Turken in Duitsland: De islam in Duitsland is veel verder dan Merkel, Maas en de mainstream zeggen

Screenshot_97

(Door: Peter Bartels – Vertaling: E.J. Bron)

Eén op de drie Turken in Duitsland zegt: bij Mohammed was alles beter! En zelfs één op de twee zegt: de islam-geboden zijn belangrijker dan de Duitse wetten. Verbaast zich er dan nog iemand over waarom de overweldigende meerderheid van de Turken in Duitsland en Anatolië op “sultan” Erdoğan stemt en hem vereert?

Kopp-Online

De Universiteit Münster heeft de resultaten van de tot nu toe grootste enquête onder Turkse en oorspronkelijk uit Turkije afkomstige migranten in Duitsland gepubliceerd. Thema van de Emnid-peiling: “Religie en politiek”. De resultaten zijn meestal verpletterend. Slechts af en toe een beetje hoopvol.

Het centrale punt: fundamentalistische islamopvattingen zijn veelmeer verbreid dan Merkel, Maas en de rood-groene mainstream voor waar willen hebben, om maar te zwijgen over hetgeen zei de mensen wijsmaken.

Zo verlangt 32% van de Turken naar een islamitisch bepaalde samenleving, waarin islamitische mannen bepalen hoe het gaat. En 47% zegt frank en vrij dat niet de Duitse wetten mogen voorschrijven wat een Turk/Turkse mag of niet, maar alleen Allah, dus de islamitische religie, de koran en de imam . . .

Dan is het alleen nog maar logisch dat zegge en schrijve 36% van de Turken in Duitsland (ook de Turkse “paspoort-Duitsers”) ervan overtuigd is: alleen de islam is tegenwoordig in staat de wereldproblemen op te lossen. “Desondanks”, jubelen de onderzoekers o.l.v. de “religiesocioloog” (?) Detlef Pollack in de “Welt”: in de tweede en de derde generatie van de Duits-Turken is “slechts” 27% ervan overtuigd dat Allah´s religie boven de Duitse wet moet staan. Dus nog altijd bijna een derde deel!

Een doorzichtige, plompe, verkeerde weging van de cijfers? Natuurlijk! Maar sinds onlangs Claus Kleber in het “Heute Journal” het referendum in Zwitserland over het gegarandeerde basisinkomen net zoals nazi-Goebbels en SED-Honecker gezamenlijk niet beter op de kop zou hebben kunnen zetten, is in Merkel-land een klein jaar voor de grote verkiezingen blijkbaar alles mogelijk.

Ter herinnering: de ijdele kijk- en luistergeld miljonair begon het nieuw met een – letterlijk – “sensatie”: “In Zwitserland heeft vandaag 25%  van de mensen ´Ja´ gestemd over het onvoorwaardelijke basisinkomen…” Dat meer dan 75% van de Zwitsers “Nee” had gestemd, vertelde Kleber pas later. Zo gaat dat tegenwoordig mensen . . .

In de Emnid-peiling voor de Universiteit Münster gaat het niet helemaal zo brutaal, maar op dezelfde manier mooi gepraat verder: weliswaar voelt 90% van de drie miljoen Turken in Duitsland zich “goed”, vooral als ze een woning en werk hebben. Maar ze willen ook “erkenning en waardering”. En ze zijn helemaal pissed off wanneer “iedere” terreurverdenking zich direct tegen moslims richt. 83% is zelfs echt “woedend”. Want: de meeste Turken geloven serieus dat de islam alleen maar positieve eigenschappen zoals “solidariteit, tolerantie en vreedzaamheid” zou hebben. Daarom is ook 75% van hen er voorstander van dat boeken en films, die hun religieuze gevoelens kwetsen, onmiddellijk verboden moeten worden… Hallo, Adolf! … Grüß Gott, Jezus!

Wij, de bio-Duitsers, weten natuurlijk wat de door ons zo onrechtvaardig behandelde Turken in werkelijkheid bedoelen: minirok-, bikini- en topjesverbod bijvoorbeeld. Maar ook aparte zwembaden en sporthallen. En een man geeft een vrouw uiteraard geen hand. En wanneer een vrouw of een meisje desondanks een strakke jeans draagt, mag iedere moslim ze op elk moment betasten en neuken als hij daar zin in heeft; ze laat immers zien dat ze het wil. En bovendien zijn ongelovigen toch alleen maar “vlees”. En Mohammed stond/staat altijd aan de kant van de man…

Bij deze logica is het eigenlijk verbazingwekkend dat twee derde deel van de Turken in Duitsland desondanks denkt dat de islam wel degelijk in de “westelijke wereld” zou passen. En het is niet verwonderlijk dat 73% van de bio-Duitsers overtuigd is van het tegendeel. Maar, hier schuift de “wetenschapper” Pollack opnieuw de socioloog op de voorgrond, maant en beleert de autochtone meerderheid van de Duitsers: de “islamitische minderheid is een aangevallen religie, die tegen beledigingen, vooroordelen en verdachtmakingen beschermd moet worden.”

