Kamerleden ergeren zich aan Turkse Nederlanders

Screenshot_14

(Door: Jorn Jonker)

DEN HAAG – Kamerleden ergeren zich groen en geel aan de reactie van Turkse Nederlanders op de mislukte staatsgreep. De feestvierders laten volgens de politici zien dat ze slecht geïntegreerd zijn.

„Deze mensen juichen dus in Nederland voor de schaduwkanten van Turkije en importeren het sektarisme van het Midden-Oosten dat wij in ons land kunnen missen als kiespijn”, zegt VVD-Kamerlid Ten Broeke.

Lees verder>>>
(h/t “witte raaf”)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Hypocrisie, Islamisering, Krankzinnigheid, Nederland, SP, Turken, Turkije, VVD. Bookmark de permalink .

34 reacties op Kamerleden ergeren zich aan Turkse Nederlanders

 1. Japio zegt:

  Is ten Broeke de weg kwijt of is het allemaal weer verkiezingsretoriek? Ik zeg, zet het leger in en oppakken die turken en het land uit flikkeren. Maar geef het leger wel echte kogels mee want anders wordt het een lachertje.

  Like

 2. Ja, jongens, leuk, hè? Dat is nou die multikul, waar niemand van jullie aan mag tornen! Práchtig, wat?
  (Zo dadelijk is de één of andere GL’er of D’er nog zo leip om te gaan beweren, dat al die zich misdragende Turken de schuld zijn van Wilders! LOL!)

  Like

 3. Dat doen wij al jaaaaaaaaaren en waar komt dit nu ineens vandaan ?

  Like

 4. danny zegt:

  Raadsvragen voor Joost Eerdmans om Turken-demo

  ANP-46615756.jpgIngezonden. Niet alleen kamerleden ergeren zich aan vlagwapperende NederTurkse landgenoten, Anatolische Streepjes-Nederlanders, PolderTurken, TurkoKazen Turken. Ook de man in de Rotterdamse straat heeft er moeite mee dat zulks zomaar allemaal kan. NAW bij de redactie bekend. Foto via ANP.
  =
  =
  =
  Geachte heer Eerdmans,

  Ik schrijf u deze e-mail omdat u als wethouder, veiligheid en handhaving in uw portefeuille heeft en u presenteert zich naar de Rotterdamse kiezer als iemand die voor stevig handhaven is en een zero-tolerance beleid voert.

  Tot mijn grote verbazing zijn er onlangs twee demonstraties in Rotterdam geweest die niet minimaal 48 uur van te voren zijn aangemeld bij de burgemeester (de regels die Rotterdam zelf stelt aan demonstraties). Het gaat om deze en deze demonstratie. De eerste demonstratie was gespannen volgens de nieuwsberichten: medewerkers van de media konden hun werk niet doen. Persvrijheid, onmisbaar in een democratische samenleving (lees ik ook op de website van de Rijksoverheid) werd gedwarsboomd. Ook werd er een cameraman van de NOS geslagen en werd een auto beschadigd. Sinds wanneer worden in Rotterdam demonstraties niet afgebroken waar de persvrijheid wordt ondermijnd, geweld wordt gebruikt en vernieling aan de orde is? Graag uw antwoord.

  Nu mijn vraag over het toestaan van de demonstraties. De gemeente heeft regels omtrent demonstraties. Deze moeten minimaal 48 uur van te voren aangemeld zijn. Dat waren deze demonstraties niet. Toch is er besloten deze nationalistisch geïnspireerde demonstraties doorgang te laten vinden. Ik zeg nationalistisch, want er waren veel Turkse vlaggen te zien en er werd geroepen ‘Türkiye’. Blijkbaar staat de gemeente bepaalde nationalistische demonstraties wel toe die niet 48 uur van te voren aangemeld zijn. Aangezien ik aanneem dat de gemeente Rotterdam niet handelt op basis van willekeur (als de gemeente wel zo handelt, hoor ik dit graag) en ook voor de gemeente artikel 1 van de Nederlandse grondwet geldt (iedereen is gelijk voor de wet), zou ik graag van u horen onder welke voorwaarden (die ook gehanteerd zijn bij de twee bovenstaande demonstraties, want er werd niet ingegrepen) het mogelijk is om een nationalistisch geïnspireerde demonstratie in Rotterdam te houden, zonder dat deze 48 uur van te voren aangemeld is bij de burgemeester. Bij voorbaat dank.

