Eurocommissaris Oettinger: “Het Europese project is in levensgevaar!”

Screenshot_67

(Vertaling: E.J. Bron)

Niet alleen politieke outsiders zoals de onlangs afgetreden voorzitter van de EU-kritische partij UKIP, Nigel Farage, zien sinds de “Brexit” geen toekomst meer voor de EU. Nu heeft ook de Eurocommissaris voor Digitale economie en samenleving, Günther Oettinger, nadrukkelijk voor een mislukken van de Europese Unie gewaarschuwd. Duitsland zou voor haar behoud een grote rol spelen, zei Oettinger tegenover de nieuwszender n-tv.

Duits - Zuerst

Letterlijk zei de politicus van de CDU: “Het Europese project is, denk ik, voor het eerst in levensgevaar.” De vrede in heel Europa zou bedreigd zijn.

Om de EU sterker te maken, zouden nu Duitsland en zijn economie de Unie moeten ondersteunen, zei Oettinger. Over de toekomst van de EU zou de komende twee tot drie jaar beslist worden.

Oettinger had in dit verband ook kritiek op de procedure rondom het omstreden CETA-vrijhandelsakkoord met Canada. Hij beschouwt de nu door de Europese Commissie voorgestelde stemmingen in de parlementen van de EU-lidstaten over het akkoord als schadelijk, omdat ze tot “pijnlijke vertragingen” zouden leiden.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Eurofielen, EUSSR, Hypocrisie, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

14 reacties op Eurocommissaris Oettinger: “Het Europese project is in levensgevaar!”

  1. Angie1968 zegt:

    De grote sprong voorwaarts…dat is de oplossing van de Eurofascistische randdebielen. De volkeren zeggen ‘nee’ en dus gaan we nog sneller naar een Europese superstaat. Want de dictatuur moet volledig worden. Er is totaal geen zelfreflectie, geen democratie, geen bezinning. Die Oettinger is een typische euro-oetlul.

    Like

  2. topsporter zegt:

    Oetinger maakt deel uit van dat antidemocratisch schip.
    Ten onder!

    Like

  3. Mirjam zegt:

    Ze kunnen het vergeten, de EU wordt is verleden tijd, it’s the final countdown en onomkeerbaar. De Brexit heeft de gevangenis opengegooid en de poorten kunnen nooit meer gesloten worden, Vrijheid!

    Like

  4. Bas zegt:

    Een totaal mislukte EU. Wat zou dat fijn zijn. Vrijheid !!!

    Like

  5. Laat de EU dan maar gauw ten ondergaan met die OETLUL erbij !!!

    Like

  6. Pieter zegt:

    Stop de islam. Wij willen onze landen terug!

    Like

  7. Annette zegt:

    Gisteren las ik op een van de andere sites (ik lees er inmiddels wel een stuk of 20) dat Juncker, aangezien hij er waarschijnlijk zeer binnenkort wordt uitgegooid, met dit voorstel is gekomen. De wraak van Juncker. Er stond ook bij dat als je een stier tergt hij je op de horens neemt! Nu vind ik dat niet de beste vergelijking, want ik kijk toch heel anders naar deze zuipschuit dan naar een stier, maar goed. Op dat moment dacht ik nog dat het allemaal niet waar was… maar gelukkig is dat dus wel zo. Nu maar afwachten hoe er in de verschillende landen op wordt gereageerd. Wat betreft Nederland ben ik toch niet zo positief gestemd. De meeste mensen, vooral de jongeren, hebben het nog steeds veel te druk met hun telefoons, dansfeesten en weet ik veel wat nog meer. Die zeggen nog steevast: we hebben het toch goed, wat zeur je nu toch? Ze kunnen niet verder kijken dan hooguit morgen. Je kunt het ze nog niet eens kwalijk nemen ook. Tot een anderhalf jaar geleden was het enige nieuws dat ik volgde ook de MSM en dan weet je het wel. Tegenwoordig kijk ik nooit meer naar NOS of RTL nieuws, waarom zou ik ook? Daar krijg ik non-nieuws of vals nieuws. Maar mijn ogen zijn nu absoluut open. Misschien komt er nu echt zeer binnenkort een referendum over zowel CETA als TTIP, dat zou mooi zijn. Als dan dezelfde mensen als met het Oekraine referendum weer gaan stemmen, kunnen wij weer winnen. En dat die Rutte er dan wel wat mee doet!

    Like

    • exmarineman zegt:

      Het is toch ook wel heel opmerkelijk dat deze Duitser het heeft over “het PROJECT EU”…..m.a.w. het probeersel kijk, zin of het lukt etc etc. Het is toch beschamend dat dit soort mensen het durft te hebben over een project, waarbij het dus heel normaal wordt gevonden dat het ten koste gaat van vele miljoenen mensen en qua geld over vele miljarden….. En dan geen enkel schuldgevoel daar over hebben….

