Elitaire school voor 5- tot 14-jarigen leert blanke studenten dat zij geboren racisten zijn

Screenshot_29

(Door: Paul Sperry – Vertaling: “Wachteres” en “Henk V.”)

Een eliteschool in Manhattan leert blanke leerlingen als zij zes jaar zijn al dat zij geboren racisten zijn en dat zij zich schuldig moeten voelen omdat zij profiteren van “blanke privileges”, terwijl de school haar zwarte medeleerlingen met lovende woorden en snoep overlaadt. Bestuurders/leiders van de Bank Street basisschool op de Upper West Side beweren dat het een revolutionaire benadering is om discriminatie te bestrijden en dat een aantal andere private scholen in New York hetzelfde doen, maar zelfs linkse ouders geloven dat niet.

Zij verwijten de K-8 school [voor 5- tot 14-jarigen] met 430 kinderen dat die de blanke leerlingen in aparte klassen zet, waar ze zich afschuwelijk moeten voelen omdat zij “blank” zijn en al de “gekleurde kinderen” in andere lokalen zitten, waar hen geleerd wordt zich trots te voelen vanwege hun ras en waar zij worden beloond met lekkernijen en andere privileges.

“Sinds de gebeurtenis in Ferguson heeft de school de anti-blanke propaganda in haar leerprogramma uitgebreid”, zegt een ouder, die anoniem wilde blijven omdat hij kinderen heeft die momenteel bij de school ingeschreven staan.

Bank Street heeft een “speciale ruimte” in de school gemaakt voor “gekleurde kinderen”, waar minderheidsleerkrachten zich over hen ontfermen en waar zij aangemoedigd worden om “hun gevoelens te uiten” en “ervaringen te delen over het feit dat zij gekleurde kinderen zijn”, volgens dia’s waarin de school gepresenteerd wordt en die The Post in handen heeft gekregen.

Ondertussen worden blanke kinderen in afzonderlijke klaslokalen samengedreven en wordt hen bijgebracht dat zij zich “bewust moeten worden van wat de superioriteit van het blank zijn en de privileges die daarbij horen” eigenlijk inhouden en dat zij vraagtekens leren zetten bij “opvattingen over [raciale] kleurenblindheid (en) bij wat ‘normaal’, ‘goed’ en ‘Amerikaans is’” en dat zij “leren inzien dat die te maken hebben met hun eigen Europese afkomst en met de voorrechten die zij daardoor hebben”.

Dezelfde dia’s maken duidelijk dat een aantal vooraanstaande particuliere scholen in het hele land ook [raciale] scheiding van studenten toepast, die in afzonderlijke groepen worden ondergebracht. “Groepen die een op ras gebaseerde affiniteit hebben”. De dia’s laten een aantal scholen in New York zien, waaronder de Riverdale Country School, de Brooklyn Friends School, de Cathedral School, de Calhoun School, de Ethical Culture Fieldston School, en de Little Red School House en de Elisabeth Irwin High School.

Over het “Racial Justice en Advocacy” onderwijsprogramma van Bank Street wordt door ouders gezegd dat leraren blanke kinderen dwingen zich te verdiepen in de Amerikaanse geschiedenis van het racisme. Dan laten ze hen door indoctrinatie denken dat “systeemracisme” [=in het gehele systeem/institutioneel] nog steeds bestaat, en dat zij een deel van het probleem zijn en zichzelf verantwoordelijk moeten houden, zelfs voor racistische daden die door anderen zijn gepleegd.

“Honderd procent van het onderwijsprogramma bestaat uit het bijbrengen van wat blanken andere rassen hebben aangedaan,” zei een andere ouder van Bank Street. “Ze bieden niets aan wat het verhaal in evenwicht brengt”.

De ouder, die ook verzocht om niet met name genoemd te worden, voegde eraan toe: “Als er vragen zijn die zij niet kunnen beantwoorden, dan rationaliseren zij die onder het mom van ‘institutioneel racisme’, een begrip dat nooit echt is gedefinieerd”.

