Gorbatsjov: ‘NAVO is escalatie van koude naar hete oorlog aan het voorbereiden’

Screenshot_81

Michail Gorbatsjov (foto), de laatste president van de Sovjet-Unie, haalt fors uit naar de NAVO. Volgens hem is het Westen gestart met ‘het voorbereiden van de escalatie van de Koude Oorlog naar een hete oorlog’.

Op de NAVO-top in Warschau werd de installatie beklonken van vier nieuwe multinationale bataljons in de Baltische staten en Polen. Samen met een reeks eerdere ingrepen moeten die Oost-Europa geruststellen en een duidelijk signaal uitsturen naar Moskou, na de annexatie van de Krim en de Russische steun aan de separatisten in Oekraïne.

Het Kremlin verwijt de NAVO echter dat zij zelf de confrontatie zoekt. En ook Michail Gorbatsjov zit op die lijn. ‘Alle retoriek in Warschau ademt volop het verlangen om Rusland haast de oorlog te verklaren’, oordeelt hij. ‘Ze spreken enkel over defensie, maar bereiden zich eigenlijk voor op offensieve operaties.’

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Knack.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, NAVO, Rotzakken, Rusland, VS. Bookmark de permalink .

13 reacties op Gorbatsjov: ‘NAVO is escalatie van koude naar hete oorlog aan het voorbereiden’

 1. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 2. Hier kan ik mij wel wat bij voorstellen. Oorlog zuchtig Amerika trek ons nu ook weer mee een oorlog in wat niet nodig is.

  Like

 3. joopklepzeiker zegt:

  De USA president verkiezing is van van het grootste belang voor Europa .

  Like

 4. Angie1968 zegt:

  Gorbatjov heeft gelijk. De NAVO stuurt aan op een oorlog, zodat de globalisatie-agenda kan worden doorgedrukt. En de EU verder kan worden vervolmaakt. Het is een bewuste strategie om onrust en ellende te veroorzaken, zodat een sterke leider kan worden geinstalleerd. En 1 leger…

  Like

 5. alidas1 zegt:

  Ik denk niet dat Rusland hier intrapt.

  Like

 6. BAS zegt:

  De EU heeft geen geld-middelen genoeg (zeggen ze) , nog militair materiaal en getrainde manschappen, om daadwerkelijk een oorlog tegen Rusland te beginnen. Afschrikking door de EU samen met de NAVO is simpelweg een reden om de Russische beer uit de tent te lokken om dood te schieten, en de NAVO c.q. de VS de boel kan komen afmaken en Rusland bezetten om deze zogenaamd net als Irac te herstellen naar een democratie naar Amerikaanse maatstaven. . Je moet het maar durven.

  Like

 7. Cathja zegt:

  Ik heb altijd al respect gehad voor Gorbatsjov. Ik kan me zijn grote bezorgdheid goed voorstellen. De VS en Europa moeten onmiddellijk stoppen met hun vijandschap richting Rusland.
  Die Stoltenberg met zijn goedkope smoesjes stellen mij niet gerust. De NAVO moet zich terugtrekken en ook Nederland moet zijn militairen thuis houden.
  Wie zit er op een (nucleaire) oorlog te wachten?

  Like

 8. maria zegt:

  Laat die cowboys maar spelen in eigen land,en blijf met je vingers van Europa.
  Amerika heeft ons al genoeg ellende bezorgt je hoeft alleen maar naar de oorlogen in het oosten te kijken[WIJ ZULLEN HET WEL KLAREN,ALLES LIGT IN PUIN.]
  Zij hebben er een grote bende van gemaakt,Ik verwonder mij niet dat al die mensen naar het westen komen.
  Maar laten we eerlijk zijn het westen heeft GEEN PLANK voor hun hoofd,maar een WAND MEUBEL!!!!!!!!!

  Like

 9. Anna zegt:

  Obama wil ” gewoon ” ergens oorlog. Dan kan hij de noodtoestand in zijn land afkondigen.
  De FEMA kampen eens ” uitproberen” , en dan kan hij de presidents verkiezingen annuleren….. Want Hillary komt steeds meer in het nauw te zitten vanwege haar e mails, en Trump zal hij nooit kunnen accepteren in het witte huis…..
  Obama is momenteel zeer gevaarlijk…. Zowel op nationaal niveau ( zwarten tegen blanken) als op internationaal niveau NAVO / Rusland….. Het is maar te hopen dat Putin zich tot en met november in kan houden…..

  Like

 10. Harry zegt:

  In tegenstelling tot wat die rode vlek doet vermoeden is Gorbatsjov niet op zijn hoofd gevallen .
  En al helemaal niet op zijn achterhoofd .
  Hadden we hem en Ronald Reagan nog maar .
  Hadden de Putin haters geen munitie en zou Amerika niet door een islamitische primaat bestuurd worden .

  Like

 11. Taljaard zegt:

  Het gezonde verstand van Michael Sergewitch en de bevlogenheid en het inzicht van een Ronald Reagan. Twee waarlijk grote wereldleiders, die samen een einde aan de koude oorlog hebben gemaakt.
  Maar wat hebben wij nu?
  Putin lijkt wel over enig gezond verstand te beschikken, maar is anderzijds ook een op geld en macht beluste ijdeltuit, die zich tsaristische allures heeft aangemeten en een enorme persoonlijke rijkdom bij elkaar heeft gegraaid. En laten we het maar helemaal niet over de VS en de EU hebben.

  Like

 12. Jules Vismale zegt:

  Als Michael Gorbatsjov ervan uit gaat dat de Navo een koude in een hete oorlog veranderd dan kan ik wel iets meedelen hoe het daar tijdens WO II in Rusland aan toe ging en dan niet alleen door de oorlog tegen Duitsland maar ook door de winter aldaar.
  Koning Winter is altijd zowel een vriend als een vijand geweest van de inwoners van Moskou of de rest van Rusland! In 1941 werden de Duitsers er, ongelofelijk genoeg, voor Moskou door tegen gehouden alsof ze door een aambeeld werden getroffen! Toch maakte de winter (die géén enkel onderscheid maakt onder de mensheid en zich vaak als een wild secreet gedraagt) evengoed wrakhout van honderdduizenden Russen zoals dat gebeurde in Finland tijdens de Winteroorlog van 1939-1940 waar de Russen waren binnengevallen (ook hier zijn de Russen noch de Duitsers engelen des onschuld geweest).
  En hoeveel inwoners van Sint-Petersburg (dat voor WO II Leningrad werd genoemd) zouden tijdens het beleg door de Duitsers in de periode 1941-1944 de dood hebben gevonden door de kou waarbij de vier ruiters van de Apocalyps sadistisch genoeg een steentje aan bijdroegen? In elk geval zullen het er tienduizenden méér zijn geweest dan er in de 21ste eeuw jaarlijks vallen in Moskou maar ook in de zomer helpen veel inwoners Magere Hein een handje mee doordat de zomers onverdraaglijk heet zijn en die mensen met liters wodka op het water inspringen waar zij stomdronken in omkomen!
  Maar in WO II kwam er voor miljoenen mensen géén sint-bernardshond opdagen met een vaatje cognac om hun spieren op te verwarmen of hun zenuwen te kalmeren in die ijzige kou met temperaturen van -40 graden Celsius!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s