Tables turned: Alexander Pechtold is antidemocraat geworden

Screenshot_54

(Door: Meindert Fennema)

De democratiseringsagenda is van links naar rechts verschoven

Na het referendum over de Europese Grondwet, het referendum over het verdrag tussen de EU en de Oekraïne en als klap op de vuurpijl het Brexit-referendum zijn de politieke verhoudingen definitief omgekeerd. Vroeger was links voor meer democratie en beriep zich daarbij op het leerstuk van de volkssoevereiniteit (‘alle macht aan het volk’  riepen Paul Rosenmöller en Jan Marijnissen in hun jonge jaren). En ook D66 maakte zich in 1966 sterk voor verdergaande democratisering door middel van staatsrechtelijke hervormingen.

Democratiseringsagenda is van links naar rechts verschoven

Screenshot_53Nu zijn het de uiterst rechtse partijen die zich met een beroep op de volkssoevereiniteit sterk maken voor meer volksinvloed. De democratiseringsagenda is dus van links naar rechts verschoven. En de partijen die zich ooit sterk maakten voor volksraadplegingen (D66 en GroenLinks) haasten zich nu op hun schreden terug te keren. Alexander Pechtold heeft zich al uitgesproken tegen een referendum over de EU, GroenLinks aarzelt. De oud-directeur van het wetenschappelijk bureau van GroenLinks, Dick Pels, verklaarde onlangs in De Balie dat hij een tegenstander is van volkssoevereiniteit. Bij het afscheid van zijn opvolger sprak ik de voorzitster, Marjolein Meijer, er op aan. Zij wilde er niet over praten. Het rommelt dus bij GroenLinks, maar vooralsnog heeft de partij haar democratische wortels nog niet afgesneden. GroenLinks staat nog steeds op het standpunt dat de regering het Oekraïne-verdrag onder geen beding mag tekenen, ook al is de fractie voorstander van dat verdrag. Een heel helder en vanuit democratisch oogpunt onberispelijk standpunt.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", D66, democratie, dictatuur, Eurofielen, EUSSR, Groenen, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Nederland, nieuw fascisme, politici, praatjesmakers, Rotzakken, socialistisch idealisme, soevereiniteit, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

11 reacties op Tables turned: Alexander Pechtold is antidemocraat geworden

 1. Pingback: Tables turned: Alexander Pechtold is antidemocraat geworden - Ik zeg NEE tegen EU

 2. Tables turned: Alexander Pechtold is antidemocraat geworden, tja denk dat het nog wel even duurt voordat iedereen in Nederland begrijpt en met eigen ogen kan constateren dat Nederland GEEN Democratie meer is zoals het decennia lang “goed” gegaan is. De bestuurlijke elite maakt haast, om een groot politiek monstrum te maken.

  Er is reden tot grote bezorgdheid over het democratisch gehalte van de machtsvorming en de machtsuitoefening in Bilderberg Nazi Nederland. Bilderberger Zbigniew Brzeziński “Het is makkelijker om een ​​miljoen mensen te doden … dan het is om ze te controleren”

  Zeker na het Brexit referendum welke niet in goede aarde is gevallen bij de elitaire fascistische leiders in Brussel. Maar D66 staat niet alleen in het politiek correcte spanningsveld, geheel de traditionele politiek is ondemocratischer geworden. Maar ja wat wil je dan ook, men is verdeeld tot op het bot en samen staan we sterk zal nooit en te nimmer plaats vinden.

  Tel je zegeningen nu het nog kan in de nabije toekomst is bijna alles afgelopen. Dan bemerken wij te laat dat we in een DDR achtige maatschappij leven, waarin de enkeling ten onder gaat in een volkomen kansloze strijd tegen een totalitair systeem.

  Bedank je favoriete, landelijke, provinciale en gemeentelijke bestuurders die de weg hebben voorbereidt naar een totalitair systeem. Het enige lichtpuntje wat ik nu nog zie is dat het hele linkse policor circus net zo hard lijdt, kreunt en steunt onder dit beoogde nieuwe nazi systeem wat Brussel voor ons gekookt heeft.

  Like

 3. Zat er in: Dat soort “Democraten” is “democraat” zolang alles en iedereen meehuppelt in hún droomwereld en meejubelt over hún imaginaire maatschappijbeeld, maar zodra je ze confronteert met de realiteit, berg je dan!
  Het voormalige Sovjet-communisme had dat óók, het Chinese communisme óók……En nu blijken de links-liberalen dus geen haar beter, dat is alles.
  Overigens valt het me van het rariteitenkabinet GroenLinks mee, dat ze nog zo consequent zijn, dat moet ik eerlijk zeggen.
  En D….Och, duidelijk vergiftigd door de inslag van het miezerige mannetje Pechtold -dat óók nog wel zijn trekken thuis krijgt, vroeg of laat!

  Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Democratie heeft dus nooit echt bestaan , het is een fictie !

   Gewoon een simpel vraagje
   Vraagje : wat zijn de voorwaarden om een democratie te kunnen laten werken ?

   Like

 4. leefbarbaar zegt:

  Slap stukje weer vanuit de TPO. Meneer Fennema leeft nog in de vorige eeuw en denkt nog in links en rechts. En de PVV is nu weer uiterst rechts, waar ik het niet mee eens ben, omdat het niet waar is. En omdat het te gemakkelijk weer wordt gebruikt om de PVV in bruine hemden door de straten te laten marcheren. (bij de weg: uiterst rechtse partijen??, welke dan?)
  Er zijn wel politieke tegenstellingen:
  voor de elite, tegen de elite,
  voor de EU, tegen de EU,
  voor referenda, tegen referenda,
  voor de islam, tegen de islam.
  Maar dat heeft niks meer met links of rechts te maken.
  D66 van toen, is de NSB van nu. Is dat links? Rechts? Landverraders, dat zijn het.
  Beter was het geweest eens een artikeltje te schrijven over alleen D66, want dat de partij mijlenver is afgedreven van hun standpunten van ooit is evident.

  Geliked door 1 persoon

  • koos zegt:

   LeefBarbaar,
   De klassieke indeling van links en rechts dateert vanaf de Franse revolutie:
   Links=voor het volk.
   Rechts=voor de elite.
   In die zin zijn wij dus links. Het framen van patriotten als extreem rechts is bedoeld om de socialisten te laten denken dat het links is om immigranten binnen te halen. De Bilderbergers lachen zich krom dat dat zo gemakkelijk ging! De socialisten zijn nuttige idioten geworden voor het grootkapitaal. Het kan verkeren!

   Geliked door 2 people

  • joopklepzeiker zegt:

   Correct , dat links rechts onderscheid wordt alleen maar in stand gehouden om ons te verdelen !

   De grootste show op de aarde,

   Geliked door 1 persoon

 5. Pechtold, is een pesterige kobold, Laatst leek het erop in een debat, of hij half bezopen was met zijn rollende ogen.

  Like

 6. boorzalf zegt:

  Hier nog zo,n partij, Partij van de Arabieren. Samen voor ons eigen.

  Like

 7. Drs.P. zegt:

  Alexje Pechold is gewoon een smerige nsb rat die zijn eigen volk verraad!!

  Like

 8. Dit is op Onwetendheid herblogden reageerde:
  D66, leugenaar Pechtold

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s