Alles duidelijk? Wij, de Duitse (nog)meerderheid, verbeelden ons alleen maar dat Duitse kinderen op het schoolplein door de Turkse meerderheid gepest en geslagen worden. Vrouwenrechtenactivisten zoals Alice Schwarzer liegen kennelijk als ze zeggen dat in het stedelijk gebied Keulen jarenlang de meeste verkrachters Turken waren. YouTube heeft de scènes, waarin bloeddorstige ISIS-moslims bij de vleet “ongelovigen” onthoofden, verzonnen. En de moord-orgies in Franse gewone discotheken of Amerikaanse discotheken voor homoseksuelen werden allemaal door Hollywood in scene gezet.

Goed. Maar dat er in Duitsland de afgelopen tien jaar 200 moskeeën/minaretten vaak met hulp van Duitse schenkingen gebouwd werden, in Turkije in de afgelopen 110 jaar echter maar één christelijke kerk – ook dat klopt niet? Oké dan, niet de moeite waard om over te praten.

Integendeel: onze buren, de Turken, vinden dat de islam door het Westen, dus door ons allemaal, wordt bedreigd. Daarom is ook één op de vijf in de Emnid-peiling er van overtuigd: wij mogen ons ook met geweld verdedigen! En 75 is er zelfs heilig van overtuigd dat de islam met geweld verbreid en doorgedrukt mag worden. Dus, zoals al eeuwenlang, te vuur en te zwaard! Spanje…Frankrijk…Sicilië…Wenen. De ene keer lukte het verzet van het Avondland met El Cid, een andere keer met prins Eugenius van Savoye. En omdat de “ongelovigen”, wij dus, in dit nog altijd zogenaamd christelijk Avondland voorstander zijn van de gelijkberechtiging van man en vrouw, omdat wij (nog) streng onderscheid maken tussen staat en religie, omdat wij (nog) in een democratie willen leven, zijn wij natuurlijk (nog) altijd “tegen de moslims”. En sinds Erdoğan het 100 jaar geleden door Atatürk (“Vader van de Turken” en stichter van de staat) afgeschafte sultanaat weer wil invoeren (van de sluier tot de harem), staan wij ongelovige christenen de gelovige moslims uiteraard in de weg, vormen we voor hen een bedreiging vanwege het simpele feit dat we er zijn. In plaats van onze bek te houden en te werken…

Wat zegt en adviseert de socioloog Pollack? De “Welt” citeert hem aldus: “De Duitse meerderheid zou meer begrip moeten opbrengen voor de situatie van de oorspronkelijk uit Turkije afkomstige mensen.” Dus, mensen, de onderwerping kan nog beter. De politie kan nog vaker de andere kant op kijken. De rechters kunnen nog blinder zijn. Merkel, Maas en Hofreiter kunnen de armen nog verder uitspreiden. De mainstream kan nog kwader schrijven. Pedagogen, geestelijken en andere predikers kunnen nog meer kruisen verwijderen. Dan komt het uiteindelijk ook wel in orde met de Turkse buren…

Alleen met de joodse “buren” van de Turken en andere moslims schijnt het hopeloos te zijn: één op de vijf Turken (21%) heeft een negatieve opvatting over de joden. En 30% wil helemaal niet zeggen wat hij van Joden vindt. Want uiteraard weten ze waarom zij zich in nazi-Duitsland zich (nog) maar beter uit deze kwestie zouden moeten houden. Socioloog Pollack bagatelliseert dat in de “Welt” natuurlijk op goedmenschelijke wijze: “Een in ieder geval latente afweerhouding…een bepaald…sociaal conflictpotentieel…dat nauwelijks over het hoofd te zien is.”

O wee als iemand van Pegida, de AfD of uit het midden van de burgers dat vertaalt in het Duits…

Bron:
http://info.kopp-verlag.de
Door: Peter Bartles

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, Dhimmitude, Duitsland, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, Turken, Turkije, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

24 reacties op Turken in Duitsland: De islam in Duitsland is veel verder dan Merkel, Maas en de mainstream zeggen

 1. Volgens mij heeft Merkel een Turkse slaaf die haar elke avond bevredigd en denkt ze dat alle Turken zich als slaven gedragen. Het zijn inderdaad slaven maar slaven van Allah (de Duivel)… die kun je beter voor je houden!!!

  Like

 2. elisah zegt:

  Dus 75% van de Turken is van mening dat de islam met geweld verbreid en doorgedrukt mag worden….als dat nou nog niet duidelijk laat zien wat voor een agressieve en gevaarlijke mensen het zijn. Ziende blind noem je zoiets, onbegrijpelijk hoe dom en onnozel men door gaat met het binnenhalen van vijandige volken.

  Like

 3. En wij mogen blij zijn met onze fatsoenlijke Mark de lulhannes. Wat presteert hij op het gebied van veiligheid voor ons volk ?

  Like

 4. ongesgoolde zegt:

  Staat ook een moskee op de donkere kant van de maan die er door de opper turk is neergezet.
  De Sfinx…..gebouwd door de opper turk.
  Stonehenge, een vingeroefening.

