OPROEP!

Screenshot_41

(Door: Theresa Geissler)

Ook met het aanbreken van de zomerperiode – ons zogeheten parlement met “zomerreces” – verdwijnen voor Nederland niet automatisch de immigratieproblematiek, het halfslachtige overheidsbeleid, de voortschrijdende afbraak van de zorg en in verband daarmee de notoire achterstelling van de autochtone bevolking, met als onuitgesproken einddoel: de islamisering van Nederland. Die realiteit blijft – helaas – bestaan.

Daarom wil ik bij deze allen die belangstelling hebben voor het houden van een waardige, vreedzame en dus vooral GEWELDLOZE ‘wandeling’ naar het één of andere gedenkteken, ergens in Nederland, met de mogelijkheid aldaar te zeggen, wat men te zeggen heeft, oproepen, dit aan mij kenbaar te maken.

Bij voldoende gebleken interesse – en die lat hoeft hier niet al te hoog te liggen; het zou hier eerder gaan om KWALITEIT dan om KWANTITEIT- zouden we de aanvraag kunnen indienen. Het zou een wandeling moeten worden naar het oorspronkelijke voorbeeld van Pegida-Dresden, dat door Pegida-Nederland niet is opgepakt, zodat het een ieder vrij staat dit alsnog te doen. Ik heb een locatie in gedachten, maar suggesties zijn in principe welkom.

Mail, indien U belangstelling heeft, naar het volgende adres:
theresa_geissler@hotmail.com

Door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in burgermoed, Patriottisme, Verzet. Bookmark de permalink .

20 reacties op OPROEP!

 1. Jean zegt:

  Ik snap niet dat die huichelaars “na zoveel schade berokkend te hebben” zomaar op vakantie kunnen gaan?
  De winkel moet steeds bemand blijven en draaien, ze nemen maar max 2 weken verlof in overleg zodat steeds 65% aanwezig is.
  Door er ± 3 maanden tussenuit te knijpen “bewijzen” ze dat de tent helemaal en voor 100% overbodig is.

  Like

  • Harry zegt:

   Er zitten altijd twee kanten aan een verhaal , Jean .
   Bekijk het eens van de andere kant :

   Edwin loopt zich de benen uit z’n achterste om iedere keer weer een demonstratie te organiseren . Geloof maar gerust dat daar heel wat bij komt kijken .
   De animo is niet zo groot , we blijven liever thuis ( ik ook ) .
   (Het is de eerste keer in m’n leven dat ik gedemonstreerd heb in 67 jaar ).
   Tijdens de demonstraties moest ie zorgen dat het AFA-tuig en de Pegida mensen niet met elkaar op de vuist gingen , ik heb hem zien rennen als een gek om ze uit elkaar te houden .
   Hij moest er ook voor zorgen , dat wij , de Pegida-mensen zich voorbeeldig gedroegen om negatieve publiciteit te voorkomen .
   Dan nog de rest van de organisatie , een spreektableau , versterkers , reserve materiaal , het transport van die spullen , het aansluiten , stroom zien te krijgen , contact met de politie , etc , etc .
   Dan moet ie het ook nog gefinancierd krijgen .
   De sprekers , met ieder hun eigen ideeën , verhalen en ego-tjes : en dan allemaal voor een opkomst van vijftig man of zo ?

   Hij is niet te benijden en ik vind het bewonderenswaardig dat ie het bijltje er nog niet bij heeft neergegooid .

   En dan moeten we niet zeuren als ie een tijdje vakantie neemt , hoeveel mensen zouden er in de vakantie op komen draven ? Zeven ? Vijf ?
   Ben jij er geweest ?

   En of ie nou wél of niet een vriendin heeft , wat kan ons dat verdommen ?
   Stom om dat te ventileren , het geeft alleen onze tegenstanders extra munitie , het AFA-tuig zal wel dankbaar zijn .
   Het linkse rapalje zal wel proberen om z’n thuis-situatie hiermee ook nog te verzieken .
   Ze zijn overal toe in staat .

   Geef dat tuig de gelegenheid niet !

