Een persoonlijke brief aan (jankend) Frans Timmermans

Screenshot_31

(Door: Jan Dijkgraaf)

Ik zag gisteren een stampvoetende man in een te strak pak met een steeds roder wordend hoofd en twee samengeknepen knuistjes tegen een gezelschap schreeuwen: “Laat je nooit intimideren door grote smoelen”. Die man was u. Het was de apotheose van een ruim vijf minuten durende schreeuwpartij in het Europees Parlement. Ik moet u eerlijk zeggen: ik heb die speech wel vijf keer bekeken.

De eerste keer met angst en beven, omdat ik bang was live getuige te zijn van een fatale hartaanval van een man die zich veel te druk maakt.

De tweede keer gericht op de inhoud, omdat ik wilde horen wat er precies uit die grote smoel kwam.

De derde keer om te zoeken naar de pathetische pareltjes, omdat er bij u altijd wel twee geliefden die elkaar nog een laatste maal in de ogen kijken doorheen komen fietsen vliegen.

De vierde keer om te bedenken welke speech van Adolf Hitler een technisch handige donder onder dit filmpje kan monteren, omdat als iemand uit de Europese Commissie spreekt nu eenmaal altijd de Godwin op de loer ligt.

En de vijfde keer om me af te vragen waar iemand die bij de laatste democratische verkiezingen waaraan hij meedeed (2012) welgeteld 15.150 stemmen kreeg de gore moed vandaan haalt mensen als Nigel Farage (3.881.099 stemmen bij zíjn laatste democratische verkiezing, in 2015) te beledigen.

Mijn conclusie: ik laat me inderdaad door die grote smoel van u niet intimideren. Noch door uw krokodillentranen. Als ik een rat zie, zie ik een rat. Ik kan er niks anders van maken.

Groet,

Bron:
www.briefjevanjan.nl

h/t “Drs. P.”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, dictatuur, Europees Parlement, Europese Commissie, EUSSR, Frans Timmermans, gezond realisme, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, meningsdictatuur, nieuw fascisme, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

29 reacties op Een persoonlijke brief aan (jankend) Frans Timmermans

 1. Cathja zegt:

  Zo is het. Hier kan Frans het mee doen.

  Like

 2. Angie1968 zegt:

  Helemaal mee eens!

  Like

 3. lilith zegt:

  Hahaha, daar zit geen woord Franske bij!

  Like

 4. Claudia M. zegt:

  Toen ie echt rood aanliep en bij mij de stoom uit de oren kwam, heb ik hem afgezet. Dit is te slecht voor mijn gezondheid.

  Like

 5. N.E. Derlander zegt:

  Is F. Timmermans wellicht een “verwarde man” geworden, na de Brexit?

  Ik schreef gisteren op DDS het volgende over de (gespeelde) tirade (wat is tenslotte echt aan deze clown?):

  En Timmermans zei ook nog vol vuur twee dingen, die totaal niet blijken te kloppen: VK is niet ingestort en Farage is niet weggelopen, kortom zwak betoog van Frans Timmermans.

  Bovendien als je moet smeken om respect voor Juncker is er per definitie iets fout, zou Frans Timmermans dat zelf niet begrijpen?

  Een Gotspe is het, dat Frans Timmermans met een schreeuwerige grote mond de EP-leden voorhoudt zich vooral niet te laten intimideren door een grote mond.

  De lichaamstaal, die Frans Timmermans tijdens het in irritant Engels uitgesproken gewauwel uitstraalt, geeft mij een ongemakkelijk gevoel: staat daar een zielepoot of een bokito, of een zielige bokito?

  Like

  • mahoog zegt:

   Fransje was al verward toen ie geworpen werd,het rattenjong.ÉÉN ding had ie wèl goed door,klimmen naar boven aan het touw dat in de beerput hangt…hij komt er wel die gladdekker.

   Like

   • C.A.Barstow zegt:

    Op de werkvloer zeggen ze, ”naar boven likken,,naar beneden trappen”, zo’n vuilak is het.

    Like

 6. Duchesne zegt:

  Mijn briefje aan Frans is vrij kort: 30 seconden om na te denken over je afgelopen leven, en kijk nog ff naar de lucht. Meer woorden is niet nodig, er word al teveel gepraat.

  Like

 7. Thom zegt:

  Er is een gezegde: “Watt je zegt ben jezelf”. Dat is op Timmermans volledig van toepassing. Hij is alleen te onnozel en te narcistisch om het zelf te begrijpen. Timmermans de zelfbevlekker.

  Like

 8. Fred zegt:

  Kan dit in negen talen vertaald worden?

  Like

 9. Japio zegt:

  Klopt, Francien is net als een verwend kind waarvan z’n snoepje is afgepakt. Eerst huilie huilie doen en dan gaan schreeuwen. Hij ontpopt zich wel als een aankomende dictator met die grote waffel.

  Like

 10. wauso zegt:

  Van deze buurman van me heb ik nog iets liggen !