  Like

 5. Avidia zegt:

  Ik wil het niet eens lezen, slecht voor mijn gestel, om gek van te worden

  Like

 6. fleckie zegt:

  De Telegraaf van 15.12’99, bracht het volgende artikel;TURKSE MAFFIA-BAAS..:van onze correspondent. ROME, woensdag, ISTABOEL stond gisteren op stelten nadat Frankrijk de 45-jarige maffia-baas Alaatin Cakici aan de Turkse justitie had uitgeleverd. Cakici wordt beschouwd als de spil tussen maffia en politiek. Als hoofd van de TURKSE ..criminele wereld..en…GLADIO…, een extreemrechtse ..organisatie..die verbonden was aan de TURKSE geheime dienst, werd hij al jaren gezocht door de Turkse justitie. Cakici wordt ervan beschuldigd tal van moorden te hebben laten plegen, waaronder die op zijn eigen vrouw..<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
  ……………….Het Eindh.Dagblad bracht het volgende bericht 0- 3.11.'97..'MENSENSMOKKEL via TURKIJE'. Den Haag:TURKIJE is het ..belangrijkste…..doorvoerland..voor..mensensmokkel..naar NEDERLAND. Veel smokkelaars van vluchtelingen hebben de TURKSE NATIONALITEIT, ..daarna volgen verdachten met een NEDERLANDSE nationaliteit. …..Dat blijkt uit een nog niet openbaar gemaakt onderzoek van de UNIT Mensensmokkel v.d. Centrale Recherche INFORMATIEDIENST, die vorig jaar ruim….900…. Verdachten van mensensmokkel registreerde.<<<<<<<<>>>>>>>
  TIENDUIZENDEN ASIELZOEKERS worden [met verzonnen verhalen] ..ZOMAAR ..ONS ..LAND..
  BINNENGELOODST<<<<<<<<<<<<<<<<<<HET boek van Gunther Wallraf, als Turkse arbeider in…DUITSE..Bedrijven, …'Ik [Ali], oorspronkelijke titel is ' 'Ganz unten', 1985, uitg.van Gennep, A'dam. Isbn 906012667-X, vertelt het verhaal van een arbeider bij div.bedrijven, 'HIJ bezocht cafe's en bijeenkomsten van CDU en CSU , waar hij van STRAUSS, als 'vertegenwoordiger van …de GRIJZE WOLVEN' een handtekening loskreeg.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

  Like

 7. fleckie zegt:

  OOK uit de TELEGRAAF van 16.12.’98….’.ENORME..TOENAME..KOMENDE..JAREN..van…MOSLIMOUDEREN’..A’dam, woensdag……Het aantal MOSLIMOUDEREN in ons land neemt de komende jaren..gigantisch…toe. ……….. Nederland telt momenteel 50.000 Turkse enMarokkaanse ouderen, van wie ruim 600 boven de 75 jaar. In het jaar 2015 zijn. Dat er 120.000, van wie meer dan 12.000 75-plassers. In de volgende eeuw is de ..ISLAM [na het christendom] de op EEN na grootste religie in ons land………..Dit blijkt uit het onderzoeksrapport ‘Residentiële zorg op maat voor MOSLIMOUDEREN 1997-2015’ van de Nederlands Islamitische Bond voor Ouderen, [NISBO]. …..
  …..VERPLEEGHUIZEN…..”als gevolg van deze ontwikkeling groeit de behoefte aan specifieke afdelingen in verpleeg- en verzorgingshuizen voor Marokkaanse of Turkse ouderen van 900 plaatsen[nu] naar 7000 in 2015. De huidige behoefte aan deze voorzieningen wordt in de genoemde rapportage geschat op bijna 150; dit zal stijgen tot 1200″. Ondanks de grote zorgbehoefte maken MOSLIMOUDEREN vrijwel geen gebruik van de bestaande voorzieningen. ..
  Daarom zou het wenselijk zijn-met name in de vier grote steden, waar grote concentraties migranten wonen- specifieke tehuizen voor deze mensen in te richten. Maar ook de bestaande verzorgings-en verpleegtehuizen zouden zich meer moeten openstellen voor deze ..GROEIENDE bevolkingsgroe, zo luidt de conclusie van het rapport. …In deze tehuizen zou bijvoorbeeld een aparte gebedsruimte moeten worden ingericht.Er zou een imam beschikbaar moeten zijn evenals personeel dat hun taal spreekt en hun achtergrond kent. Er moeten halal-maaltijden bereid worden volgens islamitische voorschriften en er moeten mogelijkheden worden gecreeerd voor bezoek van…[VEEL] familie”………..Uit recent onderzoek naar de leefsituatie van MOSLIMOUDEREN in Rotterdam..en..Amsterdam blijkt dat de zorgbehoefte van MOSLIMOUDEREN rond de …55 jaar vergelijkbaar is met die van autochtone ouderen rond de…75 jaar. Als gevolg van onder meer de sociaal-economische achterstandspositie treden..OUDERDOMSKLACHTEN ..bij..ALLOCHTONEN zo”N TIEN JAAR eerder op dan bij autonomen……Verder zijn spanningen in de familie, heimwee, discriminatie, onzekerheid en zware arbeid daar debet aan. ………..Veel MOSLIMOUDEREN zijn aangewezen op een bijstandsuitkering of op de WAO. Tweederde van deze ouderen heeft gezondheidsklachten, vooral met betrekking tot ledematen en mobiliteit……..
  Geschreven ….dooor ANNEMIEK PAPING.

