Turkse coup was georganiseerd door Sultan Erdoğan

Screenshot_16

(Door: “Balkanske priče”)

De Turkse coup was een false flag, een goed geregisseerde show, zodat Erdoğan de totale macht kan grijpen. De gelijkenis met de Rijksdagbrand in 1933, door Hitler in scene gezet om politieke tegenstanders uit te schakelen, is opmerkelijk. Een mooie dag voor Erdoğan en een hele zwarte dag voor de toekomst van de Turkse democratie. Verschillende politici van Turkse afkomst hebben gereageerd op de couppoging in Turkije. Volgens het Amsterdamse VVD-raadslid Dilan Yesilgöz bestaat de kans dat de Turkse president Erdoğan de couppoging zelf in scene heeft gezet. Door het leger de schuld te geven, kan Erdoğan zijn macht laten groeien, aldus Yesilgöz. Deze staatsgreep geeft hem het excuus om het leger eindelijk te zuiveren. Dat wil hij al heel lang. ‘De opstand is een godsgeschenk, omdat het ons een reden geeft om het leger te zuiveren’, zegt Erdoğan…

Lees verder>>>
Balkans Chronicles

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, dictatuur, Islam, nieuw fascisme, Turkije. Bookmark de permalink .

18 reacties op Turkse coup was georganiseerd door Sultan Erdoğan

 1. aegoliuscs zegt:

  Sluit het niet uit.

  Like

 2. Bas zegt:

  En dat land is nota bene NAVO partner ! Met kernkoppen welteverstaan !
  De NAVO / NATO is met Turkije een ongeleid projectiel.

  Geliked door 1 persoon

 3. hendrikush zegt:

  Wie gelooft er nog een mohammedaan op zijn woord?

  Like

  • Pete zegt:

   Yes !! Als moslims over ‘democratie’ beginnen, krijg ik meestal braakneigingen…

   De islamitische (sorry, turkse) lente is begonnen…

   Like

 4. Volgens mij heeft hij Mein Kampf grondig uitgespit, gekopieerd en geciteerd hetgeen m.i. in strijd is met de auteurswet…..

  Geliked door 1 persoon

 5. joopklepzeiker zegt:

  Nota bene een politicus van de Groenen, Erik Marquardt, plaatste op zijn Twitter account en YouTube een filmpje van massaal Allahu Akbar schreeuwende Turken bij de ambassade in Berlijn (vooral vanaf ca. 3 minuten is dat goed te horen). De islamitische strijdkreet klonk zelfs uit een politie megafoon, een duidelijk signaal hoe diep de Turkse 5e colonne inmiddels in de overheid is doorgedrongen. (1)

  Marquardt waarschuwt tevens dat de coup de democratische structuren in Turkije nog verder heeft verzwakt, wat exact het beoogde doel van Erdogan was. De circa 200 dodelijke slachtoffers waren in diens ogen een kleine prijs om in één klap duizenden politieke tegenstanders in het leger, de politie, de rechterlijke macht en in andere overheidsorganen te arresteren of op zijn minst uit hun functie te zetten.

  Coup was ‘niet echt, lachwekkend theaterstuk’

  Veel Turken denken net als de 30 jarige Fatma Sónmez dat ‘de coup een theaterstuk’ was. ‘Ze hebben het zó snel weer opgegeven, dat kan nooit echt zijn.’ Tal van andere waarnemers wijzen erop dat militaire staatsgrepen altijd veel bloediger verlopen, en zeker in Turkije –dat er na de Tweede Wereldoorlog al drie achter de rug had- veel beter georganiseerd zijn, en minimaal enkele dagen duren. Ook laten coupplegers in tanks zich nooit staande houden door burgers die hen de weg proberen te versperren. (2)

  De voorzitter van een Berlijnse vereniging die verbonden is aan de nationalistische Turkse oppositiepartij MHP is het met haar eens. ´Dit was geen echte coup. Ik heb er zelf twee meegemaakt. In 1960 was ik nog een klein kind, maar 1980 kan ik me goed herinneren. Wat nu gebeurd is, is vergeleken daarbij lachwekkend.´ (2)

  ‘Erdogan zal nu altijd aan de macht blijven’

  Onder de Turken in Duitsland zijn voor en tegenstanders het er over eens dat Erdogan bij veel landgenoten geliefd is, en dat zolang Erdogan leeft hij vermoedelijk aan de macht zal blijven, en door niemand ten val kan worden gebracht.