      Like

  8. exmarineman zegt:

    Gisteren zag ik een VIDEO over de ware toedracht en ware doel van de EU: 1996….. daarin werd ook al gezegd dat – het ging voornamelijk over de UK – de Kroon en ook de parlementariërs een EED hebben afgelegd die inhoud dat zij NOOIT enige bevoegdheid of soevereiniteitsoverdracht aan een ander of andere instantie zullen doen ZONDER het volk te informeren, te bevragen en er over te laten stemmen. Zo iets is ook opgenomen in de Engelse Grondwet. Eigenlijk geldt hetzelfde voor Nederland ook de Koning, kabinetten en 2e kamerleden hebben zo’n eed afgelegd. M.a.w. ALLE besluiten die vanaf ruwweg 1957 zijn genomen om er een Groot Europa van te maken (men begon met als argument dat het alleen om een beperkte en vrijhandelszone/samenwerking zou gaan/worden) en stap voor stap werd het erger, meer, meer, meer zonder ons Nederlanders daarover te laten kiezen via een referendum. Het zijn dan ook n.m.m. allemaal illegale besluiten, illegale wetten en regelgeving, wat er is GEEN mandaat geweest noch is er een mandaat voor het huidige kabinet noch 2e kamer/1e kamer. Ook de KONING had eigenlijk zijn kabinetten MOETEN terug roepen en ze MOETEN wijzen op hun eed en op de Grondwet!!!!!!!

    Bovendien staat het OOK in het VN-Handvest. Het zelfbeschikkingsrecht kan nooit aan een ander land of organisatie worden overgedragen op welke manier dan ook wanneer de bevolking niet is gehoord en zich er niet over heet kunnen uitspreken en heeft gekozen…..

    En ook deze ambtenaar is dus gewoon een dictator want ook hij wil net zoals Juncker de nationale parlementen buitenspel zetten bij de CETA, zoals men dat ook wilde met de Pensioenwet en ook wil met de TTIP en nog veel meer…… In plaats van tot bezinning te komen en te reorganiseren gaat men harder rennen om het uiteindelijke doel te bereiken en dat is 1 groot europees rijk onder gezag van de Brusselse dictatuur. Vandaar ook dat men de aandacht hiervan probeert af te leiden door het agressieve optreden richting Rusland en Poetin….. En dan hebben die bevolkingen tenminste niet door wat er echt in Brussel gebeurt.

    Like

    • De koning had wat Moeten doen ? Hahahaha
      Ben je echt zo slecht geinformeerd ?
      Daar komt juist die hele Euroshit vandaan die moffen of had je dat nog niet door?.

      De verdonkeremaande nazi-huwelijksfoto´s van Juliana en Bernhard!


      Staat ng een leuk filmpje op youtube terugkeer van de prinsesjes na ww2 zie je Beatrix en die schele zus van dr nog even een sieg heiltje doen in de tuin van soestdijk.
      Denk je echt dat ze dat in Engeland geleerd hadden? Hahahahha

      Like

      • exmarineman zegt:

        @Headshot….dank voor je reactie, maar ik ben niet zo slecht geïnformeerd als je wellicht denkt. Bernhard was mede-oprichter van de Bilderberggroep, dat zegt ook al genoeg. Maar WA heeft een eed afgelegd op onze grondwet en die is duidelijk, en daarom had hij nee moet hij dus zijn regeringen/kabinetten daar aan houden want HIJ is de leider/baas van zijn regering. En als hij dat dus niet doet en de Grondwet niet volgt – net zoals Rutte dat nu doet met ons laatste NEE – dan dient hij te worden afgezet als koning.

        Like

      • Taljaard zegt:

        @ouwe maat
        De laatste keer dat wij hier een koning hebben afgezet ging het ook om overheersing vanuit Brussel en onze godsdienstvrijheid.
        Laat WA dat maar goed begrijpen, met zijn Roomse wijf en zijn huwelijk, dat o.a. werd ingezegend door de top-Jezuiet van Argentinie. Zij vinden het in het NWO-Vaticaan helemaal niet zo erg dat die lastige, mondige Europeanen de RKK de rug toekeren, of geislamiseerd zullen worden, want er zijn in de Derde Wereld veel meer zieltjes te winnen, die ook braaf aan hun leiband zullen lopen een de centjes op zullen blijven hikken. En dat daar en passant ook nog eens het protestantisme mee zal worden weggevaagd vinden ze nog veel mooier. (Google ”Borromaeus-encycliek.”)

        Like

    • Tistochwat zegt:

      exmarineman 10 juli 2016 om 07:54

      [quote] Ook de KONING had eigenlijk zijn kabinetten MOETEN terug roepen en ze MOETEN wijzen op hun eed en op de Grondwet!!!!!!! [/quote]

      Het zal deze schaamteloze, genotzuchtige rijkaard aan z’n reet roesten wat er in dit land met ons gebeurt. Hij heeft het veel te druk met z’n dure autootjes, speedbootje, vakantieparadijzen, schranspartijen en ga zo maar door.
      En een eed afgelegd? Mwoah, wat stelt dat tegenwoordig nou nog voor?
      Iedereen liegt en bedriegt er met een uitgestreken smoel op los.

      Like

Plaats een reactie