Elitaire oogkleppen

Screenshot_23

(Door: Drs. E.N. Schilder)

Waar de gemiddelde Nederlander met een beetje gezond verstand het door even logisch na te denken al ver van tevoren ziet aankomen, lijken de ‘elites’ in Den Haag keer op keer weer verrast en ingehaald te worden door de werkelijkheid. Uiteraard zonder er ook maar iets van te leren. Het maakt maar weer eens pijnlijk duidelijk hoe ver zij van het volk en de werkelijkheid afstaan. Wat het echter nog gênanter maakt, is dat zij zo kortzichtig zijn dat zij ondanks een stortvloed aan argumenten en bewijsmateriaal, kosten wat het kost, blijven vasthouden aan hun vooringenomen standpunt en zij halsstarrig blijven ontkennen dat er problemen zijn. Over persoonlijkheidsstoornissen en autisme gesproken…

Nu is het als elitaire kwast natuurlijk maar wat gemakkelijk om andermans geld (lees UW belastinggeld) uit te geven aan allerlei onzinnige projecten en persoonlijke luxe. Het betreft tenslotte niet hùn geld. Hierdoor worden er in Den Haag al decennia lang, totaal onverantwoordelijk, miljarden doorheen gedraaid zonder ook maar een gedegen plan te hebben. Ze doen gewoon maar wat!

Meest recente kwestie; dat er een tekort zou ontstaan aan sociale huurwoningen zag iedereen aankomen, behalve 150 lichtpunten in Den Haag met VVD minister Blok als hoofdverantwoordelijke. In Den Haag houdt men zich tenslotte liever bezig met eindeloos debatteren over iets wat de gemiddelde burger in een half uur geregeld zou hebben. Ter voorbeeld; politiek Den Haag haalt totaal onvoorbereid honderdduizenden vluchtelingen binnen, maar heeft er geen plan, laat staan opvang of woningen voor. Ook over een plan van aanpak bij het mogelijk aantreffen van terreurverdachten en/of criminele ‘vluchtelingen’ is niet eens nagedacht. Nee hoor, daar is ook geen enkele aanleiding voor, dat komt híér niet voor…! Hoe onvoorstelbaar dom en blind kun je dan zijn…

Ook ouderen ‘blijven langer thuis wonen’… NEE, politiek Den Haag, zij zijn door de totale afbraak van de gezondheidszorg door uw collega Aspergerpatiënt Van Rijn GEDWONGEN langer thuis te blijven wonen! Met alle gevaren voor de directe omgeving, alle onverantwoordelijkheden en overbelasting van een eveneens uitgekleed politieapparaat van dien. Bejaardenhuizen en verzorgingstehuizen zijn afgebroken, opgeheven of totaal uitgekleed en zowel huur- als koophuizen zijn voor een gemiddelde starter niet betaalbaar. Mede door de door u veroorzaakte grote werkloosheid en uw ‘briljante’ idee om maar vooral zo veel en zo vaak mogelijk van tijdelijke baan naar tijdelijke baan te moeten hoppen, komen er steeds meer mensen bij die onder de armoede grens en van de voedselbank moeten leven. Uiteraard allemaal en alleen ten gunste van de ondernemer (want die stemt tenslotte VVD).

Waar diezelfde ondernemer overigens een gedegen ondernemingsplan moet hebben waarbij hij/zij door de kritische vraagstelling gedwongen is vooraf over een aantal belangrijke zaken na te denken, kan een minister of staatssecretaris rücksichtslos het hem of haar toebedeelde budget over de balk smijten. Een eenvoudig gebruik van een vragen/actielijst als richtlijn om snel en daadkrachtig te kunnen handelen komt niet in hen op, laat staan dat zij ook maar enig verantwoordelijkheidsgevoel of ethische waarden en normen zouden tonen.

Wie, Wat, Waar, Wanneer, Waarom, Hoe en Wat als… Moeilijker hoeft het niet te zijn. Maar zelfs dàt blijkt onuitvoerbaar te zijn voor politici. Zoals gezegd debatteren zij liever eindeloos over simpele vraagstukken en geven urenlang een voor iedereen totaal onbegrijpelijk en allang niet meer te volgen uitleg op een vraag waar eenvoudig met ja of nee geantwoord zou kunnen worden.

Door:
Drs. E.N. Schilder
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Elite, Graaien, Hypocrisie, Nederland, Overheid, political correctness, politici, praatjesmakers, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op Elitaire oogkleppen

 1. GT zegt:

  En daar door nemen ze een enorm risico, waar ze vandaag of morgen op afgerekend worden.
  Ik vrees het ergste!

