ISIS en bomaanslagen: de schijnheiligheid van Saoedi-Arabië

Screenshot_86

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Aan het einde van de ramadan werd Saoedi-Arabië geteisterd door drie bomaanslagen. Maar de woede en verontwaardiging van de wahabitische elites van het land is aan schijnheiligheid niet te overtreffen. Wie wilde honden voert, wordt ook gebeten.

Contra magazine

Ideologisch bestaan er tussen de Wahabieten in Saoedi-Arabië en de “Islamitische Staat” (ISIS) in feite geen verschillen. Ze verschillen slechts in de keuze van de middelen. De wahabitische prediker sjeik Adel al-Kalbani zei niet voor niets: “Wij volgen hetzelfde idee als dat van ISIS, alleen brengen wij het op een meer gecultiveerde manier in de praktijk.” Dus bijvoorbeeld door middel van haat-preken in moskeeën en het financieren van terreur in plaats van de aanslagen zelf uit te voeren.

Toen in Medina, Jeddah en Qatif zelfmoorddaders hun bommen tot ontploffing brachten, was de schok in Saoedi-Arabië groot. Maar de reacties van de wahabitische elites op de aanslagen druipen van huichelarij en schijnheiligheid. Want terwijl de veiligheidstroepen tegen de ISIS-cellen in het land optreden en tot nu toe minstens 5.000 “terreurverdachten” (waarvan ongeveer 800 leden van ISIS) achter de tralies stopten, tonen delen van het Saoedische establishment openlijk sympathie voor de terreurorganisatie en minstens 3.000 Saoedi´s hebben zich zelfs aangesloten bij de strijd van de militie in Syrië en Irak. In totaal zouden minstens een half miljoen Saoedi´s sympathiseren met de “Islamitische Staat”.

Maar ook de Saoedische financiële middelen, die in de hele wereld gebruikt worden om moskeeën te financieren, en duizenden wahabitische imams, die in ontelbare landen de “puriteinse” islam prediken en zodoende bijdragen aan de radicalisering van moslims in de hele wereld, maken deel uit van het probleem. Want wilde honden neigen ertoe de hand te bijten die hen voert – en des te meer zulke wilde honden men voert, hoe meer van hen zullen hun tanden in het vlees van het “baasje” zetten.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Hypocrisie, ISIS, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Rotzakken, Terrorisme, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

7 reacties op ISIS en bomaanslagen: de schijnheiligheid van Saoedi-Arabië

 1. Thom zegt:

  In Erdogan’s hand bijten ze tenminste nou ook.

  Like

 2. vanhetgoor zegt:

  Prachtig: ‘Wie wilde honden voert, wordt ook gebeten.’

  Ik heb liever te maken met wilde honden dan met Saudi’s want wilde honden zijn hoewel een beetje onbeschaafd toch betrouwbaar, en bij de Saudi’s is dat schijnbaar anders, ze doen zich voor alsof zij nog enige beschaving hebben, maar dat is slechts een opzettelijk gekweekte verwachting.

  Like

 3. Luchtpint zegt:

  “Wij volgen hetzelfde idee als dat van ISIS, alleen brengen wij het op een meer gecultiveerde manier in de praktijk.” Dus bijvoorbeeld door middel van haat-preken in moskeeën en het financieren van terreur in plaats van de aanslagen zelf uit te voeren.

  En door zoveel mogelijk financiële steun te verlenen aan bv. de ISI, de geheime dienst van Pakistan, die zelf vergeven is van de Salafisten en die geen kans onverlet laat om terreurbewegingen op te richten en hun aanslagen in India te organiseren, zoals Lashkar e Taiba en de terreurbewegingen in Kashmir. En om de opkomst van IS in Afghanistan te financieren. En om zoveel mogelijk salafistische geschriften te verspreiden in PDF formaat op forums voor “moslims”, die door stupide Westerlingen als een ongevaarlijke “renaissance van pure moslim moraliteit” worden gezien. En om hun militante zonen uit te sturen naar Jemen, Syrië en Iraq om zoveel mogelijk sjiieten om zeep te helpen.

  Dat bedoelt men met gecultiveerd: zelf de poten niet vuil maken, en blijven opereren onder het mom van bevoorrechte handelspartner en bondgenoot van het Westen ! En dankzij Westerse onnozelheid zal dit nog wel een tijdje zo door gaan. Alhoewel: dat Europeanen er niets van willen begrijpen kan ik nog vatten, maar voor de Verenigde Staten is er een duidelijk strategisch belang mee gemoeid. De Russische invloed uit het Midden-Oosten houden onder het valse voorwendsel van democratie te willen verspreiden in het MO, terwijl iedereen al lang zou moeten begrepen hebben dat dat onmogelijk en zelfs niet wenselijk is..Allemaal platte retoriek, dikke zever voor de opsmuk ! Als ze in het Witte Huis echter willen geloven dat de Saoeds hun werk in de CIA zijn plaats zal doen met het doel dat de CIA zelf voor ogen heeft, dan zijn ze niet goed snik ! Dat kan voor Saoedi Arabië nooit de bedoeling zijn. Die hebben hun eigen agenda.

  Like

 4. Laten ze elkaar maar lekker afmaken in barbarenland, alle kleine beetjes helpen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Nu nog een bom op de kaaba, dan hoeven die stakkers daar ook geen tig keren meer om heen te draaien.

  Like

 6. hslot4 zegt:

  Opgeruimd staat netjes scheelt weer werk .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s