FLEURIGE TIJDEN

Screenshot_4

Dagje Zandvoort, 2015

(Door: “Driek”)

Juist nu wij dachten dat de kruitdampen der Europese slagvelden voorgoed waren opgetrokken, dient wederom een eeuwenoude vijand zich aan om den heerschappij van Europa te veroveren. Wij, spitse lezers van E.J. Bron, kennen het ware aangezicht dezer genadeloze sujetten, doch onze dubieuze regeringsleiders die ons levenslot in handen hebben en dienen te kennen den gewetenloosheid der islamitische horden, weigeren halsstarrig zich voor te bereiden op een verschrikkelijk afschuwwekkende oorlog welke straks ten gerieve van miljoenen gelukszoekers in Europa ontbrandt.

Lezer, ik draai er niet omheen, ik wil het hier nadrukkelijk gezegd hebben, want mijn gemoed schiet vol van wrok en onvree, maar wij worden geregeerd door een onwaardig stel lichtzinnige lieden die ons uitbuiten. Tot aan het bot worden wij geplukt. Het zijn onbetrouwbare figuren die nimmer hun beloften nakomen. En daar zijn we mooi klaar mee. Wij worden meegetrokken in een kolkende maalstroom die ons voert naar bitterheid en wrok. De lacht verstilt, de levensvreugd gedoofd, het vrolijk spel is afgelopen.

Vroeger, toen niet alleen een schaarse zonnestraal ons leven verlichtte doch ook regeringsleiders zich inspanden om ons gans bestaan te verbeteren zonder al te veel gekrakeel, onze blonde dochters vrijelijk zich konden bewegen en geen gevaar hadden te duchten van getint  en zwart schorremorrie dat steden en dorpen terroriseert, was Nederland een fijn land. Wij leefden toen in een fleurige tijd.

Doch laat ik niet dien ‘vervloden tijd’ afschilderen als zijnde een paradijselijk verblijf. Ook in dien tijd vierden niet alleen blijheid en zorgeloosheid hoogtij. Neen, zeker niet, lezer. Doch er liepen geen obscure lieden rond die begerig waren naar het bloed van hun medeburgers, getinte lieden met capuchon die het woord kankerhoer voor in den mond hadden en onze bejaarde medeburgers met geweld beroofden.

Screenshot_5

Dagje Zandvoort, straks

U mag het gerust weten, lezer, ik heb ganse heimwee naar vroeger tijden. Toen kinderen en jonge meisjes en jonge vrouwen onbekommerd zwembaden bezochten. Onze burgeressen een dagje naar Zandvoort spoorden en ’s avonds argeloos over straat konden lopen. Die tijd is voorgoed voorbij. En daar heb ik erg veel moeite mee.

Ik wens u allen nog een gezegende dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

43 reacties op FLEURIGE TIJDEN

 1. Bob Fleumer zegt:

  Driek ik,(78) voel intens met je mee om je verdriet over de teloorgang van Nederland het is ook mijn verdriet!

  Geliked door 1 persoon

  • mahoog zegt:

   Tja Driek dat komt er van als de meiden zonodig met de tieten bloot moeten….dat stoort de vrome mohamedaan.Ik zelf woonend in Brasil voelde me ook niet zo prettig om daar tussen te scharrellen eens op vacantie bij jullie.Ik was geschokt., en dat voor een echt niet preutse zeeman.Dat dòen we hier nl niet…..Wel prachtige supper kleine bikinietjes,vèèl leuker dan dat veelal tieten gewapper.Wij brazilianen zijn n.l een beschaafd volk geworden..zijn jullie allang voorbij op vele gebieden.

   Geliked door 2 people

 2. Hetty Vinke zegt:

  Het feit alleen al dat ze het EISEN is voor mij reden genoeg om het onaanvaardbaar te noemen. En wat gaan we doen dan met bijvoorbeeld de Joodse feestdagen? We hebben al veel nationale feestdagen … moeten wij, als dit onverhoopt toch door mocht gaan, een christelijke feestdag hiervoor inleveren ? Nog meer aan hen aanpassen i.p.v. andersom ?? DACHT HET NIET !!!!

  Like

 3. Angie1968 zegt:

  Ik vrees, waarde Driek, dat u gelijk heeft. Maar wellicht zal de vreugde van weleer wederkeren als wij een gerechtvaardigde revolte ondernemen teneinde onzen cultuur ende onzen beschaving te herwinnen voor ’t gansche volk ende nageslacht, ende dezen barbarij met kop ende kont uit ’t Vaderland te verwijderen. HOLLAND HOUZEE!

