Vicepresident Franse imams treedt af, omdat moskeeën haat tegen Westen zaaien

Screenshot_74

(Door: “Xander”)

Franse top-imam, kandidaat voor Grote Moskee Parijs, erkent dat ‘extremisme een probleem van de islam is, omdat islam en islamisme niet meer te onderscheiden zijn’– ‘Moslim-jongeren worden massaal tegen westerse samenleving gemobiliseerd’

De islam is een religie van vrede, en slechts een klein groepje extremisten en terroristen verpesten het voor de rest. Dat is zo ongeveer de standaard reactie die Nederlandse en Europese politici en media geven als een moslim weer eens een gruwelijke terreuraanslag heeft gepleegd, zoals eergisteren in Nice. Maar wat is hun antwoord nu de vicepresident van de Franse imams, Hocine Drouiche, is afgetreden, juist omdat er in de moskeeën haat tegen het Westen wordt gepredikt, en wordt beweerd dat het extremisme niet bestaat? ‘De islam is niet meer te onderscheiden van het islamisme,’ waarschuwt hij.

Drouiche, imam van Nimes en kandidaat voor de positie van imam van de Grote Moskee van Parijs, treedt terug omdat ‘ik deze incompetente instellingen, die niets voor de sociale vrede doen en steeds herhalen dat er geen extremisme is, afwijs.’ Na de terreuraanslag op het Bataclan Theatre in Parijs op 13 november 2015 zei hij al dat ‘wij de waarheid moeten zeggen, namelijk dat de islam en het islamisme niet meer te onderscheiden zijn.’

Lees verder>>>
(h/t “joopklepzeiker”)
ksander nieuws

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, Dhimmitude, Eurabië, Europa, EUSSR, Frankrijk, gezond realisme, hersenspoeling, Immigratie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, Rotzakken, Socialisten, socialistisch idealisme, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

23 reacties op Vicepresident Franse imams treedt af, omdat moskeeën haat tegen Westen zaaien

 1. joopklepzeiker zegt:

  France: Another truck bomb parked near Nice defused, Muslim arrested

  http://pamelageller.com/2016/07/france-another-truck-bomb-parked-near-nice-defused-muslim-arrested.html/

  Like

 2. joopklepzeiker zegt:

  Nice lorry attack: More arrests as ISIL claims massacre
  Police arrest four people as ISIL claims responsibility for the attack that killed 84 people on Bastille Day.

  Four people have been in arrested in France in connection with a lorry attack that killed at least 84 people in the city of Nice, as the Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL) claimed responsibility for the carnage on the country’s main national holiday.

  A judicial source told the AFP news agency on Saturday that police had arrested four people believed to be linked to Mohamed Lahouaiej Bouhlel, the man suspected of ramming a lorry on Thursday night through a large crowd celebrating Bastille Day. Bouhele was shot dead by police.

  One of the men being held was arrested on Friday and three others on Saturday morning, the source added. The estranged wife of the Bouhlel is also still being held by authorities.

  http://www.aljazeera.com/news/2016/07/nice-lorry-attack-arrests-isil-claims-massacre-160716075033727.html

  Like

 3. ’s Mans intenties zijn waarschijnlijk zuiver -afkloppen- maar ook hij weigert in te zien, wat de islam, alsmede zijn profeet, doodgewoon vanaf het begin af aan geweest zijn.
  Al siert het hem, dat hij openlijk toegeeft, de verantwoording niet langer te kunnen nemen.: Je zult ze de kost geven, die alleen op de ‘lieve’ kanten van de islam wijzen en juist dáárom rustig blijven zitten, waar ze zitten.

  Geliked door 1 persoon

  • hendrikush zegt:

   Elke moslim draagt medeschuld, niet alleen de predikers of de leer.
   Iemand die de proleet als voorbeeld neemt hoort hier niet.

   Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Je kan niet alles in een keer willen, ik vind dit een heel verfrissende opstelling van deze moslime .

   En zoals je weet ben ik niet al te kritisch !

   Like

  • Driek zegt:

   Theresa Geissler zegt: maar ook hij weigert in te zien, wat de islam, alsmede zijn profeet, doodgewoon vanaf het begin af aan geweest zijn.

