BREAKING!: UKIP-leider Nigel Farage stapt op

 

Nigel Farage stapt op als leider van de Britse anti-EU-partij UKIP. “Mensen zeggen ’ik wil mijn land terug’. Nou, ik wil mijn leven terug”, liet Farage in een toespraak weten.

Farage’s belangrijkste doelstelling was om Groot-Brittannië uit de EU te halen. “Daarom heb ik nu het gevoel dat mijn werk erop zit. Ik kan onmogelijk nog meer bereiken dan wat we met het referendum hebben bereikt.”

Farage, die vorig jaar ook al eens zijn vertrek aankondigde maar zich toen bedacht, verzekerde dat hij nu niet op zijn besluit terugkomt.

UKIP speelde jarenlang slechts een rol in de marge van de Britse en Europese politiek. De afgelopen jaren won de partij echter aan aanhang en aandacht.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “Aegolius cs”)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Groot-Brittannië, Nigel Farage, UKIP. Bookmark de permalink .

56 reacties op BREAKING!: UKIP-leider Nigel Farage stapt op

 1. EPN Nieuw Nederland zegt:

  En nog steeds ziet 94% niet dat Farage als door de Bilderbergbendeleden gecontroleerde oppositie het Verenigde Koninkrijk van de volksverradersunie vooropgezet moest losweken.

  Like

  • Sabeltant zegt:

   Wie zijn die 6% volgens jou?

   Like

  • Marc zegt:

   De wederwaardigheden van Stephen Lennon voor ogen sluit ik niet uit dat ook Farage en Johnson voor de rest van hun leven te maken krijgen met willekeurige arrestaties en / of voorop gezette juridische vervolgingen waarbij de rechter lekker doof blijft voor hun argumenten. Waarschijnlijk tot de dood erop volgt.

   Like

 2. Cathja zegt:

  Jammer dat hij als leider UKIP verlaat, maar zijn besluit zal gerespecteerd moeten worden. Ik ben benieuwd wie het stokje van hem overneemt.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   ’n Hele enge, nare man…
   ’n Vijand van Farrage.

   Farrage is ’n uniek en goed mens.
   Laten we toch blijven hopen dat hij op een gezegende dag premier van Engeland wordt of misschien de grote voorzitter van de EEG.

   Like

 3. Angie1968 zegt:

  Thank you, Nigel, for leading the way. Hopefully the Brexit will inspire othet nations to follow.

  Like

 4. Ben Kok zegt:

  Hebben Boris en Nigel wellicht een telefoontje gehad van een NWO bobo, zo van “als je je leven niet kwijt wil, werk ons dan niet langer tegen!”
  Kan toch zo maar het geval zijn.
  Shalom,
  Ben Kok (joods-chr. pastor)
  tora-yeshua.nl

  Geliked door 2 people

  • Wachteres zegt:

   Dat is heel goed mogelijk, Ben! Het is wel opmnerkelijk dat beiden er na hun overwinning de brui aan geven.

   Erg jammer dat Nigel ermee stopt, hij is/was een perfecte leider. Nu maar hopen dat zij een goede vervanger voor Ukip hebben.

   Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Zou best zo kunnnen zijn, want Engeland is NOG NIET uit de eu .

   Like

 5. Lee zegt:

  Hij heeft zijn doel bereikt en waarschijnlijk loopt zijn leven serieus gevaar. Onderschat het linkse gevaar nooit! Ik snap best dat hij het stokje nu wil overdragen aan een ander. Daarnaast heeft UKIP bijna niets te vertellen in het Britse parlement dus daar valt ook weinig te behalen. Het ga je goed Nigel, op naar de totale val van de eu.

