Orbán eist einde van de “idealisering van het Europese project”

Screenshot_115

(Vertaling: E.J. Bron)

De EU ontwijkt kritische vragen en zou zichzelf alleen maar definiëren via het historisch verleden. De bescherming van de buitengrenzen zou een fundamentele taak van de EU zijn, Hongarije kon het levensmodel en het economisch model van Europa beschermen door de grenshekken te plaatsen. De natiestaten zouden weer belangrijker moeten worden in de EU, aldus Orbán.

Contra magazine

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán eist een einde van de “idealisering van het Europese project”. In een bijdrage voor de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” schrijft hij dat de EU zich niet mag blijven onttrekken aan kritische vragen door twijfelaars een bezoek aan oorlogsgraven te adviseren: “Voor het voortbestaan van de EU is de historische waarheid niet voldoende.” Het is een fundamentele taak van de EU om door het bewaken van de buitengrenzen het gevoel van veiligheid van haar burgers te herstellen.

Screenshot_116Met de bouw van het grenshek in de zomer van vorig jaar is Hongarije zijn Europese plicht zijn nagekomen: “Daardoor hebben wij, in ieder geval op ons gedeelte van de grens, het levensmodel en het economisch model van de Europeanen beschermd”, schrijft Orbán. De belangrijkste reden voor de crisis van de EU is volgens hem dat de schending van de regels betreffende de discipline van de begroting en de grensbewaking “met stilzwijgende instemming” van de Europese commissie gewoonte zijn geworden.

Zo werden “de beide grootste Europese verworvenheden” in gevaar gebracht, schrijft Orbán: “De gemeenschappelijke munt en de door Schengen beschermde binnenmarkt.” De Hongaarse minister-president verlangt weer meer gewicht te geven aan de natiestaten in de EU.

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, EUSSR, gezond realisme, Hongarije. Bookmark de permalink .

4 reacties op Orbán eist einde van de “idealisering van het Europese project”

 1. joga zegt:

  Daar heeft hij dus groot gelijk in.

  Like

 2. carthago zegt:

  Het is bijna een verrassing een intelligente staatsman in de Eussr te horen, een zeldzaamheid. Op Le pen, farage, orban, wilders, Afd en fpoe na is de rest gewoonweg imbeciel en niet toerekeningsvatbaar,pieter baan ontsnapten dus..

  Like

 3. Daar mag de rest van die kloothommels een voorbeeld aannemen, Kwamen de 3 wijzen trouwens ook niet uit het Oosten ?

  Geliked door 1 persoon

 4. Hendrik zegt:

  Orban voor president van de EU, als dat dan toch voort blijft bestaan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s