Brexit-boegbeeld Boris Johnson minister van Buitenlandse Zaken

Screenshot_30

Boris Johnson is verrassend benoemd tot de Britse minister van Buitenlandse Zaken. De oud-burgemeester van Londen en leider van het Brexit-kamp is lid van de ministersploeg van de woensdag aangetreden premier May. 

Johnson werd net als andere kandidaat-ministers gisteravond ontvangen in de ambtswoning van May op 10 Downing Street. Andere benoemingen die zijn bekendgemaakt, zijn Philip Hammond op Financiën, Michael Fallon op Defensie en Amber Rudd op Binnenlandse Zaken.

Scepticus

De benoeming van Johnson op Buitenlandse Zaken is opvallend, omdat hij zich heeft geprofileerd als een uitgesproken euroscepticus. Wel zal zijn rol bij de onderhandelingen over de relatie met de EU beperkt zijn. In het kabinet is namelijk een speciale Brexit-ministerspost gereserveerd.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
NOS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, EUSSR, Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

21 reacties op Brexit-boegbeeld Boris Johnson minister van Buitenlandse Zaken

 1. Gelukkig weer eens een vrolijk bericht. Gefeliciteerd Boris, hij zal zijn mannetje wel staan.

  Like

 2. Jan zegt:

  Misschien komt er nou eindelijk eens OPENLIJKE steun voor Israël met May

  Wat Theresa May kan betekenen voor Britse Joden

  Vier maanden geleden kreeg May nog een staande ovatie tijdens het jaarlijkse galadiner van CST. Kort daarvoor had ze 13,4 miljoen pond aan extra veiligheidsgelden toegezegd. CST-voorzitter Gerald Ronson bedankte haar voor haar ‘morele support’ en het geven van ‘financiële steun’. Het CST-diner was niet het enige dat May bijwoonde, want gedurende haar zesjarige ministerschap was ze geregeld te vinden bij etentjes en andere activiteiten in de Joodse gemeenschap. Zo hield ze in juli 2015 een toespraak op een diner van de Joodse Hasmonean High School’s en was ze eerder te gast bij de Board of Deputies van president Jonathan Arkush.

  Hoewel May weinig buitenlandse ervaring heeft, heeft ze haar mening over Israël al wel gegeven. Tijdens de Jom Hatsmaoet-viering, bij B’ne Akiva, prees ze het land om zijn vooraanstaande technologische ontwikkelingen en successen. Ook reisde ze naar Israël om kennis te maken met de beste technieken op het gebied van het tegengaan van mensensmokkel en moderne slavernij, zoals vrouwenhandel.

  https://jonet.nl/wat-theresa-may-kan-betekenen-voor-britse-joden/

  Maar domme uitspraken over de sharia dient zij wel achterwege te laten

  Like

 3. leefbarbaar zegt:

  Geniaal.
  Good old England is rising again.
  Ik wil ook mijn eigen land weer terug.

  Like

 4. Wachteres zegt:

  http://www.nu.nl/buitenland/4293163/theresa-may-ontslaat-drie-britse-ministers.html

  Theresa May ontslaat drie Britse ministers

  Gepubliceerd: 14 juli 2016 12:39 Laatste update: 14 juli 2016 12:42

  Bij de vorming van een nieuw kabinet heeft de gisteren benoemde Britse premier Theresa May drie bewindslieden ontslagen. Het gaat onder meer om minister van Justitie Michael Gove, die zelf een gooi deed naar het premierschap.

  Volgens The Guardian zijn ook onderwijsminister Micky Morgan en de minister van Cultuur John Whittingdale naar huis gestuurd, net als Kamervoorzitter Oliver Letwin.

  Michael Gove verschilde in het vorige kabinet onder premier David Cameron geregeld van mening met Theresa May, die toen minister van Binnenlandse Zaken was. Ze hadden een conflict over religieuze extremisten. Nadat Cameron zijn vertrek had aangekondigd, stelde Gove zich net als May kandidaat als premier, maar hij verloor in de tweede stemronde.

