Hoofddoekverbod verdeelt Europees Hof: “Onrechtmatige discriminatie”

Screenshot_39

(Door: Fokke Obbema)

Een Franse moslima is ten onrechte ontslagen omdat ze een hoofddoek droeg op het werk. Tenminste, dat is het oordeel van de Britse Eleanor Sharpston, advocaat-generaal bij het Europees Hof van Justitie. Zij spreekt van een duidelijk geval van “onrechtmatige directe discriminatie”.

Haar oordeel is opmerkelijk, omdat een Duitse collega, advocaat-generaal Juliane Kokott, in een vrijwel identiek geval van een Belgische moslima onlangs juist de kant van de werkgever had gekozen.

Lees verder>>>
(h/t Johan G.)
DeMorgen.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Europa, EUSSR, Hypocrisie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

23 reacties op Hoofddoekverbod verdeelt Europees Hof: “Onrechtmatige discriminatie”

 1. Harry zegt:

  Hoe minder we met Europese instellingen van doen hebben , hoe beter .
  Ze hebben geen enkele behoefte om de Europese burger , de échte autochtoon , te beschermen tegen de islamitische moordenaarsbrigade .
  Dus óp naar een Nexit !
  Je wordt toch ook niet vrijwillig lid van een club van geestelijk ontspoorden ?
  Wég wezen !

  Like

 2. Sjaak zegt:

  De Britse Eleanor Sharpston, advocaat-generaal bij het Europees Hof van Justitie ?

  Die heeft waarscheinlijk ook zo een strontluier op haar infiltreerde moslimkop !

  Like

 3. Echt Europa, allemaal gelijk maar niet heus. Laat het toch eens uit elkaar vallen, zijn we ook eens van dat gekwissebis af. GEWOON GÉÉN HOOFDDOEK OP HET WERK !!!!!!!!!!!!

  Like

 4. Gilaforte zegt:

  creatief werken met sjaals en dit deden moderne en ouderwetse vrouwen vroeger ook al. authentischen Vintage / Retro- Look, mit Tüchern in verschiedenen Größen!

  Like

  • hendrikush zegt:

   Hoofddoeken om het dure kapsel/permanent te beschermen zijn tot daar aan toe.
   Hoofddoeken als islamitisch symbool moeten net zoals swastika’s worden verboden.

   Like

   • elisah zegt:

    Ja dat klopt, vroeger hadden de dames een watergolf, die met krulspelden onder een droogkap gemaakt werd, als het haar nat wordt is het kapsel geruïneerd.
    Dat is iets heel anders dan die lelijke, te strakke, donkere hoofddoeken die zeer onflatteus zijn en ervoor zorgen dat men al van 100 meter afstand de geloofsovertuiging van iemand demonstratief tentoongesteld kan zien.

    Liked by 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    En ruiken…

    Like

 5. h.Kalliar zegt:

  Moslima in Nederland moest onderdwang papieren tekenen voor scheiding, man bij de drugverslaafen geplaats omdat de gemeente Zorgfraude pleegde over verslaving. en vrouw bij Amerant geplaatst en ondruk gezet. Fraude gepleegd van huiselijk geweld door stichting MEE.

  Like

 6. Joannes den Hollander zegt:

  Gilaforte, dat is juist. Bij de boerenbevolking was het bij de vrouwen normaal om tijdens de werkzaamheden op het land de haren te beschermen. Het was zeker geen provocerende oorlogsvlag zoals bij de islam gebruikelijk is. In het fimpje die Jugend marschiert is duidelijk te zien dat ook de Bund Deutschen Madel dit deden als ze hun vrijwillige landarbeid bij de boeren verrichtten. En dat gebeurt nu ook nog bij werkzaamheden op het land.

  Like

  • elisah zegt:

   Dan kan je ook vergelijken met productiebedrijven waar mensen een haarnetje moeten dragen vanwege de hygiëne.

   Like

  • Gilaforte zegt:

   Bund Deutscher Mädel was zeker niet vrijwillig maar een verplicht jaar genoemd de Hitler Jugend, is ingevoerd om meisjes en vrouwen alles te leren wat ze nodig hadden voor hun toekomst in de huishouding en als echtgenote. Hoofdoeken werden altijd al gedragen ook omdat men vroeger maar een keer per week warm water maakte waar een heel gezin in moest zwemmen, meestal op vrijdagavond…….

