Krankzinnige “christenen”

Screenshot_19

Christelijke slachtoffers van de barbaarse “religie van de vrede”. 

(Door: Wim van Schaik)

Wereldwijde overheersing en onderdrukking van alle andere geloven is een plicht die alle moslims met elkaar verbindt. De gevolgen zien we overal waar de islam dominant is. Kijk maar naar de genocide op christenen in het kalifaat van IS: bekeren tot de islam, een speciale belasting betalen (die bijna niemand kan opbrengen) of strijden, wat de dood betekent. Gruwelijk! Maar voor (destijds) minister Timmermans niet gruwelijk genoeg. Hij had er lak aan dat christenen in Irak werden uitgemoord en weigerde voor hen op te komen.

Was hier sprake van post-christelijk ressentiment? Zoals je wel vaker hoort: ‘Ja, maar christenen zijn zelf ook niet altijd zo aardig voor andersdenkenden.’ Zou kunnen. Maar waarom laten ook christenen, hun geestelijke en politieke leiders voorop, het afweten? Waarom komen ook zij niet massief op voor hun vervolgde geloofsgenoten? Is dat angst om van ‘voortrekken’ beticht te worden? Doorgeslagen deemoedigheid? Zelfhaat?

Neem dominee Jaap Kraan. Hij schreef een boek over iets wat we allemaal al lang weten: hoe de Protestantse Kerk (PKN) in de periode 1960 – 2010 heel anders is gaan denken over de islam en nu vooral de overeenkomsten met de islam benadrukt. Dialoogmannetje Kraan is blij met die ontwikkeling, al gaat die voor hem niet ver genoeg. Want ‘christenen en moslims zijn mede-pelgrims die dezelfde God bedoelen’. En: ‘Islam wil letterlijk vrede, onderwerping aan Allah, en zo vrede met de mensen. Dat is al eeuwen zo geweest. Veel van het extremisme is een verlate reactie op het kolonialisme en eeuwen van onderdrukking.’ Ja, ja, de islam wil vrede. De barbaarse slachtpartijen zijn ons verdiende loon. Het echte gevaar is Wilders. Het is de al zo vaak weerlegde riedel. Het is onwil om na te denken over wat islam met ‘vrede’ bedoelt. Het is ontkennen dat de geschiedenis van de islam één grote plundertocht is met 270 miljoen doden. En het gaat maar door. We kunnen het niet over het hoofd zien dat massa’s christenen zijn ontheemd, worden verdreven, gemarteld, verkracht, tot slaaf gemaakt, onthoofd en vermoord, omdat zij geen moslims zijn. Maar krankzinnige “christenen” zoals Kraan bespeuren alleen maar ‘karikaturen’ en ‘grove vertekeningen’ van de vredelievende islam.

Kraan valt door de mand als hij een slip of the tongue maakt en zegt dat pas na 2001 moslimextremisme een feit werd: ‘Toen ging de geest echt uit de fles.’  Uit die fles komt:  echte, pure, honderd procent islam! En die blijkt helemaal niet zo vredelievend. Hannah Kohlbrugge, hoogleraar Iraanse taal- en letterkunde, schreef (2002) het op voor de kerken: ‘De islam is doortrokken van haat, een gezwel dat als het niet wordt weggesneden, zich uitbreidt’.  Kraan is daar niet blij mee en het was vloeken in de toen al politiek correcte kerken. De islam oorzaak van de problemen? Dat kon niet waar zijn. Direct begon men de wezenlijke verschillen tussen islam en christendom op bange en knullige manier toe te dekken. En dat gebeurt nog steeds, in toenemende mate zelfs.

Het is nu zover dat de gevestigde kerken durven nog amper durven tegen te spreken dat God en Allah ‘dezelfde’ is. Zover, dat lieden als Kraan en kerkelijke leiders wel lieve groetjes uitwisselen met moslims, wel met hen gezamenlijke iftar-maaltijden houden en het Suikerfeest vieren, maar met geen woord durven reppen over de duizenden broeders en zusters die onder de islam geen leven hebben en door aanhangers van die afschuwelijke haatideologie vermoord (dreigen te) worden. Laat staan dat zij ferm en aanhoudend protesteren tegen de ongebreidelde immigratie van moslims, de motor van de islamisering van Europa.

