Barroso & Goldman Sachs – een symptoom van de aan lager wal geraakte politiek

Screenshot_92

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

De overstap van de voormalige voorzitter van de Europese commissie, José Manuel Barroso, naar Goldman Sachs toont opnieuw de gigantische verstrengeling van ondernemingen en politiek aan, die van de EU de moloch voor bonzen en lobbyisten maakt, die terecht op steeds meer afkeuring stuit.

Contra magazine

Eerst schuift men derderangs politici naar Brussel af, dan maken deze met hun beslissingen alleen maar sollicitatiebrieven voor de tijd na de politieke carrière, zoals “Mr. Dax”, Dirk Müller, het treffend uitdrukt. En als hen zo´n baantje niet in het midden van hun ambtsperiode in het vooruitzicht wordt gesteld, dan bij veel van deze politici toch zeker als hun politieke carrière ten einde neigt.

Wanneer de ex-communist José Manuel Barroso nu bij Goldman Sachs terechtkomt, dan is dat zeer zeker geen toeval. Hoewel de Portugees tijdens zijn tijd als voorzitter van de Europese Commissie in het jaar 2011 vanwege hun gedrag in de euro-crisis enorm tekeer ging tegen de financiële markten, economen en de Europese regeringen en in 2010 streefde naar nog meer regulering van de financiële markt, “mag” hij nu voor een van de belangrijkste spelers van de financiële wereld werken? Je kunt er van uitgaan dat hij en zijn commissarissen gedurende hun ambtsperiode genoeg mogelijkheden creëerden voor de financiële industrie om zodoende enkele bonuspunten voor de latere beroepscarrière in de private economie te verzamelen.

Hier is een enorme zwakke plek van het politieke systeem EU te zien, doordat niet alleen hordes lobbyisten in Brussel in- en uitlopen als werknemers om daar complete wet-pakketten – uiteraard in hun voordeel – af te leveren, maar dat de vooraanstaande EU-bonzen hun werk niet richten op wat goed voor de mensen in Europa is. Wanneer politieke beslissingen op dit niveau worden genomen naar de principes volgens welke men wil “solliciteren” naar toekomstige goed betaalde baantjes in de privé-economie, dan gaat er iets helemaal fout.

Precies tegen dit “Europa” hebben zich ook vele Britten uitgesproken toen ze voor “Brexit” stemden. En precies tegen zo´n EU zijn ook veel andere mensen tussen de Atlantische Oceaan en de Zwarte Zee en tussen de Noordelijke IJszee en de Middellandse Zee. Een EU-Europa, dat alleen de bonzen en de ondernemingen dient en niet de miljoenen mensen die daar wonen. Barroso´s overstap naar Goldman Sachs mag weliswaar slechts een kleine nagel aan de doodkist van deze EU zijn, desondanks is het er eentje.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Elite, Eurofielen, EUSSR, Graaien, Hypocrisie, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op Barroso & Goldman Sachs – een symptoom van de aan lager wal geraakte politiek

 1. aegoliuscs zegt:

  Haal één zichzelf gekroonde linkskoning uit de EU en laat hem praten over zijn enorme kennis en noteer de zwakte van de EU ter verdere voorbereiding van TTIP of belangrijker: NWO. De NATO economie (V.S.) zal zeker voor andere onderwerpen belangstelling tonen.

  Like

 2. aegoliuscs zegt:

  Farage’s farewell speech to President Barroso

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Het zou toch mooi zijn als we die lulhannes van een Barroso kwijt raken !! Nou de rest nog !

  Like

  • Harry zegt:

   Ze hebben vast wel een hele autobus vol volgende landverraders in de aanbieding .
   Het vertrek van die omhooggevallen kelner lost weinig op .

   Werden er maar eens een paar afgeknald , misschien dat hun ogen dan open zouden gaan .
   Al was het maar een béétje .

   Like

 4. carthago zegt:

  Helaas wordt dit stuk onbenul een toekomstige bedreiging voor Europa , althans voor wat daar nog van over is na de hopelijk spoedige ineenstorting. De architect van de mislukte euro, goldman sachs, gaat via de barroso verrader natuurlijk een nieuwe ttip strategie bedenken voor totale plundering van de gezinnen in de Eussr. De Eu uit Nederigland, nu, nu.

  Like

 5. Harry zegt:

  Denk dat we de komende tijd dit soort misstanden voortdurend in de publiciteit moeten gooien , om de sufkutten en de mafkloten wakker te rossen .

  Like

 6. Dolly zegt:

  Als je de geschiedenis van de laatste wereld oorlog lees ,heel interessant, dan weet je wat je nu kunt verwachten
  Even op Google opzoeken

  Ashkenazi en Royale bloedlijnen

  En als je toch bezig ben Ook op Google

  De ondragelijke lichtheid van het pseudo-koningshuis

  Like

 7. Thomasson zegt:

  Halleluja! De Maoïst zoekt een vette baantje bij Goldman Sachs! …”THE SMALL OF MONEY”.
  In een van de boeken over de Weimar Republiek heb ik een prachtige cartoon gezien ..Hitler heft zijn arm hoog.Een verborgen hand doet daar een dikke pak Dollars. Onderaan staat:
  Millionen stehen hinter mich ..De EU probeert te realiseren wat Hitler is niet gelukt. Ein Reich, Ein land!..Deze doelstelling wordt gefinancierd door duistere machten die ons tot SLAVERNIJ WILLEN DWINGEN!. In de jaren ’90 heeft Alexander Rinnoy Kan (de tyfus krijgen) dat wij moeten van de Chinesen leren. Onze mensen genieten van te veel vrijheid in de vorm van vrije dagen en vakantie. Kennelijk bedoelde hij dat wij moeten harder gaan werken om mensen van ZIJN SOORT nog rijker te maken.
  HET WORDT STEEDS DUIDELIJKER DAT WIJ ZO SNEL MOGELIJK VAN DE EU AF MOETEN. DE EU IN NIET GEZOND VOOR ONZE TOEKOMST EN DE TOEKOMST VAN ONS KINDEREN. Zie de nieuwe video van Pat Condell over de Brexit. .

  Like

 8. Was dat niet dezelfde Goldman Sachs die de jaarcijfers van Griekenland dusdanig vervalste dat alle EU-landen er volledig instonken…?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s