Efteling gaat in gesprek met actiegroep over ‘racistische’ attracties

Screenshot_54

De Efteling wil graag in gesprek met een actiegroep Stop Oppresive Stereotypes, die op Facebook een pagina heeft aangemaakt waarop commentaar wordt geleverd over ‘racistische’ attracties in het park.

Een woordvoerder van het pretpark bevestigt dit tegenover NU.nl na berichtgeving hierover op Looopings.nl. De Facebook-pagina maakt gebruikt van het logo van De Efteling met daaronder de tekst ‘Wereld vol racisme’.

Screenshot_55“Onderdrukkingen beginnen met stereotyperingen”, schrijft de actiegroep. “Efteling zou dit soort zaken zelf kunnen weten wanneer ze hier geld aan uitgeven. Niet-witte kinderen zijn voor Efteling helaas niet belangrijk genoeg om geld aan uit te geven. Ze reduceren ze liever tot stereotyperingen want daar verdienen ze geld mee.”

De organisatie, die inmiddels 88 likes heeft voor haar protest, heeft ook een anonieme protestbrief met deze verwijten naar De Efteling gestuurd.

Lees verder>>>
(h/t “Heer M”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Appeasement, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Nederland, nieuw fascisme, Racisme. Bookmark de permalink .

46 reacties op Efteling gaat in gesprek met actiegroep over ‘racistische’ attracties

 1. hslot4 zegt:

  Nieuwe live atractie in de Efteling :

  Like

 2. Lee zegt:

  88 likes al. Toe maar. Elke mongool kan tegenwoordig een protestgroep aanmaken. Dat wil nog niet zeggen dat ze ook gelijk hebben natuurlijk.

  Geliked door 1 persoon

 3. Cathja zegt:

  Bestaan er nog dingen in Nederland waarover niets te zaniken valt? Tegenwoordig worden er heel wat spijkers op laag water gezocht. Sommigen zien bijna overal racisme in. Het is te idioot voor woorden!
  Wij Nederlanders zijn niet racistisch, doen niet racistisch, dus stop met dat gezeur over racisme.
  Ik kan me echt niet voorstellen dat de Efteling willens en wetens een bepaald ras voor gek wil zetten. Maar als je wilt zeuren is er altijd wel een onderwerp te vinden, en tegenwoordig heeft ons land zelfs een ‘politieke groep’ die de vinger wat dat betreft aan de pols houdt.

  DENK na voordat je iets of iemand beschuldigt van racisme!

  Geliked door 1 persoon

  • Anneke zegt:

   Nadenken kunnen heel veel mensen niet meer, even tot tien tellen is een zware opdracht. Zeker voor mensen die enorm tempramentvol zijn. Zij staan bol van…..en hun fig.ballon springt vlot uiteen.

   Like

  • hendrikush zegt:

   Dat krijg je ervan als je allerlei niksnutten met uitkeringen onderhoudt.
   Als ze zich geen zorgen hoeven te maken over hun dagelijkse brood gaan ze hun tijd verlummelen met dit soort discriminatiekwetserijgelul.
   Stop hun uitkeringen, schop onder de kont, werken in het zweet des aanschijns.
   En geen klapperbomen in de buurt waar ze onder kunnen gaan schuilen.

   Geliked door 2 people

 4. Sjaak zegt:

  Afrikanen bestormen Italie-grenzen !

  Like

  • Geert zegt:

   Wij zijn met meer?.

   Like

  • Anja Oudenes zegt:

   Rutte zei we zijn met meer !!! Maar niet lang meer ,aangezien er hier nog nog steeds geen fokverbod is (Erdogan zegt meer ,meer kinderen ) blijft dit volk gewoon gewoon doorgaan met fokken !!Twee kinderen en niet meer .De rest laten aborteren (verplicht )Dan zijn ze zo weg hoor ,want dan gaat de GROTE OVERNAME namelijk niet lukken!!Snap het gewoon niet .Nooit gewerkt geen uitkering .Nooit gewerkt 5 kinderen ? Geen huurtoeslag ,geen uitkering,geen kinderbijslag, Niets dus helemaal niets !! Wedden dat ze dan zo weg zijn? En maar blijven pamperen ,jach.