  Like

 6. Sabeltant zegt:

  Nigel is een geweldige kartrekker maar wellicht niet de beste leider.
  Hopelijk staat er een goede leider op die de Britten kan helpen tegen alle tegenwerking door de EU. Ze zullen écht op alle mogelijke manieren worden dwarsgezeten door Brussel.
  Engeland zal zeker ten voorbeeld worden gesteld. Ik gun ze een sterke leider.
  Ik zie nog maar zo gebeuren dat er na een maand af wat afgezien wordt van uittreding uit de EU onder het mom van “onmogelijke opgave” of “onvoldoende politiek draagvlak”.
  Dat de EU zich na een paar uitspraken niet meer laat zien of horen geeft te denken.
  Er stromen nog steeds kanslozen uit Afrika naar Europa en men is volgens mij bezig met een media stilte in angst dat er nog meer anti EU ontstaat.
  Er staan nogal wat verkiezingen voor de deur en het anti EU segment is sterk in opkomst.

  Like

 7. Het spijt me wel, maar dit -onverwachte- nieuws geldt voor mij persoonlijk tóch als doorslaggevend bewijs, dat het Nigel van begin af aan weliswaar om beëindiging van het EU-lidmaatschap te doen geweest is, maar níet -zoals sommigen onder ons steeds zijn blijven denken- om het tegengaan van de islamisering van GB. Geen moment.
  Nu we dat definitief weten, stel ik voor, wat ons betreft de UKIP te laten voor wat hij is en ons des te aandachtiger te concentreren op de man, die vanaf nu aan wat dit betreft in GB onbetwist (wat hij tóch al deed) de toon aangeeft: Paul Weston!

  Like

  • Thom zegt:

   Helemaal gelijk heeft U niet Theresa. Hij had een prachtige poster met een lange rij kolonisten uit SAfrika die door Europa trokken, die hij gebruikte als argument voor een Brexit. Immigratie uit Afrika en Azië heeft wel degelijk met het binnenlaten van meer islam te maken.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Niet te vroeg juichen…

   Farrage komt beslist wel ’n keer terug.
   Iedereen heeft zo zijn eigenaardigheden.
   Hij neemt gewoon graag afscheid.
   Dat kan je zo hebben. Niks om het je aan te trekken.

   Ik zie Engeland nog niet uit de EU vertrekken… dus er is nog zat te doen voor onze held!

   Like

 8. lilith zegt:

  Ik zal zijn brille op het politieke toneel missen! Nooit meer lachen als hij dat EUnaille in Brussel de oren wast….Maar het zijn vast tropenjaren geweest voor hem dus ik gun hem zijn leven. Het ga je goed Nigel en bedankt!

  Like

 9. Harry zegt:

  Jammer , ben bang dat er heel Engeland geen tweede zo te vinden is , zo innemend , zo taalvaardig en zo scherp .
  Denk maar eens terug hoe ie dat mormel v. Rompuy op een nette manier helemaal sloopte , knap hoor .
  Had nog wel een hoopje dat ie de conservatieven of liever nog labour zou decimeren .
  Blijkbaar is dat nog een lange weg .

  Geliked door 1 persoon

 10. Wachteres zegt:

  http://www.ukip.org/statement_from_nigel_farage

  Statement from Nigel Farage

  Published Jul 04, 2016

  I have decided to stand aside as Leader of UKIP. The victory for the ‘Leave’ side in the referendum means that my political ambition has been achieved. I came into this struggle from business because I wanted us to be a self-governing nation, not to become a career politician.

  UKIP is in a good position and will continue, with my full support to attract a significant vote. Whilst we will now leave the European Union the terms of our withdrawal are unclear. If there is too much backsliding by the Government and with the Labour Party detached from many of its voters then UKIP’s best days may be yet to come.

  I would like to take this opportunity to thank you the membership for your extraordinary support and generosity over the many years, I could not have done it without you.

  Like

 11. joopklepzeiker zegt:

  Zit zijn werk erop ?
  Is Engeland dan al uit de EU ?

  Geliked door 1 persoon

 12. elisah zegt:

  Het lijkt er op dat er angst is om de vingers te branden en om verantwoordelijkheden te nemen.

