Europarlementariër Marcus Pretzell (AfD) over de Rusland-sancties: “Onherroepelijke schade”

Screenshot_87

(Vertaling: E.J. Bron)

Zuerst: Meneer Pretzell, in april hebt u deelgenomen aan een internationale economische conferentie op de Krim. De Oekraïense ambassadeur in Berlijn, Andrej Menlyk, dreigde via Twitter: “Het illegale bezoek van de AfD-politicus Marcus Pretzell aan de bezette Krim zal harde juridische consequenties hebben!” Bent u nog vrij man?

Pretzell: Ja natuurlijk, waarom ook niet? Bij binnenkomst heb ik het vereiste visum overhandigd en er was geen enkel probleem.

Duits - Zuerst

Zuerst: De hereniging van het schiereiland in de Zwarte Zee met de Russische Federatie wordt door de EU (en het Westen in het algemeen)  nog steeds “illegaal” genoemd. Hoe hebt u de Krim beleefd?

Pretzell: Van de Krim zelf heb ik weinig gezien. Mij zijn echter de grote inspanningen van de Russen opgevallen om de infrastructuur te verbeteren.

Zuerst: In uw toespraak, die live werd uitgezonden op de Russische televisie, sprak u zich o.a. uit voor een einde van de sancties tegen Rusland . . .

Pretzell: Sancties zijn niet geschikt om politieke problemen op te lossen. Dat zouden ons eigenlijk talrijke voorbeelden uit de geschiedenis geleerd moeten hebben, bijvoorbeeld Cuba, Zuid-Afrika, Noord-Korea, Iran, enz.

Zuerst:  Hebben de sancties tegen Moskou eigenlijk überhaupt iets opgeleverd?

Pretzell: Afgezien van de enorme schade voor de Europese en in het bijzonder voor de exporteconomie? Nee!

Zuerst: Helpen de sancties de Oekraïne?

Pretzell: De Oekraïne heeft heel veel belang bij een politieke oplossing – daartoe zullen sancties echter niet bijdragen.

Zuerst: Waarom zijn de gevestigde partijen in Duitsland voor de sancties? Profiteert Duitsland?

Pretzell: Zij camoufleren hun politieke machteloosheid door moreel schijnbaar juist te handelen. Dat ze daarmee echter de Duitse exporteconomie, vooral de machinebouw, onherstelbare schade toebrengen, hebben ze waarschijnlijk over het hoofd gezien.

Zuerst: Meneer Pretzell, hartelijk dank voor dit gesprek.

Marcus Pretzell, geboren in 1973 in Rinteln (Niedersachsen), is sinds 2014 voorzitter van de AfD in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen en lid van het Europees Parlement. Hij studeerde rechtswetenschappen en was van 2002 tot 2009 werkzaam als advocaat, daarna werkte hij als projectontwikkelaar. Pretzell was van 2009 tot 2013 lid van de FDP. In het Europees Parlement is Pretzell lid van de commissie voor de binnenmarkt en consumentenbescherming (IMCO) en van de delegatie voor de betrekkingen met het Arabisch schiereiland (DARP). Bovendien is hij vicevoorzitter van de commissie voor constitutionele vragen (AFCO).

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, Europa, EUSSR, gezond realisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Oekraïne, Rotzakken, Rusland, VS. Bookmark de permalink .

3 reacties op Europarlementariër Marcus Pretzell (AfD) over de Rusland-sancties: “Onherroepelijke schade”

 1. guusvelraeds zegt:

  Goed te zien dat leden van de Afd. zo goed als allemaal voordat ze de politiek in gingen een normaal beroepsleven gehad hebben. Carriëre politici zoals bij de gevestigde partijen zul je er nauwelijks tegenkomen. Dat is alleen maar een pré en absolute voorwaarde om contact te kunnen hebben met het volk. Het zijn geen opportunisten.

  Like

 2. Thom zegt:

  Och een beetje schade daar zitten Merkel en Schauble en kennelijk de halve Duitse bevolking niet mee. gGd moet rollen, ze geven het daarom met miljarden euro’s uit aan de vervangers van de Duitse bevolking, wat volgens Schauble hard nodig is. Geld is voor Duitsland slechts het slijk der aarde, de nieuwkomers “Willkommen, willkomen” toezingen dat is van het grootste belang

  Like

 3. fleckie zegt:

  Maar de ‘verwelkomden’ zijn WEL .. zeer..bewust van het slijk der aarde, wat in overvloed! bij de domme ‘ongelovigen’ af te ‘romen is, {via hun zieligheidsverhalen]}

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s