Amnesty International: Door het Westen ondersteunde huurlingen begaan oorlogsmisdaden in Syrië

Screenshot_1

(Vertaling: E.J. Bron)

Amnesty International uit zware beschuldigingen tegen de door de VS en de westelijke alliantie gefinancierde huurlingen in Syrië: de zogenaamde “rebellen” zouden vrij spel tegen burgers hebben en zouden “zonder bang te zijn voor straffen” oorlogsmisdaden begaan. Het rapport toont aan dat het Westen medeverantwoordelijk voor de oorlog en zijn gevolgen is. Deze discussie werd door de regeringen in de EU tot nu toe gemeden.

DWN

Amnesty International heeft rebellengroepen in het Syrië-conflict beschuldigd van brute schendingen van de mensenrechten. De regerings-onafhankelijke organisatie publiceerde dinsdag een rapport, waarin zij gevallen van ontvoeringen, martelingen en executies documenteerde. Syrische burgers zouden onder de heerschappij van de rebellen blootstaan aan een “schrikbarende golf” van gewelddadigheden, staat er in het rapport.

Enkele van de verantwoordelijke rebellengroepen kregen vermoedelijk ondersteuning van landen zoals Saoedi-Arabië, Qatar, Turkije en de VS, bekritiseert Amnesty. De organisatie roept de internationale gemeenschap op om de ondersteuning te stoppen voor die rebellengroepen die zich schuldig hebben gemaakt aan het schenden van de mensenrechten.

Screenshot_2In de door rebellen gecontroleerde stadsgebieden in Aleppo en Idlib zouden “gewapende groeperingen vrij spel hebben en zonder bang te hoeven zijn voor straffen oorlogsmisdaden en andere schendingen van het humanitaire volkerenrecht begaan”, bekritiseerde de leider van het Midden-Oosten-programma van Amnesty, Philip Luther. De groeperingen zouden willekeurig kritische burgers oppakken die morele geboden overtreden of tot minderheden zouden behoren.

Radicaalislamitische groeperingen zouden in hen heerschappij-gebied sharia-rechtbanken hebben ingesteld, die bijvoorbeeld bij overspel of op verdenking van afvalligheid van het geloof de doodstraf zouden opleggen, staat er in het rapport. “Veel burgers leven voortdurend in angst voor ontvoering als ze het gedrag van de heersende gewapende groeperingen bekritiseren of de strenge regels overtreden die veel groepen hebben opgelegd”, zei Luther.

Amnesty documenteert in het rapport schendingen van de mensenrechten van vijf groeperingen die actief zijn in het noorden van Syrië: Al-Nusra, Ahrar al-Scham, Nureddin Sinki, het Levante-front en Divisie 16. Er werden gebeurtenissen uit de jaren 2012 tot 2016 onderzocht. De zaken betreffen geweldloze activisten, kinderen, etnische en religieuze minderheden.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Amnesty International, Barbarisme, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Mensenrechten, Rotzakken, Syrië, Terrorisme, verloedering, VS, Westen, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

21 reacties op Amnesty International: Door het Westen ondersteunde huurlingen begaan oorlogsmisdaden in Syrië

 1. Hendrik M. zegt:

  Met dank aan die vuile neger Obama, die Assad dood wil, om daar een hem welgevallige regering neer te zetten.

  Like

 2. Angie1968 zegt:

  Zo willen ze het toch? Sharia moest er toch overal komen? Zelfs in Europa. Zo zie je maar weer, zonder sterke leider/dictator (Assad, S.Hussein, Khadaffi) vervallen al die Islamitische landen in barbarij en chaos. Met vrijheid kunnen ze helemaal niet omgaan, dat zie je hier in Europa, waar de meesten zich als beesten en ondankbare honden gedragen. Schop die lui er alsteblieft uit en laat ze eerst een paar eeuwen beschaving doormaken….

  Like

 3. Jo zegt:

  Marx Rutte is in staat de verkiezingen van volgend jaar niet te laten doorgaan, omdat het in strijd is met de doelstelling van de EU, en het alleen maar nationalisme bevordert wat de EU juist wil afschaffen !!!

  Like

 4. J. C. Th. Köhler zegt:

  Het beste kunnen we onze handen er helemaal van aftrekken. Als ze mekaar willen afmaken gaan ze hun gang maar. Daar hebben ze onze hulp niet bij nodig.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 5. Fred zegt:

  Niet een hem welgevallige regering maar een gaspijp van Quatar naar Turkije.
  Dit om rusland een hak te zetten en tegelijkertijd daar de Russische marinehaven in te pikken.
  In Oekraïne is dat mislukt.
  Hier ook.
  Poetin heeft gelijk, moderate huurmoordenaars zijn en blijven huurmoordenaars.
  Het valt me overigens mee dat Amnesty nu opeens het licht heeft gezien.
  Beter laat dan nooit.