  Like

 2. C.A.Barstow zegt:

  Eens zal dat stelletje rovers, huichelaars en zakkenvullers in Den Haag van het klootjesvolk de rekening gepresenteerd krijgen, je ziet het in de gehele geschiedenis terug, jan met pet slikt niet altijd alles maar door, de emmer raakt een keer vol, en dan kun je als elitaire autist beter zorgen dat je weg bent, die rekening zal namelijk niet mals zijn.

  Like

 3. Eduard uit Breda zegt:

  Volgens mij hebben ze in Den Haag heel andere plannen dan te zorgen voor het volk
  Wat denk u van de plannen om eerst chaos te scheppen en dan te roepen er is maar een oplossing de eu superstaat alle macht en geld naar Brussel
  Wie dan niet wil luisteren wordt uitgeleverd aan de moslims die weten er wel raad mee (net als homo’s boven van het dak hoge gebouwen gooien) voorbeelden genoeg bekend
  Nog even en ik vertrek hier ben te oud om gewapend de strijd aan te gaan
  Kijk maar wat in Duitsland aan de gang is vele vertrekken naar Hongarije of andere voormalige Oostblok landen
  Ik ben al een plekje in Kenia aan het voorbereiden
  In de tijd van Pim Fortuyn zag ik nog mogelijkheden nu is het volgens mij te laat er zijn reeds te veel moslims binnen die krijgt niemand er meer uit zij nemen hier alles over
  Veel succes mensen
  Gr Eduard uit Breda

  Like

 4. Jean zegt:

  Bij het politiek zootje draait het enkel en alleen om de postjes en de poen daar geven ze aan elke Judas zelfs een zoen.
  Dat het leven én de veiligheid van de eigen bevolking totaal naar de vernieling in gereden wordt door hun lafhartig gedrag interesseert ze geen flikker.
  Gelukkig komt aan elk liedje een einde en dat einde zal snel te horen én te zien zijn.

  Like

 5. Dit heet welvaart, voor die geen die het niet in hun beurs voelen en gewoon kunnen doorgaan met hun vrolijk leventje. Ik bel iedere morgen mijn buurvrouw van 88 jaar, om te controleren of zij opgestaan is uit bed. Dit doe ik al meer dan 4 jaar. Haar familie woont ver weg en hier heeft zij kind nog kraai. Zou het vreselijk vinden als zij al weken dood in haar huis zou liggen zonder dat iemand dat weet. Zo mogen wij het zelf opknappen van de regering. Dan kunnen zij het uitgespaarde geld weer aan andere dingen besteden, b.v. gelukzoekers.

  Like

 6. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogd.

  Like

 7. Thomasson zegt:

  Een prima artikel van Drs. E.N. Schilder over de Elitaire Oogkleppen. Het is zeer verheugend te noemen om te zien hoe het besef over de gevaren van het politiek-correct beleid langzaam verder sijpelt. Ik bedoel ermee dat nu ook hoogopgeleiden en mensen met academische titels eindelijk beseffen in welke gevarenzone Nederland is beland. Het zijn niet meer de racistische Tokkies die durven dit of dat te zeggen. Kritiek over multiculturalisme en de Islam wordt salon fähig. Wat de heer Schilder zegt is 100% waar. Maar hebben wij zelf niet voor deze regering gekozen? Kiezen wij niet iedere vier jaar opnieuw voor dezelfde verrotte partijen die bemand worden met dezelfde waardeloze personages? Denkt iemand werkelijk dat een nieuwe start verandert iets in deze mensen? Of hun gedachtegoed? Nee! ..Ze blijven trouw aan de EU: al weten ze dat de EU is bedoeld om de natiestaat te vernietigen Zij weten dat de EU is een overkoepelend orgaan dat gebaseerd is op de ideeën van Adolf Hitler over een Europa; met natuurlijk Duitsland aan de top. Ook zij zien dat de EU wordt geleidelijk een dictatoriale macht met zeer gevaarlijke ideeën zoals een EU-leger. De toekomstige Einzats Kommando die EU gebieden zal binnenvallen op dezelfde wijze als de Sovjet leger Praag binnenviel in 1968. Wij weten ook dat de politieke bovenechelon heeft vooral geen interesse in Nederland, maar in eigen zakkenvullen en persoonlijke carrière. Daarom zijn politici zo gebeten op de EU. De EU is voor hen net zo veel waard als AC Milan of FC Bercelona voor een opkomende voetballer.
  HET LIGT AAN ONSZELF OM TE BEPALEN WIE WIJ AAN DE TOP ZETTEN EN WIE WIJ RICHTING HUIS STUREN. .

  Like

 8. Het is niet zozeer genant. Het gaat gewoon om een financiële rekensom. Soros financiert de actievoerders. In ons land onder andere de zalvende (s)preker Job Cohen. Het zal me niet verbazen als een deel van de Pechtoldianen evenals Obama en Clinton ook bij George Soros tot te financieren koopbare politici gerekend worden.
  .
  George SOROS: The One-Man Illuminati Machine

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s