Gesneuveld voor onzin

Screenshot_38

(Door: “Bart Bohemen”)

Afgelopen woensdag kwam het tragische nieuws naar buiten over de twee jonge militairen die omkwamen bij de vredesmissie in Mali. Hiermee is het totale aantal gesneuvelde Nederlandse soldaten in dat land toegenomen tot vier. Het is een schrijnend voorbeeld van een nutteloze missie in het zoveelste godvergeten land. Wie denkt dat de overheid lering zal trekken uit dit drama heeft het mis; Nederlandse politici zijn grotendeels gewetenloze baantjesjagers die over lijken gaan om hun ambities te verwezenlijken.

Screenshot_39Maar weinig mensen zullen weten waarom de Nederlandse strijdkrachten momenteel actief zijn in Mali. De officiële reden hiervoor is om de opmars van islamitische terreurgroepen te stuiten. In werkelijkheid is de missie een prestigeproject van de minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders. Koenders was tussen 2007 en 2014 namelijk al eerder actief op het Afrikaanse continent als respectievelijk minister voor Ontwikkelingssamenwerking, VN-gezant in Ivoorkust en hoofd van de VN-vredesmacht in Mali. Na een propagandacampagne van de PvdA en de mainstream media – waarbij er weer eens werd gefocust op de algemene armoede en misère in Afrika – zou het slechts een kwestie van tijd zijn voor dat Nederland ook fysiek zou deelnemen aan het conflict.

Lees verder>>>
Curiales

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Afrika, Hypocrisie, Islam, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Mali, Nederland, Ontwikkelingshulp, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme. Bookmark de permalink .

15 reacties op Gesneuveld voor onzin

 1. Japio zegt:

  Nu.nl; De leiders van de 28 NAVO-landen zijn vrijdag in Warschau akkoord gegaan met het stationeren van troepen in Polen en de Baltische staten ter afschrikking van Rusland. ZE ZIJN alleen maar uit op OORLOG die elite bende. Het provoceren gaat maar door en maar door. Ik weet niet hoelang Putin zich nog in kan houden maar wij zijn straks zwaar de pisang.

  Geliked door 2 people

 2. Jean zegt:

  Alle westerse soldaten terughalen uit Afrika, dat Afrika zijn eigen rotzooi maar opknapt en bye the way “ook geen eurocent er naartoe” want de debielen kopen er toch maar wapens mee of kind bruidjes.
  Elke politieker die militairen wil naar Afrika sturen “verplichten” er zelf eerst een jaar te gaan leven…

  Geliked door 1 persoon

 3. leefbarbaar zegt:

  Nu stuurt de NSB ook onze soldaten naar Litouwen om daar pang/pang te roepen tegen de Russen. Ze konden niet 1 soldaat missen om onze doden te bergen van vlucht MH17, ze kunnen niet 1 soldaat missen voor de veiligheid in onze steden, maar vanwege een leuk baantje bij de VN, sturen ze wel 150 man naar het Oostfront. Niks geleerd van Srebrenica.

  Geliked door 2 people

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   “Niks geleerd van Srebrenica”

   Hoezo? Srebrenica ging toch goed? Een paar moslimmannen dood, maar dat was collateral damage. Er is een zondebok gevonden in de persoon van overste Karremans. En Joris Voorhoeve en de rest van het gajes in Den Haag speelt de vermoorde onschuld en gaat over tot de orde van de dag.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 1 persoon

   • leefbarbaar zegt:

    Beste J. C. Th. Köhler,
    Ik vraag me wel eens af hoe het leven precies was in Joegoslavië, voordat de bom barstte. Hoe het is om te leven met een grote moslimgemeenschap. Was dat wellicht zo erg dat het grootschalig overhoop schieten van Mohammeds het resultaat was. Was het haat zonder reden? Met reden?
    Ik kan moordpartijen niet goedvinden, maar als de moslim zich even erg gedraagt, als hier, waar autochtonen beroofd en getreiterd worden, dan kan ik het wel begrijpen. Waarschijnlijk zijn wij ook nog maar 1 of 2 ramadams verwijderd van een bloedbad; het gedrag van de moslim is walgelijk.
    Beter is natuurlijk iedereen met een strafblad het land uit te zetten, dan kan die haat ook niet door blijven vreten. Het houdt niet op, niet vanzelf, maar met uitzetten wel.
    Verder wat Wachteres zo treffend verwoordt; quote:
    “Terecht zegt Dutchbat-commandant Thom Karremans dat met dank aan politici zijn eenheid niets kon uitrichten en veel veteranen een verwoest leven leiden.”
    Ze moeten Van Baalen naar Litouwen sturen, kan hij weer eens flink met zijn knuistjes zwaaien en Jan Soldaat moet weer een echte missie krijgen. Zoals de veiligheid van ons land. Met een goede wedde en 1e klas materiaal.