  Like

 8. Sabeltant zegt:

  De islam moet niet beschermd worden tegen het westen.
  Het westen moet beschermd worden tegen de islam!

  Like

 9. exmarineman zegt:

  Helaas…. ze (die politieke leiders van de westerse landen, een enkele uitzondering daargelaten) zijn helemaal NIET horende doof en ziende blind. Ze nemen al hun beslissingen met volle overtuiging en bij volle verstand… voor zover ze dus dat laatste nog hebben. Ze zijn gewoon poppetjes aan een touw van de Bilderbergers en de NWO…..

  Like

 10. fleckie zegt:

  >>>AMNESTY:…”TURKIJE MARTELT”, ..Algemeen Dagblad 4.1.’89.. Den Haag,[ANP]..AMNESTy
  International heeft TURKIJE beschuldigd van ‘wrede en systematische schending van de mensenrechten”. …..In een rapport schrijft de internationale mensenrechtenorganisatie dat zij de afgelopen maanden vrijwel dagelijks berichten over foltering van gevangenen in TURKIJE heeft ontvangen. ……….ONEERLIJKE RECHTSGANG………..Volgens Amnesty zijn de afgelopen acht jaar…DUIZENDEN gevangenen gemarteld en zijn 200 mensen vermoedelijk als gevolg van marteling in gevangenschap gestorven. De organisatie klaagt ook over de ..oneerlijke rechtsgang..bij..veel..politieke processen. ………..Amnesty heeft vorig jaar twee keer bij Turkije aangedrongen op maatregelen om een einde te maken aan de schendingen ..van..de..mensenrechten.”Maar kennelijk heeft de TURKSE REGERING geen maatregelen genomen om verandering te brengen in de vreselijke werkelijkheid van martelingen,, ..sterfgevallen..in..gevangenschap, politieke arrestaties en oneerlijke processen”., aldus de organisatie. ……….De afgelopen jaren zijn minder mensen om politieke redenen aangehouden, maar Amnesty wijst erop dat na het aan de macht komen van een burgerregering er nog steeds geen sprake is van een “wezenlijke verandering in het patroon van de schendingen van de mensenrechten”. ……….MINDERJARIGEN……….”Iedereen die op politieke gronden vastzit, loopt het risico te worden gemarteld. Onder de slachtoffers van marteling zijn ook gewone criminelen en er zijn zelfs berichten dat minderjarigen gefolterd zijn”, aldus Amnesty.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

  Like

 11. mahoog zegt:

  Allemaal normaal in een islamitish land en gaat niet veranderen…in tegendeel .Het zal eerder een voorbeeld worden voor alle europeese landen die langzaam maar zeker ge islamizeerd worden als jullie daar niets aan willen doen.

  Like

  • fleckie zegt:

   Juist,…vandaar mijn comments, die al tijden geleden de massamedia toendertijd brachten, als waarschuwing? Wat ons eventueel te wachten staat, bij GEEN VERZET, tegen barbaarse horden.

   Like

 12. fleckie zegt:

  TURKIJE weet wel op welke uiterst geraffineerde manier ze andere landen,{ ook EUROPA, onder mom van dreiging van} behoorlijk wat geld weet te ‘ontfutselen’!……….Als men ook als moslem 5X per dag op de knieën..’ ter bede ‘..moet gaan, [Hoeveel tijd is er eigenlijk per keer mee. gemoed?]presteert men vanzelfsprekend minder in het arbeidsproces, dan ‘doorwerk’-mensen!!!

  Like

  • fleckie zegt:

