Poetin verbiedt Soros-organisaties in Rusland

Screenshot_84

Georges Soros, de “humanitaire” brandstichter van Europa.

(Vertaling: E.J. Bron)

Het Russische Openbaar Ministerie heeft het “Open Society Institute” en de daaraan verbonden organisaties van de geldmagnaat George Soros ongewenst verklaard. Medewerking in Soros-organisaties is voor Russen in het vervolg strafbaar, omdat deze activiteiten – aldus Russische justitie – de grondwet van Rusland bedreigen. Talrijke analisten beschuldigen Soros ervan een bijzonder actieve rol bij de Maidan-putsch in de Oekraïne gespeeld te hebben.

Nadat een rechtbank in Moskou enkele maanden geleden nog activiteiten van “Scientology” in Rusland had verboden en aan de zogenaamde “kerk” een termijn van zes maanden oplegde om het land te verlaten, wordt het nu ook in toenemende mate ongezellig voor de beruchte Soros-stichtingen in het land.

Screenshot_82In een standpuntbepaling verklaarde het Russische Openbaar Ministerie dat de activiteiten van het zogenaamde “Open Society Institute” en de “Open Society Institute Assistance Foundation” de grondwet en de nationale veiligheid van het land bedreigen. Ondanks de welluidende namen dienen organisaties zoals het “Open Society Institute” er vooral voor om trans-Atlantische belangen door te drukken en volgens ze het concept van “soft  power”. Anders dan klassieke militaire agressie richten NGO´s zoals die van Soros of van de zich gedeeltelijke in het bezit van de Amerikaanse staat bevindende en door de CIA beïnvloede NED-stichting zich vooral op burger-maatschappelijke beïnvloeding en destabilisering.

Tot het jongste verbod op de Soros-groepen behoren het sluiten van kantoren, het bevriezen van financiële middelen en het verbieden van het verspreiden van materiaal van de NGO.

De bedrijvige financiële investeerder George Soros is bijzonder actief op dit terrein. Normaal gesproken gaat de zogenaamde betrokkenheid van Soros voor “vrije samenlevingen” echter samen met eigen winstbelangen en richt het zich vooral tegen het handelen van regeringen dat deze in de weg staat. Ook bij de staatsgreep in de Oekraïne verleden jaar speelden Soros-stichtingen vooral op het gebied van het mediale framen een uiterst actieve rol.

De feitelijke uitzetting van de Soros-organisaties uit Rusland is het gevolg van een wet, die de Russische Senaat in juli vorig jaar aannam. Op een “patriottische stop-lijst” staan sindsdien twaalf NGO´s vermeld die in Rusland als ongewenst gelden. Zeven Amerikaanse NGO´s met een expliciete politieke opdracht, twee Oekraïense diaspora-groepen, twee Poolse NGO´s en een zelfbenoemde mensenrechtengroepering die op het schiereiland de Krim gevestigd is.

Tot de bekendste van deze groepen behoort  behalve de “Open Society Foundation”, de “MacArthur Foundation” en het “National Endowment for Democracy” ook de Amerikaanse denktank “Freedom House”.

Nu heeft de arrondissementsrechtbank in Moskou op aanvraag van het Russische ministerie van Justitie opdracht gegeven de filialen van “Scientology” in Moskou te sluiten. In het besluit staat dat de organisatie de godsdienstvrijheid voor andere doeleinden zou misbruiken. De vestiging van “Scientology” in Moskou heeft nu officieel zes maanden de tijd om te stoppen met haar activiteiten.

Bron:
http://unser-mitteleuropa.com

Bron oorspronkelijk artikel:
www.anonymousnews.ru

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Desinformatie, Elite, Europa, gezond realisme, Graaien, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, New World Order, NGO´s, nieuw fascisme, Patriottisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Rusland, socialistisch idealisme, soevereiniteit, Volksvijandigheid, Vrijheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

18 reacties op Poetin verbiedt Soros-organisaties in Rusland

 1. ieznogoedh zegt:

  Die Putin is in zijn eentje slimmer dan al die dwazen van de EU en obama en zijn vazallen bij elkaar.
  En die Soros, kan dat ouwe lijk niet gewoon eens een hartstilstand krijgen?

  Geliked door 1 persoon

 2. witte raaf zegt:

  Kijk,dat zijn pas maatregelen,
  kunnen ze hier nog wat van leren!!

  Geliked door 1 persoon

 3. Angie1968 zegt:

  Kijk, zo moeten wij dat in het westen ook doen! Nu hebben we alle macht uit handen gegeven aan ondemocratische instelingen (EU), en aan multinationals en zgn NGOs. Grenzen stellen, verbieden, het land uitschoppen, confisqueren etc.. Bescherm je eigen landsbelangen! Leve de Russische methode!

  Like

 4. Verstandige man die Poetin !

  Like

 5. Dicksy zegt:

  Soros is dan nog kind aan huis bij de Clintons via allerlei instellingen net als Albright die heel veel kans heeft terug te keren op het politiek toneel als Cinton president wordt.
  Geloof me maar en ik ben geen helderziende, de wereld zal er vanaf 20.01.2017 ( inauguratie van de nieuwe president ) heel anders gaan uitzien en het zal zeker niet ten goede zijn.

  Like

 6. Hendrik M. zegt:

  Denk dat Poetin heel verstandig handelt!