Maar de doorsnee christen dan? Die gaat toch zeker niet mee in dat wegkijken en islam knuffelen? Was dat maar waar. Wie wel eens in gesprek gaat, het oor hier en daar te luisteren legt en de ogen op fora de kost geeft, schrikt niet alleen van de onkunde omtrent de ware aard van de islam, maar vooral van de onwil om de feiten onder ogen te zien. Niets nieuws onder de zon. In het Oude Testament klaagden de zieners al dat men liever hoorde spreken van zachte dingen.

Daar komt nog wat bij. Terwijl bij Irakese en Syrische christenen het besef groeit dat zij zich moeten verdedigen, met wapens welteverstaan, houden veel christenen het hier bij hun  geperverteerde opvattingen over naastenliefde en het recht op zelfverdediging en opstand. De ‘geestelijke wapenrusting’ wordt uitgespeeld tegen ‘natuurlijk’ opkomen voor eigen waarden en rechten en voor eigen leven en dat van dierbaren. Dat werkt verlammend en zal uiteindelijk dodelijk blijken! Triest dat te veel christenen zich gek laten maken door hun gekke (ver)leiders.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "religieuze dialoog", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allah, Barbarisme, betutteling, Censuur, Christendom, christenhaat, Christenvervolging, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, Dhimmitude, Eurabië, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, meningsdictatuur, Moslims, Naïviteit, Nederland, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

24 reacties op Krankzinnige “christenen”

 1. Thom zegt:

  Christenen worden in verhouding nog redelijk behandeld volgens de normen van de islam. Christenen worden beschouwd als mensen van Het Boek. zij hebben de mogelijkheid zich te bekeren of belasting te betalen. Doen ze dat niet dan volgt de dood. Ongelovigen zijn nog beroerder af, die worden gewoon gedood en hebben niet de mogelijkheid om de belasting te betalen. Hoogstens kunnen ze zich bekeren als ze er zeer rap bij zijn en als ze gematst worden.

  Like

  • wim zegt:

   Ware christenen vinden het helemaal geen redelijke behandeling dat zij hun Heer moeten verloochenen. En wij zouden dat ook niet moeten vinden. NB op last van een haatideologie die zelf afvalligheid met de dood bestraft, iemand zijn diepste overtuiging laten verloochenen!. Als zij de kracht krijgen zullen ware christenen de dood verkiezen boven het belijden van een valse god (ook al zou het in naam zijn). Christenen stierven ooit in de Romeinse arena’s omdat zij weigerden aan de keizer te offeren… En zo gebeurt het nu weer dat christenen liever onthoofd worden dan te buigen voor allah. Hier openbaart zich het geheim van de diepe relatie met de God van Abraham, Izak en Jacob door Christus Jezus en de scheiding tussen ware christenen en naamchristenen.

   Like

 2. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Religie is niet meer divers. Schijnbaar zijn de overeenkomsten dusdanig dat ze toch samen door 1 deur kunnen!
  De reden waarom ik atheïst ben!

  Like

  • Paul55(realist:) zegt:

   Zo ver is het al, dan maar schijnheilig doen, om die moordmachines ter wille te zijn.
   Maar het is je zelf verraden. De islam verdiend het om uitgeroeid te worden, willen we de wereld redden. Niet het milieu wordt ons noodlottig, de weerzinwekkende, bloederige islam zal de wereld in bloed doen dompelen. Notabene europa haalt deze bloederige monsters binnen de grenzen. Ik kan het niet bevatten dat dit gaande is!