  Met vriendelijke groet,
  Arjen
  bron : geenstijl.nl

  Heb altijd gestemd op leefbaar rotterdam, maar ook deze partij plakt inmiddels aan het pluche. Hoop dat de PVV volgende gemeenteraadsverkiezingen ook mee zal doen in Rotterdam.
  Aan leefbaar rotterdam hebben wij PVV stemmers geen snars.

  Het komt er naar mijn idee op neer dat de gemeente Rotterdam de wet overtreden heeft door de demonstraties niet beoordelen ( oftewel goedkeuren of verbieden).

  Geliked door 1 persoon

 5. Giny zegt:

  Hoe verzinnen ze het, hoe krijgen ze het uit hun mond, ze hebben ze allemaal
  zelf binnengehaald, Geert werd continue verketterd als hij er iets van zei.
  SP-kamerlid Karabulut vindt het afschuwelijk, Ten Broeke VVD, wil ook een duit
  in het zakje doen, past niet in het straatbeeld van Amsterdam of Rotterdam!!!
  Het straatbeeld in Nederland bestaat alleen nog maar van dit tuig!
  Aboutaleb is wel bereid om gesprekken te leiden tussen de Turkse groeperingen,
  nee hij had deze opstand moeten verbieden als burgemeester van Rotterdam en
  ze op het vliegtuig moeten zetten naar Turkije, laten ze daar maar gaan juichen en met de
  Turkse vlag gaan zwaaien! Martin Bosma heeft groot gelijk!!!

  Geliked door 1 persoon

 6. Harry zegt:

  Turken blijven turken !
  In mijn omgeving betekent “turken” ook treiteren . “Zit niet zo te turken” is een standaarduitdrukking .
  Als wij claxonneren als er geen direct gevaar dreigt , krijgen we naar ik meen 170 euro boete , waarom kunnen die turken dan al claxonnerend hele straten doorrijden zonder dat de hermandad hun boekje trekt ?

  Waarom wordt er dan niet op z’n minst één lijn getrokken ???

  Geliked door 2 people

 7. N.E. Derlander zegt:

  Gespeelde verontwaardiging van deze VVD’er en SP’er , zo met de verkiezingen in aantocht….. Ze hebben er immers eerder nooit aan willen doen, ondanks alle waarschuwingen van de PVV.

  Like

 8. leefbarbaar zegt:

  Kamerleden van de VVD en de SP hebben geen recht van spreken; beide partijen zijn gek op moslims. Wat ze ook beweren, hun daden zijn pro-islam.
  Wie er wel recht van spreken heeft; de Rotterdammer.
  Alweer wordt der stad verpest door Turken. Dat doen ze bij voetbal, bruiloft en nu dit haatfestijn, maar in tegenstelling tot wat de grondwet bedoelt, worden allochtonen nergens door gehinderd, dat geldt alleen voor belastingbetalers.
  Dat Leefbaar Rotterdam ook in coma ligt is niet uit te leggen. Dat was onder meneer Fortuyn nooit gebeurd.

  Like

 9. Marlies zegt:

  Wat een onzin. Alsof men er nu opeens achter komt. Dit gedrag wordt toch al decennia vertoond – Turken, Marokkanen, Surinamers, Antillianen – allemaal idolaat van het “moederland”. Ga terug, zou ik zeggen, hier geboren of niet. Maar dan komen de “vergoedingen” in de knel, betaald door dat racistische, discriminatoire Nederlandse klootjesvolk.
  IK ben klaar voor de strijd. Make my day.

  Like

 10. delamontagne zegt:

  ………….ergeren zich groen en geel aan de reactie………….etc,

  /// Ik erger me groen en geel als ik die foto van de Erasmusbrug zie en dan die grote meute turken met rode vlaggen van
  Turkeye meevoerend.
  Zoiets moet je toch eens flikken in het buitenland met de NL-vlag en 100-den mensen uit NL die protesteren.
  Dit moet je dan eens vergelijken met de Pegida-demo vorig jaar.
  Mochten niet over de brug lopen, mochten dit niet, mochten dat niet.
  HET IS VOOR MIJ ALLEMNAAL ONBEGRIJPELIJK……..