  Like

 11. De grootste PvdA jankmuil en rechterhand van Führer (Alcholist) Jucker ooit leeft zich wel helemaal in, in het gedachtegoed van oorlogsmisdadiger en nazi Joseph Goebbels. Wie er nu nog aan twijfelt dat het megalomane EU project niet op nazi-roots is gebaseerd verwijs ik persoonlijk naar de dichtstbijzijnde psychiater die u hopelijk een pil van Drion voorschrijft…

  Like

 12. Jean zegt:

  Die waardeloze eikel zit met de poepers zijn decadent parasiterend totaal nutteloos postje te verliezen, ik hoop uit het diepst van mijn hart tot hij nog veel meer verliest want met dergelijke lafaard valt geen enkel pad te bewandelen.
  Als ik die 2 naast mekaar zie zitten, die waardeloze eikel en die zuipschuit uit Luxemburg dan is mijn eetlust totaal verdwenen en daar ik graag lekker eet ligt altijd de afstandsbediening vlak bij de hand om zodra die rotkoppen op de buis komen heel snel weg te zappen want hun huichelarij is toch niet aan te horen.
  Is het schavot nog steeds niet geplaatst? Ik wil die rotkoppen zien rollen.

  Like

 13. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Als ik een rat zie, zie ik een rat.”

  Zoals Dr. Phil zegt (zonder het te weten woordelijk toepasbaar op het schoftentuig in Brussel):
  For every rat you see, there’s fifty you don’t.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 14. joga zegt:

  @Fred, waarom, dat u het als Nederlander heeft kunnen verstaan(volgen is veel te veel gezegd) is al erg genoeg lijkt me.

  Like

 15. BRAVO !!!! dat was een hele goeie, je heb die DROPLUL goed op zijn nummer gezet.

  Like

 16. Anna zegt:

  Een onbekwame kapitein op een zinkend schip……
  Het is lachwekkend……

  Like

 17. Harry zegt:

  Hebben jullie gezien wat voor rode vlekken ie in zin nek kreeg ?
  Hij staat ook zo raar met z’n moddervette kont achteruit alsof ie z’n aambeien aan het uitlaten is .
  En dan die retoriek !
  Farage zou een lafaard zijn omdat ie er mee stopt ?
  Ben je dapper als je met die EU dictatuur doordondert zonder je ook maar iets van de autochtone bevolkingen aan te trekken ?
  Ben je een held als je je eigen mensen besteelt ?
  Nou weten we dat dat bij de pvda usance is , de kamerleden bestelen de burgers en de gemeenteraadsleden en de klojo’s op dat niveau , bestelen daklozen , clubs , liefdadigheidsorganisaties en dergelijke .
  Het zit in hun genen .
  Gestolen moet er worden .
  Zoals bij moslims verkrachtingen een must zijn .

  En wat het Europees parlement betreft : er komen een fors aantal parlementsleden die nu ineens , nu de boel begint te imploderen , met het verhaal komen dat de EU moet veranderen , terwijl je ze daar voorheen nóóit over hoorde , tot Brexit .
  Is dát nou niet gek ?
  Nee , ze zijn echt niet oprecht of wakker geschrokken
  Opportunistisch , dat wél !

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Harry 8 juli 2016 om 19:35

   [quote] Hij staat ook zo raar met z’n moddervette kont achteruit alsof ie z’n aambeien aan het uitlaten is . [/quote]

   Dat viel mij ook al meteen op en ik kreeg sterk de indruk dat hij letterlijk in zijn broek stond te schijten.

   Like

 18. Ratten zijn minder prettige dieren. Toch vind ik het een belediging voor deze beestjes pom ze met bovengenoemde eurocomissaris te vergelijken.

  Like

  • Thom zegt:

   Met tamme witte ratten is niks mis. Ik zou het niet geloven, maar ik heb er ooit één gehad zo’n 40 jaar geleden. Dat was een mannelijke rat die in een laboratorium voor dierproeven gekweekt was. De mannetjes schijnen niet geschikt te zijn voor proeven en op één of andere manier heb ik die toen gekregen. Ze worden handtam, zijn niet agressief en heel schoon op zichzelf. Je moet er dan wel veel mee bezig zijn. Nadat ik hem weg had gegeven en hem terug zag was hij schuw. Die man hield zich onvoldoende met hem bezig.
   Wilde ratten zijn inderdaad ondieren, maar met een tamme rat is helemaal niks mis mee.

   Like

 19. Jean zegt:

  Vooral geen rekening houden met die idioot maar heel snel uitschakelen.
  Een gevaarlijk stuk onbenul.

  Like

 20. Perfide Albion zegt:

  Hij kan van mij 15.000 stukjes lood krijgen maar 1 goed gericht stuk lood is ook afdoende. Weg met deze megalomane gek! De organisatie die zich EU noemt- en een ieder die deze organisatie vertegenwoordigd- is een vijand van de Nederlandse staat. Gewoon omdat ik het zeg, Fransje.

  En nou oprotten met je EU. Het interesseert me geen reet meer wie je denkt te vertegenwoordigen en waarom..

  Like

 21. C.A.Barstow zegt:

  Die smerige volksverrader schijt in zijn broek omdat hij bang is straks zijn vet betaalde baantje mis te lopen, vuile reetlikker, het enige wat hij vertegenwoordigd is zijn eigen ambitie, iedereen die er toe doet in de EU zal hij, als het voor hem voordeel oplevert de reet likken. .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s