Israël neemt wet aan ter bescherming van de christenen in het Israëlische leger

Screenshot_22

(Door: David Lazarus – Vertaling: E.J. Bron)

Vorige week heeft het Israëlische parlement, de Knesset, een wet ter bescherming van de christenen die in het Israëlische leger dienen, aangenomen. De wet houdt o.a. gevangenisstraf in voor diegene die probeert een christelijke Arabier ervan af te houden te dienen in het Israëlische leger. De wet was nodig geworden met het oog op de steeds meer voorkomende aanvallen op christelijke soldaten.

Israel Heute

Vooral Arabische parlementariërs van de Knesset staan vijandig tegenover de christelijke soldaten. De parlementariër van de “Verenigde Arabische Lijst”, Aida Touma-Suliman, was tijdens het debat tegen de nieuwe wet/ “Ze willen de christelijke Arabische bevolking in vrijwillige dienst in een leger nemen dat hun eigen volk bezet houdt”, zei ze. “We willen proberen onze jonge mensen een weg van eer en trots te tonen, opdat zij geen deel gaan worden van een machine (het leger) dat ons volk onderdrukt.”

In Israël leven meer dan 130.000 christelijke Arabieren, een groot potentieel voor het Israëlische leger. Het aantal christenen dat zich aanmeldde om dienst te nemen in het leger was echter zeer beperkt vanwege de bedreigingen die ze kregen. Maar dat lijkt nu te veranderen sinds een nog nooit zo groot aantal christenen beslist om dienst te nemen in het leger.

Vader Gabriel Naddaf, een Grieks-orthodoxe priester die zich inzet voor een sterke verbinding tot Israël en de dienst van christelijke Arabieren in het Israëlische leger, zag zich eveneens blootgesteld aan gewelddadige bedreigingen. Hij heeft ook moorddreigingen ontvangen. Zijn 17-jarige zoon werd in Nazareth aangevallen. De aanvaller was een activist van de Arabische “Chadash-Partij”, die in de Knesset is vertegenwoordigd. Ook andere Arabische parlementariërs hebben Naddaf veroordeeld en noemden hem een “agent van het zionisme, die probeert de Arabieren te splijten.”

Arabische Knesset-afgevaardigden werden zeer luidruchtig tijdens een debat over een wetsontwerp dat een einde moet maken aan de intimidatie van christelijke Arabieren. De parlementariër Talab Abu Ara van de “Verenigde Arabische Lijst” zei: “Ik, een bedoeïenen Arabier, roep alle bedoeïenen ertoe op hun uniformen weg te gooien en terug te keren naar de strijd tegen de racistische methode van het leger tegen de Arabieren en in het bijzonder tegen de bedoeïen in de Negev.”

Het was een moedige en gevaarlijke beslissing van de Israëlische regering om de Arabische christenen te motiveren in het Israëlische leger te dienen. De aanvaarding van de wet ter bescherming van de Arabische christenen die in het leger willen dienen, is een duidelijk signaal naar de onruststokers, die tot geweld tussen Joden en Arabieren in het land ophitsen. Ze zullen bestraft worden.

Bron:
www.israelheute.com
Door: David Lazarus

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", Arabieren, Christendom, IDF, Islam, Israël, Israël-vijandigheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op Israël neemt wet aan ter bescherming van de christenen in het Israëlische leger

 1. Roni zegt:

  Echt vreedzamen ja,….overal.

  Like

 2. ieznogoedh zegt:

  OK, een moedige beslissing, maar gezien de houding van de arabische parlementariërs in de Knesset, is er nog een moedige beslissing nodig, en wel het uitzetten van die lui, die zich kennelijk zo ongelukkig in Israël voelen. Stuur ze maar naar Jordanië of Egypte en laat ze daar maar hun onzin ventileren.

  Like

 3. Jan zegt:

  Diederik Samsom: “Wat die Joden doen is raciale politiek bedrijven. Arabieren behoren namelijk tot het islamitische ras, dat weet iedereen”

  Geliked door 1 persoon

  • koddebeier zegt:

   Diederikje lult maar wat, heeft maar één linksdraaiende hersencel, dus daar komt niet veel zinnigs uit !!

   Like

  • Anneke zegt:

   Domme domme samsam….Het islamitische ras bestaat helemaal niet, wel het Arabische ras. De nazaten van Ismael…jouw favoriete lievelingen.

   Like

  • Mirjam zegt:

   Het islamitische ras. De islam is, volgens iedereen die dat denkt, een godsdienst en dus geen ras. Diederik Samson moet terug naar school en eens goed gaan nadenken.

   Like

 4. Anneke zegt:

  In Israel zijn we veiliger, dan hier in het duistere Avondland. Israel is een geslaagd Multi-culti land. Met al decennia positieve resultaten. Totaal andere Arabische mensen, dan hier in Europa, mensen die zijn ontplooit, mensen die zich weten te beheersen. Het Arabische schroot is op ons af gestuurd; destijds. Hadden Amerika en Europa zich maar niet afgekeerd van Israel, dan was de situatie vreedzamer, dan nu. Blik terug naar de tijd dat Israel werd gezien als vriend en niet – vijand.

  Like

 5. Rini Willems zegt:

  Israël boft, want Nederland en Europa zijn niet meer veilig!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s