Viktor Orbán, de Grote?

Screenshot_48

(Door: “Young German” – Vertaling: E.J. Bron)

Vaak is er in de geschiedenis slechts één man nodig die zich schrap zet, de armen over elkaar slaat en “Nee!” zegt. Een portret van een staatsman die niet alleen zijn eigen land wil beschermen tegen de waanzinnige plannen van de EU-elites in Brussel.

Het menselijk bestaan en de geschiedenis van onze beschavingen staan bol van stralende helden en mythes. Van mensen worden helden gemaakt en uiteindelijk zelfs mythische halfgoden: Alexander de Grote, Napoleon of Frederik de Grote van Pruisen. Zij lieten allemaal een grote voetafdruk na in het zand van de geschiedenis. Toen Alexander de Grote Griekenland verenigde en optrok tegen de Perzen, gold het gigantische wereldrijk als onoverwinnelijk. Hij trad als schijnbaar verblinde veldheer aan tegen een overmacht. Toen Frederik de Grote na 7 jaar oorlog glorierijk de Pruisische natie uit de gloed van de oorlog verhief, smeedde hij een nieuwe grootmacht op het continent. Tegen het verzet van de andere drie grootmachten Frankrijk, Oostenrijk en Rusland in. Op dit moment hebben we misschien een vergelijkbare situatie in de zuidoostelijke hoek van Europa, waar de Hongaren als een rots in de branding tegen de “mainstream” van de Europapolitiek vechten.

Tegen alle tegenwerking in

Het was Viktor Orbán die zei: “Zo niet! Niet met ons!” Terwijl Viktor Orbán tot aan de vluchtelingencrisis eigenlijk geen kandidaat op het internationale toneel was, maar eerder gold als zonderling. Hij is als voorzitter van Fidesz eigenlijk een vertegenwoordiger van liberaal-conservatieve standpunten, die gedeeld worden door een groot bondgenootschap van belangengroeperingen binnen de partij. Pro-kerkelijk, patriottisch en kleinburgerlijk tot boers. Oorspronkelijk bestreed Orbán het communistische systeem voor de omwenteling en rebelleerde tegen centralisme en autocratie. Hij werd geen Hongaars minister-president door een antiwesterse retoriek. In zijn ambtstijd trad Hongarije toe tot de NAVO, breidde de partnerschap met de VS militair uit en nam ook deel aan het project van de Europese integratie in het kader van de EU. Links-liberale westerse media bekritiseren hem al sinds 2010 voor een zogenaamde autocratisering-koers, die burgerrechten en de persvrijheid zou beperken. In werkelijkheid treedt de door hem aangevoerde regering op tegen NGO´s en vanuit het buitenland gefinancierde “Unie-groepen”, die invloed willen verwerven in de politieke en maatschappelijke discussie van de Hongaarse natie. Gender studies, radicaal atheïsme en neo-feminisme – allemaal ideologieën, die door Orbán beschouwd worden als maatschappij-gevaarlijk. En heeft hij geen gelijk? Onder de paraplu van een globalisme vertegenwoordigen deze stromingen de afwijzing van de geslachtsrollen, het negeren van staatsgrenzen, naties en volkeren en identiteiten. Een “One World” religie, die in West-Europa en Noord-Amerika immers al een vast bestanddeel vormt op universiteiten, mag in Hongarije geen plek hebben. Dat maakt van Orbán in de ogen van de door hem belachelijk gemaakte ideologieën een “dictator”.