   NW.ISR.WEEKBLAD 1.7.2016: Veroening Turkije?Israel……..door David de Leeuw………..
   ANKARA en Jerusalem kunnen weer met elkaar door EEN deur. De details op een rijtje.
   Israel en Turkije hebben de betrekkingen genormaliseerd. Dit maakten beide landen maandag gelijktijdig bekend- de Israelische premier Netanyahu vanuit Rome, vlak voordat hij de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry ontmoette en de Turkse premier Binali Yildirim vanuit Ankara. Dinsdag is het akkoord in de respectievelijke hoofdsteden getekend. Ambassadeurs worden zo snel mogelijk uitgewisseld. ………..Op 31mei 2010 enterden Israelische marinecommando’s na diverse waarschuwingen de ..MAVI MARMARA, het aanvoerende schip van de vanuit TURKIJE vertrokken’VREDESBOOT’ van zes schepen die door de Israelische zeeblokkade van GAZA heen wilde breken. Nadat de soldaten werden aangevallen met…bijlen,messen ..en..ijzeren staven en sommigen kortstondig gegijzeld werden, kwamen in de Israelische tegenaanval tien TURKSE pro-PALESTIJNSE activisten om. Hierdoor verslechterde de van oudsher goede band tussen Jerusalem en Ankara. Dankzij bemiddeling van Amerika is er na drie jaar onderhandelen weer een ‘normale’ band tussen Israel en Turkije. ……….DE..DEAL………..Turkije levert humanitaire hulp en andere producten aan GAZA voortaan via de Israelische havenplaats Asjdod en doet dus geen pogingen meer om door de zeeblokkade heen te breken. De TURKSE EIS dat zij wordt opgeheven, is van tafel. …De blokkade blijft,want voorkomt dat..HAMAS zich via zeehavens kan versterken met hulp en manschappen van overzee, aldus de Israelische premier Netanyahu. Israel stelt geen maximumeisen aan de omvang van de hulp. De eerste 10.000 kilo Turkse hulpgoederen zal binnenkort worden verscheept. Bovendien gaat Turkije bij wet alle aangespannen rechtszaken tegen de bij het MAVI MARMARA-incident betrokken Israelische soldaten nietig verklaren., zoals de aanklacht bij het Internationaal Strafhof in Den Haag. ……..Zodra bovenstaande wet van kracht is,zal Israel…..20 MILJOEN dollar aan schadevergoeding betalen aan een fonds ten bate van gewonde en gedode TURKSE ..ACTIVISTEN[ en hun nabestaanden]. Turkije EISTE OOK EXCUSES, maar die waren in 2013 al telefonisch door Netanyahu aan president Erdogan gemaakt. Israel staat toe dat Turkije gaat bouwen in Gaza, zoals een ziekenhuis,een energiecentrale en een ONTZILTINGSFABRIEK……………..HAMAS……………In antwoord op de Israelische eis dat het MILITAIRE HAMAS-HOOFDKWARTIER in Istanboel wordt gesloten,verplicht Turkije zich om terreur tegen Israel en financiering van terroristische organisaties te voorkomen. Hames mag alleen nog politiek actief zijn in Turkije, niet militair. Bovendien zal Turkije Hamas vragen om terugkeer van twee in Gaza vermiste Israelische burgers en de lichamen van de twee na de oorlog in 2014 vermiste Israelische soldaten. Wellicht was dat onderwerp van gesprek tijdens de ontmoeting vorige week vrijdag in Istanboel tussen Erdogan en Hamasleider Khaled MESHAL ………..Netanyahu belde zelf met de families van de twee vermiste burgers., Avera Mengistu en Hisham al-Sayeed. De Ethiopisch-Joodse Mengistu dwaalde in september 2014 de grens met Gaza over en kwam niet meer terug. Zijn familie protesteerde vorige week zondag nog bij de ambtswoning van de premier tegen het verdrag, dat terugkeer van Avera nog niet noemde. Ook de families van de overleden soldaten., Oron Shaul en Hadar Goldin, werden door Netanyahu gebeld. Zij lieten eerder weten niets in het akkoord te zien, omdat het de teruggave van de lichamen van hun dierbaren niet als voorwaarde voor normalisering stelde.Volgens een Israelische toponderhandelaar waren familie’s’aangenaam verrast’…………UITLEG………..Netanyahu prees de uitkomst als een bijdrage aan stabiliteit in de roerige regio, die de Israelische economie een enorme stimulans zal geven. Volgens de Turkse premier Yildirim komt het neer op ‘grotendeels opheffen’ van de Israelische zeeblokkade. ……..Erdogan belde vorige week zondag met de palestijnse president Abbas om hem te melden dat de levensomstandigheden van de Palestijnen in Gaza flink zouden verbeteren en dat Turkije nu ook beter op de Westeijke Jordaanoever kan investeren en bouwen,zoals in het industriegebied bij de stad Jenin. Topfunctionarissen aan Turkse zijde meldden dat de deal een’OVERWINNING is VOOR>>TURKIJE, dat de palestijnse staat en de Palestijnen blijft steunen’, en verwelkomd werd door zowel de palestijnse Autoriteit als HAMAS<<<<<<<<<<<<<<<<<<

   Like

   • fleckie zegt:

    Correctie: het vraagteken tussen Turkije Israel moet zijn VERZOENING TURKIJE/ISRAEL

    Like

   • fleckie zegt:

