Lachwekkend idee: Kunstenaar eist monument voor Afrikaanse drugsdealers in Berlin-Kreuzberg

Screenshot_70

Berlijn: Afrikaanse drugsdealers in het Görlitzer Park.

(Door: Dominik Mai – Vertaling: E.J. Bron)

BERLIJN – Dat de Piratenpartij voor de legalisering van drugs staat en openbare coffeeshops in Berlijn eist, is niet nieuw. Dat de partij zich echter bezighoudt met een monument voor Afrikaanse drugsdealers echter wel: in een burgervoorstel, waarover door de Piratenpartij van het district Friedrichshain-Kreuzberg op dit moment wordt gediscussieerd, wordt zo´n monument in het Görlitzer Park of Hasenheide geëist.

“Drugsdealer leveren een maatschappelijk waardevolle en door veel mensen gewaardeerde dienst – en wel daar waar ze goed te bereiken zijn: midden in het district, vooral in de parken”, staat er in de motivering.

Gezien de vele problemen met drugsdealers rondom het Görlitzer Park – op dit moment zijn er wegens delicten met drugs ongeveer 500 onderzoeksprocessen gaande, de politie is constant ter plaatse en de buurtbewoners zijn prikkelbaar – klinkt dat als satire. Of heeft iemand te hard aan een joint getrokken? Nee, het verzoek is serieus bedoeld: het werd geschreven door Scott Holmquist, een in Berlijn levende Amerikaanse kunstenaar.

Hij beschouwt drugsdealers in parken als helden, zegt hij. Ze zouden ten onrechte als kwaad en slachtoffer behandeld worden. “De oprichting van een monument zou een zinvolle en belangrijke erkenning van dit risicovolle beroep en zijn bijdrage aan de voortdurende strijd tegen de gevolgen van het kolonialisme zijn.” Er zou al een ontwerp zijn.

Piraten verwelkomen verzoek

De Piratenfractie staat positief tegenover het zonderlinge idee: “Wij begroeten dit verzoek, want het maakt het mogelijk de discussie over de toestanden in het Görlitzer Park uit te breiden – weg van het pure criminaliteitsdebat”, zegt Felix Just, lid van de Piratenfractie. Over het verzoek zou de komende regeerperiode in de afgevaardigden-vergadering van het district worden besproken.

Misschien is het geheel echter ook al spoedig weer verleden tijd. Want in de districtsvergadering op 20 juli volgt het volgende hyper-originele verzoek van de Piraten: het districtskantoor moet een deskundigenbureau tot onderzoek van tijdreizen instellen.

Bron:
www.berliner-zeitung.de
Door: Dominik Mai

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", achterlijkheid, Afrika, Allochtonen, asielwaanzin, Berlijn, Criminaliteit, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, Pacifisme, Rotzakken, Socialisten, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op Lachwekkend idee: Kunstenaar eist monument voor Afrikaanse drugsdealers in Berlin-Kreuzberg

 1. Marc zegt:

  Dat voorstel is eerder zorg- dan lachwekkend: het is een extreem symptoom van de politiek-correcte geestesziekte waaraan een kleine meerderheid van autochtone Westerlingen lijdt.

  Like

 2. Tjonge, af en toe doe je de vreemdste ontdekkingen!
  Als mijn oudste zoon, een overwegende computer-nerd, al eens stemt, is het op de Piratenpartij, omdat die als enige op schijnt te komen voor de belangen van de “hackers.”-Het zal wel. Of hij híer achter staat, zou ik niet weten. Laatst moest zijn broer, bij wijze van ‘boodschap,’ wel een voorraadje van het één of ander voor hem halen bij de coffeeshop, maar ja, hij is 28, dus hij zoekt het maar uit.
  Recentelijk is hij trouwens met vriendin en drie stiefkinderen -het vierde van hen samen onderweg- verhuisd naar Zoetermeer, naar een huis, waarin elk kind een eigen kamer kan krijgen en hij een werkkamer, dus vooruit maar; het loopt allemaal wel….. Eens moet je het toch loslaten.

  Like

 3. Angie1968 zegt:

  Scott moet even een spuitje krijgen. Dat is beter voor hem en voor de maatschappij. Hoever is Duitsland afgegleden dat dit soort volslagen gestoorde anarchisten uberhaupt gehoord worden. Duitsland is een land in verval, op meerdere fronten. Dit soort mensen zou nog niet zo heel lang geleden het land uitgeschopt zijn, en nooit meer toegelaten zijn.

  Like

 4. elisah zegt:

  Wow….wat een waanzin, wat heeft zo’n a-sociale verheerlijker van criminaliteit sowieso te eisen?

  Like

 5. C.A.Barstow zegt:

  Kunnen ze van die ”kunstenaar” zelf geen standbeeld maken?
  Een laag cement of polyester erover en klaar is kees, opgeruimd staat netjes.

  Like

 6. Leo zegt:

  Ach, wij hebben toch ook een slavernij monument opgedrongen gekregen,
  Je moet die stumperds toch ook eens een zoen op hun LINKER bil geven ?? toch ??

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Piraten werden vroeger toch opgehangen ??

  Like

 8. Maenhout zegt:

  Er zijn al heel wat dommer ideeën voorgesteld in de wereld van de gesubsidieerde kunst. Deze valt nog wel mee, en de Piraatjes zien het gewoon als een kans om een van hun agendapunten te promoten.

  Like

 9. paulzwueste zegt:

  Die Amerikaanse ‘kunstenaar”die in Berlijn leeft is natuurlijk zelf totaal drugsverslaafd.
  Gevolg totale hersenverweking waardoor men aan de lopende band waanideeën krijgt.
  Geen aandacht aan schenken.
  Gewoon ’n slabbetje om doen als de kunstenaar begint te kwijlen of zoiets.

  Like

 10. Jules Vismale zegt:

  Het lijkt erop dat die stomme klootzak van een Scott Holmquist zichzelf een paar spuitjes vol met opium, heroïne, cocaïne XTC, marihuana, hasj enz. heeft ingespoten! Wie aan dergelijke rotzooi begint vernietigd gewoon zichzelf en mocht er inderdaad eventueel in Berlijn-Kreuzberg een dergelijk monument komen (ik hoop zelf natuurlijk begrijpelijk van NIET!) dan zetten we Scott daar bovenop met allemaal drugsverslaafden eromheen en dat zij hierna dwingend van hem eisen dat hij al hun drugs afbetaald! Wat mij betreft wordt Scott Holmquist inderdaad gewoon geestelijk NOG verder vergiftigd tot hij eraan ten onder gaat, net als ALLE linkse politici, moslimextremisten, dictators en soortgelijke wildvreemde lastposten en dwazen op deze wereld!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s