Het leerplan, zeggen deze ouders, bewerkstelligt opzettelijk in blanke kinderen een sterk gevoel van schuld over hun ras. Sommige kinderen komen thuis in tranen thuis en zeggen: “Ik ben een slecht mens”. Ze zeggen dat blanke kinderen zodanig worden gehersenspoeld dat ze vinden/denken dat net gelijk welk succes ze hebben, dat onverdiend is. Inderdaad bekent een jong blank meisje op een Bank Street video: “Ik voel me schuldig dat ik voorrechten heb, die ik niet verdiend”.

Ouders zeggen bovendien dat de segregatie van de klassen alleen maar wrevel oproept. Jongere kinderen voelen zich bijvoorbeeld buitengesloten als de “gekleurde kinderen” naar de gezamenlijke klas terugkeren, terwijl zij op cakejes kauwen die zij in hun “groep met kinderen van hetzelfde ras hebben gekregen”.

Het programma dat verdeeldheid/ongelijkheid behandelt, wordt uitgevoerd door Anshu Wahi, die jarenlang een activiste voor “sociale rechtvaardigheid” is geweest en die sinds 2013 de titel  “diversiteitsdirecteur” bij Bank Street heeft. Zij verwees, als er vragen werden gesteld, naar het communicatiebureau van de school, dat niet reageerde op verzoeken om commentaar te geven.

Toch komen de radicale opvattingen van Wahi duidelijk aan het licht door gesprekken met  ouders die zijn opgenomen, maar ook door folders en e-mails die aan de ouders gericht zijn. Ze gelooft dat het antwoord op racisme is dat blanke kinderen worden onderwezen om in alles iets raciaals te zien – een proces dat “blanke raciale socialisatie” wordt genoemd.

Als je hen niet bijbrengt om niet op kleur te letten – dan is dat een erg gemakkelijke uitvlucht, oppert zij, een excuus om de ontberingen van de gekleurde mensen te negeren. Het is ook een “hulpmiddel van de blanken” om de “onderdrukking” van gekleurde mensen te bestendigen, aldus een bericht dat ze ouders aanraadt te lezen.

Wahi gelooft dat zelfs blanke baby’s tekenen van racisme laten zien, dus moedigt zij ouders aan om met hun kinderen op de kleuterschoolleeftijd al over afstamming te praten, waardoor ze zich heel erg bewust worden van raciale verschillen, en om ook  “uw eigen [besef van] blank zijn te onderzoeken”.

Ze verdedigt het afzonderen van kinderen uit minderheidsgroeperingen op grond van hun ras door te stellen dat ze een veilige plek nodig hebben waar ze hun “momenten van pijn” kunnen delen, waarbij ook subtiele maar beledigende opmerkingen van blanken, die onder de term “micro-agressie” vallen, ter sprake komen.

“Bank Street wil gekleurde kinderen ruimte bieden om te kunnen praten over gedeelde ervaringen”, legde Wahi uit in een folder die aan de ouders gericht was, “want zelfs in de huidige samenleving worden gekleurde mensen onrechtvaardig behandeld”.

“In het recente verleden,” voegde ze eraan toe, “hebben gekleurde kinderen op onze basisschool van goed bedoelende collega’s te horen gekregen dat hun huid op de kleur van poep lijkt”.

Wahi zegt dat de school alleen maar gekleurde kinderen, die het gevoel hebben dat zij “vervreemd” zijn en die zich “te kort gedaan” voelen in een “dominante blanke cultuur”, leert voor zichzelf op te komen. Maar sommige ouders vrezen dat de school rancune voedt onder allochtone leerlingen en dat het beeld van slachtofferschap wordt versterkt.

Haar radicale diversiteitsprogramma is gebaseerd op de veronderstelling dat Amerika nog steeds geteisterd wordt door “systeemracisme”, waarvan zij  beweert dat zij dat met eigen ogen heeft gezien toen zij als jurylid fungeerde en strafzaken in Brooklyn bijwoonde. Ze vertelde de ouders dat ze gechoqueerd was toen zij zag dat het in alle gevallen ging om een verdachte uit een minderheidsgroepering. In mei van hetzelfde jaar 2015, toen zij een ontmoeting met ouders had, haalde ze de GI Bill aan als bewijs van “blanke privileges” en zij beweert dat van de populaire wetgeving van na de Tweede Wereldoorlog alleen blanke soldaten en hun erfgenamen hebben geprofiteerd, terwijl de inschrijving van zwarte studenten op opleidingsscholen [voor het leger] onder de GI Bill enorm toenam.