  Geliked door 1 persoon

 11. Marc zegt:

  Zo is het maar net. Zag gister op het SOF-journaal een geheel ongecorrigeerd verslag van een Turkse vrouw, in het bezit van een Nederlands paspoort, die helemaal emotioneel werd van het idee Turkije. Ze waren één, enz. Heel aandoenlijk.

  Alleen DENK ik dan… wat doé je nog in ons land?

  Eerlijk, waarom woon je hier dan nog? Wat heb je te zoeken in een land dat in niets te bieden heeft waar jij zo dol op bent? Ik snap het echt niet.

  Tenzij ik de Turkse aanwezigheid in Europa moet opvatten als vijfde colonne, ja dan begrijp ik het.

  Like

 12. Duchesne zegt:

  Je bent of nedelander, of turk. Dat is helder, er is dan duidelijk waar je hart ligt. Maar een Turkse Nederlander bestaat niet, wel een Turk die in Nederland woont en ook nog een tweede Nederlands paspoort heeft en wiens vrouw niet hoeft in te burgeren als ze naar Nederland worden gehaald ( yep, Turken hoeven voor een vrouw eender waar ze vandaan komt geen inburgering of iets anders te regelen, ze kunnen gewoon importeren)
  En dan heb je die Nederlander van Turkse afkomst die enkel een Nederlands paspoort heeft, dat is mijn landgenoot.

  Geliked door 2 people

  • mahoog zegt:

   M ocht ik zo nodig naar nederland willen als nederburger,dan gaat dit veel geld kosten om ook mijn braziliaanse ega mee te brengen…duizende euroos de reiskosten niet meegerekend.Nee zitten hier best onder de banane boompies.Wel gaarne van mijn pensioentje afblijven verder.

   Like

 13. Harry zegt:

  Hoe is het toch mogelijk , dat Rutte achter die vreselijke dictator Erdogan staat en dat een ander tweede kamer lid van de VVD over “de schaduwkanten van Turkije ” spreekt .
  Spreekt men weer met twee tongen in verband met de aanstaande verkiezingen ?
  Die stomme Rutte heeft het nog over een “democratisch gekozen premier” in Turkije , zou dat stuk verdriet nou echt geen idee hebben ? Is die Ten Broeke zoveel goochemer ?

  Nou ja , Rutte is gewend te liegen , onze eigen taqiyya-liberaal .

  Feit is dat het turkentuig blijkbaar totaal niet geïntegreerd is ! Kennelijk hebben ze ALLEMAAL een turkse vlag in huis . Waarom ?
  En dus is dat debiele gelul dat de PVV voor tweedeling in de maatschappij zorgt ook volledige onzin !
  Dat doen die lui zelf wel .
  Die lui integreren niet !
  Nooit !
  Daar zijn ze niet toe in staat .
  Ze zouden het ook niet willen .
  En ook niet capabel voor .

  Wat doen ze hier nog ?

  Like

 14. Jean zegt:

  Zijn de ogen stilaan aan ’t opengaan?
  Nu nog bij de linkse meute zakkenvullers.

  Like

 15. ildiko zegt:

  van de Nederlanders hoor je altijd hetzelfde liedje:”” wij zijn een tolerant land, hier is democratie en de Nederlanders alles tolereren”” nou dan zien we het resultaat,. De vijand kan hier zich lekker uitleven en misdragen omdat hier alles mag.

  Like

 16. Thoth zegt:

  Zie hier de volgelingen van Erdogan, waarvan in Nederland 70% hem steunt :

  Like

 17. Anna zegt:

  Toen ik de protesterende Turken in vrijdag avond in Rotterdam op tv zag ben ik geschrokken…. Het leek wel alsof er hier in Nederland een staatsgreep plaatsvond.
  Ik schrok dat een bevolkingsgroep zichzelf zoveel rechten toe-eigende zonder dat er wordt ingegrepen.
  Ik schrok dat deze ” landgenoten ” het over hun vaderland hadden alsof ze hier op vakantie waren…….
  Ik schrok van de lieden die zeiden dat er met van hun belastinggelden gekochte tanks nu de bevolking werd aangevallen…….
  Ik vraag me af waar betalen deze Turken belasting?????
  Het schouwspel vervulde mij met afschuw en zorg voor de toekomst……
  Zelfs Turkse jongeren in Nederland zijn dienstplichtig, en dan nu dit????????!!!!!