   Like

   • Ik betwijfel, of Jean dat allemaal wel bedoelt, Harry.
    Jij zit duidelijk met Edwin en nog eens Edwin in je hoofd, hij misschien wel helemaal niet, althans, dat lees ik niet uit zijn comment:
    Volgens mij bedoelt hij onze politici, dacht je eigenlijk óók niet?
    Zelfs i k heb het er op dit topic niet over gehad. Ik doe een poging om zelfstandig een daad te stellen, dat is -hier- alles.
    Als je het mij vraagt, ben je meer bezeten van de hele kwestie dan je zelf beseft. -En denk er aan, dat je mij ooit nog eens een “griezelige” mensenkennis hebt toegedicht! (LOL!)

    Geliked door 1 persoon

 2. Pingback: OPROEP! – Maatschappelijke (r)evolutie

 3. Heb me ‘scheel gedeeld’, en blijf ik doen ( beiden LOL). Go for it Theresa

  Like

 4. Pilgrim zegt:

  Als de pers hier geen enkele aandacht aan schenkt (wat waarschijnlijk), zal het niet veel zin hebben, vrees ik.

  Like

 5. Avidia zegt:

  De pers heeft geen enkele interesse in ons, ze verbloemen ons, we mogen niet stemmen op de meest voorname politieke partij, wij zijn het vage volk, terwijl wij het meest vrije volk zijn, dank zij onze HELD meneer Wilders, ik heb er geen woorden voor, niemand in ons land wordt meer bedreigd dan de heer Wilders, het is gewoon een schande ik kan er niet over uit. Hij is zo minzaam, zo eerlijk. Ik vind dat de regering het demonisering van de heer Wilders tegen moet gaan, zo niet moet er een protest komen, wij hebben net als andere partijen recht op onze stem!!! En anders ga ik een protest aan, het is echt onbehoorlijk!!!!

  Geliked door 1 persoon

  • Nou, maak dan een begin: Meld je aan en wandel mee. onder aan de oproep vind je mijn e-mailadres.
   Ik weet overigens alweer zeker, dat je daarvoor je museum geen dag dicht kunt gooien (niet onaardig bedoeld) maar tja……dan zou ik het zelf óók niet meer weten, op die manier……

   Geliked door 1 persoon

 6. D. G. Neree zegt:

  Even iets rechtzetten:
  Demonstraties worden niet “aangevraagd”, maar “aangemeld”. Mensen denken dat demonstreren een gunst is van de overheid, maar demonstreren is een recht waar de overheid niets over te zeggen heeft. Het moet (?) echter aangemeld worden bij de politie, zodat er toezicht op gehouden kan worden.
  Maar het moet helemaal niet. Mensen mogen bij elkaar komen voor een gezamenlijk doel en als dat doel “demonstratie” heet moet het opeens goedgekeurd worden? In de Nederlandse grondwet is het recht op vrije meningsuiting gegarandeerd, evenals het recht op vergadering en vereniging.
  De actievorm “demonstratie” is in de loop der tijd volkomen ingekapseld en in banen geleid, waardoor het nu lijkt alsof men alleen kan en mag demonstreren in de huidige vorm.
  Mensen zijn vrij om te gaan en staan waar ze willen, ook in vereniging. Maar als het ‘demonstratie’ heet dan gelden plotseling allerlei restricties en moet het gaan zoals de overheid (burgemeester en politie) dat organiseren. We hebben gezien waar dat toe leidt: demonstraties worden eerst gehinderd door de burgemeesters door een nutteloos politiecordon en aan- en afvoer in bussen (dat laatste is al een illegale vrijheidsberoving) en dan door tegendemonstraties toe te laten, waardoor de hele demonstratie in diskrediet wordt gebracht en onmogelijk gemaakt.

  Ik verwijs naar mijn reactie in de vorige draad van Therese. Een aantal mensen zou bij elkaar moeten komen om hierover en over andere actievormen te brainstormen. In haar eentje gaat het Therese niet lukken, denk ik.

  Like

 7. D. G. Neree zegt:

  Het zou denk ik beter zijn om een actie bijvoorbeeld via email of whatsapp te organiseren en dan pas op het moment zelf er ruchtbaarheid aan geven en een videoverslag ervan maken.

  Like

 8. D. G. Neree zegt:

  Ik denk dus dat het woord ‘demonstratie’ vermeden moet worden en een ander woord gebruikt voor de samenkomsten en gedeelde activiteiten. Op die manier vermijd je om in het frame gedrukt te worden dat in de loop van de laatste halve eeuw is ontstaan.