Onlangs waren ouders boos op haar, omdat zij een documentaire liet zien die leiders van de gewelddadige Black Panther beweging op een voetstuk plaatste. Op 31 mei vertoonde de Bank Street School “Black Panthers: Vanguard [leider] of the de Revolution”, die de oprichter en veroordeelde moordenaar van politieagenten van de Panthers, Huey Newton, laat zien als een martelaar.

In 2013 hebben ouders bovendien hun verontwaardiging geuit over een e-mail van Wahi, die na de Boston Marathon bomaanslagen leek te sympathiseren met islamitische terroristen.

Het bericht van 17 april 2013 – “Van Anshu, onze diversiteits- en gemeenschapsdirecteur: The Boston Marathon – Een ander perspectief” – adviseerde de studenten en ouders om “rekening te houden met stereotypen en gevaarlijke opvattingen” over “Arabieren (en) moslims”.

Het is gekoppeld aan een artikel, getiteld “Laten we hopen dat de Boston Marathon bommenwerper een blanke Amerikaan is“.

Bron:
http://nypost.com
Door: Paul Sperry

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres” en “Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Apartheid", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, Censuur, Communisme, demoniseren, Desinformatie, discriminatie, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, propaganda, Racisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, VS, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

30 reacties op Elitaire school voor 5- tot 14-jarigen leert blanke studenten dat zij geboren racisten zijn

 1. Cathja zegt:

  Wat ongelofelijk smerig is dit!! Wat uitermate gemeen om jonge kinderen in te prenten dat ze zich schuldig moeten voelen, en dat ze ‘slecht’ zijn! Is het niet vreselijk voor jonge kinderen als ze apart gezet worden en zich ‘afschuwelijk’ moeten voelen omdat ze blank zijn? Dat ze moeten toezien dat zwarte kinderen allerlei lekkernijen krijgen toegestopt, maar zij krijgen daar niets van?

  Ik snap niet dat ouders niet massaal aan de bel trekken en eisen dat het hersenspoelen van hun kinderen onmiddellijk stopt. Als ze zo doorgaan, groeien deze kinderen toch niet op tot gezonde en evenwichtige volwassenen? Hierdoor worden het toch allemaal verknipte mensen met een ontzettend negatief zelfbeeld? Hoe moet de maatschappij omgaan met zulke gefrustreerde mensen?

  Walgelijk, écht walgelijk!

  Geliked door 1 persoon

  • Joshua zegt:

   Cathja,
   Ben het helemaal met je eens, maar vroeger was het andersom, niet alleen de kinderen maar ook de ouderen ondergingen deze smaad jaren lang.
   Dat het nu helemaal de andere kant uitgaat is niet goed te praten.

   Like

 2. Joannes den Hollander zegt:

  Hahaha, stelletje debielen. Dit werkt averechts en hierop volgend zal als reactie hierop het nationaal socialisme van de grond komen waardoor de overgepigmenteerden weer op hun plaats gezet gaan worden.
  En dan krijgen we dit soort scholen zoals in het filmpje. Hoef je het woord Jood alleen maar te vervangen door moslim en andere subhumanen. Vooral doen dus.

  Like

 3. Angie1968 zegt:

  Ik ben ervoor dat blanke kinderen weer volop geleerd wordt dat ze tot een prachtig ras behoren, dat de meest hoogstaande cultuur ter wereld heeft voortgebracht, dat vele andere rassen en culturen op een veel lager niveau functioneren, waar we met z’n allen een beetje geduld mee moeten hebben, maar die ons nooit of te nimmer een schuldgevoel of een minderwaardigheidscomplex gaan aanpraten!

  Geliked door 3 people

 4. wim zegt:

  Ik vrees dat het in Nederland niet veel beter is. Wellicht nog niet zo intensief en ver doorgevoerd als hier beschreven, maar in essentie wel hetzelfde: onze kinderen (wij trouwens ook) moeten zich schuldig voelen voor hun ouders die een (goede) baan hebben, voor de (goede) buurt waar ze wonen, voor de studiekansen, voor de kleding die ze dragen, voor de sportclub waar ze op zitten, voor hun goede cijfers, voor hun voorouders, voor slavernij over de hele wereld, voor honger elders, voor armoede elders, voor alle ‘vluchtelingen’ van de wereld, voor dat er dieven zijn , voor dat er moordenaars zijn, voor dat er verkrachters zijn, ja voor dat ze zelf bestaan!!!
  Leraren op scholen zullen bijna altijd het hebben over uitbuiting, het koloniale verleden, slavernij, uitputting van de aarde, overheersing als daden die overal en alleen door het blanke ras zijn bedreven en nooit iets te maken hebben met andere tijden, andere zeden….