  Like

 7. JooJootje zegt:

  Ik geeft Moskou groot gelijk.

  Like

 8. Jackie2015 zegt:

  Putin heeft meer hersens in zijn pink dan al die hotemetoten in het Europese parlement

  Like

 9. johan zegt:

  Respect meneer Poetin u toont zich een ware leider, helaas ontbreekt dat bij ons Nederlandse politici. Onze politici kan je vergelijken met ongewervelde diersoorten het ontbreekt ze aan een ruggegraat. In de toekomst zullen wij echt de hulp van Rusland nodig hebben.

  Like

 10. Misschien kunnen wij wel een fanclub voor Poetin oprichten, omdat hij het zo goed doet.

  Like

 11. Anna zegt:

  Een van de belangrijkste taken van een regering is de goed willende burgers beschermen tegen slechte mensen….
  Putin brengt dit hier in de praktijk.
  En ja dat gaat gepaard met een hoop kritiek en commentaar van de zogenaamde humanisten…. Want die gaan er vanuit dat alle mensen goed zijn……
  En dat alle mensen gelijk zijn……
  Maar helaas tonen de partijen van die meneer SOros dat dit niet zo is…..
  Dus ja dan moet je wel eens de ( humanistische) wetten overtreden om de goed willenden te beschermen……
  Dan word je maar aangeklaagd voor het schenden van mensen rechten als je daar mensen levens mee redt nou dan moet dat maar.
  En dat heeft Puntin heeeeeeel goed begrepen…..
  Waren onze leiders hier ook maar zo slim dan was de hele zwarte Pieter discussie niet nodig geweest….. Dan had de overheid met het recht in de hand zelfs met harde hand kunnen zeggen stop nou eens met die onzin……..
  De overheid durft hier geen stelling te nemen in het beschermen van zijn burgers…..l
  Dit zijn nog maar ” proefballonnetjes” dit gehumaniseerd gedram kan en zal heel ver gaan….
  We hebben nu al een partij in de kamer die zich hiervoor hard DENK(T) te gaan maken…..
  Wees gewaarschuwd, dit gaat ten koste van onze vrijheid,,,,

  Like

 12. Astrid zegt:

  Soros klinkt als ‘sorrows’ en die moet je dus bij voorbaat buiten de deur houden. Poetin heeft groot gelijk.

  Like

 13. Astrid zegt:

  Op 4 augustus 2013 sprak de Russische president Vladimir Poetin de Doema (Russisch parlement) toe, en gaf een toespraak over de spanningen met minderheden in Rusland:

  “IN RUSLAND LEVEN WE ALS RUSSEN. ELKE MINDERHEID, VAN OVERAL, DIE WIL LEVEN IN RUSLAND, OM TE WERKEN EN TE ETEN IN RUSLAND, SPREEKT RUSSISCH, EN MOET DE RUSSISCHE WETTEN RESPECTEREN.

  ALS ZE DE SHARIA PREFEREREN, EN HET LEVEN LEIDEN VAN EEN MOSLIM, DAN ADVISEREN WIJ HEN OM NAAR DIE PLAATSEN TE GAAN WAAR DAT IS DE STAATSWET. RUSLAND HEEFT GEEN ISLAMITISCHE MINDERHEDEN NODIG. MINDERHEDEN HEBBEN RUSLAND NODIG, EN WE ZULLEN ZE GEEN SPECIALE PRIVILEGES TOEKENNEN, OF PROBEREN OM ONZE WETTEN TE VERANDEREN OM BETER BIJ HUN WENSEN TE PASSEN.

  HET MAAKT NIET UIT HOE HARD ZE ROEPEN ‘DISCRIMINATIE’. WE TOLEREREN GEEN GEBREK AAN RESPECT VOOR ONZE RUSSISCHE CULTUUR. WE KUNNEN BETER LEREN VAN DE ZELFMOORD VAN AMERIKA, ENGELAND, NEDERLAND EN FRANKRIJK, ALS WE WILLEN OVERLEVEN ALS NATIE. DE MOSLIMS ZIJN DIE LANDEN AAN HET OVERNEMEN EN DAT ZAL ZE NIET LUKKEN MET RUSLAND.

  DE RUSSISCHE GEWOONTES EN TRADITIES ZIJN NIET COMPATIBEL MET HET GEBREK AAN CULTUUR OF DE PRIMITIEVE MANIER VAN SHARIA WETGEVING EN MOSLIMS. WANNEER DIT EERVOLLE WETGEVEND LICHAAM DENKT AAN HET MAKEN VAN NIEUWE WETTEN, MOET HET IN GEDACHTEN HEBBEN DE RUSSISCHE NATIONALE BELANGEN VOOROP TE STELLEN, IN ACHT NEMEND DAT DE MOSLIMS MINDERHEDEN ZIJN EN GEEN RUSSEN.”

  De politici in de Doema gaf Poetin een vijf minuten durende staande ovatie

  http://worldunity.me/vladimir-poetin-over-moslims/
  – – – – – – – – –
  Soros is eigenlijk ook een soort moslim: bezeten, bezitterig, uit op wereldmacht. Geen duimbreedte geven aan die ouwe megalul.

  Like

 14. hslot4 zegt:

  Oh dat zijn van die bedrijven die democratie komen brengen en voor open grenzen zijn en gelijke rechten en Gmo’s en witte luchten want de aarde warmt op
  Putin is ook zo een Europaphobe .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s