  Erdogan en zijn aanhangers gaven vrijwel meteen de in de VS wonende verbannen islamist Fetullah Güllen de schuld van de coup. Dat was vroeger een bondgenoot van Erdogan, totdat de laatste zich tegen hem keerde. Gülen wijst de beschuldigingen van de hand, en zegt dat de snelheid waarmee Erdogan 2600 militairen liet arresteren en 2745 rechters op non actief zette, bewijs is dat de president al lang van tevoren een zwarte lijst had opgesteld, en de coup hoogstwaarschijnlijk door hem zelf is gepland. (3)

  Ankara dreigde al in 2012 en 2013 met mobiliseren Turken in Europa

  Al in 2010 richtte Turkije een speciaal ministerie op voor de Turken in het buitenland. In 2012 kondigde het orgaan aan dat de miljoenen Turken in met name in Europa gemobiliseerd zouden worden (4), zodat ze een vuist zouden kunnen maken om de belangen van Turkije en de islam te verdedigen en te verspreiden.

  Circa een jaar later dreigde de burgemeester van Ankara, Melih Gökcek, een vooraanstaand lid van Erdogans AK Partij, de Duitse regering Merkel dat de 3,5 miljoen Turken in haar land zich wel eens tegen de Duitsers zouden kunnen keren (5) als Berlijn hen niet in meer zaken hun zin zou geven. Wel, we zien aan Merkels pro-immigratie, pro-islamistische en pro-Turkse beleid dat de bondskanselier duidelijk gezwicht is voor de dreigementen uit Ankara.

  Beangstigende overeenkomsten met Nazi Duitsland

  Als men in het Westen nu nog de beangstigende overeenkomsten met de false flag aanslag op de ‘Reichstag’ en de daarop volgende stapsgewijze machtsovername door Hitlers Nazi´s niet ziet, dan is dat omdat men dat niet wil, of nog erger: omdat men het eigenlijk wel een goed idee vindt dat de Turkse president zich nu definitief als de nieuwe dictator van Europa kan ontpoppen. Tenslotte streeft men in Brussel steeds openlijker naar dezelfde totalitaire macht over alle Europeanen.

  Na de brand in de Reichstag duurde het nog ruim 7 jaar voordat Nazi Duitsland de Tweede Wereldoorlog ontketende. In de tussentijd werden alle tegenstanders in de politiek, het leger en de samenleving uitgeschakeld, en werden de eerste stappen genomen naar het uitmoorden van de Joden.

  Wordt 2023 het jaar van de volgende wereldoorlog?

  Trekken we de parallel door*, dan zou Erdogan wel eens in 2023, precies het door hem al vaak genoemde jaar waarin hij het islamitische Turks-Ottomaanse Rijk hersteld wil hebben, de Derde (of misschien wel Vierde?) Wereldoorlog kunnen ontketenen. In de komende jaren zal hij hoe dan ook hetzelfde doen als zijn Duitse voorganger, en al zijn tegenstanders oppakken, gevangen zetten, laten vermoorden of spoorloos laten verdwijnen.

  In dit informatietijdperk kunnen ‘onze’ leiders straks echter onmogelijk opnieuw met het ‘wir haben es nicht gewuβt’ excuus komen (zie ook de vele links hieronder). Recht voor hun ogen, in alle openheid en brutaliteit, spelen zich in aspirant EU-lid Turkije dezelfde levensgevaarlijke ontwikkelingen af als destijds in Hitler Duitsland. Als ons continent en grote delen van de wereld dan uiteindelijk opnieuw in brand vliegen, zal dat daarom voor een belangrijk deel ook aan hen te wijten zijn.

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/07/Erdogan-maakt-5e-colonne-wakker-Turkse-massas-schreeuwen-Allahu-Akbar-in-steden-Europa

  Geliked door 1 persoon

  • Bas zegt:

   Qoute: Wordt 2023 het jaar van de volgende wereldoorlog?

   Erdogan heeft alle troeven in handen. Hij heeft de EU in zijn zak zitten. het volk achter zich staan. Democratisch gekozen. Een leger met een miljoen man. Heeft massa-vernietingswapens tot zijn beschikking die door zijn lidmaatschap van de (NAVO) ter beschikking zijn gesteld, Als hij kwaad zou willen lijft hij heel Europa in !