    Israel Nieuwsbrief ,…CIDI… Juli 2016. ‘NORMALISATIE diplomatieke banden ISRAEL TURKIJE biedt economische kansen’………..Turkije en Israel hebben een overeenkomst bereikt die de banden tussen de landen moet…’normaliseren’. Dit werd op 26 juni bekend gemaakt; de officiele ondertekening van het akkoord zou in juli moeten volgen. Dit beëindigt een zes jaar durende diplomatieke crisis die ontstond na de MAVI Marmare affaire, waarbij Israelische commando’s een schip van de…GAZA-FLOTILLA’ enterden. Daarbij kwamen 10 Turkse activisten om en raakten een aantal Israelische militairen zwaar gewond. ………………..Tot de MAVI-MARMARA-affaire in 2010 hadden Israel en Turkije sterke betrekkingen op politiek, commercieel en veiligheidsgebied. Een herstel zat al enige tijd in de pen. De Turkse krant HURRIYET en de Israelische HAARETZ berichtten al bij voorbaat dat vertegenwoordigers van Israel en Turkije, de diplomaten Joseph Ciechanover en Feridun Sinirlioglu, de overeenkomst tijdens de laatste besprekingen op 26 juni bekend zouden maken. ……………VOORWAARDEN…………….De
    belangrijkste TURKSE VOORWAARDEN waaraan een overeenkomst voor normalisatie van de banden met Israel moest voldoen, waren een verontschuldiging van Israel voor de inval EN..het betalen van compensatie voor de slachtoffers. Bovendien eist Turkije dat Israel de blokkade op de Gazastrook, die in handen is van de..terroristische HAMAS-beweging,opheft. Dit laatste was het grootste obstakel dat bij de laatste bespreking moest worden beslecht. …De Turkse vicepremier Numan Kurtulmus zei tijdens een live-uitzending op de Turkse televisiezender NTV dat er vooruitgang was geboekt, maar de vrijdag voor de verwachte aankondiging was de zaak nog niet rond. De vicepremier sprak in verband met de Gaza-blokkade van het”verlichten of volledig opheffen van de blokkade van Gaza” door Israel…………….ZIEKENHUIS, WATER. EN. HUMANITAIRE..HULP………..
    Conform de voorwaarden van de deal, zal Israel de voltooiing toestaan van een ziekenhuis in GAZA, evenals de bouw van een nieuwe electriciteitscentrale en een of meer installaties om drinkwater te destilleren uit zeewater, meldt Hurriyet. In de overeenkomst staat ook dat Israel Turkije toestaat om hulpgoederen naar de GAZASTROOK..te sturen, en dat Turkije ermee instemt om deze goederen eerst naar de Israelische haven van Ashdod te sturen, vanwaar ze naar de Gazastrook zullen worden vervoerd. …………….TOEKOMST……………..In maart 2013 heeft premier Netanyahu al aan EEN voorwaarde van de Turken voldaan. Hij heeft in een telefoongesprek met de toenmalige Turkse premier en huidige president Erdogan zijn spijt betuigd voor de tien verloren Turkse levens op de ‘GAZA-FLOTILLA’. ………..Als de overeenkomst een feit is,zullen Israel en Turkije meer gezamenlijke militaire oefeningen gaan houden, energieprojecten opzetten en investeren in duale projecten op het gebied van veiligheid, meldt Hurriyet. De landen zullen weer ambassadeurs uitwisselen, en alle juridische claims tegen Israelische militairen die betrokken waren bij het enteren van de MAVI MARMARA worden geseponeerd. Tevens zullen de families van de dodelijke slachtoffers op de ‘GAZA-FLOTILLA’ door Israel worden gecompenseerd met een totaalbedrag van ongeveer 18 miljoen euro. …..De eerste tekenen van samenwerking op militair gebied en regionale veiligheid zijn al zichtbaar. …NAVO-lid Turkije en Israel, dat onlangs een kantoor in het NAVO-gebouw heeft betrokken, hebben de afgelopen week al gezamenlijke militaire oefeningen gehouden. …………………….RUSLAND……………..
    Samenwerking op het gebied van energie lijkt in een stroomversnelling te raken doordat TURKIJE afhankelijk is van Russisch gas. Ankara denkt dat Moskou de kraan dicht zal gaan draaien: de spanning tussen de landen liep hoog op na de Ruusische inmenning
    in de burgeroorlog van SYRIE. De Russen schenden volgens Turkije met grote regelmaat het Turkse luchtruim tijdens bombardementen op doelen in Syrie. Na het neerhalen van een Russisch gevechtsvliegtuig door de TURKSE luchtmacht op 24 november 2015 staat de relatie onder grote druk. ……….Israel en Turkije waren al in 2010,na de ontdekking van het gigantische GASVELD Leviathan voor de kust van Israel, van zins om een GASPIJPLIJN aan te leggen NAAR…TURKIJE.Maar door de politieke spanning tussen de twee landen kwam het project stil te liggen. ……….Met de op handen zijnde normalisering van de betrekkingen staat de. GASLEIDING weer op de agenda. De PIJPLEIDING zal ..500 kilometer lang worden en lopen vanaf het gasveld naar de TURKSE haven Mersin. Mocht Turkije een overschot aan gas importeren, dan zal het dit overschot van daaruit weer verder naar de …EU…exporteren. Voor Israel is de export van gas naar Turkije een grote kans want Turkije is EEN van de snelst groeiende gasverbruikers in de wereld.*…..{MD}

    Like

  • fleckie zegt:

   [Ben benieuwd wanneer de volgende ‘aderlating’ van Israel zich voordoet.[door weer een provocatie van een of ander’]

   Like

  • exmarineman zegt:

   Misschien een ideetje voor de werkgevers: prima als je als moslim 5* per dag tijdens werktijd wilt bidden of “moet” bidden, maar dan wel op eigen kosten. M.a.w. je krijgt er max 15 min per keer voor en dat is dus 1 uur en 15 min dat je per dag minder betaalt krijgt.