   Like

  • Ik ben 5,5 jaar Jehovah’s Getuige geweest. Jehovah’s Getuigen veroordelen de islam in hun lezingen maar nooit in hun lectuur omdat dat ‘gevaarlijk’ is voor hun broeders en zusters in islamitische landen. Ik heb nog twee jaar in een katholieke kerk gezeten tijdens diensten maar die begonnen steeds geld te vragen voor islamitische vluchtelingen want heel misschien kwam daar een bekeerling uit voort. En maar positief over de islam praten en schijnheilig doen. En natuurlijk Geert Wilders veroordelen. Toen ben ik daar ook voorgoed uitgestapt!!1

   Like

 3. Driek zegt:

  “Wie wel eens in gesprek gaat, het oor hier en daar te luisteren legt en de ogen op fora de kost geeft, schrikt niet alleen van de onkunde omtrent de ware aard van de islam, maar vooral van de onwil om de feiten onder ogen te zien. Niets nieuws onder de zon. In het Oude Testament klaagden de zieners al dat men liever hoorde spreken van zachte dingen”.

  Ja, dat ben ik helemaal met u eens, meneer van Schaik, ik blijf verbaasd dat die dominees als ene Jaap Kraan maar vol blijven houden dat islam en christendom gelijk zijn en dezelfde God aanbidden. Wat een waanzin. Ik kan werkelijk geen enkele overeenkomst vinden tussen bijbel en koran. En ik vraag mij altijd weer af of die dominees ooit wel eens de koran goed hebben bestudeerd. Trouwens ook hun Bijbelkennis trek ik in twijfel.

  Want, er staat geschreven:
  Toen sprak God al deze woorden:
  Ik ben de Here, uw God, die u uit het land Egypte, uit het diensthuis, geleid heb.
  Gij zult geen andere goden voor mijn aangezicht hebben.
  Exodus 20:2

  Jezus gaf duidelijk te kennen dat dit gebod nog steeds van kracht is, toen Hij Satan berispte: “En Jezus antwoordde en zeide tot hem: “Er staat geschreven: Gij zult de Here, uw God, aanbidden en Hem alleen dienen” .Lukas 4:8

  Dit gebod tegen afgoderij wordt elders in het Nieuwe Testament vele malen genoemd, o.a. in Paulus’ instructie aan de gemeente in Korintiërs.
  1 Korintiërs 10:7

  Doch laat ik den lezer niet vermoeien met Bijbelteksten.
  Overigens vind ik het een erg goed artikel.

  Geliked door 1 persoon

  • boorzalf zegt:

   In de islamitische theologie wacht christenen het eeuwige hellevuur als ze blijven vasthouden aan hun geloof dat Jezus Christus de Zoon van God is, waarmee ze de onvergeeflijke zonde shirk begaan.
   Nou Driek, dat zou japie kraan toch moeten weten, het is gewoon een huichelaar.

   Like

  • Taljaard zegt:

   @Driek
   Heel duidelijk!
   Wij verstaan elkaar.
   De PKN is een verkapte staatskerk en daarom de spreekbuis van een goddeloze overheid, die aan de leiband van de islamofielen en de eurocraten loopt.
   Maar het is gelukkig niet bij alle Nederlandse christenen en in alle kerken zoals meneer Van Schaik het boven beschrijft. Velen in bijv. de HHK, de GG en de CGK zijn ook uw mening toegedaan. Hoewel zij soms volstrekt onvoldoende de dreiging onderkennen, die er van de islam en de daarmee verbonden ongelovige haters van Christus en van Israel uitgaat. Maar dat bewustzijn groeit, naarmate het onbeschaamde antisemitisme van de linksen en hun voorlieden in het landsbestuur meer en meer aan de dag komt.
   Zowel de moslims als de op leven en dood met hen verbonden socialisten en links-liberalen ontmoeten elkaar in hun beider haat jegens Gods Kerk en daarmee ook voor Gods volk; zowel voor het geestelijke als het vleselijke Israel en zowel voor de kinderen van het Nieuwe Verbond als het Oude Verbond dus.
   En zo komt de ware aard van zowel het socialisme en de islam voor de christenen alhier steeds meer aan de dag. Hoezeer brood eten profeten als Kraan Gods Woord dan ook zoeken te verdraaiien. Maar de Geest des Heeren zal de Zijnen in dit land leiden en hen de ogen voor deze leugens openen. Tegen deze Geest is geen Kraan, geen PvdA, geen D’66, geen SP en geen GL opgewassen. En de appeasement-politiek van de CU, en recentelijk helaas ook van de SGP, zal tevens op die Geest der waarheid stuklopen.

