Niemand heeft het meer over “geschoolde arbeidskrachten”: nauwelijks integratie van “vluchtelingen” op de arbeidsmarkt

Screenshot_81

(Vertaling: E.J. Bron)

Brussel wil zich nu inzetten voor het inbinden van miljoenen “vluchtelingen” in de Europese arbeidsmarkten. Over dit onderwerp stond onlangs een algemeen debat betreffende “sociale inclusie en integratie in de arbeidsmarkt” op de agenda van het Europees Parlement in Straatsburg.

Duits - Zuerst

Het onderwerp is niet alleen actueel in Duitsland, waar minister van Financiën Wolfgang Schäuble (CDU) onlangs heeft aangekondigd € 2 miljard ter beschikking te willen stellen voor de integratie van “vluchtelingen” in de Duitse arbeidsmarkt. Ook in de andere EU-landen, die grotere contingenten “vluchtelingen” hebben opgenomen, bestaan problemen bij de bemiddeling van stageplaatsen en banen aan migranten.

In Duitsland heeft op dit moment drie vierde deel van de 131.000 werkloos gemelde “vluchtelingen” noch de nodige kennis van de Duitse taal noch een beroepsopleiding en kunnen zodoende op z´n vroegst pas over vijf jaar als “geschoolde krachten” ingezet worden. Al in de herfst van 2015 had de Duitse minister van Arbeidszaken, Nahles (SPD), zich ontnuchterend uitgelaten over de beroepskwalificatie van de massaal Duitsland binnenstromende immigranten – slechts ongeveer 10% van hen zou gekwalificeerd zijn om in Duitsland een stageplek of een baan te kunnen hebben. Nahles heeft het tegenwoordig niet meer over de arbeidskrachten van morgen, maar van “overmorgen”.

Volgens onderzoek van de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” hebben de 30 belangrijkste Duitse DAX-ondernemingen tot begin juni 2016 maar 54 “vluchtelingen” in vaste dienst aangenomen. Waarvan 50 alleen al bij de Duitse Post. Ondanks 665.000 vacatures in Duitsland (stand: juni 2016) lukt het blijkbaar niet om een noemenswaardig aantal “vluchtelingen” in de arbeidsmarkt te integreren. Het grootse deel van de “vluchtelingen” komt volgens een statistiek van het Duitse Agentschap voor Arbeid eerst alleen maar in aanmerking voor  eenvoudige ondersteunende werkzaamheden.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, cultuurrelativisme, EUSSR, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, landverraad, onwetendheid, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

17 reacties op Niemand heeft het meer over “geschoolde arbeidskrachten”: nauwelijks integratie van “vluchtelingen” op de arbeidsmarkt

 1. Jean zegt:

  Nog niet overtuigd dat die EU misdaadinstelling gesloopt moet worden????
  Die zijn echt bezig met de ondergang van onze beschaving te realiseren puur voor eigen gewin.
  Ik heb altijd gedacht dat misdaden tegen eigen volk “zware misdaden” waren…

  Like

 2. Thoth zegt:

  (..)Ondanks 665.000 vacatures in Duitsland (stand: juni 2016) lukt het blijkbaar niet om een noemenswaardig aantal “vluchtelingen” in de arbeidsmarkt te integreren. Het grootse deel van de “vluchtelingen” komt volgens een statistiek van het Duitse Agentschap voor Arbeid eerst alleen maar in aanmerking voor eenvoudige ondersteunende werkzaamheden.

  Ook in Nederland. Na ze eenmaal toegelaten zijn, asiel hebben, dan moet eerst de taal hebben geleerd, minimaal 3 jaar, daarna een eenvoudige opleiding van 2 jaar en je kan aan de slag als een ‘soort’ gemeenteambtenaar, conciërge, etc… alleen zijn dat te weinig. De rest (80%) gaat in de bijstand en wij kunnen het betalen.

  Like

 3. joga zegt:

  Putjesschepper?

  Like

 4. Ad de Koning zegt:

  En zoals iedere keer weer hebben de gewone burgers dit allemaal al lang voorspeld, alleen de politici blijven geloven in sprookjes.

  Like

 5. Angie1968 zegt:

  Zucht..Iedereen weet toch dat deze asielzeikerds te dom zijn om te poepen. Verreweg de meesten zijn (zo goed als) analfabeet, ze hebben nauwelijks animo om te integreren, komen hier alleen voor het gratis geld en voorzieningen. En niemand legt ze een strobreed in de weg als ze rotzooi trappen, vrouwen/homos/joden lastig vallen, etc…Dit zijn Untermenschen in de ware zins des woords, en daar is maar 1 oplossing voor: UITZETTEN en nooit meer toelaten!

  Like

 6. Mirjam zegt:

  What else is new? Dit had ieder kind kunnen vooruitzien en wisten ze al voordat de hele stroom hiernaartoe kwam. Dus het is geen naïviteit dat ze dit nu pas erkennen, maar bewuste onnozelheid. Doen alsof, zodat de burgers niet in opstand komen/kwamen tegen zulk een domheid.

  Like

 7. ieznogoedh zegt:

  Nou, dat komt dan wel goed want de gemiddelde moslim kan niet wachten met aan het werk gaan. Die zal zo blij met zijn baantje zijn dat hij zelfs het tig keer bidden per dag en de ramadan vergeet. Jawohl!
  Overigens staat Schauble een heel ander doel voor ogen. Die geweldige moslimmannen moeten Duitse vrouwen bevruchten, want anders wordt het een inteelt zooitje hier in de BRD.
  En als die Duitse vrouwen niet goedschiks willen, dan maar kwaadschiks. Als ze links zijn vinden ze dat laatste niet zo erg. Immers de Duitse samenleving heeft dan schuld en dus wordt dan gezegd dat de kwaadschikse bevruchter een Duitser was. Jawohl!

  Like

 8. witte raaf zegt:

  Ben toch benieuwd wie er hier in de toekomst de delta-werken etc bij gaan houden!!
  denk eerder dat we hier straks onder water staan en dan is dan niet te verwijten aan het milieu en de opwarming!

  Like

 9. elisah zegt:

  Daarbij niet vergeten dat Turkije na de gemaakte vluchtelingendeal, de geschoolde en bruikbare asielzoekers houdt en de kansloze, de domme, de zieke, de criminele én de te oude vluchtelingen door stuurt naar ons…… Dat is echt heeeel slim gedaan, die ‘deal’.

  Like

 10. Claudia M. zegt:

  De beroepskwalificatie…? Ik zou me meer zorgen maken over de arbeidsethos!

  Geliked door 1 persoon

 11. Hendrik M. zegt:

  Helemaal niet moeilijk dat werk, kan met weinig kosten, kruiwagen en bats, dijken repareren en ophogen; werk zat!

  Geliked door 1 persoon

  • hendrikush zegt:

   Wel wat gewapende opzichters erbij om te zorgen dat ze niet weglopen.

   Like

  • witte raaf zegt:

   Hendrik M 23.46

   Ik doelde ook niet op dijken ophogen met kruiwagens en bats,iedere droeloe kan achter een kruiwagen aanlopen en een schep in z’n handen nemen,ik dacht meer aan het ontwerpen en het groot onderhoud van bv de westerschelde kering,de ingenieurs die deze ontworpen hebben,het hele watermanagment in Nederland,de inpoldering etc.etc. zie de “hoogontwikkelden”uit de zandbak dit Nederlandse vakmanschap nml nog niet zo snel en kundig overnemen!!

   Like

 12. Pingback: Niemand heeft het meer over “geschoolde arbeidskrachten”: | eunmask

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s