   Like

  • Punt 50 erover halen problem solved

   Like

 5. Of dit nu op het ogenblik het belangrijkste in de wereld is. De Efteling kan van ons wel leuke attracties maken, hoe wij in ons eigen land gediscrimineerd. Een Europa vol wonderen.

  Like

 6. delamontagne zegt:

  De middelste twee zouden zo aangesteld kunnen worden als “kassa-medewerkster”.
  Makkelijk voor ,t kleingeld bij contante betaling.

  Like

 7. elisah zegt:

  Gewoon een paar pathetische, kleinzielige figuren die niets beters te doen hebben met hun niksige pietluttige leventje, stelletje ziekelijke querulanten.

  Like

 8. fransdewit zegt:

  Zo dab alle nare pasages ook maar uit het geschiedenis boeken laten schrappen, want zo blijven we bezig zeg! Eigenlijk mogen alle andere levensvormen dan “normaal blank” nergens meer getoond worden, want dan is het discriminatie. Dus eigenlijk halen ze zich zelf en andere volken flink naar beneden. In plaats dat ze genoemd gaan worden.

  Like

 9. Frans Brassens zegt:

  Behoren Vernielzuchtige Pathologische Zoekzeikers óók tot een ‘ras’?
  In dat geval ben ik een wel héél grote racist.

  Like

 10. koddebeier zegt:

  Geachte zeikers van actiegroep Stop Oppresive Stereotypes, als er zoveel dingen zijn die jullie niet bevallen in Nederland wat zoek je dan hier, sodomieter op naar een ander land, gaat daar het leven van de bewoners verzieken !!! ROT OP !! Of nog beter maak een einde aan je zeikerige leventje !!

  Like

 11. Jules Vismale zegt:

  Ik heb misschien een goed voorstel als het om de initiatiefnemers van de Facebook-pagina ‘Stop Oppressive Stereotypes’ gaat die Monsieur Cannibale of Carnaval Festival uit de Efteling willen verwijderen of anders daar actie over willen voeren:
  Kom allemaal, mits jullie inderdaad actie gaan voeren, naar de Efteling toe en dan verkleed als Hans en Grietje, Roodkapje, Sneeuwwitje, Assepoester, Doornroosje, de zeven geitjes, elfjes, Klein Duimpje of als boeren uit de 18de eeuw. Dan zullen degenen die deze twee attracties WEL willen behouden zich vast op hun beurt verkleden als wolven, heksen, boze feeën, reuzen en Bokkerijders om hierna jacht op jullie te maken en jullie allemaal voorgoed uit de Efteling weg te jagen om daar NOOIT meer terug te komen! En anders kunnen jullie toch gewoon voor eeuwig uit dit pretpark weg blijven om je zodoende nooit meer te ergeren aan Monsieur Cannibale of Carnaval Festival en hiermee het plezier van ontelbare bezoekers aan de Efteling, die daar helemaal NIETS racistisch aan vinden, te vergallen! Ik heb zelf bovendien voor 25% allochtoons bloed (Surinaams) en ik vind deze twee attracties voor geen 1000% racistisch of kwetsend.
  Of denken die lui van ‘Stop Oppressive Stereotypes’ bijvoorbeeld dat Vogel Rok misschien ook een angstaanjagende reuzenvogel is omdat hij mensen en olifanten zou wegvoeren in zijn klauwen? Je zou bijna gaan wensen dat Vogel Rok de “gediscrimineerde” zieligers van die actiegroep een gratis vliegtocht aanbied richting Timboektoe, Verweggistan, de Noordpool of de Zuidpool!

  Like

 12. Angie1968 zegt:

  Dat noemen ze Social Justice Warriors. En dat zijn MEGAzeikerds. Zien overal racisme in, als het maar niet-blank is. Protesteerden laatst ook tegen ‘stereotypering’ in het Rijksmuseum. Moesten ze al die kaartjes bij schilderijen met zwarten aanpassen. Kutvolk van het type Quincy Gario en DENK. Wie had er laatst een video over SJWs die overreden werden? Geweldig..

