De ware aard van de EU

Screenshot_56

(Door: “Henk V.”)

Wie door krijgt wat er werkelijk op dit moment in Europa allemaal plaatsvindt, valt van de ene verbazing in de ander en zal zich onderdeel van een absurdistisch toneelstuk wanen, omdat al tientallen jaren lang het proces van ‘stilletjes je zin doordrukken’ doorgaat ( het stichten van een superstaat onder leiding van “Brussel”) , terwijl er op landelijk niveau mensen aan de macht zijn die bijna over de hele linie graag aan de verwezenlijking van de doelstelling van “Brussel” willen meewerken en daarmee een einde maken aan het bestaan van een land waarvan de kiezers hen in een machtspositie plaatsten zonder werkelijk te beseffen dat de door hen gekozen overheden hun belangen moeiteloos verkwanselden. Een overheid die hoogverraad pleegt aan het eigen volk. Hoe treurig wil je het hebben.

Deze video geeft een helder beeld hoe ‘’Europa’’ te werk ging. Allereerst moeten wij heel goed in de gaten houden dat de opzet van de EU uit een verdachte bron stamt:  uit nazi-Duitsland, waar plannenmakers zich gedurende de oorlog verdiepten in de vraag hoe men het veroverde Europese continent kon samensmeden tot een superstaat onder Duitse regie.

De beoogde Europese superstaat zou uiteraard niet de ideologische joods-christelijke, humanistische basis hebben zoals de te onderwerpen landen die hadden! Het is belangrijk dit goed in de gaten te houden, want het karakter van de te vormen superstaat is nog steeds niet veranderd. Toen Polen tot de EU toetrad, stelden vertegenwoordigers van dat land voor dat in de statuten van ”Europa’’ een passage over de ideologische identiteit van de organisatie  zou worden opgenomen. Die zou christelijk moeten zijn. De leiding van de Unie wees dit af en wij, die inmiddels weten dat in 1975, tijdens het Verdrag van Straatsburg, de Unie zich muurvast vast ketende aan de Arabische, islamitische wereld, weten nu wel waarom het Poolse voorstel werd afgewezen.

En nu wij het toch over dit verdrag hebben: de EU gaat allang niet meer over het Europese continent alleen, maar over een zich steeds uitbreidende, geopolitieke invloedssfeer, waarmee de belangen van de EU zijn verbonden. Wie EU zegt, moet ook aan het Midden-Oosten denken en aan Noord-Afrika! Zelfs tot in Mali reikt het territorium dat Europa tot het zijne rekent! (Rutte noemde Mali al de achtertuin van Europa).

Wat wij dus zien, is een machtsblok (de EU) dat zich steeds verder uitbreidt en dit rechtvaardigt de vaak gehoorde veronderstelling dat er inderdaad lieden bestaan die graag zien dat de wereld uiteindelijk zal worden opgedeeld  in een aantal machtsblokken die elkaar uiteindelijk zullen vinden en zullen gaan streven naar een wereld onder ÉÉN regering. Dit soort overpeinzingen zullen hoogstwaarschijnlijk vaak op de agenda’s van bijvoorbeeld de Bilderberg Groep staan.

Achter de EU bevinden zich – naar mijn stellige vermoeden – zeker zeer invloedrijke organisaties met veel macht, die willen dat de eerste aanzet tot een Europees machtsblok MOET doorgaan. Kijk maar eens hoe de westerse wereld op de logische uitslag bij de Brexit volksraadpleging woedend reageert, tot ver buiten Europa. Er worden dus belangen doorkruist die niet specifiek Europees zijn, maar wereldwijd gelden.

Rest de vraag hoe het mogelijk is dat het grootste deel van het volk niets doorheeft en zich verliest in bijkomstigheden en lichtvoetig vermaak. Hier spelen op zijn minst drie processen die elkaar versterken. Wij zien de volgende “spelers’” :