   Like

 13. fleckie zegt:

  ………’.ISRAEL: HOOP of VERZUILING’……uit…ISREL NIEUWSBRIEF no.4, juli 2016, van CIDI: , [Centrum informatie en documentatie ISRAEL]………..”De Israelische samenleving verandert, En niet een beetje: zij ondergaat een verandering die onze identiteit als Israëli’s sterk zal beinvloeden”. Dit zei de Israelische president Reuven Rivlin half juni tijdens de Herzliva Conferentie. ……………”Deze veranderingen zullen een grote invloed hebben op ons beeld van onszelf en van ons vaderland. Sommigen van ons zullen terugverlangen naar het oude geliefde Israel, maar de situatie is voorgoed veranderd”. ………………..VIER ZUILEN………………..Rivlin doelde op de veranderende samenstelling van de bevolking. Israel onderscheidt vier verschillende bevolkingsgroepen:Joods-seculier, nationaal-religieus, charedi[ultra-orthodox] en Arabisch. De eerste klassen van de basisschool zullen in het jaar 2018 een heel andere ‘mix’van zesjarigen laten zien dan in het jaar 1990. Op dit moment vormen de zogenaamde Joodse-seculiereIsraeli’s een duidelijke meerderheid, maar die is al flink kleiner dan in 1990. Toen was 52% van de Israëli’s seculier, 23% Arabisch, 9% charedi en 16% nationaal-religieus. In 2018 zal de verdeling er volgens de prognoses zo uitzien: 38% Joods-seculier, 25% Arabisch, 22% charedim en 15% nationaal-religieus. Als deze ontwikkeling doorzet, wordt voor de toekomst een min of meer evenredige verdeling van de bevolkingsgroepen voorspeld, waarbij de vier groepen ongeveer een kwart v.d. bevolking zullen uitmaken. ………..Omdat, zoals Rivlin benadrukt, bovendien twee van die groepen, de Arabieren en de Chareidim,zich niet als zionist definiëren , voorziet Rivlin een ‘nieuwe Israelische orde’ met vier’stammen’. Je zou het een samenleving met vier zuilen kunnen noemen. Ieder met een eigen, gescheiden onderwijssysteem dat de waarden en normen van de groep weerspiegelt…………ZOEKEN NAAR DE..HOOP..VOOR ISRAEL…………Wat verbindt ons straks nog? Vraagt de president zich af. Hebben wij een gezamenlijke moraal?Waarden en normen? Een gezamenlijke voertaal? Ethos? Wat kan ons in een. Democratisch land tot een geheel smeden? Het leger, vroeger de verbindende factor voor de meerderheid van de Israëli’s, zal deze functie niet meer kunnen vervullen. De meeste Arabische medeburgers en veel charedim gaan niet in dienst. En hoe kijken degenen die zich zionist noemen aan tegenover de andere helft van de bevolking, die zich niet als zodanig definieert? Veel charedim zijn niet zionistisch: enkelen zijn zelfs anti-zionist. Waartoe is elk van deze groepen bereid terwille van een gemeenschappelijke toekomst?……………WAKE-UP CALL……………”Als je niet bereid bent om jezelf deze vragen te stellen, negeer je de grootste uitdaging waar het zionistische project dezer dagen voor staat”, zegt Rivlin. “Als onze droom inderdaad een democratische, zionistische staat is, dan is het onze plicht om de werkelijkheid onder ogen te zien, en samen dappere antwoorden te zoeken voor deze uitdaging, uitgaande van de bereidheid een gezamenlijke visie te ontwikkelen, een visie van hoop voor Israel”. “Ik ben ervan overtuigd dat onze samenleving een …’WAKE-UP CALL’…nodig heeft .
  Ik roep jullie allen op om samen met mij deze uitdaging aan te gaan. Ik wil een partner zijn voor iedereen die zijn of haar bijdrage wil leveren om deze opdracht uit te voeren. En ik stel mezelf indiener van jullie en van de gehele Israelische samenleving. Alleen zo, en samen, kunnen wij de Israelische hoop[HATIKWA HAJISRAELIET} vernieuwen”……………KANSEN……………Niettemin
  ziet de president oplossingen voor wat politiek onoplosbaar lijkt. De strijdige belangen van seculier VS. Orthodox, Joods VS.Arabisch, wil hij omzetten in samenwerking die kansen biedt voor gezamenlijke maatschappelijke belangen en behoeftes. De wetenschap en de arbeidsmarkt zijn de nieuwe toegangspoorten naar de Israelische droom voor iedereen. Hier vindt men elkaar nu, aldus de president, want juist de diversiteit geeft Israel voorsprong die het moet koesteren. *[HL]<<

  Like

 14. fleckie zegt:

