Weg met de parodie op democratie! Hoe EU moet hervormen

Screenshot_28

(Door: Afshin Ellian)

De kloof die bestaat tussen de burgers van de lidstaten en de Europese Unie moet snel worden verkleind, schrijft Afshin Ellian. Het Europees Parlement kan het best worden opgeheven, terwijl nationale parlementen juist meer macht moeten krijgen.

De democratie en de Europese Unie staan nog steeds op gespannen voet met elkaar. Het Europees parlement (EP) is opgericht met het oog op democratische legitimatie. Het parlement bestaat uit 754 rechtstreeks gekozen volksvertegenwoordigers uit alle lidstaten. Het is niet te vergelijken met een nationaal parlement, omdat het EP over een zeer beperkte wetgevende bevoegdheid beschikt.

Lees verder>>>
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, dictatuur, Europa, Europeanisering, Europees Parlement, Europese Commissie, EUSSR, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op Weg met de parodie op democratie! Hoe EU moet hervormen

 1. Parodie? Komedie? Ik vind hier “tragedie” beter op zijn plaats. Oftewel: “Het zou om te lachen zijn als het niet zo treurig was!”
  Niks hervormingen: Die hele EU moet weg óf w i j moeten er tenminste uit, GVD!

  Like

 2. Medio 2015 tot begin 2016 meer dan 100,000 asieleisers en schijnvluchtelingen hebben zich op een of andere manier toegang verschaft in “ons” mooie land, uiteraard geheel gefaciliteerd door het PvdA-VVD misdaad syndicaat en semi-overheidsinstellingen zoals het COA, vluchtelingenwerk en de volkomen van het padje losgezongen en voor de muziek uitlopende randdebielen welke deze opvreters hartelijk welkom heetten. Nu zijn de kansloze gelukszoekers massaal (2500) in het afgelopen half jaar vertrokken. Wat mij hieraan het meeste opvalt dat de reguliere media het wel heeft over “Kansloze gelukszoekers” dit was verleden jaar totaal anders, wanneer men het over ‘gelukszoekers’ had, dat was bijna hetzelfde wanneer men aan Maxima een oneerbaar voorstel deed of zo….

  Kansloze gelukszoekers verlaten Nederland massaal
  Afgelopen halfjaar 2500 migranten vertrokken
  http://nieuws.tpo.nl/2016/07/08/kansloze-gelukszoekers-verlaten-nederland-massaal/

  Geliked door 1 persoon

 3. Drs.P. zegt:

  Niet alleen in Europa, maar ook in Nee derland is met heel druk bezig om burgers de mond te snoeren. Ook de VVD-hoer Schippers is daar druk mee bezig, straks kan een ieder die de rattencabal niet bevalt zomaar opgesloten worden in een psychiatrische inrichting!! Doet mij denken aan rusland. deze gore VVD club is de ergste kanker voor de samenleving die men maar kan bedenken.
  http://www.beyondthematrix.nl/2016/07/07/minister-schippers-wetsvoorstel-voor-opsluiting-van-iedereen-die-het-niet-eens-is-met-de-staat/

  Geliked door 1 persoon

  • Joshua zegt:

   Dat wijf moet zelf opgesloten worden onder zware bewaking, want zij is echt een gevaar voor de samenleving.
   Wat waanzinnige nietsnutten al niet kunnen bedenken bedenken,ongelovelijk!

   Like

  • Tistochwat zegt:

   Drs.P. 8 juli 2016 om 16:37

   Het prototype van een kwaadaardige heks:

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Hoe durft zo’n hoogwaardigheids-bekleedster met een openbaar ambt, er met zo’n ongelofelijk verwaarloost kapsel bij te lopen…?
    Geen enkel respect voor haar functie en het volk waar zij voor werkt.
    We moeten zo nodig vrouwen in dit soort functies…?

    Like

 4. Misschien kunnen ze verplichten je te laten hersenspoelen of een chipje te plaatsen, Dan voel je je helemaal weer lekker in de EU.

  Like

 5. Jean zegt:

  Die 3 grootste misdadigers, de 3 grootste huichelaars en de 3 grootste lafaards op een rij.
  Gelukkig trek ik me van het gezeik van die 3 totaal niets aan en hoop ik dat ze heel snel via een volkstribunaal mogen berecht worden tot de strop. Hitler speelde dat vuil spel van die 3 nog niet klaar en dat was al een smeerlap resp. lafaard van de hoogste categorie.

  Like

 6. Fubar zegt:

  Ellian begrijpt het weer eens niet. De EU moet niet hervormen, de EU moet weg. Ellian lijdt ook aan het complex om islam, als het zich misdraagt, radicale islam te noemen, waarmee hij keer op keer islam schoon praat.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Inderdaad Fubar. Je verwoord het precies zo als ik het ook altijd bij hem voel…

   Hij schrijft als een dwalende softie die oh zo opzichtig bij de hoofdredactie van Elsevier
   slijmt, het koningshuis adoreert en doet alsof hij de Nederlandse politiek in zijn jaszak heeft zitten.
   Ik schreef altijd, Ellian hou je toch bezig met de politieke situatie in Iran en bemoei je niet met die dingen waar je geen kaas van gegeten hebt…en als je de islam wilt bestrijden voeg je dan bij onze PVV.
   Tsja, en dat mocht niet.

   Like

 7. Perfide Albion zegt:

  Bert. Het is jouw site maar ik zou toch graag het volgende zien.

  Laten we hier geen stukken meer plaatsen/doorlinken van Elsevier. Een site die geen reacties van het volk toelaat is geen serieuze site en dus kunnen wij niets met de informatie die van een dergelijke site komt.

  En nee. Ik heb er geen account, ik ben er nooit geblokkeerd. Ik ben er wel eens gecensureerd! Dat dan weer wel….

  Like

  • Goh je vraagt nog al wat, realiseer je je niet dat je óók bezig bent met het uitsluiten van nieuwsgaring. Zou graag zien en dat is precies óók de bedoeling van deze site dat een ieder zoveel mogelijk nieuws kan ontvangen wat hij of zij wenst, geen selectieve uitsluitingen van nieuwsbronnen een open en eerlijke nieuwsgaring is het primaire doel van deze site. Trouwens je bent niet goed bezig Perfide Albion in mijn opinie, Elsevier is niet de enige site welke zijn deuren voor reaguurders heeft gesloten Metro en Spitsnieuws gingen Elsevier vooraf. Het is aan de reguurder zelf om te beoordelen of een reguliere nieuwssite betrouwbaar is of niet, hier bij E.J. Bron wordt een ieder zoveel mogelijk gelijk behandeld en mijns inziens moet dat zo blijven. O ja nog even dit de Dagelijkse Standaard heeft een nieuwe eigenaar die een praktiserende moslim is en deze site zou best eens op termijn zijn deuren voor reguurders kunnen sluiten, wanneer je zó naïef bent om deze trend niet te zien of willen zien dan is het met jou óók hopeloos gesteld beste vriend….

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Perfide Albion.
   Ik vind dit geen goed idee.
   Ook al ben ik het niet eens met de koers van Elsevier daarom wil ik wel graag weten wat zij schrijven.
   Leer uw vijanden kennen…! Wel eens van gehoord?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s