Je moet je de woede en verontwaardiging van deze links-liberale functie-elites in de redactiebureaus, parlementen en autoriteiten eens voorstellen. Opeens is daar een kleine Hongaarse staatschef, die een piepklein volk met geringe economische macht aanvoert en zich verzet tegen de aanwijzingen van de EU en de VS. Hongarije is in principe een politieke dwerg en economisch gezien van zeer klein kaliber in de wereld. Maar toch een trouw bondgenoot van de NAVO en daarmee eigenlijk een gehoorzame volgeling van het Westen. Deze elites zouden vermoedelijk nauwelijks meer dan nu overstuur kunnen zijn. Want toen Angela Merkel´s zin “er bestaat geen bovengrens” viel en er al miljoenen illegale migranten op weg waren naar Centraal-Europa, was Hongarije vooral één ding: doortocht-gebied voor een volksverhuizing. En terwijl Duitsland´s functie-elites deze massa-immigratie en het totale verlies van controle van de Europese naties begroetten, kwam Hongarije hiertegen in verzet.

Vrijheid en onafhankelijkheid

Waarom? Misschien omdat een Hongaar zoals Viktor Orbán nog steeds een bepaald historisch bewustzijn bezit. Het is bijna 100 jaar geleden dat de islamitische heerschappij van de Ottomanen op de Balkan en in Europa werd gebroken. Er is nauwelijks een eeuw vergaan sinds er een eind is gekomen aan de slavendrijvers van de Turken en de eeuwige verdedigingsoorlogen tegen de legers van de sultan. Op het Merelveld liggen nog altijd de dode verdedigers van de christelijke Balkanvolkeren begraven. Hoe lang was Hongarije eigenlijk het slachtoffer van Ottomaanse aanvallen? Een doorsnee West-Europeaan zou hier waarschijnlijk geen antwoord op kunnen geven. Niemand begrijpt welke offers de Hongaren, de Roemenen en de andere kleine volkeren van Zuidoost-Europa voor hun onafhankelijkheid moesten brengen. Niet pas sinds het communisme, maar al eeuwenlang. Het zijn überhaupt de kleine naties aan de rand van Europa, die sowieso weinig hebben en dit weinige willen beschermen. De Hongaren bezitten niet de welvaart van de Duitsers. Eigenlijk bezitten ze nog niet eens de matige welstand van de Italianen. Wat ze echter wel bezitten, is hun culturele identiteit als Hongaarse natie. De geschiedenis wilde eerst moslims en later communisten van hen maken. De Magyaren kwamen steeds opnieuw in opstand tegen deze gedwongen maatregelen. Het zijn deze verschrikkingen van het verleden die een Orbán vermoedelijk ziet in de huidige ontwikkelingen en die hij bekritiseert en bestrijdt. Enerzijds is hij tegen de centrale macht EU, die er heel duidelijk naar verlangt om de nationale parlementen “voor het welzijn” van europa gelijk te schakelen en zodoende de individuele belangen van de volkeren te elimineren. Dit proces noemt men eufemistisch “Europese integratie”.

In werkelijkheid is het echter de desintegratie van de staatkundige soevereiniteit. EU-wetten breken nationale wetten en hollen de besluiten van de lidstaten bijna probleemloos uit. Een beslissing uit Straatsburg en Brussel staat daarmee bijna gelijk aan een bevel. Het is dit bevel tot “controleverlies” en tot zelf-opgave van de staatkundige soevereiniteit van Hongarije dat Orbán verrassend weigerde. Voor menigeen verwonderlijk, omdat Orbán zoals gezegd in zijn carrière tot nu toe eigenlijk een behoorlijk trouwe volgeling van de NAVO en de EU geweest was. Om zich aan te sluiten bij het collectieve controleverlies stuitte hem echter tegen de borst. Voor Orbán en zijn getrouwen is het duidelijk dat deze massa-immigratie niets goeds voor Europa en Hongarije kan brengen. Ze brengt destabilisering, etnische conflicten, massale verarming en sociale spanningen. Een islamisering van Europa is geen fantasie, maar historische realiteit voor grote delen van Zuidoost-Europa geweest. Albanië, de islamitische bevolkingen en de belegering van Wenen zijn geen plotselinge verschijnselen geweest, maar hieraan gingen politieke processen vooraf. De burgeroorlogen op de Balkan waren een rechtstreeks gevolg van deze islamisering van Zuidoost-Europa en haar opdeling daarna in verschillende etniciteiten met elk christelijke en islamitische identiteit.