  Like

  • exmarineman zegt:

   Je hebt helemaal gelijk Wim. Men – de witte maar ook de zwarte mens – is helemaal doorgeslagen en de witte is zelfs goed bezig met zelfvernietiging. Uiteindelijk heeft het socialisme dat het onderwijs ook in Nederland al heeft geïndoctrineerd al sinds de Mammoetwet ook zijn resultaat al tot uitdrukking gebracht. Zie o.a. ook maar de reacties in Nederland mbt “vluchtelingen”, immigratie en vooral ook de islamisering. En iedereen maakt niet uit wie of wat die ook maar opkomt voor zichzelf en/of zijn Vaderland/Nederland, vrijheid, echte democratie, vrijheid van meningsuiting dat is een racist, fascist, bruinhemd en ga zo maar door……..

   Like

 5. Die ouders klagen dan wel, maar ik lees nergens, dat ze hun kinderen van die kutschool af halen -wat i k allang gedaan zou hebben! Zeker verslingerd aan het elitaire karakter ervan. Afgaande op wat dit artikel aan het begin al zegt: dat zelfs linkse ouders dievileine flauwekul niet geloven, denk ik, dat er voornamelijk kinderen zitten van ouders met een hoog Hillary Clinton-gehalte, oftewel, naar Nederlandse begrippen: GL ‘ers en D66’ers. Die dúrven gewoon niet toe te geven, dat ze die bullshit afwijzen, zelfs al denken ze het (nu het ze persoonlijk raakt, wel te verstaan.)

  Geliked door 2 people

  • Ron zegt:

   Helemaal gelijk heb je.

   Die mevrouw Wahi bedrijft wat “apartheid” heette in het vroegere zuid-afrika.

   “Ze vertelde de ouders dat ze gechoqueerd was toen zij zag dat het in alle gevallen ging om een verdachte uit een minderheidsgroepering.”

   Zou het niet simpelweg kunnen dat deze minderheidsgroepen hun kinderen hebben geleerd dat ze altijd slachtoffer zijn en nergens verantwoordelijkheid hoeven te nemen ?

   Mijn idee is ook dat die ouders van een Hitlery Clinton gehalte niet durven toe te geven dat ze een vergissing hebben gemaakt met het kiezen voor deze school.

   Like

 6. Ze worden hoe langer hoe meer geschifter. Wat een onzin, maar wie weet valt er flink geld mee te verdienen of een vette subsidie.

  Like

 7. Wachteres zegt:

  Als we op internet linkse reacties lezen, dan weten we dat het hele Westen vergeven is van blanke schuldgevoelens. Dat wil zeggen, die moeten ons worden aangepraat.

  Wij zijn slecht, want dankzij ons is de slavenhandel er geweest en hoewel die al een eeuw of langer achter ons ligt, moeten wij ons daar nog steeds schuldig over voelen..

  Dat het houden van slaven in het Midden-Oosten nog welig tiert, is van zeer ondergeschikt belang en doet eigenlijk niet terzake.

  Zwarte piet is discriminerend en een ieder die daar anders over denkt, is een racist.

  De christelijke feestdagen – Kerst en Pasen – moeten weg, want als wij die [alleen maar] vieren, geven we aan dat wij ons superieur voelen aan mensen met een andere godsdienst, ook al zijn die hier nog maar korte tijd.

  Het is duidelijk dat er over de hele westerse wereld een storm woedt, die op de oorspronkelijke bewoners van het Westen, allereerst een lading schuld wil stapelen en daarna ….weg met ons … worden wij weggeblazen, zodat onze cultuur en onze vrijheid plaats kan maken voor iets anders.

  Iets wat onze maatschappij terug zal voeren naar de voor-middeleeuwen, met alle verschrikkingen van dien..

  Het is aan ons om de storm tot bedaren te brengen.en het tij te keren.