   ”De HEER’ zal opstaan tot den strijd.
   Hij zal Zijn haters, wijd en zijd,
   verjaagd, verstrooid doen vluchten.”

   Like

 4. Japio zegt:

  Begrijp ik het nou goed? Krijgen de christenen nu de schuld? Het is niet aan de christenen om de islam een halt toe te roepen dat is de taak van de overheid. Ik kan de emotie wel begrijpen maar het is nou eenmaal zo dat Bijbels gezien christenen geen geweld dienen te plegen. Wel vind ik dat de geestelijk leiders de Bijbel moeten volgen en die zegt, alleen door Jezus kom je bij God. Dus het argument van die dominee Jaap Kraan dat allah dezelfde is als God is geheel flauwekul en ten diepste onchristelijk. De Bijbel leert dat in de eindtijd vele valse leraren (dominees paus enz) zullen opstaan om de mens op het verkeerde been te zetten. Ik vind wel dat de geestelijk leiders veel meer mogen en moeten waarschuwen voor de oprukkende en gevaarlijke religie islam. Ik denk dat erg terughoudend zijn daarin omdat ze erg bang zijn voor repressailles, zover zijn we al. En deze reactie verschild niet als die van de reguliere burgers. Iedereen inclusief de vermaarde conferenciers zoals Hans Teeuwen wagen zich niet meer aan islam-kritiek. Het zijn de overheden die de gevaren van de islam moeten onderkennen en daarop moeten anticiperen. Zij zijn het die de levens van de gewone burgers, christen, Jood of atheïst in de waagschaal leggen. Ik snap ook niet dat de christelijke partijen zoals CU en SGP niet veel meer tegengas geven als het gaat om islam-immigratie. Van het CDA hoef je niets te verwachten want die zijn overwegend rooms. En ook doet de paus (jezuïet) nog eens een duit in het zakje want die heult met de islam. Ze sturen aan op één wereldreligie en daar gebruiken ze de islam voor. De NWO is de regisseur van dit alles die laten het allemaal gebeuren.

  Geliked door 1 persoon

  • Deborah Menorah zegt:

   Ben het met je eens, maar moet ook helaas zeggen dat onder de christenen er zeer velen zijn die simpelweg niet (willen?) inzien dat de islam een regelrechte bedreiging is.
   Er zijn zelfs christenen die geloven dat God van de Torah/Bijbel dezelfde is als allah!!! Hoeveel gekker wil je het hebben?
   Ook komen ze continu op de proppen met het gebod naastenliefde en halen dan het verhaal van de barmhartig Samaritaan aan. Is het volgens hen dan de bedoeling dat onze naasten (dat zijn in eerste instantie toch je mede broeders en zusters in Jezus) overspoeld worden door hun toekomstige vervolgers? De gutmensch christen ziet dat gevaar niet.
   En dan nog, zelfs de barmhartige Samaritaan nam de man die langs de weg lag niet op in zijn eigen huis! Hij zorgde ervoor dat hij verzorgd werd en veilig was, maar hij nam hem niet op in zijn huis. Zoals nu al die goedgelovige christenen de moslims massaal welkom heten in ons land.
   Als een volk in de Bijbel zich al mocht aansluiten bij het Joodse volk, dan was dat uitsluitend en alleen op de voorwaarden dat zij alleen de God van de Joden zouden aanbidden en hun gebruiken zouden overnemen. Dit wordt in de Bijbel gesymboliseerd door de besnijdenis van alle mannelijke leden van de stam die zich wilde aansluiten. Een harde eis, maar zonder die voorwaarde was er simpelweg geen samenleven van de volken. Tegenwoordig zouden ze dat integreren noemen. Hoewel ik dat woord steeds minder tegenkom in de media. Misschien omdat het helemaal niet meer de bedoeling is dat de nieuwkomers integreren, maar meer dat wij ons moeten aanpassen?