   “de vicepresident van de Franse imams, Hocine Drouiche, is afgetreden, juist omdat er in de moskeeën haat tegen het Westen wordt gepredikt”

   Ja, lieve Theresa, inderdaad, maar je mag toch aannemen dat die meneer de koran uit z’n hoofd heeft geleerd. Is het hem dan nooit opgevallen dat er een ontzaglijke haat in dat boek staat tegenover de ongelovigen? Joden en christenen en wat niet al? Ik vind het nogal onnozel om daar nu pas mee aan te komen.
   Ach, we kunnen daar nu wel oeverloos over doorgaan, maar die hele islam moet de wereld uit. Het maakt de gehele mensheid doodongelukkig. Maar onze regeringsleiders willen het hoe dan ook door onze strot duwen.
   Het moet een ieder toch duidelijk zijn dat sinds de komst van de islam in de jaren tachtig, we er alleen maar op achteruit zijn gegaan? In ruim dertig jaar tijd is het overal ter wereld onveilig, dank zij de volgelingen van Mohammed. Klaar zijn we met dat tuig.
   De islam moet verboden worden. Alle moskeeën afbreken. En die volgelingen van de profeet terug naar de zandbak. Ik begrijp werkelijk niet waarom wij dat moeten accepteren, die mensen brengen ons niks dan ellende.

   Like

  • Taljaard zegt:

   @Theresa
   Veel moslims weten eigenlijk maar nauwelijks wat er precies in de Koran staat. Vooral de ouderen niet, want de meesten onder hen zijn nagenoeg analfabetisch.
   Daarom hebben die mensen net zoveel met IS als wij met Breivik en kijken zij er precies zo tegenaan. Zij zijn opgegroeid en gevormd met het beeld van een vredelievende islam, die zich primair richt op het doen van goede werken..
   Dat is hen wijsgemaakt door de imams en de theologen en daarom zeggen zij dat de islam ”de godsdienst van de vrede, de liefde en de barmhartigheid” is en menen ze dat ook voor 100%.
   Veel meer dan binnen het christendom bepaalde de islamitische geestelijkheid eerder wat voor hun hoorders de ware islam was en hielden zij veel elementen daaruit verder verborgen.

   Maar deze geestelijkheid is het monopolie hierover kwijtgeraakt omdat jongere generaties van geschoolde moslims wereldwijd de Koran wel hebben bestudeerd en er nu ook naar handelen en spreken. Daarbij gebruik makend van moderne communicatietechnieken. Dit kun je rustig een islamitische reformatie noemen.
   Drouiche kan als een vertegenwoordiger worden gezien van de contra-reformatorische, traditionele islamitische clerus, die hun oude gezag terug claimen. En die daarbij ook de vredelievende (valse!) interpretatie van de Koran voorop stellen.
   Waarschijnlijk met het motief om de vrede te bewaren, wat op zich lovenswaardig is.
   Maar ook omdat een intellectueel als hij heel goed weet dat een eventuele burgeroorlog in Frankrijk alleen maar rampzalige gevolgen kan hebben voor de daar verblijvende moslims. 80% van de Fransen zijn dat namelijk nog steeds niet.

   Geliked door 2 people

   • joopklepzeiker zegt:

    Een doordachte reactie .

    Like

   • Luchtpint zegt:

    Ik denk serieus dat je je vergist, Taljaard. Een moslim kan ofwel de Koran lezen, maar niet altijd begrijpen wat er staat, omdat de formuleringen erin te omfloerst lijken, ofwel kan hij helemaal niet lezen. Wat doet een moslim in zo’n geval ?

    Naar een moskee lopen. Daar waar de imam dus Koranverzen gaat beginnen uitleggen zodat iedereen ze kan begrijpen. Een imam zal dus eerst een stukje anti-ongelovige retoriek aanvatten, om daarna een aantal verzen uit te leggen die in de Koran staan en die de retoriek rechtvaardigen. Dus ik kan er met mijn pet niet bij dat er veel moslims zouden zijn die niet zouden begrijpen wat er uiteindelijk gedrukt staat, zelfs al kunnen ze niet lezen of begrijpen ze niet helemaal wat ze gelezen hebben als ze wel kunnen lezen.

    Waar dienen moskeeën anders voor ? Ik ben niet overtuigd van het idee dat de Koran kunnen lezen / begrijpen een fundamentele opstap is om je consequent te kunnen gedragen als een moslim. De imam zal het je sowieso toch uitleggen als je het niet begrijpt, in voor iedereen verstaanbare taal die weinig verwarring over laat. Dus kan je uit verplichting als analfabete moslim toch een Koran in huis hebben waar je niets van begrijpt en je toch gedragen als een moslim, want je gaat toch naar de moskee waar de imam het je zal uitgelegd hebben.

    De meeste mensen in het Westen begrijpen dat niet eens, die mogen enkel in de moskee komen als er geen preken worden gehouden, en dus wanneer ze voor multiculturele kennismakingen met koekjes en appelthee worden uitgenodigd. En na afloop zien ze “dat het goed was” en dan gaan ze lekker terug naar huis, in slaap gewiegd zoals de bedoeling was.