 • Het grootkapitaal (banken en beleggers), het bedrijfsleven (middenstand en multinationals), die het liefst opereren zonder enige beperkende maatregel bij totaal vrij transport (ex- en import), maar ook voorstanders zijn  van totale vrijheid bij het sluiten van ‘’onrendabele’’ bedrijven en onbeperkte , vrije vestiging van nieuwe, waar men maar wil, ongeacht de gevolgen daarvan voor de burgers en de werkende klasse. Deze groep verkondigt zonder ophouden dat de EU voorspoed brengt: Ga uit de EU en je krijgt malaise. Schrik aanjagen is een machtig wapen.
 • De tweede groep spelers staat eigenlijk diametraal tegenover de eerste, maar werkt er niettemin mee samen: de ultralinkse stroming ( Frankfurter Schule genaamd), die absoluut een einde wil maken aan de westerse, kapitalistische maatschappij en die van binnenuit wil vernietigen door de basis waarop die maatschappij berust uit te hollen en daardoor de samenleving ideologisch in elkaar te laten storten. Deze stroming werkt door middel van het aanpraten van nieuwe opvattingen over gezag, religie, intermenselijke verhoudingen (inbegrepen de manier waarop gezinnen fungeren EN ook: de raciale verhoudingen!!). Wat men wil, is een maatschappij in morele en bestuurlijke chaos, die ruimte moet bieden aan linkse bestuurders. Het doel van deze school is het creëren van mensen die links denken. Dit proces van beïnvloeding  via allerlei vormen van onderwijs loopt al tientallen jaren en het heeft er voor gezorgd dat veel mensen linkse opvattingen hebben. Deze linkse stroom is gunstig voor de EU, omdat die in elk geval een einde zal maken aan onze bestaande landen en hun cultuur.
 • De derde speler is door de EU zelf binnengehaald in 1975: de islam, die alle speelruimte heeft gekregen die hij wenst en graag de ideologische leemtes wil opvullen die door speler twee is bewerkstelligd. Dat een verenigd Europa letterlijk een grenzeloze mogelijkheid tot uitbreiding biedt, spreekt voor zich.
 • En als vierde speler mag men rustig onze politiek-correcte media beschouwen, die constant de opvattingen uitdragen die de EU huldigt!

En door deze mallemolen  van manipulerende belangengroepen is bij het lui geworden volk de drang ontstaan om je vooral  geestelijk niet meer in te spannen. Tja, wie de waarheid niet wil zien, zal die pas zien wanneer het veel te laat is.

Maar wat ons aangaat: wij die zien, wij schrikken, maar wij zullen niet uit handen geven wat ons dierbaar is: onze vrijheid en de wil om over ons eigen lot te beslissen. En dus verzetten wij ons tegen de dictatoriale EU.

Door:
“Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Brussel, Censuur, cultuurrelativisme, democratie, dictatuur, Elite, EU-critici, Eurofielen, Europeanisering, EUSSR, gezond realisme, Graaien, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, New World Order, nieuw fascisme, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, socialisme, Socialisten, socialistisch idealisme, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfbeschikking, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

15 reacties op De ware aard van de EU

 1. Frans Brassens zegt:

  Fraai stuk, Henk. Maar “wij zullen niet uit handen geven wat ons dierbaar is: onze vrijheid en de wil om over ons eigen lot te beslissen. En dus verzetten wij ons tegen de dictatoriale EU.” vereist om enig resultaat te kunnen hebben natuurlijk wél dat we de luie massa wakker schoppen. En of dát lukt……ik heb er een hard hoofd in.

  Geliked door 2 people

  • Harry zegt:

   Mijn ervaring , Frans , als ik me er even mee mag bemoeien , is dat velen wel een heel klein beetje van de materie afweten , maar veel te weinig om een beeld te krijgen hoe het in elkaar steekt of hoe erg het al is .
   Ze zien het complete concept niet , slechts een paar details .
   En dat wordt ze door de overheid en de msm onthouden .

   Maar de ellende is , dat als je ze probeert bij te praten , dat ze je dan in de hoek van de complotdenkers scharen of zelfs bij de aluhoedjes .

   Geliked door 1 persoon

   • Frans Brassens zegt:

    Ik heb dezelfde ervaringen Harry.
    Als je bepaalde mensen om zo te zeggen ‘bij wil praten’ dan geven ze maar al te vaak niet huis. Wat @Cathja zegt, men heeft het eigenlijk nog te goed en wenst niet gestoord te worden in dat bestaan. Verder denken dan vandaag is voor veel mensen niet weggelegd. Je kunt dat gerust onverantwoordelijk noemen.

    Geliked door 1 persoon

  • john zegt:

   @F B
   Dàt is het échte probleem. De luie massa wakker schoppen. Het gaat slecht aflopen . Het eindigt niet in een Nieuwe WereldOrde , maar in een Derde WereldOorlog . En nog maar eens door de schuld van duitsland (Merkel) ! De enige hoop ligt erin dat vele landen in opstand komen , de eu dringend verlaten en de shengenakkoorden negeren. Laat duitsland het maar alleen tegen Rusland opnemen. Jammer want het zal miljoenen mensenlevens kosten. En niet alleen in Duitsland.

   Geliked door 1 persoon

  • Henk.V zegt:

   Dat is waar, Frans, maar ik hoop dat er steeds meer mensen tot hetzelfde inzicht komen als wij zelf (hopelijk onder meer door het lezen van stukken op de site van Bert)en die op hun beurt ook weer hun bevindingen aan anderen door geven
   Wij hebben een sneeuwbal effect nodig. In zekere zin krijgen we zelf ongewild hulp door onze overheid die zulke à sociale beslissingen neemt dat het volk uiteindelijk wel in verzet zal komen.