  Geliked door 3 people

 8. Wachteres zegt:

  Sheriff David Clarke on Dallas Cop Killings

  Geliked door 1 persoon

 9. guusvelraeds zegt:

  “In het recente verleden,” voegde ze eraan toe, “hebben gekleurde kinderen op onze basisschool van goed bedoelende collega’s te horen gekregen dat hun huid op de kleur van poep lijkt”.

  Is dat dan niet zo?

  Een poep en/of chocola bruine (neger mag niet) crimineel stond in een donkere steeg samen met een melk witte crimineel te wachten hun slag te slaan. Gelukkig voor het slachtoffer viel de melk witte crimineel meteen op in het donker waardoor de poep en/of chocola bruine crimineel tot zijn ontsteltenis achter het net viste.

  Vroeger als kind en als geboren racist riepen we in koor pinda pinda poep chinees. Ben benieuwd wanneer de eerste chinees zijn beklag komt doen?

  Zou het continu racisme geklaag van de zwarte medemens iets te doen hebben met hun meer dan gemiddeld maatschappelijk disfunctioneren sinds mensenheugenis? Generatie op generatie doorgegeven gevoel van minderwaardigheid. Minderwaardigheid dat niet gefundeerd is in de misdragingen van het blanke (ook racisme) ras maar een logisch na te trekken reactie is van onbewuste jaloersheid op de vele vermogens van blank in relatie tot de vele onvermogens van zwart.

  Zou het Afrikaanse continent ook een achtergebleven gebied zijn gebleven indien het louter bewoond was door alleen blanken (opnieuw racisme)? Alleen deze vraag stellen is natuurlijk al 100% racistisch.

  Al krijgen de zwarten een kant en klaar land in de schoot geworpen ze zullen het binnen een generatie compleet af breken. Conclusie, de zwarten die nu Europa binnenstromen zullen niet Europa gaan opbouwen. De vroege maar vooral ook de recente geschiedenis leert ons dat het anders zal gaan lopen.

  https://akasdorp.wordpress.com/2015/06/07/de-teloorgang-van-rhodesie/

  Like

 10. Henk.V zegt:

  Wie denkt dat wij hier alleen maar met een misdadige poging tot hersenspoeling in de U.S.A te maken hebben vergist zich. Het proces dat wij hier beschreven zien speelt zich overal in de westerse wereld af.
  De bedoeling ervan is om ons terug te voeren naar (ver achter ons) liggende tijden, met het doel om ons met terug werkende kracht een schuld gevoel aan te praten, zodat wij uiteindelijk afstand doen van alles waarop wij trots kunnen zijn. De boodschap is simpel: JULLIE blanken ( Let op, hier klinkt de stem van links racisme!) hebben eigenlijk nergens recht op, omdat jullie eeuwig schuldig zijn. Jullie DEUGEN niet!
  Alsof er zoiets bestaat als een OVERERFBARE ZONDE…

  In Amsterdam staat een standbeeld, opgericht ter herdenking van de slavernij tijd (die gelukkig al in 1864 (!!!) werd beëindigd, maar bij dat standbeeld moet elk jaar de slavernij nog officieel herdacht worden, en waar mogelijk ook nog betreurd??
  Moeten wij ons schamen voor iets dat wij veroordelen en waar wij zelf geen deel aan hadden?
  Wie nu nog lijdt aan pijntjes die af en toe opspelen door herinneringen aan iets uit een ver verleden moet toch eens te rade gaan bij een psycholoog.
  Uit de hoek van de pijnlijders kwamen ook de activisten tegen Zwarte Piet, Hun pijn kwam een paar jaar geleden op en linkse prominenten werden met ontferming bewogen en gingen ook begrijpen waarom de klagers zo leden bij de aanblik van Zwarte Piet.
  Ja, samen lijden is heel besmettelijk.
  Maar ook in dit geval zijn het de blanken die de oorzaak van de pijntjes moeten wegnemen. Dat moeten ze wel, omdat je als blanke nooit echt DEUGT.Er moet een permanente vorm van berouw opgewekt worden.
  Wie commentaar heeft op ongewenste aspecten van de islamitische opvattingen voor onze maatschappij is ook al een RACIST., een haatzaaier en dus andermaal wordt gesuggereerd dat de blanken toch erg slechte karakter trekken vertonen die ABSOLUUT moet worden gecorrigeerd. .
  En wie wil ook nog maar weer dat er een einde komt aan de westerse wijze van leven, aan onze -in aanleg ruimhartige- vrije maatschappij, zoals wij die al tijden kennen,wie wil ons met ALLE GEWELD RACIAAL VERMENGEN met grote aantallen niet-westerse lieden die massaal binnenstromen? Wie is dus een voorstander van een maatschappij waarin blankemensen zullen worden ondergedompeld in een zee van niet-blanke mensen, zodat er een einde wordt gemaakt aan een cultuur die door blanken werd vorm gegeven?
  Frans Timmerman wil dat ”monoculturen worden UITGEROEID” Overal ter wereld, zei hij eens.
  Zoiets zeg je wanneer je je losmaakt van de voedingsbodem van onze samenleving : het Joods-christelijke humanistische gedachten goed.I.