  Integratie vergeet het maar. Als ” beloning” voor dit onaangepaste gedrag zijn een paar maatregelen aan te bevelen.
  De eerste maartregel is het Nederlandse paspoort inleveren….
  En de werkvergunning beëindigen.
  En het democratisch stemrecht intrekken.
  Uitkeringen stoppen.
  Het zal veel tumult geven maar op een democratische manier moet dit kunnen…..

  Geliked door 2 people

 18. Sjaak zegt:

  Wablief ??
  Het geeft geen turkse Nederlanders !
  Het geeft alleen maar turkse turken en
  nederlandse Nederlanders ! Punt uit !

  Like

 19. Pieter zegt:

  “Slecht geintegreerd” ? Nee maar, wat een verrassing. Gaan deze kamerleden de straat wel eens op, lezen ze wel eens andere nieuwsbronnen en praten zij wel eens met mensen buiten hun kringetje ?

  Like

 20. Bas zegt:

  Turkse Nederlanders zouden goed geïntegreerd kunnen zijn, ware het pas na de derde generatie.

  Like

 21. Avidia zegt:

  ik erger me rot aan dat gesjok van die turken of ergens anders vandaan, vrouw loopt achter man en draagt de boodschappen, en dan die hoofddoeken???? Waarom dragen ze hoofddoeken? Mogen ze geen haar hebben of zo? Ik vind het afschuwelijk, ik wil ze staande houden en vragen waarom ze er zo bij lopen als tweedehands burgers in vodden gekleed, zo onaantrekkelijk mogelijk. Ik vraag me vaak af hoe of wat er bij hen thuis gebeurt, blijven ze met die vodden om hun hoofd lopen, hebben ze iets te vertellen thuis, zijn ze een soort slaven, zijn ze getrouwd uit liefde of gedwongen. Ik brand van nieuwsgierigheid. Wat verwachten die vrouwen van het leven of hebben zij geen verwachtingen of verlangens. Als ik ze zie lopen vind ik ze zielig, en krijg heel erge visioenen van onderdrukking en zo. Het is toch niet normaal dat in ons moderne land hordes vrouwen er bij lopen als bedelaars gehuld in lappen.

  Like

  • Duchesne zegt:

   Die vrouwen hebben van kindsaf geleerd dat ze onder de man staan en gehoorzam moeten zijn. Dat geslagen worden een uiting is van liefde en de plicht van de man. En zo nog wel meer. Er zijn er die beter weten en anders willen, maar in onze samenleving word niet de veiligheid geboden om die vrijheid te nemen. Wie dat wel doet en vlucht word achterna gezeten, iets met eer enzo.
   Deze cultuur past niet in onze wereld en een botsing gaat er dan ook komen. Men is bezig ons te dwingen op dezelfde manier te gaan leven, of er komt geweld. Sharia politie is daar een goed voorbeeld van en totaal onacceptabel. Het is een toegeven aan chantage, het is zwakheid.
   En toch zijn er burgermeesters die dit toelaten. Een tweede politie naast de eigen politie…..
   Dus hoe kan een vrouw uit de wereld van onderdrukking nog een veilige plaats vinden als wij te laf zijn om onderdrukking te stoppen, als onze “leiders” kruipen voor hun mannen. Dan is het einde zoek! Ik denk dat er veel intelligente vrouwen zijn onder die lappen die als ze de kans kregen hun leven anders zouden willen. En ja, er zullen er ook zijn die uit liefde zijn getrouwd en die misschien wel een goed leven hebben, uitiendelijk is goed een kwestie van beleving.

   Like

 22. Mirjam zegt:

  Sorry dat ik het zeg, maar voor een Turk is zijn tweede paspoort het Nederlandse. En de reden dat ze het houden is de sociale zekerheid. Als zijn ze hier geboren, Turkije is hun land en zal dat altijd zijn. Hoe anderen daar ook over denken. Ze zijn er zelfs openlijk over, zoals iedereen met deze demonstratie weer eens kan zien.