  Like

 5. leefbarbaar zegt:

  Bijgaand een link naar een stukje propaganda in (on)Trouw, de CDA-bode die fout werd na de oorlog:
  http://www.trouw.nl/tr/nl/4500/Politiek/article/detail/4338987/2016/07/13/Ook-Nederland-is-klaar-voor-een-vrouwelijke-regeringsleider.dhtml#reactions
  Een zeer bekwame vrouw met een groot hart, van de grootste partij van Nederland, ontbreekt in dit artikel en in de poll; mevrouw Agema.
  Waarmee ik maar wil zeggen dat goede benoemingen in Nederland kansloos zijn, zolang de oude media allemaal gekocht zijn. Met Trouw zal de strijd gaan tussen mevrouw Schippers (corrupt) en mevrouw Keijzer (islam). Tot zo ver de onafhankelijke kwaliteitsmedia.

  Like

 6. Angie1968 zegt:

  Nou, Europa en VS, maak je borst maar nat! Dit is een sly old fox die precies weet waar hij staat. Hij zal zeker het beste voor het VK bedingen, en aan de wereld tonen dat een land zelfstandig veel beter functioneert dan als vazalstaat v/e EU.

  Like

 7. joopklepzeiker zegt:

  Dit is wat May heeft toegestaan sharia rechtbanken in Engeland en wel 85 stuks !

  Inside Britain’s Sharia courts: There are now EIGHTY-FIVE Islamic courts dispensing ‘justice’ across the UK. This investigation into what really goes on behind their doors will shock you to the core

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3358625/Inside-Britain-s-Sharia-courts-EIGHTY-FIVE-Islamic-courts-dispensing-justice-UK-special-investigation-really-goes-doors-shock-core.html

  Lezen jullie nu wel eens iets anders dan je voorgeschoteld krijgt en het geheugen schijnt ook niet meer best te werken .
  Duik eens iets dieper in de informatie die je bereikt .

  Like

 8. joopklepzeiker zegt:

  Ik word er zo langzamerhand wel spuugzat van om elke keer weer uit de prullenbak gevist te moeten worden .

  Like

 9. louis-portugal zegt:

  Geweldige zet.
  Als minister van BZ heeft hij de controle over de MI 6
  De centrale bank gaat de rente niet verlagen zodat een hoop gokkers pech hebben, want ze dachten dat de bank de rente zou verlagen. Nee dus.
  De aflossing van Cameron komt niet in oktober maar nu al.
  Alle landen willen handelscontracten afsluiten met de VS voorop en niet achteraan in de rij volgens Obama.
  Juncker vond het vreemd dat de engelsen niet nagedacht hadden over de gevolgen van een Brexit.
  Het valt me in ieder geval op dat ze in ongeveer 3 weken al een volkomen nieuwe en positieve situatie hebben.
  Misschien hadden ze het niet vantevoren uitgewerkt maar hebben nu al duidelijke lijnen uitgezet.
  Wat zal het een schok zijn voor Brussel en Merkel als Engeland i.p.v. ineen stort gaat groeien.

  Like

 10. aegoliuscs zegt:

  Ha, ha: die Engelsen toch. De FTSE als economische beurswaardering staat op het hoogste punt in 11 maanden en dan moeten de “job” afscheidingsproces nog plaatsvinden waarvoor het nieuwe kabinet zo hun ministerpersonages in functie hebben gezet.

  Desondanks de fluimende reacties van de Fransen of Zweden.

  Like

 11. Mirjam zegt:

  Boris Johnson, ik weet niet wat ik van hem moet denken. Ik vertrouw hem maar met 75%, maar voor de resterende 25%, weet ik niet echt waar die voor staan? Waarom heeft hij de kans niet gegrepen om premier te worden? Waarom zit hij nu ondergeschikt aan een linkse politica in een links cabinet? Hij had zoveel voor mekaar kunnen krijgen. Of heeft hij een tweede agenda? Wat is zijn ‘drive’?

  Bij Nigel Farage is dit heel duidelijk, want die heeft het hart op de tong. Hem vertrouw ik wel 100%, en misschien wordt deze man nog wel eens een keer premier van Engeland. Hij is intelligenter dan the whole lot together.

  Like

 12. Jan zegt:

  GB sluit direct de global warming organisatie: Britain SHUTS DOWN Its Global Warming Agency

  Britain’s new government abolished its Department of Energy and Climate Change (DECC) Thursday morning, ridding the country of its global warming bureaucracy.

  Officials stated that the DECC has been abolished and U.K.’s environmental policy is will be transferred to a new ministry called the Department of Business, Energy and Industrial Strategy. Some former DECC’s functions will be outright abolished, while others will be handed back to the new ministry.


  http://dailycaller.com/2016/07/14/britain-shuts-down-its-global-warming-agency/#ixzz4EQGPcyGh

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s