  Like

 4. M.A.L. Sion zegt:

  Driek schildert op zijn onnavolgbare wijze het heden en de toekomst van ons, burgers van Nederland. Het is een somber beeld.
  Wie nog twijfelt aan het doemscenario dat hij beschrijft adviseer ik om nog eens (opnieuw) te kijken naar:
  https://ejbron.wordpress.com/2016/07/02/vernietigingspolitiek-eu-resolutie-1743-islam-door-je-strot-slikken-of-stikken/
  Het hele EU-gebeuren stinkt als een mestvaalt. De minister president komt regelmatig met een schijnheilig gezicht op de televisie en doet het voorkomen alsof alles prima verloopt. Dit BELEIDBEPALEND besluit van de gezamenlijke REGERINGSLEIDERS toont aan dat we bedrogen worden. En de Tweede (slaap-) Kamer laat het allemaal maar gebeuren zonder deze bedrieger(s) naar huis te sturen. Of beter nog: Te laten arresteren wegens LANDVERRAAD.
  Weg met de regering! – Weg met de EU – Weg met de islam – Alle moslims terug naar hun zandbak.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 5. Hendrik M. zegt:

  Ow Driek, U kunt m’n gedachten veel beter verwoorden dan ik dat zou kunnen…
  Ben het helemaal met U eensch.

  Like

 6. Tistochwat zegt:

  [quote] wij worden geregeerd door een onwaardig stel lichtzinnige lieden die ons uitbuiten. Tot aan het bot worden wij geplukt. [/quote]

  De schurftige ‘regenten’ hadden alweer een mooi plannetje bedacht:

  http://www.telegraaf.nl/dft/geld/werk-inkomen/26150895/___Belast_oudere_zwaarder___.html

  Maar het gaat zogenaamd niet door (komt nog wel).

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/26153915/__Belasting_ouderen_bij_grofvuil__.html

  Like

 7. joopklepzeiker zegt:

  Ik kan mij de tijd nog herinneren dat we met zijn allen naar Hoek van Holland gingen naar een strand bar allemaal topless en lekker eten en drinken , gewoon genieten van een dag mooi weer .

  Like

 8. boorzalf zegt:

  Deze link had ik als eerste willen plaatsen, het gaat over de wereld om ons heen in een neutrale kijk op de wereld en wat er gebeurd met de mensheid.
  http://inbijbelsperspectief.weebly.com

  Like

 9. gerrit zegt:

  beste driek, je bent een man naar mijn hart! maar weet je wat ik nou niet snap? waar blijven de stoere hollandse knapen om dat gajes een lesje te leren? daar snap ik nu helemaal niets van.
  maar ook ik heb heimwee naar vroeger. dank voor je stuk.

  Geliked door 1 persoon

 10. Paul55(realist:) zegt:

  Als ik zie en hoor, hoe “rapper” boef, van marokkaans afkomst, die zich ook nog laat rijden, in een Audi RS6, bij een controle van de politie, zonder enige aanleiding de agenten gaat beledigen en afzeiken. Dan krijg ik zulke hevige haatgevoelens tegen die kutmarokkaan. Dit stuk stront, parasiteert jarenlang op kosten van de nederlandse samenleving. Ik hoop dat ze dit stuk vuil eens van een muur of boom moeten schrapen. Wat mij betreft mogen ze het laten zitten, zodat het weg kan rotten.

  Geliked door 1 persoon

 11. EN HET ZAL NOG WEL ERGER WORDEN MET DIT UITSCHOT

  Like

 12. Elena zegt:

  Gaza aan de Noordzee…zie ik.

  Like

  • hendrikush zegt:

   De overgrootvader van mijn echtgenote verdiende de kost met badkoetsjes die dames van stand in volledig bedekkende badkleding de zee inreden.
   Overigens is het terecht dat bovenstaande moslima’s zich buiten het strand in wijde jurken hullen want de plakbadpakken onthullen weinig fraais.

   Like

 13. Thom zegt:

  Je kunt vroeger wel idealiseren, maar niet voor iedereen was het zo leuk. De waarheid was dat er vroeger een dermate grote sociale controle was dat als je buiten de boot viel je leven zeer onaangenaam was of gemaakt werd. Dan druk ik me heel zacht uit. Het waren inderdaad ook vrolijke tijden. Het was in verhouding tot nu uitermate veilig.
  Wat er verloren is gegaan is waardering voor elkaar, veiligheid, vriendschap, behulpzaamheid.
  Het is wel zo, dit is het oude Nederland niet meer Hier regeert het grootste uitschot dat vindbaar is en dat is zo in heel de Westerse wereld. Voor onze medelanders geldt: minder, minder, minder en dan bedoel ik geen van enkele die lui hier thuishoort of ook maar iets bijdraagt aan een positief levensklimaat.

  Geliked door 1 persoon

 14. Des duivels zegt:

  Heer Driek, u heeft wederom uw gedachten en gevoelens voortreffelijk weten te verwoorden. Ik ben het volmondig met u eens. De lieden die ons regeren zijn te walgelijk voor woorden. U ook nog een gezegende dag heer Driek.

  Like

 15. mr.Ethos zegt:

  Er zijn ontiegelijk veel Hollandse meiden die prat gaan op dat Afrikaanse schorremorrie, zeer waarschijnlijk ook die twee daar aan het strand ha ha ha ”Planet of the Apes” ha ha ha wat een super goeie visionaire film was dat eigenlijk!