  Deze neiging tot zelfverachting en zelfdestructie steekt nu overal de kop op.
  Het is een aan geprate neiging, een vorm van geestesziekte.
  Die ziekte moeten wij grondig de wereld uit helpen.

  Geliked door 2 people

  • Ron zegt:

   ‘Frans Timmerman wil dat ”monoculturen worden UITGEROEID” Overal ter wereld, zei hij eens.’

   Dat is inderdaad zo’n uitspraak van Franz Goebbels, eh Timmermans.
   Gek dat hij nooit vertelt tegen de Chinese regering dat China minder Chinees moet worden, of tegen de Japanse regering dat Japan minder Japans moet worden, want monoculturen.
   En tegen de regering van Nigeria of Kameroen gaat ons kleine Fransje nooit zeggen dat ze daar minder zwart moeten worden, of tegen de Russen dat Rusland minder Russisch moet worden.
   De lafbek.

   Toch bijzonder dat alleen gezegd wordt dat overwegend blanke gebieden monoculturen zijn en multiculti moeten worden of domweg verdwijnen.

   Like

   • exmarineman zegt:

    Er zijn mooie voorbeelden genoeg dat die hele integratie en multiculti gedoemd is tot mislukken. In Afrika waren landen die het economisch hartstikke goed deden, en men vertelde ons dat er aldaar sprake was van racisme en discriminatie van de zwart mens. Die landen – Zuid-Afrika en Rhodesië o.a. – zijn nu “terug” in handen van de zwart mens en wat is er van geworden tot op de dag van vandaag. Alle andere landen die vrij zijn van de kolonisaties door Frankrijk (Senegal), België (Congo), UK, zijn voor 75% dictatoriale landen geworden en kennen heel veel racisme en discriminatie. Want de stammenstrijd gaat nu gewoon door zoals in het verleden Biafra, maar ook nu nog in Kenia, Somalië, Nigeria en nog meer. Wie durft er eigenlijk nog te zeggen dat multicul goed is voor een land……..het werkt niet, punt uit. En waarom MOETEN wij blanke westerlingen zo nodig ONZE leefwijze, onze normen en waarden “opleggen” aan die volkeren/stammen in Afrika? Waarom???? Hebben wij deze mensen ooit gevraagd of ze dat willen? Die mensen aldaar in de busches hebben geen elektra, koud en warm stromend water, geen telefoon, geen internet, geen TV (wellicht wel radio), enz enz. En voelen zij zich daardoor ongelukkig????? Hebben zij behoefte aan al die “westerse” verworvenheden????? Laat die mensen in hun dagelijkse bezigheden als ze zich daar gelukkig bij en mee voelen. Al die waterpompen en kranen die er zijn geplaats in die landen, leuk hoor voor die vrouwen hoeven ze niet meer zo ver te lopen voor water. Maar als alles kapot is: repareren ho maar, dus de vrouwen gaan weer lekker aan de wandel zoals voor heen en de mannen liggen gewoon weer op hun rug. Werken???? Waarvoor????? Weten jullie wel hoe warm het hier is?????

    .

    Like

 11. elisah zegt:

  Zoiets heet kindermishandeling, onder andere door geestelijke indoctrinatie waarbij kinderen een schuldcomplex en zelfhaat aangepraat wordt. Kan zich daar eens een vooraanstaand psycholoog of psychiater in verdiepen?