  Like

  • Thom zegt:

   Het zal wel zijn zoals in het liedje van drs. P. genaamd “Dodenrit”. Hierin rijdt hij met zijn gezin door Siberië op weg naar Omsk.
   Vooral het laatste couplet vind ik van toepassing. Het luidt als volgt:

   Ik zing nu weer wat lustiger want Omsk komt in zicht
   Ik maak een sprong van blijdschap en verlies mijn evenwicht
   Terwijl de wolven mij verslinden, denk ik “Dat is pech
   Ja Omsk is een mooie stad, maar net iets te ver weg

   Ik denk dat het in het gewone leven ook zo gaat. Nigel Farage wordt al jaren opgejaagd door de meute wolven. Op het ogenblik dat de overwinning binnen lijkt te zijn is de horde wolven zo dicht genaderd dat de kleinste fout je je leven kost.
   Het kan wel eens zo zijn dat er voor hem geen eer meer te behalen is en dat ze hem afmaken waar hij bijstaat zo gauw ze nu de kans zien. Vergeet niet hoe hij de hele EU te kakken heeft gezet.

   Like

 13. Jean zegt:

  Om het even met een volksgezegde te zeggen: “Hier zit stront aan de knikker”, binnen één week geven 2 Brexit strijders er de brui aan????? Wie zet ze onder druk????? De Bilderberg-bende? de EU-bende? de bende van die oude tante?

  Like

 14. Tistochwat zegt:

  Jammer dat hij niet is zoals Geert Wilders.
  Wilders wil én uit de EU én is tegen de islamisering van o.a. Nederland.
  Als Farage niet onder druk is gezet en inderdaad uit eigen beweging is opgestapt, vind ik dat slap. Hij had moeten blijven vechten TEGEN DE ISLAMISERING van GB!
  Het werk zit er nog lang niet op!
  Ik heb altijd al gevonden dat hij te weinig van leer trok tegen de islamisering van zijn land!

  Like

  • Tistochwat, je zegt het aan het eind zelf al min of meer: Hij is NOOIT gericht van leer getrokken tegen de islamisering van GB!
   Af en toe even wat flauwtjes. Maar dan wou hij het volgende ogenblik weer niet met Geert samenwerken!
   Ik zag dat drie jaar geleden al aankomen, toen driekwart van de site hier van hem in katzwijm lag: Ik dacht toen direct al:”Je lult niet onverdienstelijk, Vader, maar wat is je standpunt inzake de islam?”
   En om het maar even bij GB te houden: In diezelfde periode zag ik hier de eerste video van Paul Weston en…..Nou ja, toen lag ík in katzwijm, zogezegd! (LOL!)

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Theresa Geissler 4 juli 2016 om 16:43

    Ik heb me altijd geërgerd aan het feit dat Farage niet met Geert Wilders wilde samenwerken omdat Geert zogenaamd te ‘radicaal’ (ik kom zo gauw niet op een beter woord) m.b.t. de islam was.
    Ik kreeg altijd de indruk dat Farage vooral erg in zijn nopjes was met zichzelf.

    Dan lig ik toch meer in katzwijm van Geert. 😛

    Like

   • Juist, precies, wat ik dan óók weer heb.

    Like

  • Harry zegt:

   Misschien heeft ie wel heel goed begrepen , dat hij , net als Wilders geen leven meer zou hebben als ie tegen de islam tekeer zou gaan .
   Ik twijfel niet zo aan zijn goede bedoelingen , het is meer berekendheid , schat ik .
   Hij is slim zát !
   En al eens met een vliegtuig naar beneden gemieterd , dat zet ook wel aan tot enige voorzichtigheid .
   De islam in tweede bedrijf aanpakken is misschien wel slimmer .
   Het eerste bedrijf heeft ie in ieder geval voor elkaar gekregen .
   Laten we hopen dat het ook geïmplementeerd gaat worden .

   Het is een beetje het kip en het ei-verhaal .
   In ons geval , wie neem je eerst op de korrel , de geitenbrigade of onze eigen NSB-ers ?
   Hij is bij de NSB-ers begonnen en dat lijkt me het slimste .

   En hij blijft nog in het Europese parlement , hij zal daar best niet gaan zitten pitten !

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Harry.