    Als je het op die manier bekijkt, dan zal de imam zijn congregatie ook wel hebben uitgelegd wat de verzen te betekenen hebben die verwijzen naar het concept taqqiyya, die zeggen dat je de zaken zo mag voorstellen dat je niet-gelovigen mag wijsmaken dat de Islam een religie van de vrede zou zijn. Elke moslim begrijpt dat concept.

    Dat betekent dus helemaal niet dat moslims die zoiets beweren hun eigen godsdienst niet zouden verstaan of daar echt in zouden geloven. Kan volgens mij niet.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Helemaal de realiteit…

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Ik bedoelde de reactie van Taljaard.

    Like

 4. Wij kunnen gewoon niet met de islam samen leven. Gewoon te groot verschil in cultuur. Leuk voor een keer vakantie, maar niet samen in een land. Waarom zien dat nou gewoon niet. Op zouten naar hun zandbak.

  Like

 5. Pieter zegt:

  Ik geloof deze imam niet, er is inmiddels teveel gebeurd en we worden steeds opnieuw misleid.
  De islam moet in zijn geheel verdwijnen/uitgeroeid worden anders worden wij door de islam verdelgd.
  Er is geen andere optie meer over.

  Like

 6. Taljaard zegt:

  Je wordt geen vice-imam van de grootste moskee van Parijs zonder een flinke intellectuele bagage en daarom zal hij ook echt wel weten wat bijv. wijlen prof. Jansen ook wel wist.
  Het valt nl. absoluut niet te ontkennen dat er veel duistere kanten aan de islam zitten en dat zij vanouds een mengeling is van een religie en een staatsorm in een.
  Daarom leent zij zich, vanuit haar historische basis, bij uitstek om te worden gecombineerd met moderne XXe en XIXe eeuwse ideologieen, zoals het fascisme en het marxisme.
  Said Qutbb heeft deze historische basis van de islam gecombineerd met het fascisme en Bakr as Sadr heeft dit gedaan met het marxisme. De grote gemene deler hierin is dat zowel het fascisme, het marxisme als de klassieke islam alle drie collectivistisch zijn.

  De klassieke VIIe eeuwse islam kan op geen enkele manier worden geincorporeerd in het Europa van de XXIe eeuw omdat zij er helemaal geen raakvlakken meer mee heeft. Dat geldt eveneens voor het hedendaagse Midden Oosten. Daarom zijn de belijders en aanhangers van deze klassieke islam dan ook voor het overgrote deel vredelievend.
  En in deze kunnen zulke mensen dan ook worden beschouwd als belijders van een godsdienst,
  hoewel ook deze klassieke islam dit in wezen niet is en ook nooit is geweest.
  De moderne islam heeft echter het marxistische en fascistische collectivisme gecombineerd met het klassieke fundamentalisme van het salafisme en het wahabbisme.
  Deze twee stromingen komen uit Saudi Arabie en waren tot voor een jaar of 50 geleden marginaal. Maar dankzij de oliemiljarden zijn zij steeds invloedrijker geworden in de wereld en gelden zij meer en meer als de Gouden Standaard voor de wereldwijde moslimgemeenschap.
  In het bijzonder onder de jonge moslims.

  Al deze factoren samen hebben de islam een levensgevaarlijk nieuw elan gegeven en als het ware een wereldwijde islamitische reformatie in gang gezet, met de hedendaagse IT als katalysator.
  Drouichne kan in deze worden beschouwd als een moslim-theoloog die niet met deze reformatie is mee gegaan en de fascistische en marxistische componenten van het moderne ”islamisme” afwijst Alleszins respectabel van deze jongeman, die waarschijnlijk de vrede wenst te bewaren, maar wel een roeien tegen de grote hedendaagse stroom in, alsmede een ontkennen van de altijd al in de islam aanwezige onderstroom.
  Mijn sympathie heeft hij, omdat vredelievende mensen dat altijd hebben.
  Maar vrees toch dat contra reformatoren als Drouichne hier bezig zijn met een al bij voorbaat verloren achterhoedegevecht.

  Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Ja luister nu eens even blijf je aan de gang !
   Weer een pracht van een commentaar !
   Dat is nu al mijn 3e complimentje op deze dag het moet niet gekker gaan worden.
   Maar ik zou graag een willen lezen van je hoe je het Arabische socialisme in dit plaatje vat.
   Ok, de meesten kopstukken hebben we al om zeep geholpen maar toch best interessant !

   Like

   • Taljaard zegt:

    @joop
    En zo’n compliment deel je uit aan een christen?
    Wij kunnen volgens jou toch niet zelfstandig denken?
    🙂
    Maar van Arabisch socialisme weet ik niet zoveel.
    Of het zou de Irakese Baath beweging en het pan-arabisme van Nasser moeten zijn.