  Geliked door 1 persoon

 12. Taljaard zegt:

  Ga er maar gerust van uit dat veel hotemetoten in het Nederlandse onderwijs dit een prachtig idee vinden en dat ze staan te trappelen om zulke zieke haat-indoctrinatie hier ook zo snel mogelijk in te voeren.
  Laten ouders die hun kinderen op een basisschool hebben hier alert op zijn.
  Want ik zie het zomaar gebeuren.

  Like

  • Nou, decennia geleden, nog in de jaren ’70, was het al wèl de toon, die werd aangeslagen in Ikon-series als: Kon hesi baka en dergelijke. dat ging dan in die tijd nog niet over moslims, maar over die ‘arme’ Surinamers en Antillianen, die het “zóóóó moeilijk hadden in hun arme, door de Nederlanders uitgeplunderde land, dat ze dan maar naar Nederland kwamen en daar zóóóó rot behandeld werden door iedereen…..” Ik was een jaar op 17, 18, toen en ik weet nog, dat ik van zulke programma’s altijd kregel werd en dacht: “Ja, hoor, het zal wel. Kan ik er wat aan doen, GVD….?!”
   Tel daarbij de anekdotes op, die mijn vader (Huub dus, weet je wel) regelmatig in petto had, met betrekking tot zijn Surinaamse en Antilliaanse employees op de Bank en je besefte helemáál, dat elk verhaal twee kanten heeft!

   Like

   • hendrikush zegt:

    Suriname is ondertussen lid geworden van de Organisatie van Islamitische Coöperatie.
    Bouterse en zoon hebben zich laten omkopen en Hamas mag in hun land oefenen.

    Like

   • delamontagne zegt:

    Ikon ! is dat niet iets VPRO,s ? Altijd van die alternatieve onderwerpen.
    De Surinamers/Antilianen konden er natuurlijk ook niets aan doen dat er NL-se, linkse, lieve naïvelingen waren [zijn] die zulke programma,s maken..ideeën hebben.
    Voor dat “Kon hesi baka” zouden de Antillianen gezegd kunnen hebben:”Nos ta bai Ullanda”[ na bai pa traha ].
    De sarcastische NL-ers zouden er dan in gedachten het laatste stukje bij denken.
    Dat “nos ta bai Ullando” herhaalden wij kinderen eind jaren 40 steeds, voordat we later echt naar NL gingen.
    Ik herinner me nog [ 65 jaar later ], de huilbuien die mijn moeder had, de weken na aankomst in NL.
    Ze wilde het liefst onmiddellijk terug.
    Dingen veranderen, NL/EU is aan ,t veranderen.
    Helaas niet bepaald ten-goede.

    Like

 13. delamontagne zegt:

  Bankstreet ligt in Greenwich Village Noord in Manhattan N.Y.C.
  Een soort van, zou je in NL zeggen “bakfiets-wijk”.
  Maar uit verhaal blijkt dat ,t helemaal in Manhattan Noord ligt, Upper West Side.
  Ook al zo,n “dure” buurt.
  Dat die linkse ouders hun kinderen naar zo,n soort school sturen ???? schuldgevoel misplaatst.!
  Vreemd gedoe allemaal.
  Alles staat onder leiding van:
  Anshu Wahi

  De “linkse” leraren leggen de holy-balu voor de onwetenden uit.

  Like

  • Wachteres zegt:

   Dank voor de info over de school, @delamontagne, interessant!

   Het artikel was zo lastig om te vertalen, dat het niet in mijn hoofd opkwam om verder te zoeken. Heel informatief.

   Trouwens, iedereen dank voor de zinvolle reacties.

   Like

   • delamontagne zegt:

    Vreemd genoeg kwam ik er alleen maar op vanwege de naam. Bankstreet ligt n.l. in downtown Manhattan en daar hebben de straten gewoon namen zoals in NL.
    Maar er stond “upper-west-side” en daar zijn bijna alle nr-straten/avenues.
    Dat rijkere Greenwich lijkt trouwens veel op een duurdere “lommerijke” wijk in Londen en daar wil
    iedereen wel wonen.
    Waarom die “dure”mensen hun kinderen met een trauma willen opzadelen is me niet duidelijk.
    Maar ik begrijp zoveel niet meer tegenwoordig………….

