“Brexit”-schokgolven ook in Zweden: rechtsen en linksen eisen EU-uittreding

Screenshot_71

(Vertaling: E.J. Bron)

De schokgolven van de “Brexit” rollen nog steeds door Europa. Ook Zweden wordt door heftige turbulentie getroffen. Zowel rechtse als linkse EU-critici roepen in het Scandinavische land nu om een “Swexit”-referendum. Hoe dan ook, het land zal zich moeten heroriënteren.

Duits - Zuerst

Al enkele dagen na de “Brexit”, op 27 juni, kwamen in heel het land aanhangers van de Zweedse communistische Partij bij elkaar om een uittredingsreferendum te eisen. Het land zou zich van de “gesel van de EU” moeten bevrijden, zei men. Jens Halldin van de Communistische Partij van Zweden zei: “In tegenstelling tot Groot-Brittannië zijn de Zweedse elites het onderling eens over de ondersteuning van de EU. Ze zouden alles doen om de Zweden monddood te maken en hun belangen door te drukken.”

Voor de nationaal-conservatieve ZwedenDemocraten is de immigratiepolitiek van de regering het belangrijkste argument waarom men uit de EU zou moeten stappen. Jimmie Åkesson ziet een kans in de “Brexit”: “De Britse burgers hebben laten zien dat er nieuw nagedacht kan worden over EU-lidmaatschappen. De huidige ontwikkeling in Groot-Brittannië is iets wat wij ook voor Zweden willen.”

Met een aantal van 200.000 nieuwkomers alleen al in het jaar 2016 zou het Zweedse sociale stelsel op exploderen staan, voorspelde vorige week ook de Zweedse minister van Justitie en Migratie, Morgan Johansson. Ook voor veel “Brexit”-voorstanders was de ongebreidelde massa-immigratie naar Groot-Brittannië het doorslaggevende argument voor een EU-uittreding.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU-critici, EUSSR, gezond realisme, Zweden. Bookmark de permalink .

20 reacties op “Brexit”-schokgolven ook in Zweden: rechtsen en linksen eisen EU-uittreding

 1. Angie1968 zegt:

  OMG de Zweden worden wakker! En het land hoefde alleen maar in de verkrachtingshoofdplaats van Europa te veranderen en immigranten alle ruimte te geven het land volledig te verkloten. Zouden ze dan toch nog een greintje eigenwaarde en zelfrespect hebben? Zouden ze dan nu eindelijk beginnen hun land weer terug te nemen?

  Like

 2. Dat er nog meer schokgolven mogen volgen.

  Like

 3. dutchdl zegt:

  Dit is op dutchdl herblogden reageerde:
  Landen moeten nu sneller handelen

  Like

 4. joga zegt:

  Eindelijk beginnen ook daar in het hoge noorden de hersenen te ontdooien. Het werd wel tijd na honderdduizenden verkrachtingen, etc., etc.

  Like

 5. Driek zegt:

  DE TELEGRAAF

  Rutte: nog maanden praten over Oekraïneverdrag
  13 min geleden

  DEN HAAG – Premier Mark Rutte verwacht dat hij nog de ,,komende weken, maanden” nodig heeft om tot een oplossing te komen voor de uitslag van het Oekraïne-referendum. Hij is hierover niet optimistisch en acht de kans groot dat Nederland het verdrag niet gaat ratificeren, zei hij Dinsdagavond in de Kamer.

  In april stemde een meerderheid tegen het verdrag tussen de EU en Oekraïne. Rutte wil de ,,onvrede achter de nee-stem een plek geven”. Want als Nederland niet ratificeert zullen volgens hem de andere EU-lidstaten toch een weg vinden om ermee verder te gaan. Dan zullen veel nee-stemmers zich bekocht voelen, zei hij.

  Bij de andere EU-leiders voelt hij weinig enthousiasme voor de Nederlandse wens. De Kamer wil dat het kabinet recht doet aan de uitslag van het referendum. Louis Bontes van de Groep Bontes/Van Klaveren komt nog met een motie van wantrouwen omdat Rutte zijn belofte niet nakomt. Hij had beloofd niet te ratificeren als er voor de zomer geen oplossing zou zijn, aldus Bontes. De motie is kansloos.

  Like

 6. Hendrik M. zegt:

  Hoop dat de Zweden doorzetten; zie Zweden niet graag verder islamiseren.
  Wellicht een oppepper voor en Nexit!

  Like

 7. joopklepzeiker zegt:

  Watch: Soldiers shoot down terrorist in attempted attack

  Like

 8. Eduard uit Breda zegt:

  Ook voor Nederland geld teveel immigranten doet het sociaal stelsel in elkaar storten
  Nexit referendum moet er snel komen anders gaat Nederland Ten onder
  STOP DE ISLAMISERING VAN DE NEDERLANDSE CULTUUR NU

  Like

 9. M.A.L. Sion zegt:

  In het NIEUWSUUR-programma hieven de oude knarren Kok en Bolkestein het aloude liedje aan van MEER EUROPA. Verstokt noemen ze dat.
  Weg met de EU – Weg met de islam – Nederland weer voor de Nederlanders.
  Grote schoonmaak houden. Alle illegalen en onterecht in Nederland verblijvende vreemdelingen terug naar hun HEIMAT.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

  • paulzwueste zegt:

   “In dit geval is het een groot geluk dat de mens een sterfelijk wezen is…”
   Dacht ik…

   Toen ik naar Kok en Bolkestein keek

   Like

 10. Buffalo Bill zegt:

  Ik vraag me af of er in dat kapotte land nog iets te redden valt. Maar de EU verlaten is in ieder geval een stap in de goede richting

  Like

 11. Pingback: “Brexit”-schokgolven ook in Zweden: rechtsen en linksen eisen EU-uittreding - Ik zeg NEE tegen EU

 12. Pingback: De bal is aan het rollen – Maatschappelijke (r)evolutie

 13. Jean zegt:

  Iedere nuchtere burger ziet en voelt het fatalisme van die EU misdaadorganisatie maar het laf politiek gespuis wat er via die onbetrouwbare lafaards decadent de rekening kan vullen blijft de misdadigers steunen, ze zingen ik koor “wij de lusten en de pleps de lasten”, ze snappen nog steeds niet dat elk liedje ook een einde heeft, 2 tot 3x het refrein maar dan stopt het.
  Hopelijk komen de misdadigers er niet “ongestraft” langs.
  Ik wil de lafaards en volksverraders op het schavot zien staan te beginnen met merkel, juncker, timmerfrans, verafstoot, dracula en die Italiaanse troela enz. tot het hele zootje opgeruimd is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s