Martin Schulz eist “echte Europese regering”

Screenshot_31

(Vertaling: E.J. Bron)

De boekhandelaar uit Würselen bij Aken begrijpt heel goed wat de Europeanen willen. Terugtocht, nee bedankt. Een echte Europese regering moet er komen, want dat kennen we al van de nationale regeringen. Heel handig opgezet. Maar ook Schulz ziet in dat de EU zich niet in alle aangelegenheden moet mengen. Opportunisme, dat op dit moment overal in de Europese politiek uitbreekt.

Contra magazine

De voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz, eist als consequentie uit het Brexit-referendum de verandering van de Europese commissie in een “echte Europese regering”. In een bijdrage voor de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” schrijft Schulz dat deze EU-regering “onderworpen zou moeten zijn aan de parlementaire controle van het Europees Parlement en een Tweede Kamer, bestaande uit vertegenwoordigers van de lidstaten.” Dat zou de mensen bekend voorkomen uit hun natiestaten en zou “politieke verantwoordelijkheid op het EU-niveau transparanter maken”.

Ontevredenheid met de EU zou er dan niet meer toe leiden dat er in principe aan haar getwijfeld zou worden. Veelmeer zouden de burgers “door middel van verkiezingen de ene Europese regering door een andere kunnen vervangen.” Schulz schrijft dat het een probleem van de EU zou zijn dat het voor de burgers niet duidelijk zou zijn wie wat doet. De EU zou vaak verantwoordelijk worden gemaakt voor misstanden, die terug te voeren zouden zijn op de beslissingen van de regeringen van de lidstaten.

Het zou, aldus Schulz” niet om “meer Europa” gaan, maar om “duidelijk te definiëren wat de burgers op bepaalde terreinen van de EU mogen en kunnen verwachten.” De EU zou zich niet in aangelegenheden moeten mengen die nationaal of regionaal geregeld zouden kunnen worden, maar zich op die kwesties moeten concentreren die de Europese landen alleen gezamenlijk de baas zouden kunnen worden.”

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in dictatuur, Europa, Europees Parlement, Europese Commissie, EUSSR, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

18 reacties op Martin Schulz eist “echte Europese regering”

 1. Hendrik zegt:

  De EU moet gewoon terug naar een EEG, meer niet!

  Liked by 1 persoon

 2. Tistochwat zegt:

  Bla bla bla bla bla…

  We hebben jou en je rooie kameraden helemaal niet nodig, kloothommel!

  Like

 3. Angie1968 zegt:

  De EU moet gewoon weg, kapo Schulz! Terug naar de EEG, terug naar de natiestaat en de eigen soevereiniteit. Opdoeken dit geldverslindende, incompetente zooitje met hun megalomane ondoordachte en vooral desastreuze projecten.

  Like

 4. Pingback: Martin Schulz eist “echte Europese regering” – revolutieblog

 5. Man, hou toch op met je gedraai , je gemanipuleer en je gekonkel: Alleen maar gore trucjes om je positie veilig te stellen, anders niets!
  Ontbínding, dat is het enige, dat we willen! (En jij en je kornuiten tegen de muur, trouwens.)

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Theresa Geissler: 20.11. uur. Inderdaad Theresa, de EU dient te verdwijnen, omdat juist de EU en de EURO, de problemen veroorzaakt hebben, waardoor wij met “de gebakken peren”, zitten!

   Like

 6. Wat moet die DROPLUL nu weer, gewoon oprotten. We willen weer baas in eigen land zijn uit.!!!

  Like

 7. carthago zegt:

  Het ware van de redenatie van kapo schulz is dat hij zelf nu duidelijk maakt wat hij is :een echte onvervalste nazi. Zijn “idee” diaree komt volledig overeen met de diaree van hitler, alle naties onder het bewind van de nazi’s. Het wordt nog verdomme gewoon een herhaling van die tijd, het historisch besef is compleet vervlogen met de wind.

  Like

 8. Bas zegt:

  De boekhandelaar uit Würselen bij Aken begrijpt heel goed wat de Europeanen willen. Denkt ie !

  Dit boek dan maar eerst n’s lezen. http://bit.ly/29nPDnO

  Like

 9. Geronimo zegt:

  Weg met die hele EU-rotzooi ! Kort en bondig.Terug naar het Europa van soevereine staten, die in goed nabuurschap perfect met elkaar samenwerken. Van deze boer Schulz en accolieten bijgevolg geen eieren meer. ‘Als de vos de passie preekt, boertje hoedt uw ganzen’ is in deze meer dan ooit van toepassing. We zijn uw EU zat, kapo Schulz, spuugzat ! En met u de hele misselijk makende EU-kliek. Knoop dat maar eens goed in uw oren. Jullie schandalige profitariaat loopt hoe dan ook onvermijdelijk ten einde. En dan wordt de rekening gepresenteerd. Eindelijk.

  Like

 10. Robby E. zegt:

  “onderworpen zou moeten zijn aan de parlementaire controle van het Europees Parlement en een Tweede Kamer, bestaande uit vertegenwoordigers van de lidstaten.” Haha, alsof ons nationaal parlement de burger nog vertegenwoordigt!!

  Like

 11. Erik zegt:

  Die man heeft compleet geen realiteits besef dat de mensen al niet eens meer in hun nationale regeringen vertrouwen en geloven. We hebben hier al een nepkabinet wat moeten we dan met een nepEUkabinet, niks ophoepelen met je paniek ideeën het is te laat te weinig en te incompetent net als de nationale regering. Het is je eigen Schultz lul.

  Like

 12. Dicksy zegt:

  Parlementaire controle in het Europees parlement en een Tweede kamer met vertegenwoordigers uit de lidstaten !
  Wie bedoelt deze boekenwurm met ” vertegenwoordigers uit de lidstaten ” ? Het zoveelste legertje nationaal afgedankte politiekers ! De ja-knikkers uit de nationale politiek, om hun onkunde en zakkenvullend beleid uitgejouwd en buiten gestampte politiekers ? Zijn het deze die hij op het oog heeft, dan gaan we geen stap vooruit maar blijft het zoals het is.
  De enige oplossing is hoogdringend afslanken dit gedrocht.

  Like

 13. Jean zegt:

  Wat die lul eist is ons laatste probleem, wat wij eisen is hoofdzaak en wij eisen de opsluiting van die vulgaire kapo met in beslagname van al zijn kapitalen en bezittingen.

  Like

 14. Thomasson zegt:

  Martin Schulz der Alte Kommunist kan, zoals de Russen zeggen, naar Kibinimaat gaan ..en daar ook blijven.

  Like

 15. fleckie zegt:

  Hoe is het met de ‘GOUDHAANTJES’ afgelopen, mogen ze nu wel of niet in de SIXTIJNSE KAPEL ..bivakkeren,[ goud hoort immers bij goud, nietwaar?], [Zijn uitspraak was toch dat asielzoekers meer waard waren dan goud,,…toch?],

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s