Nu keert Merkel´s EIGEN regering zich tegen haar: de Duitse SPD beweert dat ‘de EU-chaos allemaal haar schuld is’

Screenshot_59

(Door: Lizzie Stromme – Vertaling: “Wachteres” en “Henk V.”)

Angela Merkel wordt met nog meer politieke onrust geconfronteerd, omdat haar eigen regering, die stelt dat het haar schuld is dat Groot-Brittannië ervoor gestemd heeft om de Europese Unie te verlaten, zich tegen haar heeft gekeerd.

De Duitse bondskanselier heeft, na het Britse EU-referendum op 23 juni, van alle kanten kritiek gekregen. Een aantal vooraanstaande politici zegt dat het open-deuren-beleid van mevrouw Merkel ten aanzien van vluchtelingen Eurosceptici de munitie heeft gegeven die ze nodig hadden om het Euroblok te verlaten.

Sprekend tijdens het diner op een topconferentie in Brussel eerder deze week verklaarde David Cameron dat een “besef dat er geen controle op immigratie of het vrije verkeer” was, verantwoordelijk was voor de historische “Leave”-stemming.

Terwijl de minister-president het migrantenbeleid van de EU de schuld gaf van het falen van het Remain-kamp, bekritiseerden de UKIP-leider Nigel Farage, de “extreemrechtse” Vrijheidspartij van Oostenrijk (FPÖ)en de Amerikaanse investeerder George Soros de Duitse bondskanselier.

Coalitiegenoten van de zwaar op de proef gestelde leider hebben nu ook kritiek op de kanselier; zij koppelen haar gebrek aan controle over de Europese migrantencrisis aan het besluit van Groot-Brittannië om Brussel te verlaten.

De sociaaldemocraten (SPD), die partner in de regering is van de christendemocratische partij (CDU) van mevrouw Merkel, heeft de bondskanselier scherp bekritiseerd, omdat zij er niet in is geslaagd Europa na de Eurocrisis in 2009 te verenigen.

De SPD-woordvoerder van het Europese beleid, Norbert Spinrath, zei: “Het strenge bezuinigingsbeleid van voor 2013, dat werd gepropageerd door de Duitse bondskanselier, verzwakte de solidariteit en de eenheid binnen de Europese Unie.

“Om verdere erosie in Europa te voorkomen, moeten we beginnen met het in de praktijk brengen van wat we in de SPD al jaren zeggen”.

De SPD koos voor een harde opstelling, nadat duidelijk werd dat het Leave-kamp vorige week de overwinning had behaald en eiste dat Groot-Brittannië zo spoedig mogelijk  gevolg zou geven aan artikel 50 van het Verdrag van Lissabon.

Het Duitse parlementslid voegde eraan toe: “De kanselier moet de Britten meer onder druk zetten, en ze moet de Britten, en in het bijzonder premier David Cameron, duidelijk maken dat zij het scheidingsmechanisme zo snel mogelijk in werking moeten zetten.

“Hij is degene die allereerst het referendum heeft gestart, en die vervolgens een halfslachtige, niet overtuigende, pro-EU-campagne heeft gevoerd.”

Dit gebeurt als mevrouw Merkel, in de nasleep van Brexit, wordt geconfronteerd met oproepen tot een referendum om het Duitse volk uit de “EU-slavernij” te bevrijden.

“Ultrarechtse” bekende personen van de ‘Alternative für Deutschland’ (AfD) hebben beloofd om tot een eigen stemming [referendum] op te roepen als ze in de algemene verkiezingen van het land in de herfst van volgend jaar de macht in handen krijgen.

Een woordvoerder van de partij brandmerkte Brussel als een “bureaucratisch monster”, voordat hij er nog aan toevoegde: “Volgend jaar zal de AfD in het Duitse parlement komen en Dexit zal bovenaan op onze agenda staan”.

AfD-voorzitter Björn Hocke voegde eraan toe: “Ik weet dat het Duitse volk zich wil bevrijden van de EU-slavernij”.