   Like

  • wim zegt:

   Beste Japio, christenen krijgen niet de schuld van de gruwelijke daden in naam van de islam. Maar op hen rust wel de verantwoordelijkheid om te getuigen; vooral door hun levenswijze, maar als het moet ook door middel van protest: privé, als kerken, bij de overheid. Doen zij dat niet, dan staan ze wel schuldig aan slapheid en nalatigheid.
   En verder, het is een fabel dat christenen geen geweld mogen gebruiken. Christenen hebben zowel uit het Oude Testament als het Nieuwe. Geweld om je te verdedigen is legitiem. Christenen hoeven zichzelf niet af te laten slachten, noch hun dierbaren, familie en vrienden . Die opvatting is echt iets van de laatste jaren, Nog in de Tweede Wereldoorlog deinsden christelijke verzetsstrijders niet terug voor geweld (zoals nu niet in Afrika, Libanon en Syrië). Trouwens Christus zelf sprak (bij gelijkenis) ‘Indien de heer des huizes geweten had in welke ure de dief zou komen, hij zou zijn huis niet hebben laten doorgraven’. Dus, niks lijdelijk toezien hoe er geroofd, en gemoord wordt…

   Like

 5. delamontagne zegt:

  Ondertussen laat de Aartsbisschop van Lyon deze brief voorlezen in de R.K.-Kerken van Frankrijk.
  ……………..
  Beste Vrienden Moslims,

  Een gelukkig “Eid” toegewenst.
  Ter gelegenheid van het einde van de Ramadan wensen wij U allen een goed feest van de “l’Aïd-Al-Fitr” toe, voor U, Uw gezin en Uw verwanten.
  Gedurende een maand lang en doordat de dagen langer waren en dikwijls door de hitte, een beproeving voor U, heeft U opnieuw het vasten meegemaakt.
  U heeft door Uw gebed en door het Vasten God gevraagd om zijn barmhartigheid voor Uzelf en voor Alle mensen.

  De waarde van de “Barmhartigheid” overschrijdt de grenzen van de kerk..
  Zij is n.l. een verbond met het Judaïsme en de Islam die dit beschouwen als een van de belangrijkste eigenschappen van God.

  De Paus hoopt dat het dit jaar de ontmoeting tussen de godsdiensten zal verstevigen en de nobele tradities zal versterken en alle vormen van geweld en discriminatie zal verwerpen.

  Joden en Christenen herhalen dikwijls deze phrase van een Psalm die ook in Uw gebeden tot uitdrukking komt: “God is Groot” ! (Ps 69, 5).
  Wij bidden en smeken God om ons te leiden en elkaar te beminnen.

  Terug-denkende aan alle strafbare feiten , die zo erg zijn dat zij de menselijke waardigheid in Frankrijk en overal ter wereld schaden, hoop ik dat een ieder van ons zich bezig zal houden met het bevorderen van de Vrede en ik vraag God dat hij ons zal helpen ons in de richting van de echte waarheid te begeven.

  Niemand kan de Genade van God tegenhouden omdat zijn “deuren” altijd open staan.

  Philippe cardinal Barbarin
  Archevêque de Lyon Aartsbisschop

  Like

 6. Angie1968 zegt:

  En dan te bedenken dat de Orient vroeger bijna geheel christelijk was totdat die barbaarse hordes uit S. Arabie kwamen. Wat zou het geweldig zijn geweest als de kruisvaarders er wel in waren geslaagd die moslims eruit te slaan. Wat een vrede en voorspoed zou daar nu hebben geheersd.

