EU-waanzin: Administratie kost € 2.200 miljard per jaar!

Screenshot_50

(Vertaling: E.J. Bron)

6% van de EU-begroting wordt besteed aan het beheer. In cijfers: € 2.200 miljard per jaar. Volgens het Duitse tijdschrift “Focus” zou het besturen van de EU € 2.200 miljard per jaar kosten. Van de kant van de Europese Commissie wordt hierover kort en kernachtig gezegd: “Het beheer en de administratie van de Europese Unie kost € 8,3 miljard per jaar, de EU-lidstaten geven € 2.200 miljard per jaar aan hun administratie en beheer uit.” De geldverspilling is deels zó duidelijk, dat zij zelfs door EU-ambtenaren zelf bekritiseerd wordt! De belangrijkste punten komen steeds terug: meerdere parlementsvestigingen, teveel Eurocommissarissen, het ambtenarenapparaat en de reguleringswoede.

Blick

Exorbitante reiskosten

De officiële zetel van het Europees Parlement is gevestigd in Straatsburg. De commissies en fracties vergaderen echter in Brussel. Parlementariërs zelf hadden zich er voor ingezet dit pendelen af te schaffen. Dit heen en weer reizen alleen al zou € 180 miljoen per jaar kosten. De Europese Commissie bestaat uit elk één Eurocommissaris uit alle 28 lidstaten, inclusief de voorzitter en de vicevoorzitter. In 33 algemene directies werken alleen al voor de Europese Commissie 13.517 EU-ambtenaren (stand: 1 januari 2015). Twee jaar geleden klaagde zelfs de Duitse bond van belastingbetalers en bekritiseerde het overdreven en opgeblazen EU-bestuursapparaat.

Het is niet voor het eerst dat de grootverdieners uit Brussel kritiek krijgen. Al in 2008 onthulde de voormalige Europarlementariër Hans Peter Martin een omvangrijk misbruik van declaraties van onkosten in het Europees Parlement. Samen met verschillende tv-zenders werden Europarlementariërs gefilmd die zich op de vrijdagochtend – met de reiskoffer in de aanslag – inschreven in de aanwezigheidslijst en daarna in het weekend verdwenen.

Er bestaan zelfs EU-verordeningen voor pizza´s

De reguleringswoede van de EU is ongeëvenaard. In de loop der jaren werden er door de EU steeds meer twijfelachtige verordeningen uitgevaardigd. Hieronder in het kort enkele van de meest curieuze:

 • “Marmelade-verordening” uit 2001: In deze verordening werd per definitie vastgelegd wanneer een product van een vruchtenmerk “marmelade”, “confiture”, “gelei” enz. genoemd mag worden. In Oostenrijk werd ze in 2004 ingevoerd als “Confiture-verordening 2004”.
 • “Pizza-verordening” uit 2010: Deze verordening bevat een nauwkeurige handleiding hoe het originele Italiaanse product wordt bereid. Een andere pizza mag sindsdien niet meer “Pizza Napolitana” heten.
 • Richtlijn over het elektronische geleidingsvermogen van honing uit 2010: Deze moet minstens 0.8 mS/cm (millisiemens per centimeter) bedragen.

Bovendien was daar nog de inmiddels opgeheven kromming van komkommers, de doorsnede en het minimale gewicht van appels, de grootte van takken bij de sortering van hout, het zoutgehalte van brood, confectiematen, gloeilampen en grootte van condooms. Ons toetje: de EU-fopspeen-verordening. 52 pagina´s, 8 hoofdstukken en 40 andere punten leggen nauwkeurig uit wat er vanuit EU-oogpunt vereist is voor een fopspeen.

Screenshot_49

Bron:
www.wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", dictatuur, EUSSR, Graaien, Krankzinnigheid, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

22 reacties op EU-waanzin: Administratie kost € 2.200 miljard per jaar!