   Like

 7. elisah zegt:

  Een werkgever kan toch ook iemand met een hanenkam of tattoo’s weigeren.

  Like

 8. topsporter zegt:

  Ik heb hier voor mij de op 5 september 2014 uitgesproken rede van prof. mr. Marc Loth liggen op de Tilburg University. Loth is benoemd om de neuzen van de rechtenstudent richting Europa te richten. Niet om zijn spectaculaire meerwaarde voor het Nederlands recht. Wat ik hiermee wil zeggen is dat er op universitair niveau doelbewust Europa gericht benoemd wordt, niet op feitelijke kwaliteiten. Dit waarneembare verschijnsel ziet U ook bij de benoemingen van rechters in dit geval advocaat generaal Eleanor Sharpston. De samenleving wordt gekneed door krachten, die niet democratisch zijn.

  Like

  • Anneke zegt:

   HELAAS al decennia-lang. Jammer dat men dit obstakel zo laat begon in te zien. Tjah…misleid door ’n socialistisch wanbeleid.. Helemaal vanaf medio-jaren zeventig, v.d. twintigste eeuw.

   Like

 9. De hoofddoek is een scheidingssymbool tussen de westerse hoeren( ja, verkrachte’mevrouw, had u zich maar niet uitdagend moeten kleden’) en de brave volgelingen van Allah….

  Like

  • elisah zegt:

   Ja, ja, en dan zijn sommigen zwaar opgemaakt en uitdagend gekleed bij die hoofddoek en hebben een push- up decolleté met tussen die tieten een mobiele telefoon. Echt waar.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Multifunctionele tieten.

    Tientallen islam-nakomelingen zogen plus opbergklem voor telefoon.
    Typisch onderontwikkelde islam. Vreten en lullen.

    Cultuurverschil.
    Normale blanke vrouwen gebruiken hun boezem om hun Clock op te bergen

    Like

 10. abouneenee zegt:

  Het zal op minder weerstand stuiten bij de rechterlijke macht als, net als bij de Nederlandse politie, het gebruik van enige religieuze uiting verboden is. Het Europees Parlement zou dat in een richtlijn moeten vastleggen, zeker nu er onenigheid bestaat binnen de EU. Ik snap ook niet waarom men de islam niet als terroristische organisatie aanmerkt, doch uit angst voor niet te handhaven escalatie wenst te blijven beschouwen als religie. Erger is het natuurlijk nog dat de komende escalatie minder beheersbaar wordt als je kiest om Frau Merkel te blijven volgen in haar open deuren-beleid. Als we uit de EU stappen kunnen we dergelijke logische stappen weer zelf nemen, maar alleen als Wilders’ PVV 2/3 van de zetels krijgt en dat twee kabinetten achter elkaar zodat zelfs de grondwet bijgesteld kan worden naar de huidige stand van zaken. Doen we dat niet, dan komt de islam onze wetgeving bijstellen naar een stand van zaken bijstellen die sinds 632 na Christus niet meer gewijzigd is: invoering van de sharia.

  Like

 11. De hoofddoek is een schijnheilig ding, Een moslima bedekt haar haren om mannen niet in de verleiding te brengen en uit te stralen dat zij geloof beleid. Prima, maar waarom make-up op, parfum, sigaret, strakke spijkerbroek en je uitdagend aankijken. Met andere woorden WIJ hebben het dik voor elkaar hoe WIJ willen LEVEN. En JULLIE hebben je maar AAN TE PASSEN aan ONS.

  Like

 12. Anneke zegt:

  Tot welk mensen-RAS behoren al die hoofddoeken. Discriminatie is totaal aan de orde… Een religie kan / mag en moet uit MAATSCHAPPELIJKE VEILIGHEID verboden worden. Dus alle bijhorende RITUELE GEBRUIKEN IDEMDITO. Denk aan de belangen v.d. samenlevingen hier in het westen…politiek geschiften wordt realistisch.

  Like

 13. ildiko zegt:

  die verdomme hoofddoeken!!!! een symbool van onderdrukking en islamisering ook van onze eigen westerse kinderen. De scholieren en speciaal de jeugd wordt er me geconfronteerd en gehersenspoeld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s