  Like

 7. Volgens Timmermans worden de christenen door een verdrag beschermt.

  Like

 8. boorzalf zegt:

  Deze link even door gestuurd naar japie en zijn maten. (zal wel verwijderd worden door japie)
  http://inbijbelsperspectief.weebly.com/alarmerend-geloofsbelijdenis-christendom-en-islam-lijken-identiek-lees.html

  Like

  • vanhetgoor zegt:

   Die link gezien, het is een heel erg lang stuk. Het begin gaat goed, maar na een half uur is er geen doorkomen meer aan, het wordt een grote soep. Een punt van kritiek op dat stuk is dat er niet op gereageerd kan worden, er staat namelijk iets in wat een beetje dom is. Men gaat er van uit dat de islam een soort van geloof is, Dat is onjuist. De islam is bedacht om domme mensen tot slaaf te maken. De islam is daarom een vorm van misdaad.

   Het Christendom daarentegen is bedoeld om de mensen vrij te laten leven, zonder dogma’s en zonder erfzonde, dat is ten dele gelukt. Over de islam kan geen goed woord worden gesproken, door middel van een web van leugens en verdichtsels worden mensen in een vicieuze cirkel van ellende geplaatst. De enige uitweg lijkt zelfmoord en geld afdragen aan de moskee. (zakaat is een vorm van aflaat) De dwang waar de moslim onder lijdt wordt groter naar mate men er dieper in gaat. Er is geen weg uit. Het enige dat de moslim rest is de geest uitschakelen en voor eeuwig dolen in een poel van uitzichtloos verdriet, en anderen moeten er dan ook aan geloven. “InBijbelsPerspectief” gaat er abusievelijk van uit dat de islam een geloof is dat ook als geloof is bedacht. De islam is een misdaad-syndicaat dat zich voordoet als een geloof, met rituelen en gebruiken, maar het gaat om geld. Als men de maandelijkse afdracht aan de moskee niet kan voldoen komt er een incasso-mannetje aan de deur, of men komt de moskee niet meer in.

   Like

 9. Overal waar de islam zit heerst er verrotting en verderf, valt niet weg te gummen.

  Like

 10. delamontagne zegt:

  De moslims zelve, denken er heel anders over……….
  //////////////
  Amar Lasfar, imam van de Moskee “Lille-Zuid”, keurt de HETZE tegen de islam af.
  Amar Lasfar van de Moskee “Lille-Zuid”heeft Woensdag een gespierde preek gehouden voor 8000 muslim-gelovigen.
  Dit ter gelegenheid van het “Eid”-feest.
  Hij is ervan overtuigd dat doelbewust een georkestreerde campagne tegen de islam wordt gehouden.

  “Wij hebben een probleem. Een “woordje” van de President van de Republiek Frankrijk voor zijn 6 miljoen burgers van het Islam-geloof, zou geen kwaad hebben gekund.
  De dubbelzinnigheid van de banden tussen ,t religieuze en de politiek in Frankrijk”.
  Dan deed de Eerste Minister van Canada het beter”
  .

  De toespraak die Amar Lasfar afgelopen Woensdag voor 8000 verzamelde moslims, die in Lille bijeen-waren-gekomen hield, was tweezijdig.
  Aan de ene kant gedeeltelijk van religieus pacifisme, gebaseerd op gerechtigheid en vroomheid, de andere met oorlogszuchtige vlagen:
  “Er is een grote bereidheid om de islam en de moslims te beschadigen.”[ door de niet-moslims ].
  Om zijn woorden kracht bij-te-zetten viel de imam terug op enkele “tref”-zinnen;
  Het radicalisme kan niet door het geloof worden verklaard.
  Sommigen willen ons geloof met het terrorisme belasten, maar het heeft niets met islam van doen.
  Wij zijn de eerste slachtoffers en worden het meest getroffen.