Bron:
www.express.co.uk
Door: Lizzie Stromme

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres” en “Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Vederso”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), christendemocraten, Duitsland, EUSSR, Hypocrisie, Socialisten. Bookmark de permalink .

17 reacties op Nu keert Merkel´s EIGEN regering zich tegen haar: de Duitse SPD beweert dat ‘de EU-chaos allemaal haar schuld is’

 1. Angie1968 zegt:

  Hehe, er beginnen eindelijk barsten te komen in het Duitse politieke establishment die als een verdaasde kliek achter Megamongool Merkel aanliep. En dat policor volksverlakkende kutwijf kreeg ook nog allerlei prijzen voor de ondergang van Europa. Ik heb de petitie voor de afzetting van Merkel getekend. Ik raad jullie allen aan hetzelfde te doen! Heb overigens geen linkje, even googlelen!

  Like

 2. Marc zegt:

  Dat is een precieze typering door de SPD: Brexit is een protest tegen Merkel en Brussel. Dat wisten we allang. Goed dat de SPD dit nu ook uit.

  Voor de SPD geldt natuurlijk, zoals we drie maanden terug bij de drie deelstaatverkiezingen in Duitsland zagen, dat de politiek van Merkel het CDU maar 3% kost. De partij zelf blijft intact, Merkel kan haar immigratie-politiek voortzetten. De partij die voor haar politiek betaalt is juist de SPD, want uit het electoraat van juist die partij trekt de AfD haar stemmen. Winst voor AfD betekent dus verlies voor de SPD.

  Eenzelfde mechanisme zagen we tijdens het Brexit-referendum: juist binnen het Labour-electoraat troffen we voorstanders van Brexit aan.

  Ach, als het maar gebeurt.

  Liked by 1 persoon

 3. Jean zegt:

  Ze moeten zich niet alleen keren tegen die ziekelijke fuhrer maar eisen dat ze opkrast, wat die voor schade heeft toegebracht aan Europa is gigantisch.
  Neem alles in beslag van dat wijf zowel kapitaal als bezittingen om toch gedeeltelijk de veroorzaakte schade te kunnen herstellen.
  Sluit alle grenzen en jaag alle moslims/islamieten Europa uit dan komt er automatisch terug rust, veiligheid en leefbaarheid.

  Like

 4. ieznogoedh zegt:

  Het Duitse volk will zich misschine wel bevrijden van de EU-slavernij, maar het Duitse volk is nogal slaafs als het op gezag aankomt.
  Dus … als er geen echt sterke leider opstaat die ze voorgaat om een afslag te nemen van de ingeslagen weg om als lemmingen de afgrond in te springen, dan zal het Duitse volk zich zeker niet bevrijden van de EU-slavernij.
  Misschien niet omdat ze dat in hun hart niet willen, maar omdat ze zonder sterke Führung gewoon niet anders kunnen dan slaaf blijven.

  Like

 5. aegoliuscs zegt:

  Louter partijpolitiek wordt betracht en de “slavernij” van het Duitse volk is van weinig belang.

  Enige tijd geleden heb ik in mailverkeer geschreven:
  ik het nauwelijks van verkroppen dat Merkel als overtuigend Ossi het land zonder slag of stoot en Europa laat veranderen. Hitler had ook de stemmende bevolking nodig én een leger. Haar lukt het zonder wapengekletter. Zelfs Seehofer heeft zijn keutel over een Verfassungsklage Bayerns ingetrokken. Wat is het geheim van haar macht, dat die “onneukbare dikke kont” (Berlusconi), op die positie terecht is gekomen en kennelijk “ieder politieker” aan de touwtjes heeft? De oppositie, o.a. de AFD met behulp van de pers kan schimpen terwijl meer dan 50% nochtans Merkel steunt? Om over haar buitenlandse vriendjes maar te zwijgen, zoals Erdogan die zojuist Davotoglu met behulp van de AK achterdeur laat opstappen.

  Ja, van Hitler moesten we bevrijd worden, hetgeen we vandaag vieren…. Maar Merkel die de grootst politieke macht binnen de EU vertegenwoordigt?! Ik kots van dat mens over wat ze politiek uitdraagt, wellicht sterk beïnvloed vanuit haar nestwarmte en door Deutschland omarmd.

