De ontbinding van de E.U. gaat helemaal goed komen. Dan kunnen we nadat we onze 1400 miljard pensioengelden terug gehaald hebben Neurenberg 2 van start laten gaan tegen hen die deze ellende veroorzaakt hebben. Niet teveel energie instoppen, gewoon zonder enige vorm van proces afstraffen. Daarna kunnen we eindelijk eens met de wederopbouw van Europa gaan beginnen.

  Like

  • Harry zegt:

   Dat geld , daar kunnen we nu al naar fluiten , ben ik bang , Hollander !
   Haal de buikriem maar alvast aan .
   Dat wordt afzien met alleen AOW en straks nog zeven en een halve euro per week pensioen , naar Bulgaarse maatstaven of zo .
   Waar wou je dat terughalen ?
   Ze verbrassen het sneller dan je kunt kijken .

   We worden constant bedonderd en in het pak genaaid , geloof maar niet dat we dat tuig ooit ter verantwoording kunnen roepen .
   Ze zijn ons steeds een paar stappen voor , mede dankzij het verradersgilde in Den Haag .
   Lang heb ik gedacht dat dat NWO verhaal een aluhoedjes ding was , maar het begint wel akelig dicht bij de feitelijke gebeurtenissen te komen .

   Like

   • Joannes den Hollander zegt:

    Kunnen we hier nog iets aan doen Harry? Juridisch en dan in groepsverband. Want dat zijn natuurlijk kosten die ik alleen nooit kan ophoesten. Eventueel aangevuld met een psychiatrisch rapport inzake mevr. Kleinsma. Naar mijn mening heeft ze niet alleen maar spastische benen maar ook spastische hersenen. En derhalve acht ik haar krankzinnig en handelsonbekwaam.

    Als dat geld niet terug komt zal er bij velen, net als bij mij een flinke frustratie ontstaan. Ik mag over ruim een jaar met pensioen. Daar heb ik dan ook ruim 50 jaar pensioenpremies voor betaald. Wat moet je hier nog op zeggen? Ik weet het niet meer. We staan er zo machteloos tegenover. Misbruik maken van een machtspositie, wat nu gebeurt is, daar valt niet tegen te vechten.
    Als iemand een oplossing weet hoor ik het graag.

    Like

 5. mahoog zegt:

  Ik ga er nog maar een”comode” bij zetten in mijn tuintje,heb er dan vier voor verhuur,alles staat op naam van de vrouwe,want mijn pensioentjes vervagen zienderogen van + 750 naar nu 656 eurootjes ,De vrouwe krijgt niets uit nederigland( moet je turk of marrocaan voor wezen)Mart Brasil.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s