  Like

 16. Annette zegt:

  Een goed stuk, Driek! Ik heb er ook heel heel heel veel moeite mee. Zelf ben ik inmiddels de 65 gepasseerd, dus die mooie tijd van onbezorgd naar het strand, zwembad enz. te gaan heb ik natuurlijk heel lang mogen meemaken. Waar ik mee zit is hoe het straks met mijn kinderen en kleinkinderen zal gaan. Nu zijn mijn kleinkinderen nog klein, maar hoe zullen zij het straks hebben over, zeg maar, tien jaar. Heel eerlijk: ik heb er een schrikbeeld van. Natuurlijk ben ik wel zo wijs om daar met de ouders van deze lieve kinderen niet over te praten, want zij hebben een geheel ander beeld van de huidige situatie. Met dank aan al het niet-nieuws of verkeerd nieuws dat hen wordt voorgeschoteld. Maar sinds ik zo ongeveer een jaar geleden met alternatieve sites in aanraking ben gekomen kijk ik inmiddels heel anders tegen alles aan. Het is heus niet zo dat ik zomaar zondermeer alles voor zoete koek aanneem, maar zelfs als er voor 50% de waarheid wordt verteld (de MSN spreken voor 100% leugens) dan is er meer dan genoeg reden om ons zeer ernstig zorgen te maken. Trouwens ik las net op Geen Stijl een meesterplan hoe met de migrantencrisis om te gaan. Werkelijk geniaal! Waarom hebben die vet betaalde bestuurders uit Brussel nog niet zoiets bedacht? In het kort: meteen bij binnenkomst de echte vluchtelingen scheiden van alle gelukszoekers (scheelt waarschijnlijk meer dan de helft) en vervolgens goed begeleiden in de vorm van verplicht onderwijs (voor iedereen, jong en oud, man en vrouw) en dan leren hoe ons landje in elkaar steekt. Iedereen die daar niet aan mee wil doen gelijk terugsturen naar de zandbak, waar zij vandaan kwamen Lijkt me een mooi plan.

  Geliked door 1 persoon

  • wim zegt:

   Annette, ik begrijp dat het lastig is. Maar blijf – op de juiste momenten en de juiste manier – ‘zaaien’. Er zijn argumenten genoeg om zonder te vervallen in ‘die goede oude tijd'(wat alleen maar weerstand opwekt, tegengas te bieden. Het drama dat we thans meemaken kan wel eens heel veel te maken hebben met ouderen die niets meer hadden om echt door te geven aan hun kinderen… Als alles even goed is en het om het even is wat je doet of laat, heeft niets meer waarde. Laat staan dat er iets is waar je voor wilt vechten…

   Like

 17. aafke zegt:

  Opdat men niet zomaar lichtvaardig oordeelt: de ingepakte dolfina’s, van wie de bilcontouren duidelijk zichtbaar zijn, dragen uv-werende badkleding

  Like

 18. Beste Driek, helemaal goed verwoord. Ook ik moet aan de eerste regel van dit liedje denken. Ferme jongens, stoere knapen foei hoe suffend staat gij daar.

  Like

 19. Ad de Koning zegt:

  Driek, ben het helemaal met je eens en je hebt het weer prachtig gezegd, ik weet wel dat het voor sommigen niet altijd leuk was en dat ligt er ook aan waar je woonde want in strenge gereformeerde plaatsen was je niet zo vrij, maar ik woonde in Breda en heb een heerlijke jeugd gehad, dat had natuurlijk ook te maken met wat voor ouders je had en hoe je jezelf opstelde, ik voelde me in ieder geval vrij en kon, binnen bepaalde grenzen, doen wat ik wilde.

  Like

 20. Japio zegt:

  Wederom een goed verhaal Driek, je verwoord de gedachten van velen Nederlanders. Vroeger was het wat maar het heden is vele malen erger. De onbezorgdheid is volledig weggenomen door de import van al dat schorriemorrie. Uiteraard met medewerking en goedkeuring van de met name linkse politiek is ons landje moreel zwaar in verval gekomen. Ik ben bang dat de relatief onbezorgde tijd van weleer nooit meer zal wederkeren. Het juk die ons opgelegd wordt door het wanbeleid van de politiek, zowel financieel als de islamisering is immens. En Fransje Timmermans maar pleiten dat we met z’n allen niet Europa zo moeten bekritiseren maar het (beest) moeten omarmen. Die vuile hypocriet met z’n krokodillentranen, en met z’n dik betaalde gecreëerde baantje. Jij/u ook een gezegende dag Driek.

  Like

 21. aegoliuscs zegt:

  Lang geleden maar over enige tijd in NL?
  Politieagent meet badpakken in Washington dc
  http://www.isgeschiedenis.nl/historische-foto/politieagent-meet-badpakken-in-washington-d-c/

  Like

 22. Jan zegt:

  Waarom dragen ze niet een micro bikini in plaats van zo een kleed die van boven tot beneden bedekt!

  Like

 23. Hendrik zegt:

  Ik kan me volledig aansluiten bij dit geschrift. Ik wil ook kosten wat het kost het “voormalige Nederland” terug. Dat houdt dus in dat alle moslims eruit moeten. Goedschiks of kwaadschiks

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s