    Farrage heeft oneindig belangrijker werk gedaan dan de islam veroordelen.
    ’n Vrij Engeland kan veel meer tegen de islam ondernemen dan welk EU-land dan ook.
    Maar ja, dat is een kwestie van visie en strategie, en dat is niet iedereen gegeven…

    Like

 15. Pingback: BREAKING!: UKIP-leider Nigel Farage stapt op – Maatschappelijke (r)evolutie

 16. Hendrik M. zegt:

  Met het Britse districten kiessysteem kreeg UKIP onvoldoende steun voor parlementszetels.
  Hij zou een eenzaam roepende zijn in de verdere afwikkeling van Brexit.
  Schijnt dat hij wel in het €U fop parlement blijft; hopelijk horen we nog veel van deze held!

  Like

 17. aegoliuscs zegt:

  Het is te betreuren dat Nigel Farage, een buitengewoon welbespraakte politicus, zijn “zelfbenoemde” taak -de uittreding van de EU- voor UKIP als beëindigd ziet. Hij zorgde ervoor dat de Britten hun land herkregen en na 17 strijdbare jaren wil hij zijn leven terug. Zeer wel verdiend!

  Suggesties als gelezen dat NOW hem als formidabele dwarsligger, alsook Boris Johnson van advies zou hebben gediend is niet uit te sluiten. Ingeval van Nigel zal er een beschermend persoonsbescherming wegvallen.

  Vooralsnog is van Brexit nog geen sprake en Boris refereerde, dat Cameron absoluut geen plan, laat staan B, beschikbaar is.

  Het gaat je goed Vriend Nigel!

  Like

 18. Japio zegt:

  Blijf altijd goed uitkijken hr Farage, vooral naar links want daar komen de kogels meestal vandaan.

  Like

 19. Ben benieuwd wat er nu verder gaat gebeuren en wie er voor in de plaats komt. Voorlopig is het nog een rommelig zootje.

  Like

 20. Anneke zegt:

  Falende KIP…Falende U-kipper….NEP nep nep…

  Like

 21. Astrid zegt:

  Jammer, maar begrijpelijk. Mensen als hij zijn zeldzaam, terwijl we er juist veel van nodig hebben, om het elitaire establishment van hun tronen te kunnen wippen.

  Like

 22. Pingback: BREAKING!: UKIP-leider Nigel Farage stapt op - Ik zeg NEE tegen EU

 23. Wachteres zegt:

  http://www.nrc.nl/nieuws/2016/07/04/nigel-farage-ukip-stapt-op?utm_source=SIM&utm_medium=email&utm_campaign=5om5&utm_content=&utm_term=20160704

  Nigel Farage (UKIP) stapt op

  Nigel Farage, leider van de Britse politieke partij UKIP, aanjager van het Brexit-referendum maakte zojuist bekend op te stappen.

  “Door Farage’s opstappen, zal ook bij deze Britse politieke partij een machtsstrijd losbarsten. Als sinds de verkiezingen vorig jaar was er een duidelijke tweestrijd tussen Farage en zijn getrouwen enerzijds en het enige UKIP-Lagerhuislid, Douglas Carswell en voormalig vicevoorzitter van de partij Suzanne Evans anderzijds.

  De laatsten keerden zich tegen de anti-immigratieretoriek van Farage. Carwell had tijdens de referendumcampagne hevige kritiek op de poster van een rij vluchtelingen met daarover het woord ‘breekpunt’. Hij noemde het ‘fundamenteel fout’, en zei dat ‘boos nativisme’ geen verkiezingen won. Carswell tweette vanochtend een smiley in reactie op het vertrek van Farage”.

  Ook binnen de partij is er strijd om wel of niet anti-immigratie. Dat ligt in GB nog altijd erg gevoelig. Ik weet uit betrouwbare bron dat Farage tegeen de immigratie was – dat heeft hij trouens ook laten merken – maar anderen waren er nog voor. NU zal die strijd wel weer losbarsten.

  Farage voelde er niet voor om zich echt in de politiek te begeven en ik vind dat wij dat moeten respecteren. Hoe jammer dat ook is, volgens hem zit zijn missie erop. Hij kan trouwens niets doen aan de beslissingen die er nu moeten worden genomen m.b.t. de EU, dat is aan de regering.
  Ukip heeft wat dat betreft geen invloed.