  Like

 6. M.A.L. Sion zegt:

  “Door het Westen”
  Het misselijkmakende gevoel is dat deze oorlogsmisdaden ook namens ons worden begaan. Het is niet enkel de ‘vuile neger Obama’ van Hendrik M. maar ook de door ons verguisde EU die deze moordenaarsbendes financieren en steunen.
  Assad is geen lieverdje maar wel een gekozen president. En hij is in deze oorlog beland doordat ISLAMITISCHE rebellen een strenger ISLAMITISCH regime in Syrié wilden.
  Mohammed heeft zijn volgelingen voorgehouden dat ze in de heilige jihad genadeloos wreed toe zouden moeten slaan. Het stiekeme van de westerse regeringen en de media is dat ze het wel hebben over rebellen maar het woord ISLAMITISCHE weglaten.
  Weg met de islam.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

  • Harry zegt:

   Ik denk dat Obama een stuk verraderlijker , geniepiger en gemener is dan Assad .
   De laatste is inderdaad ook geen lieverdje , maar me dunkt dat ie er niet zoveel dubbele agenda’s op na houdt als die Bonobo .
   Bij Assad krijg ik altijd het gevoel van : ” what you see is what you get ” , bij die neger is het meer van : ” you get what you can’t see ” .
   De # zwarte teringaap !

   Like

 7. Gerald Rik zegt:

  Helemaal eens! Dat de president van de USA een oorlogshitser is. Maar benamingen als *negerzoen*, het negroïde ras, zwarte piet of *vuile neger* mogen niet meer van de policor. Wel natuurlijk *Vuile blanke* of zoals je veel hoort; White has to die, we well take over your land…..!.
  Lafheid is troef. Wat in Syrië gebeurt was eerder in Vietnam , Afghanistan,Cambodja, etcetera, etcetera,….van toepassing.
  .

  Like

 8. joga zegt:

  Om de olie-en gasleidingen van de V.S. te garanderen conform de reactie van Hendrik M. Ook Turkije speelt hierin een vuil spelletje met de grootste gangster ter wereld Obama. Zie tevens de false vlag aanval van dit tuig in Damascus enige jaren geleden met gifgas, waarvan Assad de schuld kreeg. alles met medeweten en regie van die smerige Clinton.

  Like

 9. hendrikush zegt:

  De sultan van Turkeye heeft onlangs wetten laten aannemen die zijn troepen de wettelijke vrije hand geven om ongehinderd op te treden tegen “terroristen” in eigen land.
  Daar heb ik Amnesty nog niet over gehoord.

  Like

 10. Alles wat Amerika begint wat een oorlog betreft maakt hij niet af, de ravage is groot die hij achterlaat. En dat laat hij Europa in dit geval zelf opknappen en geeft nog aan de zijlijn nog de nodige orders hoe wij dit moeten doen.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   De politiek van Amerika is om bestendig oorlogen te voeren.
   Zoals we al in 1984 van George Orwell konden lezen moest dat van Big Brother.

   Vandaar dat er ook in elke Amerikaanse huiskamer een Amerikaanse vlag in de hoek wappert en ze daar ook servetjes hebben met de Amerikaanse vlag er op.

   Like

 11. Bas zegt:

  Waarschijnlijk is er weer sprake van private bedrijven die namens de VS en de EU de vuile klusjes opknappen voor het leger, zoals indertijd Blackwater in Irac. Deze constructie zijn handig om de voorwaarden van het oorlogsrecht te omzeilen. Het leger is niet verantwoordelijk, maar je stelt gewoon iemand anders aansprakelijk. Dit soort constructies (de opkomst van private ZZP’er in het leger). scheelt het leger kennelijk veel juridisch gedoe. ”Je moet het maar durven”

  Like

 12. Anneke zegt:

  Met hoeveel tongen spreekt Amnesty Intr….??? Behoort ook tot de NWO-kliek. Uitkijken, niet op bouwen, niet te vertrouwen.

  Like

 13. Pingback: Koerden bedenken zich en vechten voor Assad | E.J. Bron

 14. Harry zegt:

  Begrijp ik het nou goed , dat het isis-tuig hier als “huurlingen” bestempeld wordt ?
  Huurlingen van wie ?
  Van de USA ???
  Isis is personeel van Obama ?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s