  De imam is er van overtuigd dat de islam het doelwit is van een lastercampagne……………..
  etc,etc.
  Uit de Krant:
  La Voix du Nord.
  http://www.lavoixdunord.fr/region/amar-lasfar-recteur-de-la-mosquee-de-lille-sud-denonce-ia19b0n3616315

  Like

 11. vanhetgoor zegt:

  Ik weet niet meer wie het ooit heeft gesteld, of het Charles Bronson was of Clint Eastwood, er zijn maar twee soorten mensen: The Quick en The Dead! Als je niet snel bent dan ben je dood. Als men Christen zijnde in de Arabische wereld tracht te overleven dan is men al 1380 jaar op de verkeerde plaats. Een bak met zand, daar heeft geen beschaafd mens iets te zoeken. Een kat kan er zijn behoefte doen, that’s it!

  Like

 12. jantjeuitnl zegt:

  Degenen die zeggen dat God en allah dezelfde zijn, zijn verraders van Christus.
  Het Christendom is gestoeld op het feit dat Jezus zoon van God is. Dit wordt door allah(satan dus) uiteraard keihard ontkent. Dit valt bijvoorbeeld te lezen boven de ingang van de Al-Aqsa moskee (de huiveringwekkende* gruwel in MT 24:15), daar staat ‘God heeft geen zoon’.
  Nog eentje:
  Mohammed leert je de aarde te veroveren.
  Jezus leert je de hemel te veroveren.

  Like

 13. duinsnip zegt:

  De apostel Paulus zegt onomwonden dat een ieder die een ander evangelie brengt dan dat hijzelf heeft verkondigd over het heil in de Zoon van God, al zou het een engel uit de hemel zijn zoals Mohammed beweerde, die is vervloekt. Hij zegt dat tot twee keer toe, en dat geldt ook de Islam. Maar ook de RK die beweert dat Maria medemiddelares is of de PKN als zij Allah op een lijn stellen met God de Vader. Vervloekte afgoderijen en dat is de boodschap die Paulus bracht.

  Like

 14. Onno zegt:

  Ene K.J. (Karel) Kraan is raadsheer bij de (prins Bernhard) Centrale Raad van Beroep. Deze voormalig gymnasiast is (een afsluitende psychopatentest zou hier nog slechts het laatste puntje op de i moeten zetten) een zgn. ‘adapted compensated’ psychopaat.

  Zonder enige verhoging van de polsslag, dit gepaard gaande met zoetsappige valse bezorgdheid (als van een Amerikaanse TV dominee) richting “overlevenden” maakt hij zich ‘pure evil’ medeplichtig aan kolossale gruwelmoord.

  Dit is een m.n. in de mannelijke lijn erg dominant overdraagbare (!) genetische kwestie, die dus in ieder geval bij de mannelijke Kraan lijn voorkomt.

  Like

 15. Assyriër zegt:

  De Koerden in Irak en hun landroof praktijken.
  Bemerk dat zij de Assyrische etniciteit ook ontnemen.

  BAGHDAD — Christian citizens in the Kurdistan Region of Iraq issued complaints in court June 15 that Kurdish residents are attacking and seizing their villages in the provinces of Dahuk and Erbil. They also accused the Kurdistan Regional Government (KRG) of neglecting the crisis and failing to take serious action to resolve an issue that has been going on for some time.

  On April 13, the KRG had prohibited residents from eight Christian villages in the Nahla area in Dahuk province from accessing the KRG’s headquarters to protest and demand that an end be put to the encroachment upon their land on the part of Kurdish individuals and populations. However, some of them managed to make it to the sit-in location and stage a protest as they held a banner that reflected the deep sorrow plaguing Christians in the region. “Our [Christian] people’s lands are encroached upon across the Kurdistan Region,” the banner read.

  On April 22, a Human Rights Watch report highlighted the hardships facing Christian citizens in the Kurdistan Region amid restrictions by the Kurdish authorities preventing them from peacefully claiming their right to restore these territories.