  Like

 13. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Niet-witte kinderen zijn voor Efteling helaas niet belangrijk genoeg…”

  Gerekend naar het percentage dat ze uitmaken van de totale bevolking, zijn ze dat ook niet. En wanneer houdt dat achterlijke gelul over “wit” eens op? Ik ben niet wit, ik ben een blanke. Daar ben ik nog blij om ook!

  Het volgende waar over geklaagd kan worden is het verwaarloosbare aantal Efteling-figuren dat linkshandig is. Of aantoonbaar homoseksueel. En wat zou je zeggen van stotteraars? Waar zijn de Efteling-figuren die zichtbaar geestelijk gehandicapt zijn? Ook bevolkingsgroepen die op een schandalige wijze worden gediscrimineerd door De Efteling.

  Hou je rug recht, Efteling! Niet op reageren, niet mee in gesprek gaan, want ze vinden toch steeds weer wat anders. Er is geen einde aan.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 2 people

 14. Anna zegt:

  Laat deze ” actiegroep” naar Afrika gaan. En daar de stammen van de Massai en de Pokot en de Turkana gaan ” aankleden” die vechten elkaar nog dood om een gestolen koe……
  Doen ze misschien nuttige dingen….
  Efteling trek het je niet aan dit is een rimpeling in het momenteel nogal roerige ” protest” water…..

  Like

  • elisah zegt:

   Dan hebben we het nog niet eens over de albino kinderen die daar, in bepaalde streken, uit bijgeloof afgeslacht en zelfs opgegeten worden.

   Like

 15. Drs.P. zegt:

  Al dit domme negertgezeik is om ons af te leiden van wat er werkelijk aan de hand is in Nedrigland!!!
  Onze pensioenen zijn vorige week gestolen door de Brusselse ratten met medewerking van een heel stel smerige nsb ratten in den Haag. Vooral de partij van de afgrond dient weggevaagd te worden, wat een smerige gore rotclub is dat.
  Maar mensen, maak je maar druk over die paar domme protest-subsidie-negerts!!!

  Like

 16. Pete zegt:

  Gek toch !! Juist die nadruk leggen op zwart zijn, het verschil tussen zwart en blank benadrukken, alles als racisme zien, wat jouw als zwarte niet aanstaat.
  En het verheerlijken van die paar uitschieters in het zwarte ras… Barack Bonobo, Mandela, Martin L.King.. Is zo racistisch als het maar kan !!
  Een gigantisch minderwaardigheidscomplex ! Voer voor de psycholgen als die zich durven uit te spreken.
  De witte westerse mens, samen met de Joodse mens , kunnen samenleven, samenwerken, dingen verbeteren, waar als nodig. Samenlevingen/landen opbouwen, dingen uitvinden waar de mensheid plezier van heeft.

  Dit alles kan de ‘zwarte mens’ niet, voorbeelden ten overvloede.. (Afrika, het rijkste continent, is een puinhoop en grote teringzooi)
  Het egoïsme (en racisme) zit in hun genen ingebakken.

  Gek ook die likkerijen naar moslims toe door negers… In werkelijkheid schijten ze in hun broek voor moslims en zijn instinctief doodsbang.. Zelfde als een mens instinctief bang is voor slangen en spinnen…

  Zal wel met slavernij te maken hebben.. Wanneer gaan zwarte mensen de Piramides van Egypten opeisen ? Die zijn tenslotten door (zwarte) slaven gebouwd !! (toen ook al.. nog voor de moslims razzia’s hielden in Afrika))

  Like

 17. Taljaard zegt:

  Op Joop.nl staat hierover een hilarische column van de hand van Han van der Horst.; ”Dit hele land is een grote Efteling; racistisch en seksistisch.”
  Ben het vaak faliekant met hem oneens, maar dit zou ik geschreven kunnen hebben en op deze site hier zeker niet misstaan.

  Like

 18. Johan zegt:

  Je moet chirurgen, kernfysici en andere hoogopgeleiden uit de bushbush van Afrika natuurlijk niet voor schut zetten, door ze te laten optreden in een attractie bij de Efteling. Die actiegroep heeft helemaal gelijk. Hoe durven ze daar in Brabant ! Foei, Efteling. Schaam je !