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Ere wie ere toekomt op zijn tijd , maar als je de gefrustreerde rukker wil uithangen is het mij ook goed hoor .

    Ik heb helemaal NIETS tegen gristemen, maar wel tegen jezus smijters , de verkrachters van de spiritualiteit, maar dat zou jij toch immers moeten door hebben, maar je frustraties zit even in de weg van je blijkbaar werken verstand .

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Taljaard.
   Alweer prima verwoord…

   Like

 7. Sjaak zegt:

  Ik vertrouw geen moslim meer !
  En omdat we geen moslim-röntgen ogen hebben,
  voor alle zekerheid ALLE eruit sodemieteren !

  Like

 8. Mirjam zegt:

  Al die haat verzen staan in de koran, dat is een feit, dus ze kunnen niet letterlijk zeggen dat de islam een religie van vrede is, dat is negeren van de waarheid. Vooral ook omdat Mohamed de profeet van begin af aan haat gepredikt heeft. Islam betekent letterlijk overgave/onderwerpen, dus dit heeft niets met vrijheid te maken. En waar geen vrijheid is, kan geen vrede zijn.

  Like

 9. C.A.Barstow zegt:

  De islam dan wel moslims zijn per definitie volstrekt onbetrouwbaar, met ongelovige honden mag je toch alles uitvreten?
  Ik zou hen nog geen cent toevertrouwen.

  Like

 10. guusvelraeds zegt:

  De islam heeft vanaf haar prilste ontstaan het gebruik van geweld verinnerlijkt en onlosmakelijk een onderdeel laten zijn van de geloofsbeleving op geestelijk niveau en ook op handelend niveau. De islamitische hoogwaardigheidsbekleders zijn zich terdege bewust dat toestaan van kritiek op de islam op termijn funest zal zijn voor haar voortbestaan. Ook is het hun vanuit de primaire leerstellingen onmogelijk gemaakt kritisch de islam tegen het licht te houden in het oog van de moderne tijd. Dat is niet alleen vandaag zo dat was ook zo in voorgaande eeuwen van de islam. Hoeveel moslims zullen in de afgelopen eeuwen de ultieme straf gekregen hebben omdat ze het idee hadden de islam te hervormen? Kritiek tegen het religieus/politiek geweld binnen de islam zal onherroepelijk ook in de levenswijze van de profeet treden. Op het moment dat het gebeurd heb je de poppen aan het dansen. Het leven van de profeet (soena en hadith) is de islam en de islam is de levenswandel van de profeet. Het zijn 2 zijden van een munt. De profeet verkondigde een goddelijke boodschap en was in zijn opportunisme niet vies zijn eigen belang te vervlechten binnen dezelfde boodschap. Dit alles in ogenschouw nemende kun je alleen concluderen dat een gemoderniseerde islam niets van het oude bouwwerk en haar primaire doel (de wereld aan Allah te laten behoren) zal overblijven. Omdat de islam de rede binnen haar geloof heeft verworpen is haar geen ander bindende macht meer overgebleven dan het toepassen van geweld. Geweld om de oemma bij elkaar te houden. Het geweld binnen de islam heeft een dubbel functie. Enerzijds de islamitische gemeenschap gesloten houden en voorkomen dat er moslims zijn die overlopen naar een ander geloof en anderzijds de islam als andere middelen zijn uitgeput met hulp van geweld verspreiden over de wereld. Dat veel moslims niet weten wat in de koran staat omdat ze niet kunnen lezen neem ik met een korreltje zout. Zij hoefden ook niet te kunnen lezen omdat ze de levende islam dagelijks om zich heen zagen en in die levende islam zagen ze ook steeds opnieuw het geweld dat bij die islam hoorde. Geweld in de vorm van pogroms tegen geloofsminderheden en ook geweld in de strafrechtspleging en geloofsafval. In het prille begin was de islam een geloof van een analfabeet (de profeet) voor analfabeten. Het waren niet de moslims die het lezen en schrijven binnen de islam geïntroduceerd hebben maar de onderworpen Joden en Christenen hebben deze kunde de islam binnen geloodst. Uiteindelijk moest ook hun bijdrage uitdoven omdat de wereld niet verklaart mag worden middels observatie en rede maar middels het goddelijke woord opgetekend in de koran.

  Like

  • Luchtpint zegt:

   “Dat veel moslims niet weten wat in de koran staat omdat ze niet kunnen lezen neem ik met een korreltje zout. Zij hoefden ook niet te kunnen lezen omdat ze de levende islam dagelijks om zich heen zagen en in die levende islam zagen ze ook steeds opnieuw het geweld dat bij die islam hoorde.”

   Ben ik het helemaal mee eens. En ook vandaag zijn ze er evenmin toe gehouden om te kunnen lezen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s