   Like

 6. leefbarbaar zegt:

  Zit er dik in. Wie heeft er baat bij de coupe? Juist.
  Ik had op de MAVO ooit een geschiedenisleraar en die leerde ons, dat als er iets gebeurt, je altijd moet proberen uit te vinden, wie er het meeste mee gebaat is. Dan heb je meestal ook de dader.
  De relatie Reichstag en Hitler is ook snel gelegd.
  Meneer Fortuyn v.s. Balkenende.
  Meer voorbeelden zijn denkbaar…………

  Maar laten we niet doen alsof we nu heel slim door krijgen wat de Geitendictator van plan is; hij heeft dit jaren geleden al bekend gemaakt, hij wil met de islam de wereld onderwerpen. Mensen, die hem hierbij helpen zijn Turken of NSB-ers. (of Halsema’s).

  Geliked door 1 persoon

 7. joopklepzeiker zegt:

  Like

 8. Anna zegt:

  Ik kon ook al niet begrijpen dat ze het toestel van Erdogan niet uit de lucht hebben geschoten. Er waren toch straaljagers in het luchtruim……….! Je mag iemands dood niet wensen, maar ik denk dat het leven van vele Turken in de toekomst er zonniger uit gezien zou hebben als dit toestel was neergeschoten…… Alleen het grote probleem is dat vele Turken dit zelf (nog ) niet zien.
  Als ze het gaan zien is het te laat……

  Geliked door 1 persoon

 9. Dicksy zegt:

  Zou Erdorat zijn geduld misschien aan het verliezen zijn wat betreft het oprichten van een groot Ottomaans rijk, zeker nu IS rake klappen krijgt en hun kalifaat overal begint af te brokkelen, gaat het niet wat te traag voor hem ?
  Men weet een kat in het nauw maakt rare sprongen en mogelijks is dit er zo één van. Hij stuurt aan op een wereldconflict in de hoop alle Turken en moslims te kunnen mobiliseren zodat hij zijn rijk nog kan stichtten voor hij naar zijn 70 maagden vertrekt !

  Geliked door 1 persoon

 10. Avidia zegt:

  Ik weet niet wat ik hier allemaal van moet denken, het is overal een zooitje, velen mensen lopen maar moordend rond alsof het de gewoonste zaak van de wereld is, dan weer hier, dan weer daar, je bent je leven niet meer zeker. En helemaal niet als volkeren vermengd worden en elkaar afvallen, de een is heftiger dan de ander en schiet er op los. Waarom blijft iedereen gewoon niet in hun eigen land en maak er iets van. Waarom moeten wij al die mensen opvangen , huisvesten, uitkeringen geven en uit dank krijg je de kogel. Je kunt mensen niet vermengen, ze hebben allemaal een ander moraal, en die valt vaak niet te matchen. De problemen met volksverhuizingen zijn te groot. Moet je die Prem eens horen op radio 1, het is meer dan erg, hij is HET VOORBEELD van niet integreren. En mag daarom een afschuwelijk programma hebben op radio 1, vol met afschuwelijke aantijgingen tegenover ons.

  Like

 11. Thom zegt:

  Waarschijnlijk was het inderdaad een nep-coup. De bevolking heeft de coup neergeslagen, waar was de rest van het leger?
  Als de bevolking optreedt staat Erdogan sterker dan wanneer het leger de coup neerslaat.
  Er is niet echt gebombardeerd. Dat bombardement was zinloos nl. op een leeg parlementsgebouw waar op zaterdagnacht niemand was en dat geen militair doelwit is. Dat was gewoon show want zelfs de stadsverlichting was meer een militair doelwit dan een leegstaand parlementsgebouw.

  Geliked door 1 persoon

 12. Jan zegt:

  In samenwerking met zijn handlager in het Witte Huis: Ebola

  President Barack Obama rejected claims that the U.S. had prior knowledge of last week’s attempted coup in Turkey and urged Turkish President Recep Tayyip Erdogan to tamp down any rumors of American involvement.

  Any suggestions of early U.S. knowledge of the rebellion by a faction of the Turkish military “are completely false, unequivocally false,” Obama said at the White House on Friday. He said he spoke this week with Erdogan, who “needs to make sure that not just he but everybody in his government understand that those reports are false.”

  http://www.bloomberg.com/politics/articles/2016-07-22/obama-rejects-claims-u-s-had-advance-knowledge-of-turkey-coup

  Trek hij zijn smoel open liegt een moslim en dus is hij er bij betrokken. Ik lees dagelijks dat hij er niet bij betrokken is en dus is hij het wel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s