  Like

  • D. G. Neree zegt:

   Organiseer een wandeling en noem het geen demonstratie. Alle handelingen zijn namelijk in feite een demonstratie. Je kleding is een demonstratie, je haardracht en je woorden zijn demonstraties. Het betekent niets, maar met het woord maak je meteen alle honden wakker, zowel van overheidskant als van die van de linkse overkant.

   Like

 9. D. G. Neree zegt:

  Eigenlijk geldt dit met betrekking tot ‘demonstreren’ voor vele terreinen, waar men meent dat voor iedere scheet toestemming nodig is van de overheid of door de overheid georganiseerd, begeleid en gereguleerd (en belast) moet worden.
  Mensen zijn vergeten wat het is om een vrij mens te zijn. Echt vrij. Ze lijden onder een stockholmsyndroom waarin vrijheid beschouwd wordt als iets wat ons door de overheid in bepaalde gevallen geschonken wordt. Maar dit is een omkering van waarden. De natuurlijke en onvervreemdbare (*kuch*) vrijheid van ieder mens dient door de overheid gewaarborgd te worden, niet ingekapseld en in banen geleid. Dat is feitelijk een contradictio in terminis.

  Neem bijvoorbeeld referenda. Een volksreferendum hoeft niet noodzakelijkerwijs door de overheid georganiseerd te worden. Ieder mens kan in feite zoiets organiseren maar in de praktijk is het natuurlijk erg moeilijk om 17 miljoen mensen te bereiken. Het kost geld en de meeste mensen hebben een NEE/NEE sticker op hun brievenbus. Maar in principe staat het iedereen vrij om zoiets te organiseren en de uitgebrachte stemmen zijn net zo geldig als in een “officieel” referendum, dat immers ook alleen maar raadgevend is.

  De gebieden waarin eigen initiatief wordt overgelaten aan het collectief, de staat, bepalen veel van onze dagelijkse handelingen en hebben de wettelijk vastgelegde vrijheden besmeurd en krachteloos gemaakt. Daar zou verandering in moeten komen, die denkwijze. De staat dient de mens, niet andersom.

  Like

  • Nou, D.G., heel hartelijk dank voor al deze waardevolle bijdragen, waar ik werkelijk niet dàt tegenin kan brengen en tot welke conclusies ikzelf eveneens al goeddeels gekomen was.
   Ik heb intussen trouwens mailcontact – dus dat is al zo gegaan, zoals jij het aanraadt- gehad met ene Ingrid, die erg gemotiveerd lijkt te zijn en die al met het voorstel kwam om helemaal niets aan te vragen, maar met een klein groepje, voorzien van stickers, naar een drukbezocht punt te trekken (waar dan ook), onderweg die stickers aan te bieden aan voorbijgangers en ze enpassant te attenderen op een komende toespraak, om die toespraak vervolgens op een -weer- drukbezocht punt te houden.
   Maar vooral over dat laatste twijfel ik nog: ik ben bang, dat dat juist als “ordeverstoring” zou worden gezien.Die speech legaal houden leek me wel zo veilig. Al begin ik de noodzaak daarvan thans iets minder krampachtig te zien bij het lezen van deze nuchtere commentaren van jou, moet ik zeggen.
   Alleen vrees ik dan ook weer, dat de plaats, die ik op het oog had, weer te afgelegen zou zijn voor jóu om aan deel te nemen, met het oog op je alleszins begrijpelijke argumenten. Wat bijzonder jammer is, omdat er aanvankelijk al een lichtpuntje leek te gaan schijnen bij het lezen van de betreffende reactie, dat mag je best weten!
   Weet je wat het is: Ik dacht aanvankelijk, dat het verstandig was, de grote steden hoe dan ook te vermijden. Een mevrouw Beekman raadde mij gisteren per mail een bepaalde plek in Amsterdam aan als verzamelpunt en ik dacht, dat dat niet verstandig zou zijn – moet nog eens nakijken, welke plek dat was. Maar tja, als bepaalde dingen te omzeilen zouden zijn, door alles per mail te behandelen en het consequent ‘wandeling’ te noemen……
   Ik laat het nog niet los: ik zal het nog eens her-overwegen en -bespreken!
   En geweldig bedankt, dat je er zo diep op in hebt willen gaan!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s