  Maar wat wordt het volgende “onzin-onderwerp” voor alweer een nieuwe actiegroep ? Hebben mensen in Nederland (met name extreem-linkse types) nou echt niks beters te doen dan met dit soort flauwekul voor de dag te komen ?

  Like

 19. Karen zegt:

  Nou ik ben blij dat er eindelijk eens verstandige mensen opstaan om aan te tonen hoe racistisch en discriminerend De Efteling is. Ik ben het ook zo zat. In alle sprookjes, overal zijn de boze stiefmoeders en heksen, jawel hoor slanke blanke vrouwen. Om uit je blanke vel te springen!
  Tja als je zoiets leest weet je weer wat echt belangrijk is in deze wereld 😦

  Like

 20. aegoliuscs zegt:

  Efteling – 1001- nacht bazaar – Nadir de Kwakzalver

  Efteling waar de islam nog sprookjesachtig is!

  Like

 21. Tistochwat zegt:

  Deze stond er dus inderdaad al. De foto’s bij het artikel en in de reacties spreken boekdelen.

  Er komt een tijd dat we van de indringer helemaal niets meer mogen: niet meer naar muziek luisteren, niet meer dansen, niet meer lachen (niet dat er nog veel te lachen valt), geen huisdieren meer mogen houden, geen luchtige zomerkleding meer mogen dragen, geen mening meer mogen geven, geen Zwarte Piet meer, helemaal niets meer m.b.t. onze eigen cultuur, enz.

  We mogen straks nog maar één ding: heel veel belasting betalen om schadelijke, op ons parasiterende nietsnutten en idem landverraderlijke ‘politici’ aan de vreet te houden.

  Like

 22. Claudia M. zegt:

  Je zou er haast racistisch van worden, iedere keer weer opnieuw gezever over dingen die ik nooit als racisme zag, maar nu ineens racistisch zouden zijn. Jullie roepen het zelf op hoor, ik begin nu zelfs mensen met een kleurtje te mijden…

  Nog nooit had ik de link tussen Zwarte Piet en negers gelegd, tot ze er zelf over zijn begonnen!

  Like

 23. Pingback: Efteling gaat in gesprek met actiegroep over ‘racistische’ attracties - Ik zeg NEE tegen EU

 24. Paul55(realist:) zegt:

  Sinds 1952 is de Efteling er, 64 jaar later krijgen we gezeik van de grootste zeikers ooit.
  Alles wordt gefileerd, tot op het krankzinnige toe! Alstublieft, sodemieter toch op, stelletje cultuur verkrachters!

  Like

 25. Toch benieuwd wie de volgende doelen zijn. Ik laat voor alle zekerheid onze zwarte poedel die eigenlijk Sylvana heet maar Zwartjoekel wordt genoemd, morgen maar alvast inslapen. En wie is er dan aan de beurt?

  Like

 26. Kraftavilqa zegt:

  En zo ontstaat een nieuw stereotype nl. de zure zeiknikker die ondanks ’t feit dat-ie door het linksdraaiend volksdeel permanent in de watten gelegd wordt en dankzij ’t feit dat-ie teveel tijd heeft (ledigheid is des duivel’s oorkussen schiet me opeens te binnen) overal quetsend ratzisme waarneemt dat is wel weer een subsidie’tje waard. Verder wil ik gaarne nog een nieuw stereotype introduceren: de blije blanke, de blanke die blij en dankbaar is geboren te zijn als blanke en niet als een of andere verdomde overgepigmenteerde. En tegen de zeiknikkers en in drommen ons land binnenvallende zwartkoppwn zeg ik: “keep your dirty genes out of my pool!” Is U overigens wel ’s opgevallen dat nikkers wanneer ze gestereotypeerd worden m.b.t. athletische vermogens, grote pikken, sexuele vaardigheid en – uithoudingsvermogen ze nergens over klagen. 😉

  Geliked door 1 persoon

  • Klopt, over die zwarte piel wordt alleen maar gebluft. Dat gejank over rascisme geldt trouwens alleen maar voor zeiknegers (m/v/omgebouwd) want er zijn er gelukkig een heleboel die zich door niemand de pis lauw laten maken.