  SALOMON BOUMAN;………’Dat DONALD TRUMP…de militaire hulp aan Israel zal vergroten, moet met een verkiezingskorreltje zout worden genomen’…………………………….NIW. 1.7.2016…
  ‘INTERNATIONALE REALITEIT..”.De emoties over het akkoord van OSLO liepen in 1995 zo hoog op dat Victor Cygelman, correspondent van Le NOUVEL OBSERVATEUR in Israel, voorspelde dat premier Yitzhak Rabin zou worden vermoord. Enkele maanden voor de aanslag stuurde hij een beschrijving v.d.moordenaar naar dit gezaghebbende Franse weekblad. De reactie in Parijs liet het verhaal in een laatje liggen. Toen de spanning in Israel hoog opliep publiceerde het blad op 4 november 1995, de dag van de moord de macabre voorspelling van Cygelman. Ik herinner hieraan omdat de Amerikaanse verkiezingscampagne ontaardt in beledigingen, scheldpartijen en leugens, Een mix van emoties waaruit in het land van de gewapende burgers een moordenaar kan opstaan. ………..Hoewel Israel in dit keiharde Amerikaanse politieke debat geen belangrijk item is,volgt Jerusalem met argusogen de nuances van het afglijden van de sympathie voor Israel tijdens de verkiezingscampagne in het Democratisch kamp. Dat Donald Trump, mocht hij het Witte Huis veroveren, de militaire hulp aan Israel zal vergroten, moet met een verkiezingskorreltje zout worden genomen. In Jerusalem wordt ingezien dat aan de wortels van het hechte bondgenootschap tussen Israel en de VS wordt geknaagd. …………….Het is opmerkelijk dat premier Netanyahu begrijpt dat het in Israelisch belang is om niet langer J-Street, de aan invloed winnende vredeslobby , te boycotten. Zijn regering heeft de hulp van J-Street ingeroepen om op de campus van Amerikaanse universiteiten de steun van ..BDS..[Israel-boycot] te pareren . Jongeren die openstaan voor palestijnse rechten steunden Bernie Sanders in zijn verloren campagne tegen ..HILARY CLINTON. Mocht zij in november tot de eerste vrouwelijke president worden gekozen, dan zal zij er rekening mee moeten houden dat de Democratische partij, onder invloed van Sanders, een ..pro-palestijnse koers inslaat. ………………..VREDESTREIN…………..
  IK heb het gevoel dat het in de maak zijnde initiatief van het kwartet [VS,Rusland, EU, VN] om de impasse in het Israelisch-Palestijns conflict te doorbreken, op de verkiezing van Hilary Clinton anticipeert. De ministers van Buitenlandse Zaken van de landen die deel uitmaken van het Kwartet negeren Ntanyahu volledig. Het deerde hen niet dat hij weigerde aan een conferentie over het IsraeliscPalestijns geschil deel te nemen. Het kwartet streeft naar een nieuwe Veiligheidsraadresolutie , waarin Israel wordt opgeroepen een palestijnse staat met OOST-JERUSALEM als hoofdstad te aanvaarden. Het heeft er de schim van dat de internationale gemeenschap onder aanvoering van..de..EU,,met openlijke steun van de VS aanstuurt op een opgelegde oplossing van het conflict. De Franse minister van Buitenlandse Zaken, Jean Marc Ayrault, zei dat de VREDESTREIN de halte heeft verlaten en niet meer te stoppen is. Ik denk dat hij zich vergist. Israel laat zich niet dwingen, tenzij er zo’n radicale ommezwaai is in de Amerikaanse politiek dat zelfs Netanyahu moet buigen voor een nieuwe internationale realiteit. ……..De internationale obsessies om de palestijnse kwestie bij de horens te vatten is een direct gevolg van de dramatische ontwikkelingen in de Arabische wereld, van de opkomst van IS en wellicht de ondergang van dit terroristische kalifaat. De grote internationale spelers zijn van oordeel dat het oplossen van de palestijnse kwestie een voorwaarde is om het vuur van het..islamitisch..radicalisme.. In het Midden-Oosten te blussen. Het is een oud,romantisch idee,dat naar mijn mening geen hout snijdt. Ik ben onder bepaalde voorwaarden voor de stichting van een palestijnse staat naast Israel. Dat is in Israelisch belang. Dat het Midden-Oosten dan liefelijker wordt is een dagdroom van romantici die dit deel v.d.wereld niet doorgronden…………Arie Shavit, een gerenomeerd Israelisch commentator,zei onlangs dat Netanyahu in paniek is over wat hem na november te wachten staat Dan zal ook de ex-president Barack Obama zich roeren. Hij heeft heel wat appeltjes te schillen met Netanyahu, die hem over de …IRAN-ATOOMDEAL… In Washington …pootje..probeerde..te..lichten. Het was een staaltje van kortzichtige moed.,om achter de rug van de president het Congres tegen Obama op te zetten. …………….Israel gaat spannende tijden tegemoet. Met een verzoening met TURKIJE, als stategisch bondgenoot, in het verschiet kan Netanyahu even op adem komen’.<<<<<<<<<<<<<

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s