  Ik heb groot respect voor Paul Weston, maar qua peroonlijkheid is hij niet geschikt als politiek leider. Daarvoor heb je iemand met ‘haar op de kiezen’ nodig.

  Dat blijkt ook wel, trouwens. Met zijn partij is het nooit iets geworden. Paul heeft andere talenten.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Helder en realistisch!
   Ik kan hier helemaal in mee gaan Wachteres.
   Per slot van rekening gaat het altijd om de resultaten, en die heeft Farrage op zijn naam staan.
   Nu die anderen nog…!

   Like

 24. Mirjam zegt:

  Ik heb enorm respect voor Nigel Farage en zal dat altijd blijven hebben. Ik heb nog nooit een politici zo eerlijk en oprecht horen spreken over wat er gaande is in de wereld, dan hij. En hij benoemde alles zo als het is, zonder iemand ook maar te sparen. Hij spaarde vooral niet zichzelf, want hij heeft zich door zijn uitspraken over alles altijd in de schijnwerpers gezet van diegenen die hij aanviel met beschuldigingen die op waarheid gebaseerd waren/zijn. Ze hadden hem makkelijk uit kunnen schakelen, maar toch ging hij door en week niet voor de ‘terror’ van links. Hij was niet bang, voor niemand, ook niet in het Europese parlement, vooral daar niet. Hij stond voor de burgers van Europa en niet alleen voor die van Engeland, en maakte met zijn ware speeches iedereen een kopje kleiner van schaamte. Ik vind het erg dat hij stopt, want ik had graag gezien dat Engeland een leider kreeg zoals hij, eerlijk, oprecht en moedig. En aangezien er geen tweede is als Nigel, hoopte ik dat hij het zou worden.
  Maar misschien komt hij nog terug en wordt hij ooit premier van Groot-Brittannië, ik hoop het zo.
  Ik ga hem een mail schrijven. Uit dankbaarheid en respect, want als ik het kon bepalen, dan had ik zomaar gewild dat hij de plaats van Rutte in zou nemen en onze minister president zou zijn.
  Dit is echter ijdele hoop, maar desalniettemin een grote wens, ondanks dat deze nooit zal uitkomen. Dit is een link naar een interview dat hij een tijd geleden heeft gegeven aan Geen Peil. Bekijk het en je ziet en bemerkt hoe briljant hij de vinger op de situaties kan leggen.

  Geliked door 1 persoon

 25. Mirjam zegt:

  Dit is het e-mailadres van Nigel Farage. Laten we allemaal hem een groet sturen. En met deze groet een verzoek om toch maar vooral te blijven, omdat we hem nodig hebben. Ja, zelfs wij, het Nederlandse volk heeft veel aan deze man te danken. Hij heeft door zijn uitspraken veel mensen overal in Europa aan het denken gezet, waardoor deze de waarheid zijn gaan inzien. En doordat Engeland nu de EU gaat verlaten, heeft hij de deur ook voor andere landen hiervoor opengezet en de burgers moed ingesproken om het initiatief hiertoe te nemen en in opstand te komen tegen de onderdrukking. Hij verdient onze dank en onze waardering. Let’s do it and send him our best wishes and graditude:
  nigel.farage@europarl.europa.eu

  Geliked door 1 persoon

 26. Taljaard zegt:

  Denk dat zijn vrouw hier gewoon achter zit.
  En dat hij zelf ook wel toe is aan een sabbatical.
  Vergeet niet dat hij 20 jaar achter elkaar heeft gewerkt en de laatste jaren onder hoogspanning heeft gestaan. Hij zal zelf ook wel uitgekeken zijn op dat Brusselse zooitje en heeft zijn doel daar bereikt..In het VK zelf kan hij niet veel doen, want daar heeft UKIP maar een paar zetels in het Lagerhuis. Maar wij zullen ongetwijfeld nog wel meer van hem horen en vooral lezen.

  Geliked door 1 persoon

 27. Japio zegt:

  Binnenkort komt hier een baantje vrij gezien het referendum om de regering naar huis te sturen. Misschien iets voor u Nigel Farage? Wij hebben dringend behoefte aan een NIP-party.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s