Viktor Orbán kijkt niet alleen terug in de geschiedenis, maar kijkt ook vooruit en naar alle kanten.

Zijn afwijzing van het religieus aandoende multiculturalisme van het Westen komt niet voort uit chauvinistisch nationalisme, maar uit het realisme van gezonde staatsleiding. Een blik op de binnenlandse Franse verscheurdheid en de conflicten met de mislukte integratie van moslims in het Westen in het algemeen volstaat hier om iedere poging van vestiging van deze religiegroep in Hongarije te beperken. De Hongaarse minister-president kiest ervoor zijn land te verdedigen door het bouwen van grenzen, omdat hij de ontwrichting van zijn land wil verhinderen. De Hongaren moeten niet het slachtoffer worden van “Homegrown Terrorists”. Ze moeten niet geconfronteerd worden met gettovorming en probleemwijken van integratie-onwillige etniciteiten. Hongarije is niet bereid de West-Europeanen te volgen in hun zelfgekozen zelfmoord en daarom moet Hongarije vernietigd worden. Met Viktor Orbán is een leidende figuur voor het binnenlandse Europese verzet tegen Brussel opgestaan, die niet alleen Oost-Europa en de Visegrad-landen verenigt, maar hoop geeft aan oppositiebewegingen in heel Europa en Noord-Amerika. Viktor Orbán´s “Nee!” is het leven bevestigende “Ja!” van alle Europese patriotten geworden. Het bewijs dat verzet niet zinloos, maar belangrijk en mogelijk is. De geschiedenis zal van deze man in de verre toekomst of een schurk maken of tot “Viktor de Grote” verheffen. Dat hangt ervan af hoe de toekomst zich vanaf nu ontwikkelt. Belangrijks is, dat Orbán de eerste steen legde, waarop vele anderen na hem een stevig fundament en later een nieuw en beter Europees huis kunnen bouwen.

Bron:
www.freiezeiten.net
Door: “Young German”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Balkan, Barbarisme, Brussel, burgermoed, Censuur, Christendom, christenhaat, Communisme, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, democratie, demoniseren, Desinformatie, Dhimmitude, dictatuur, Elite, EU-critici, Eurabië, Europa, Europeanisering, EUSSR, gezond realisme, hersenspoeling, Historie, Hongarije, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Midden-Europa, Moslims, Multiculti, Naïviteit, NGO´s, nieuw fascisme, onwetendheid, Oost-Europa, Pacifisme, Patriottisme, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Slavernij, Socialisten, socialistisch idealisme, soevereiniteit, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, Turken, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid, Westen, Zelfbeschikking, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

6 reacties op Viktor Orbán, de Grote?

 1. erik zegt:

  100 punten!

  Like

 2. M.A.L. Sion zegt:

  Het is te hopen dat Orban goed beveiligd wordt. De toekomst van heel Europa hangt daarvan af.
  Het is overigens te hopen dat in West-Europa ook een aantal ‘Orbans’ opstaan en ook bereid zijn hun poot stijf te houden.
  Het is niet uitgesloten dat door de verschillen in verkiezingsdata in de verscheidene West-Europese landen er een revolutionaire beweging nodig is om een reddingsoperatie in gang te zetten. We kunnen daar beter klaar voor zijn.
  Er zullen vele vliegtuigen nodig zijn om de volgelingen van Mo weer naar huis terug te brengen
  òf
  we moeten een situatie creëren dat ze zelf kiezen om op dezelfde wijze te gaan als ze gekomen zijn: LOPEND !!!
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 3. Pingback: Viktor Orbán, de Grote? - Ik zeg NEE tegen EU

 4. Pingback: Het bewijs dat verzet niet zinloos, maar belangrijk en mogelijk is! | eunmask

 5. Viktor is een held, die voor zijn mening durft uit te komen en daarbij zijn poot stijf houdt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s