    Like

 4. Fubar zegt:

  Hoho, niet gesneuveld voor onzin maar voor de carrière van Bertje Koenders.

  Geliked door 1 persoon

 5. hslot4 zegt:

  Werken bij Defensie. Je moet het maar kunnen.
  Ja je moet maar dom genoeg zijn dan lukt het wel .

  Like

 6. Laat ze eens een keer ophouden met provoceren, Met ons leger van 100 a 150 man te belachelijk voor woorden, Poetin zal nu echt bang worden.

  Like

 7. Wachteres zegt:

  http://www.elsevier.nl/nederland/blog/2016/06/karremans-gelijk-excuses-aan-bosnirs-dan-ook-aan-dutchbat-2657181W/

  Karremans’ gelijk: excuses aan Bosniërs, dan ook aan Dutchbat

  Twaalf veteranen van Dutchbat III, het bataljon dat in 1995 naar de Bosnische enclave Srebrenica werd gestuurd om de Serven af te schrikken, slepen de Nederlandse staat voor de rechter. Zij werden twintig jaar geleden op een ‘onmogelijke missie’ gestuurd. Dit schreef René van Rijckevorsel, plaatsvervangend hoofdredacteur van Elsevier, in juli 2015 over de kwestie:

  Terecht zegt Dutchbat-commandant Thom Karremans dat met dank aan politici zijn eenheid niets kon uitrichten en veel veteranen een verwoest leven leiden.

  Like

  • exmarineman zegt:

   En eindelijk, eindelijk na 25 jaar zegt de minvdef namens het kabinet dat de bosniëmissie een kansloze en onmogelijke missie was….vorige week tijdens de landelijke veteranendag. Na deze openbare uitspraak hebben3 ex-dutchbatters van Srebenica de staat aangeklaagd en terecht. Het is dan ook wel vreemd dat het verder vanuit het kabinet maar vooral van uit de 2e kamer heel erg stil blijft. En nog steeds zwijgt Voorhoeve in all talen en waar blijven de excuses richting de Dutchbatters en Karremans??????

   Like

 8. delamontagne zegt:

  Een enkel jaartje terug werden er politie-mensen naar Afghanistan gestuurd om de wilden daar “het-politie-vak” te leren.
  Ik heb eigenlijk nooit ergens gelezen wat het resultaat/opbrengst van die nobele aktie was.

  Ietsje Zuidelijker dan Mali. Zomaar een “tafereeltje”…………..

  Geliked door 2 people

 9. Fubar zegt:

  Je moet wat met je carrière als je poging om voor 90 miljoen per jaar een baantje bij UNFPA te kopen mislukt is.

  Nederland koopt baan voor Bert Koenders
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2010/09/nederland_koopt_baan_voor_bert.html

  En Elsevier had altijd een stuk staan dat Koenders die baan vervolgens niet kreeg, maar dat is niet meer te vinden (sinds de verbouwing van de site?).

  PS. Bedankt voor het verbeteren van mijn typo hierboven. Tegelijkertijd eten, lezen, tikken en een kwekkende Ajax-supporter in mijn linkeroor, is net even teveel 😉

  Like

 10. Elena zegt:

  De smerige roverheid…niets geleerd van het voormalige Yoegoslavié.
  Wederom worden jonge mensen opgeofferd in een achterlijke zandbak voor de “eer” van één of meerdere Nederlandse corrupte smeerlappen.
  En wederom waren zij uitgerust met een “waterpistooltje”.
  Die smeerlapperij moet stoppen !!!
  Hopelijk weigeren de Nederlandse militairen daar in die verdomde islamitische zandbak nog één keer op missie te gaan.
  Nu hop ….jongens en meisjes…terug naar Nederland !!!

  Like

 11. Perfide Albion zegt:

  Ik vind het heel spijtig voor deze 2 maar Fubar heeft wel gelijk.

  De typhus voor al die nog levende instrumenten in handen van deze met de islam collaborerende regering.. Dat jullie maar snel uit Mali verjaagd mogen worden. Want echt vechten tegen dat islam tuig..dat zit er toch niet in. Met dank aan jullie islam knuffelende meesters.

  We hebben het Nederlandse leger- en dan met name het aan Nederland loyale deel- snel genoeg nodig. Om Nederland te bevrijden van de islam knuffelende tirannen. Tot die tijd..fuck you all. Sterf maar lekker voor niks in Mali..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s