  Kurdish individuals and tribes have been seizing lands and properties belonging to Christians since the 1980s. In 1986, Saddam Hussein’s regime demolished these villages, leading to the displacement of the residents. However, as soon as the military operations of the former regime had finished, the Kurds returned to these villages and many seized Christian territory, taking advantage of the residents’ forced absence, as per the testimonies of Christian residents of those villages.

  What prompted residents of the villages of the Nahla area to protest is a set of new encroachments made by Kurdish citizens on their land. Earlier this year, several houses were built on these lands in the Nahla area.

  The director of the Ninevah Studies Center, Michael Benjamin, told Al-Monitor that the KRG is seemingly aware of the problem, as it has put forward several initiatives between 2001 and 2010 to resolve the crisis, “but nothing has changed.”

  Benjamin is an activist interested in the issues of minorities and indigenous peoples, and he relentlessly examines and follows up on the issue of Christian lands in the Kurdistan Region. Benjamin said the seized Christian lands in the various regions, towns and villages of the provinces of Dahuk and Erbil are estimated to measure “thousands of acres.”

  He said, “In the Dahuk governorate alone, there is a list of 56 villages where the area of seized land is estimated at 47,000 acres. This list only includes villages whose residents have filed complaints with the relevant courts.”

  He added, “There are villages whose residents were forced to abandon them from the early 1930s onward due to instability, persecution and infringement upon their rights.” These lands include “agricultural fields, pastures, springs and real estate properties.”

  Yonadam Kanna, the chairman of the Rafidain Christian parliamentary bloc in the federal parliament, told Al-Monitor, “The seizure of Christian lands is part of the process of demographic change.”

  He said, “There are more than 60 Christian villages inhabited by non-Christians across the Kurdistan Region, and this is part of the demographic change. We stressed the need to restore those villages and properties, but the KRG measures were not serious, which delayed the issue.”

  In this vein, Benjamin pointed to the role of “partisan and tribal relations,” saying, “The rights of small groups and minorities will be undoubtedly violated as they are the weakest link and lack any strong partisan, political or tribal support.”

  However, Kanna pointed out that “a Christian delegation recently met with Iraqi Kurdistan President Massoud Barzani, who asked for details about the issue and promised to restore the Christian lands.”

  Benjamin said, “The ongoing violation of Chaldeo-Assyrian and Christian property rights for nearly 25 years since the founding of the Kurdistan Region is one of the prime reasons that leads indigenous citizens to feel abused and lose confidence in the government, and this forces them to opt for migration.”

  Mariwan Naqshbandi, the Ministry of Endowments (Awqaf) spokesperson in the Kurdistan Region, attributed the crisis to migration. He told Al-Monitor, “When Saddam bombed areas of the region with chemicals in the 1980s, Christian families fled from their villages and homes. While Muslims returned to the devastated areas, Christians traveled abroad.”

  Naqshbandi said that even after the change of regime under the US occupation in April 2003 “only few Christians returned, thus allowing Muslim families to cultivate and build homes on Christian lands.”

  He added that Christians returned in the past few years “and reclaimed their villages and houses. But Muslims said they would not leave unless they are compensated for their cultivation and development of those lands.”

  Consequently, after Kurdish citizens clung to the lands they seized, the Ministry of Awqaf was forced to issue a fatwa prohibiting such practices,” Naqshbandi said.

  However, Mikhail responded to the fatwa by saying, “I do not think that this fatwa has helped or will help Christians restore their lands. There are many complicated issues related to several sides and ministries that date back many years. With all due respect, we believe that the fatwa will not be implemented unless the highest authorities have a real political and legal will to enforce the law, bring about justice and ensure the rights of minorities in the region.”

  The seizing of territories, especially when accompanied by the tribal force that governs social relations in the Kurdistan Region — particularly in the provinces of Dahuk and Erbil, where the population is known to hold on to tribal traditions — may lead Christians to migrate, as occurred in Baghdad and other provinces in Iraq.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s