   Like

   • Frans Brassens zegt:

    Jouw hoop is mijn hoop, Henk. Al is het soms moeilijk, wanneer je de inerte massa beziet. Het beste zou zijn dat iedereen een forse figuurlijke klap kreeg die hun bestaan raakte. Maar nog altijd gaat het op de manier van ‘kikkers koken’, en dat hebben zovelen niet in de gaten. Niet waar dat proces gaat eindigen in ieder geval.

    Like

 2. Cathja zegt:

  Goed geschreven, “Henk V.”!

  Ik ben bang dat wij pas massaal in verzet gaan komen als ons het water tot aan de lippen staat, en we inzien dat het er op of er onder zal worden. Momenteel hebben de meeste burgers het nog niet al te slecht en zo lang ons leventje nog te leven is maken ‘we’ ons niet zo druk. Ik bedoel hiermee: de burgers in Nederland, die zich avond aan avond vergapen aan alles wat er op TV te ‘genieten’ valt.
  Wij hier maken ons terecht zorgen om wat er kan gebeuren, maar worden niet geloofd door de meerderheid. Zij noemen onze onrust steevast ‘onderbuikgevoelens’.

  Laten we hopen dat niet alleen in Nederland, maar in tal van andere Europese landen, op tijd doordringt dat er geen tijd meer te verliezen valt. Er zijn tekenen dat de bevolkingen zich beginnen te verzetten. Ik hoop dat dit doorzet. Alleen dán hebben we nog een kans om onder dat verschrikkelijke Brusselse juk uit te komen, en de weg terug naar de vrijheid in te slaan!

  Geliked door 1 persoon

  • Henk.V zegt:

   Dat er een omslag zal komen in de publieke opinie weet ik wel zeker, Cathja..Het is echter de vraag hoeveel ellende er nodig is om een tot het uiterste getergd volk zover te krijgen dat het de politiek correcte ,alles verkwanselende overheid tot aftreden dwingt. Persoonlijk vind ik dat het verraad van ons land al veel te lang voort duurt, maar een slapend volk zal meer tijd nodig hebben om tot die conclusie te komen. Maar politieke omwentelingen kunnen echter soms plotseling op gang komen…..

   Geliked door 1 persoon

 3. Pingback: De ware aard van de EU

 4. exmarineman zegt:

  Ja ik heb deze video van Engelse afkomst “The real face of the Europenean Unie” bekeken en ook op mijn tijdlijn gezet, zodat iedereen hem kan bekijken. Typisch is ook weel de foto aan het begin van de video: multimiljardair, Jood van Hongaarse afkomst en adviseur (!) van Merkel SOROS.
  Hij de viedeo dus laat zien hoe sluw men tewerk is gegaan en nog gaat. En hoe het samenwerkingsverband van EGKS en later EEG met als doel “Union of commerce” langzaam maar zeker werd omgebouwd tot het een USA of Europa is geworden. En precies zoals Juncker het al jaren geleden zei: we laten een ballonnetje op en wachten af of en welke reacties er komen. Zo niet dan voeren we het gewoon in en doen dan de volgende stap. Of woorden van dergelijke strekking….. Er wordt een heel vies, smerig vuil spel gespeeld door de elite op dit moment en men gaat werkelijk over lijken. De islamisering is een vooropgezet plan (Resolutie van Straatsburg, 1975) en dan al die dictators die opeens moesten verdwijnen. En nu…..is Rusland aan de beurt, Poetin is de kwaje peer en dus gaan we de bevolkingen in Europa er alvast op voorbereiden dat als er oorlog met Rusland komt dat HIJ de schuldige is. En zo gaan dan onze militairen naar de noord-oostgrens van Europa en is er geen verdediging meer in het zuiden en kan Erdogan zo binnenvallen…….zonder tegenstand. Daarnaast hebben we al zo’n 100.000 duizend islamitische strijders binnen onze grenzen die van binnenuit te keer kunnen gaan, het is een heel groot paard van Troje……

  Geliked door 1 persoon

 5. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 6. Zal het simpel maken Adolf Hitler was anti christelijk geloof
  Het derde rijk is nog steeds de agenda met behulp van Nato Het moslim geloof dat wordt als wapen gebruikt om dit te bereiken.
  Adolf Heusinger de rechterhand van Hitler bij de invasie van Rusland en polen werd direct na de oorlog hoofd van Nato om de agenda voort te zetten.

  Zelfde orlog is nog steeds aan de gang achter de EU schermen.
  Een tip als de Oranje moffen het schip verlaten weet je dat de shit los gaat jammer dat ze het zootje na de oorlog niet hebben opgeknoopt.

  Like

 7. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Eigenlijk zijn wij het Spuugzat om alweer te zeggen “I TOLD YOU SO!”
  Want hiervoor hebben wij al vanaf dag 1 van de EU-oprichting al gewaarschuwd! De EU, de Elite en de Nazi’s zijn 3 handen op 1 buik!
  Lees ook dit recente artikel maar:
  https://www.sott.net/article/319146-The-Nazi-origins-of-the-European-Union

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s