    Like

 14. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Hebben jullie niet het gevoel dat er een ramp is gebeurd, zonder dat wij het hebben gemerkt? Het lijkt of wij in een sciencefiction film terecht zijn gekomen, waar buitenaardse Aliëns de wereld hebben overgenomen en nu bezig zijn om via geheime undercover bondgenoten (de elite en deserteurs) het volk, en met name de jeugd, te hersenspoelen?
  De tsunami van (onmenselijke) barbaren wordt hier gepropageerd, opgehemeld, gepamperd, en bejubeld, als waren zij de lang verwachte overheersers van de aarde!
  En uiteraard spelen macht en geld ook hier de hoofdrol!

  Of ben ik soms de enige die deze vergelijking ziet?

  Like

 15. Henk.V zegt:

  Ik zal proberen uw vraag te beantwoorden in een artikeltje, Realpredictor ::-)

  Like

 16. Taljaard zegt:

  Ten diepste komt al dit kwaad voort uit een diepe haat van links tegen het christendom en alles wat daar in hun ogen verband mee houdt.

  -Het huwelijk moet uitgebannen worden.
  -Het gezin moet vernietigd worden.
  -Het christelijke zelfbewustzijn (wat door links volkomen ten onrecht met ”wit” wordt vereenzelvigd) moet weg worden geindoctrineerd. (Zoals men hier poogt te doen!)
  -Zelfredzaamheid, en het daarnaast vertrouwend op Gods bijstand en genade, moet worden uitgebannen, ten gunste van een zich in alles onderwerpen aan de staat.
  -Weerbaarheid moet worden beschouwd als verwerpelijk.
  -Hedonistisch en plat materialisme wordt gekoppeld aan seksualistische conditionering, waarbij elk soort perversie dwingend als norm wordt opgelegd.
  -Tegelijk wordt de natuurlijke functie van deze seksualiteit, voortplanting, daarvan los gekoppeld.
  Dat kan zover gaan dat sommige feministes verklaren dat zij bij een abortus het tevreden gevoel hebben een mogelijke toekomstige man, de bron van alle kwaad, te hebben gedood.
  -De laagste instincten worden tot hoge idealen verheven.
  -De laagste culturen, religies, denkwijzes en ideologieen worden in de linkse agenda geincorporeerd om de christelijke samenleving te ontwrichten.
  -Israel is de bron van alle ”kwaad”, en omdat het christendom uit het jodendom is voortgekomen moeten zowel Israel als de Joden overal ter wereld worden uitgeroeid.
  -Het christelijke individualisme moet plaats maken voor het socialistische collectivisme.
  -Christocentrische universele ethiek dient plaats te maken voor antropocentrische selectieve ethiek.
  -In plaats van dat elk mens, ondanks zijn/haar huidskleur, gelijk is voor God moet er, door het eeuwig hameren op het aambeeld ”racisme”, zoveel mogelijk haat tussen mensen van verschillende huidskleuren worden aangekweekt.
  -In plaats van te benadrukken dat materieel bezit er in feite niet toe doet, armoede geen schande is en rijkdom al evenmin, omdat allen aan God onderworpen zijn, wordt er een rigide indeling in economische ”klassen;; gepropageerd. En zelfs een ”strijd” tussen deze ”klassen”. Waarbij ”ras” natuurlijk ook weer wordt vereenzelvigd met ”economische klasse.”
  -Haat = liefde.
  -Dood = leven.
  -Vernietigen = opbouwen.
  -Vrijheid is slavernij.
  -Onwetendheid is kracht.

  Kortom; het kwade moet als goed worden beschouwd en het kwade als goed; de leugen als waarheid en de waarheid als leugen.
  En dat alles al sinds 1848 onder de rode bloedvlag, die sindsdien het met bloed doordrenkt slagersschort is van meer christen-martelaren dan alles wat de machten van het kwaad in de loop van de geschiedenis op Gods Kerk en Gods volk hebben doen aanlopen. En waarom links vanzelfsprekend, sinds de val van het rode beest, het communisme, een monsterverbond met de islam is aangegaan.

  Like

 17. Henk.V zegt:

  Dit is mijn feitelijke reactie op uw opmerking 🙂

  Like

 18. oud-marinier zegt:

  En de mensen zich maar afvragen HOE men rassenhaat creeert ?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s