   Like

 27. Pingback: VIDEO Geert Wilders: Racisme in de Efteling? Laat ons met rust! | E.J. Bron

 28. Wachteres zegt:

  De commissie bestaat uit vier personen, dezelfde die ook over zwarte piet zeuren.

  Zo nin mogelijk aadacht is het beste. Want dat is wat zij willen: AANDACHT.

  Like

 29. Mirjam zegt:

  Dit is een voorbeeld hoe Duitse inwoners over het asielbeleid van hun eigen ‘bundeskanzler’ denken. Het is hetzelfde als bij ons, en in de rest van Europa. Niemand wil deze ellende, niemand.
  Het feit dat al deze immigranten terug moeten is, omdat ze niet in Europa horen! Nooit!

  Like

 30. Jules Vismale zegt:

  Stel dat ze in een Duits of in een Russisch pretpark een pop van Adolf Hitler of Jozef Stalin hadden neergezet en daar joden, zigeuners, Oekraïners, Krim-Tartaren enz. op bezoek kwamen dan hoefden ze dat soort pretparken nog niet eens van racisme te beschuldigen. Deze twee dictators hebben samen in de 20ste eeuw tientallen miljoenen blanke Europeanen tot slavernij gebracht, gedeporteerd en vermoord op een wijze die de meeste allochtonen in Nederland niet eens kennen!
  En zouden bij de Piraña in de Efteling soms de twee stenen indianen weg moeten worden gehaald omdat ze rood van kleur zijn en nogal primitief gekleed? Het woord racisme is thans een vloek voor iedereen in Nederland geworden en wordt vaak alleen maar misbruikt uit eigenbelang, verwennerij, hebzucht, kleinzieligheid en pesterijen en begint mij eveneens danig uit de strot te komen!

  Like

 31. Jules Vismale zegt:

  Het lijkt er haast op dat de Efteling toch niet ontkomt aan die akelige anti-racistische en linkse kleuters die zogenaamde “racistische” poppen daar willen wegwerken! Lees dit artikel en laten we hopen dat er eventueel protesten komen tegen die verschrikkelijke linkse correctheid daarginder:

  Deugpolitie krijgt haar zin: ‘racistische stereotypes’ in de Efteling worden vervangen!

  Attractiepark de Efteling gaat opeens het Carnaval Festival vernieuwen. Behalve een inzet op meer duurzaamheid en betere techniek neemt de Efteling (wat is het bestuur daar op deze wijze zo soft als de pest en een ramp voor hun personeel en het publiek) de verbouwing ook ter harte om direct die ‘racistische stereotypes’ in het park weg te poetsen.
  Volgens de directeur van het park Fons Jurgens (wat een misselijke slapjanus!) is de attractie zogenaamd aan vernieuwing toe. Dit heeft de schijn dat de verbouwing niets te maken heeft met de racisme-beschuldigingen, maar je weet helaas maar nooit! Toch kan de deugpolitie een klein succesje claimen: de ‘racistische stereotypes’ van pak en beet 35 jaar oud worden uiteindelijk vervangen!

  Toen zo’n drie jaar geleden ophef ontstond over de karikaturen in het Carnaval Festival (willen ze dan hierna ook Langnek wegdoen om zijn lange hals wat misschien een aanstoot is voor mensen met dunne nekken, Bolle Gijs wegdoen omdat hij zo monsterlijk dik is om dikke mensen niet te kwetsen, Klein Duimpje verwijderen om kleine mensen, Lilliputters, niet te beledigen, de Chinese dienaren uit de Chinese nachtegaal weghalen omdat ze namelijk Mongoolse gezichten hebben met grote hangsnorren of de wolven van Roodkapje en de Zeven getijes uit het Sprookjesbos doen verdwijnen omdat de ene een nachtjapon draagt en de ander een sjiek pak waarmee ze kleine kinderen bang kunnen maken?) vonden zelfs Tweede Kamerleden ter linkerzijde het een buitensporige beschuldiging.
  Voormalig Kamerlid Halbe Zijlstra (VVD) vond het totaal onzinnig: ‘Als je daar al racisme ziet in karikaturen van de Efteling dan ben je van het padje af’ en ook oud D66-leider Alexander Pechtold leek het bizar te vinden: ‘Holle bolle Gijs vind ik wel leuk, maar om daar nu een probleem van te maken’.