 1. fransdewit zegt:

  Ja zitten allemaal lekker dicht bij de graai LA

  Geliked door 1 persoon

 2. De EU-begroting is jaarlijks circa 132 miljard dus een boel geld. 6% hiervan is een veel lager bedrag, blijft een boel geld.

  http://www.pvu.nu

  Like

 3. carthago zegt:

  Verschrikkelijke nazi’s. De juncker verordening,:minimaal 45procent in jenever en anders kun je je fabriek sluiten. Dan nog de erdogan verordening :minimale doorsnede van de geitenaars :5 centimeter,anders kun je je boerderij opheffen. De Mergel verordening :minimaal 2 miljoen verkrachtingen door kokosnoten en kalifaatratten bij het nieuwjaarsfeest anders slopen we alle kerken.De toekomstige verordening voor de kok in het EP in Brussel :minimaal twee gram cyankali per maaltijd.

  Geliked door 2 people

 4. @DonBasco zegt:

  Ik weet niet waar dit bedrag vandaan komt maar de totale EU begroting is ca. 140 mld euro. Hoe daarvan 6% 2.200 mld kan zijn is mij een volslagen raadsel (…)

  Like

 5. Sjaak zegt:

  Opdoeken met dit EU parsitenzooitje !
  FUCK THE EU !

  Like

 6. DonBasco zegt:

  Ow, iemand is mij voor.

  Like

 7. Angie1968 zegt:

  Ik word zo moedeloos van dit soort berichten. De eindeloze verspiling, het uitknijpen van de gewone burger die hiervoor moet betalen. Geen enkel schuld -of schaamtebesef van de EU. Waar komt dit narcistische gedrag toch vandaan? En waarom protesteert niemand hiertegen?

  Geliked door 1 persoon

 8. Wie gooit dat vampiernest in Brussel een keer plat, het begint langzamerhand op het Vaticaan te lijken, Wat een verspilling van geld, SCHANDE !!!

  Geliked door 1 persoon

  • Bas zegt:

   Quote: ”Gaat vanzelf plat” Hoop doet leven.
   Juncker: Laatst zeiiets over de brexit door de britten. >> “Het zijn ratten die zinkend schip verlaten”
   Juncker geeft hiermee een aanwijzing dat het EU schip in feite zinkende is.
   Velen zullen hier geen traan om laten. Zeker de gewone burger niet, m.a.w. Jan met de Pet.

   Like

 9. Bas zegt:

  Allemachtig, € 2.200 miljard, is meer dan een verhuiswagen vol bankbiljetten.

  Like

 10. Jackie2015 zegt:

  Uit de EU. Die miljarden kunnen beter in Nederland zelf besteed worden in plaats van aan die dictators van de EU. De bezuinigingen zijn de laatste jaren niet van de lucht geweest. Vooral de (financieel) zwakkeren zijn hiervan de dupe.

  Like

 11. Pingback: EU-waanzin: Administratie kost € 2.200 miljard per jaar! – Maatschappelijke (r)evolutie

 12. Avidia zegt:

  Direct uit de EU, we waren beter af zonder. Doodziek word ik van die lui, en wat dat kost. En hoe ze geld innen zonder aanwezig te zijn, dat is wel het toppunt. Hoop dat jullie die film gezien hebben. Ik doe zo wie zo niet mee aan de EU, alles wat ze verbieden doe ik juist wel, alles wat ze gebieden doe ik NIET, ik laat me niets verbieden of gebieden door dat stelletje mensen daar in Brussel, ik heb nee gezegd, nee blijft NEE!!!

  Geliked door 1 persoon

 13. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 14. elisah zegt:

  Wie het breed heeft, laat ze breed hangen…

  Like

 15. aegoliuscs zegt:

  Alleen al de Babylonische vertaling babbelbox overstijgt per jaar al meer dan 1 miljard Euro. En zie waarom:

  Klik om toegang te krijgen tot interpreting_translating_europe_en.pdf

  Peanuts, nietwaar?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s