  Ja, ik zeg weer eens, want overal is het dagelijks te bemerken in het gedrag van de jonge Turken, hoe ze zich luidruchtig afzetten tegen de Nederlandse normen en waarden. En in de oudere generatie, die zich misschien weliswaar stiller, maar toch ook weer herkenbaar niet confirmeren aan de samenleving zoals wij hier kennen. Het blijven inderdaad Turken in hun hart en ziel en daar is géén twijfel over mogelijk, niet in henzelf.
  Voor de meesten is Nederland hun gastland, waar ze ‘verblijven’ tot aan het tijdstip dat ze weggaan, terug naar ‘huis’, want in het echt hebben ze niets met Nederland. Als ze dan vertrekken, dan weten ze, kunnen ze door hun tweede paspoort hun Nederlandse uitkeringen, pensioenen of wat het ook mag zijn, meenemen naar hun thuisland, want daar hebben ze, volgens de Nederlandse wetgeving, ‘recht’ op. In Turkije is men rijk met de bedragen zoals die hier aan uitkeringsgerechtigden worden verstrekt, want de levensstandaard is daar veel lager, ondanks de ‘aanpassingen’ die de Nederlandse regering in de hoogte van de bedragen heeft gemaakt.

  Een groot deel van de Turken ‘werkt’ niet en zullen dat nooit doen. De reden die ze ervoor opgeven is dat ze niet gelijke kansen op de arbeidsmarkt hebben, of dat ze gediscrimineerd worden. Maar het is, volgens mij, eerder een feit dat ze zich gewoon niet echt willen assimileren met de Nederlandse school en werkethiek. Ondanks dat ze vaak geboren zijn, spreken de meeste Turken gebrekkig Nederlands. Misschien een keuze, maar misschien ook een gevolg van het verkeerd aangeleerd krijgen thuis, doordat de ouders de taal ook niet machtig zijn.
  Voor mij is het vooral een zaak van ‘willen’ en ‘doorzetten’. Willen zich aanpassen en willen doorzetten. Ik ken ook Turkse mensen die dit wel doen en ook op scholen en in banen hun werk doen, net als elke andere Nederlander. Maar die mensen hebben hun ‘wil’ daarin door laten slaan naar het Nederlandse.
  Toch zal eeuwig het wantrouwen en de vraag blijven of dat, als de nood aan de man komt en Nederland in oorlog zou gaan verkeren, deze mensen zouden kiezen om mee te vechten voor hun ‘vaderland’ of vertrekken naar hun ‘vaderland’? Het ergste is dat je hen daar nooit in zult kunnen vertrouwen, en daarom zullen ze in mijn ogen ook nooit echte Nederlanders zijn.

  Like

 23. Pete zegt:

  Vergis je niet.. Het zijn geen turken die daar staan te krijsen met turkse vlaggen !
  Maar islamisten !!
  Aanhangers van pedo mohammed de eerste, en zijn discipel erdogan.

  Morgen staan ze daar met vlaggen van isis…

  Like

  • Oké, klopt. Maar “hun” president en grote leider is zelf een islamist, dús…….
   Onder Atat”rk kan je het onderscheid maken; nu eigenlijk al niet of nauwelijks meer.

   Like

   • Pete zegt:

    Theresa.. wat ik bedoelde is, dat die mensen die daar stonden te krijsen, (en nog steeds overal in Europese steden) misschien wel een Turks-paspoort hebben, maar dat krijsen en schreeuwen was duidelijk niet bedoeld voor de politieke stabiliteit van Turkije..

    Het nieuwe ‘kalifaat’ kwam in gevaar door deze coup ! (terug naar de erfenis van Mustafa Atatürk)

    Was Erdogan een ‘normale’ politicus geweest, type Balkenende, dan was die krijsende menigte nooit de straat op gegaan.
    Mensen die de islam begrijpen, snappen ook waar Erdogan voor staat en naar toe wilt in de toekomst.
    100 % fundalistische moslims die hun droom in gevaar zagen komen en daar woest over waren.
    We gaan in de toekomst nog veel meer meemaken met ‘onze Turkse’ Nederlanders.. Kwa IQ staan die een aantal treetjes hoger dan Marokkanen.

    Zie ook Elsevier met een nieuw stuk van Ashfin Ellian, zeer grondige analyse !

    Like

 24. alidas1 zegt:

  Begint het tot ze door te dringen.
  Wel een beetje laat

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s