  De sociaal en medische gevolgen zijn voor mij een verbijsterende ervaring. Wier schaffen das. Volstrekt onbegrijpelijk voor mijn eenvoudige geest.

  Het is toe te juichen, links of rechtsom, dat Merkel de politieke “Schwarze Peter” krijgt toegeschoven.

  Like

 6. fleckie zegt:

  Hoop ‘gloort aan de horizon”.

  Like

 7. Paul55(realist:) zegt:

  Landspolitiek en eu politiek, brengt overal chaos en armoede onder de doodgewone bevolking.
  Deze groep namelijk, financiert en ondervind dagelijks de ellende die de elite veroorzaakt.
  Alles ist zerstört !

  Like

 8. Drs.P. zegt:

  Afvoeren die socialistische communistische gigantische geschifte doos en wel zo snel mogelijk!!!

  Like

 9. Pingback: Nu keert Merkel´s EIGEN regering zich tegen haar: de Duitse SPD beweert dat ‘de EU-chaos allemaal haar schuld is’ – Maatschappelijke (r)evolutie

 10. Mirjam zegt:

  Het is niet alleen Merkel, maar ook de SPD met hun tirannie van het uitvoeren van art.50 van het verdrag van Lissabon door de UK. In Godsnaam, ze blijven denken dat ze het recht hebben om heel Europa voor te schrijven wat ze te doen en te laten hebben. WIE DENKEN ZE WEL DAT ZE ZIJN? Het is de tweede wereld oorlog ten voeten uit, de Duitse regering probeert er een exacte kopie van te maken. Het enige wat niet tastbaar aanwezig is Hitler zelf, maar misschien is hij wel gekloond en loopt hij ergens rond.

  Het verdrag van Lissabon is gewoon een wijziging in de Europese grondwet ten gunste van EU te Brussel, die hierdoor meer macht in handen kregen om zelfstandig beslissingen te nemen voor de landen binnen de EU, over de hoofden van de burgers van de landen en de regeringen heen. Afschaffen die ‘handel’ dus. Merkel en consorten maken er graag misbruik van. De ‘aanpassingen’ zijn in 2007 rechtsgeldig geworden, maar het volk werd niets gevraagd. Alles werd ‘binnenkamers’ van de EU-elite geregeld.

  Laat er maar gauw een Nexit referendum komen en ook een Dexit, zoals de AFD wilt bewerkstelligen. Ik wordt misselijk van de EU leugens en hun dictoriaat. We moeten eruit!

  Like

 11. leefbarbaar zegt:

  Achteraf was de gemiddelde mof ook niet blij met Hitler, maar ze steunden hem wel 10 jaar lang tot der Untergang.

  Like

 12. Aegolius cs zegt:

  Duitsland wordt wakker:
  Mehr Polizisten und Burka-Verbot
  So will die Union für mehr Sicherheit sorgen
  Auch ein Burka-Verbot und die Abschaffung der doppelten Staatsbürgerschaft seien geplant.

  http://www.n24.de/n24/Nachrichten/Politik/d/8960244/so-will-die-union-fuer-mehr-sicherheit-sorgen.html

  Like

 13. Aegolius cs zegt:

  “Anschlag auf die Demokratie””Berliner Erklärung” sorgt für Empörung

  Mehr Polizisten und Videoüberwachung zum Schutz vor Terroranschlägen – im gleichen Atemzug fordern die Innenminister der Union auch ein Burka-Verbot und das Aus für den Doppelpass. Das sorgt bei SPD und der Linken für Ärger.

  Die Pläne der Unions-Innenminister für eine massive Verschärfung der Sicherheitsgesetze stoßen auf Ablehnung bei der SPD und der Linkspartei.

  http://www.n-tv.de/politik/Berliner-Erklaerung-sorgt-fuer-Empoerung-article18385576.html

  En het Reinigende water loopt af in de Noordzee ……

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s