  Hopelijk zijn de nieuwe karikaturen goed genoeg om een eventuele nieuwe golf identiteitspolitiek te kunnen weerstaan, anders moet er wéér worden verbouwd binnen enkele jaren.
  Of de karikaturen daadwerkelijk racistisch zijn is natuurlijk een interpretatie die ieder voor zichzelf moet maken, maar veel bezoekers vonden het in ieder geval terecht niet racistisch. Het lijkt er dus sterk op dat het weer gaat om een klein groepje (wie weet willen zij dadelijk zelfs nog de moslims behagen door een moskee te plaatsen in Fata Morgana waar die tot Allah gaan bidden!) die overal racisme in zien.

  Het past volledig in de huidige zeitgeist in Nederland waar op alle slakken zout wordt gelegd. Vooral de karikatuur ‘Monsieur Cannibale’ kreeg felle kritiek van tegenstanders. Het gaat hierbij om een portrettering van een Afrikaanse kok (die daar trouwens alleen maar ijs eet) en een verwijzing naar kannibalisme.
  Overigens niet eens uniek Afrikaans: door de gehele geschiedenis heen aten mensen van alle windstreken andere mensen op en was kannibalisme wijdverspreid. Denk maar bijvoorbeeld aan Fritz Haarmann (1879-1925), de Vampier of Weerwolf van Hannover, die na WO I in het desbetreffende Hannover met jongemannen seks beging en en hij hen als een weerwolf de strot afbeet om zijn slachtoffers daarna te consumeerden!

  De aanklacht van racisme tegen dergelijke karikaturen lijkt op ‘oversensitief attitudedenken’. Wat bedoel ik hiermee? Wel alles dat ook maar enigszins kan bijdragen aan negatieve attitudes tegenover een bepaalde groep (identiteitspolitiek) wordt bekritiseerd en moet weg!
  Dit om ‘de groep te beschermen tegen negatieve gevolgen, zoals racisme’. Maar hoe een karikatuur in een vrolijk attractiepark (is er trouwens aan bepaalde donkere mensen gevraagd of zij het daar nog wel mee eens waren met die overbetuttelingen?) negatieve gevoelens moet oproepen is onduidelijk.
  De deugpolitie neemt aan dat hun interpretatie feitelijk gegeneraliseerd kan worden naar een systematische interpretatie.

  Wijken voor aanklachten van dergelijke lieden is dan ook een teken van zwakte en moedigt de deugpolitie enkel aan. In ieder geval lijkt de aanklacht (zou bijvoorbeeld Hugo van den Loonsche Duynen weer uit Villa Volta wegmoeten omdat hij tenslotte stokoud is om de bejaarden in Nederland niet te beledigen?) voor zover te overzien ongegrond.
  Maar als u kunt beargumenteren waarom ‘Monsieur Cannibale’ racistisch is dan zie we een argumentatie graag tussen de reacties terug. Of de kannibaal wordt vervangen is overigens nog niet duidelijk. Dus verwacht daar enige discussie over.
  U bent alvast gewaarschuwd en ik weet wel HEEL zeker dat als ‘Monsieur Cannibale’ daar weg wordt gehaald de bezoekers van de Efteling pas ECHT heel kwaad worden!

  Voor zover wij kunnen overzien is er geen sprake van. Of zoals Henk Krol (50Plus) in een eerdere video van GeenStijl wist te melden: ‘Echte uitwassen moet je bestrijden maar die zitten niet bij de Efteling’.
  Ik vraag me als afsluiting nog af of de webmaster ooit in de Efteling op bezoek is geweest en hij zich hopelijk NOOIT heeft geërgerd aan ‘Monsieur Cannibale’ of de “racistische: poppen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s